Ролики для дівчаток - огляд популярних моделей з характеристиками

Починати кататися на роликових ковзанах дівчаткам можна вже з 3 років, коли вестибулярний та опорно-руховий апарати вже цілком розвинені, щоб тримати рівновагу і маневрувати. Моделі для дівчаток відрізняються від роликів для хлопчиків в основному забарвленням (рожевого, червоного). Особливу популярність придбали розсувні моделі.

Як вибрати ролики для дівчинки

Для вибраних роликів важливі такі характеристики, як стійкість, легкість, анатомічність, жорсткість і міцність. Для початку визначтеся з конструкцією. Типи роликів:

  • Квади. Мають парне кріплення коліс. Відрізняються стійкістю, маневреністю, але високу швидкість розвинути в них не вийде. Підходять для самих маленьких ролерів і тих, хто починає вчитися кататися.
  • Инлайды. Роликові ковзани, мають кріплення коліс в одну лінію. У них потрібно вміти тримати рівновагу. Швидкість на таких роликах можна розвинути пристойну. Залежно від особливостей конструкції, вони бувають розсувними (універсальними), з жорсткими і м'якими черевиками.

Вибирати підходящу модель для дівчинки потрібно у відповідності зі ступенем її майстерності і віком. Візьміть до уваги наступні поради:

  • Якщо ви хочете навчити свою дочку стояти на роликових ковзанах з 3 років, то зверніть увагу на квади. Правда, знайти модель потрібного розміру буде дуже складно.
  • Дівчинку 5-7 років для початку теж було б непогано потренуватися в квадах. Якщо ви вирішите купити для неї инлайны, то переконаєтеся, що вони легкі і зручні, мають жорсткі черевики, пластикову раму, поліуретанові колеса. Конструкція повинна бути розсувний.
  • В залежності від рівня майстерності, роликові ковзани для дівчинки 8-10 років можуть мати як жорсткі, так і м'які черевики. Тип рами великого значення не має, якщо ролер вже впевнено стоїть на ковзанах. Для даної вікової групи рекомендуються розсувні моделі, т. к. нога дитини продовжує активно рости.
  • Дівчинці-підлітку 11-13 років можна доглянути однорозмірних инлайные. В залежності від того, наскільки вона добре катається, підберіть ролики з м'яким або жорстким черевиком. Перевагу краще віддати першим – вони легкі, більш швидкісні і «дихають». Також велике значення в цій віковій категорії має дизайн роликових ковзанів.

Врахуйте і загальні рекомендації по вибору роликів для дівчаток. Детальніше про них:

  • Вирушайте За покупкою разом з дитиною. Розмір роликів повинен відповідати розміру стопи дівчинки, інакше травм і натертостей не уникнути. Приміряти їх необхідно на бавовняну шкарпетку. Дайте дитині походити в них не менше 5 хвилин і спробувати поїхати. Важливо відсутність дискомфорту, завалювання ноги назовні або всередину. Оцініть надійність фіксації і шнурівку.
  • Новачкам дуже важливо, щоб стопи надійно фіксувалася в черевику. Моделі з м'яким черевиком можна купити для дівчаток-ролерів, рівень майстерності яких вище середнього.
  • Зверніть увагу на виробника. Добре зарекомендували себе Fila, K2, Powerslide Rollerblade, Roces, USD, SEBA та ін.
  • Купівля розсувних роликових ковзанів для дівчинки дозволить заощадити на покупці нових моделей найближчим часом.
  • Оцініть міцність рами. Вона може бути виконана з пластика або магнієво-алюмінієвого сплаву. Для новачків краще купити ролики з пластиковою рамою.
  • Колеса для роликів виконуються з пластику, полівінілхлориду або поліуретану. Перші найдешевші, але вони швидко зношуються. Другі мають різну жорсткість – їх використовують як фітнес-моделях для дівчаток, так і в роликах для агресивного катання. Правда, до таких юній спортсменці ще потрібно дорости. Треті колеса володіють середньою твердістю і високою зносостійкістю.
  • Оптимальним розміром коліс для дитячих моделей вважаються 76-80 мм. Їх жорсткість повинна бути помірною. Часто їх маркують від 78А до 80А. Коліс у дитячих роликів іноді буває 3, а не 4 – це нормально.

Роликові ковзани для дівчаток

Плануючи придбати дитячі ролики для спорту або звичайних прогулянок, вивчіть і порівняйте характеристики, ціни моделей від популярних брендів. Вибір просто величезний. На ринку можна знайти чимало моделей для дівчаток, які прикрашені стразами – вони роблять зовнішній вигляд черевик більш стильним і ефектним. Велику популярність придбали ролики для дівчаток наступних брендів:

  • Action;
  • Amico;
  • Ridex;
  • Cups.

Ridex

Назва

Ціна

Характеристики

Плюси

Мінуси

Ridex Cloudy

2185 р.

Колір – рожевий, білий, тип – розсувні, кількість коліс – 4, клас підшипників: ABEC 5, черевик – середньо-жорстка, матеріал – текстиль, пінополіуретан, ПВХ, рама – пластик, є педаль гальма, текстильна петля для зручного одягання, вага в упаковці – 2,19 кг.

Комфортна підкладка, устілка, хороша фіксація гомілкостопа, можна розсовувати черевик на 4 повних розміру, стильний дизайн.

Трохи важче аналогів.

Ridex Sweety

2385 р.

Кольори – бузковий, блакитний, білий, тип – розсувний, рівень підготовки – початківець, розміри – 34/37, підошва – пластикова, рама – алюмінієвий, матеріали черевика – текстиль, пластик, штучна шкіра, пінополіуретан, клас підшипників: ABEC 7, комплект – 2 кутових шестигранних ключа, зручна сумка, є гальмо.

М'які колеса забезпечують безшумне і плавний рух, міцна рама, зносостійкі підшипники, відмінний дизайн, розсуваються.

Коштує дорого.

Action

Назва

Ціна

Характеристики

Плюси

Мінуси

Action PW-120-1

1590 р.

Колір – білий, рожевий, тип – розсувні, розмір – 31/34, шасі – пластикове, черевик – з пластику, кількість коліс – 3, матеріал коліс – полівінілхлорид, розміри – 64х24 мм, матеріал підкладки – EVA, система кріплення – кліпси з фіксаторами, призначення – аматорське катання, є гальмо, набір осей, ключ-шестигранник, вага в упаковці – 1,85 кг

Полегшена конструкція, поліпшена бічна підтримка, прийнятна ціна.

Менш функціональний порівняно з 4-колісними.

Action PW-717

2379 р.

Колір – білий, рожевий, фіолетовий, тип – розсувні, підшипники – ABEC-5, колеса поліуретанові, діаметр 72 мм, кількість – 3, черевик – м'який, рама – поліпропіленова, призначення – для любителів, є набір для перестановки коліс, вага – 2,65 кг

Є система Parallel Wheels для перестановки задніх і передніх коліс в два ряди, м'які, зручні черевики, хороша посадка.

Дорожче аналогів, велику вагу.

Cups

Назва

Ціна

Характеристики

Плюси

Мінуси

Cups 290228

2139 р.

Колір – червоно-сірий, розмір – М (37-40), тип – розсувні, рама – пластик, клас підшипників – 608Z, кількість коліс – 4, діаметр – 64 мм, вага – 2,3 кг

Відмінний дизайн, хороша якість виготовлення, м'які і зручні черевики.

Немає.

Cups 290178

2139 р.

Колір – біло-рожевий, розмір – XS (29-32), тип – розсувні, рама – пластик, клас підшипників – 608Z, кількість коліс – 4, діаметр – 64 мм, вага – 2,3 кг

Стильний вигляд, м'які, комфортні, хороша якість виготовлення.

Завищена ціна для такого розміру.

Amico

Назва

Ціна

Характеристики

Плюси

Мінуси

Amico 352247

1425 р.

Колір – синій, зелений, розмір – 31-34, тип – розсувні, кількість коліс – 3, діаметр – 65 мм, матеріал рами – пластик, призначення – для початківців, вага – 1,52 кг

Легкі і міцні, яскраві, прийнятна ціна.

Менша функціональність, ніж у 4-колісних аналогів.

Amico 352237

1425 р.

Колір – синій, зелений, розмір – 35-38, тип конструкції – розсувний, коліс – 3, діаметр – 65 мм, рама – пластик, призначення – для початківців, вага – 1,52 кг

Прийнятна ціна, легкі, зручні, яскраві кольори.

Менш функціональні, ніж 4-колісні аналоги.

Відео

Winx Набір Роликові ковзани, захист, шолом 170952)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!