Кольоротип Весна - ознаки типу зовнішності, вибір макіяжу, одягу і кольорової палітри

Ніжна, світла, природна і легка – це все про «весняних» дівчатах і жінках. Вони теплі, сором'язливі (що виражається рум'янцем на щоках), розташовують до спілкування. Представницям прекрасної статі, які належать до цього кольоротипу, не варто намагатися зробити з себе жінку-вамп – це не їхня стихія.

Відмітні особливості кольоротипу Весна

Весняні дівчата мають особливо ніжну зовнішність – їх природні фарби представлені світлими і теплими відтінками. Контраст між шкірою і очима незначний (крім чистого колориту). Тип зовнішності Весна має такі особливості:

  • Шкіра тонка, м'яка, чутлива до УФ-променів. Під сонцем стає червоною, легко згоряє. На щоках часто з'являється рум'янець. Якщо дівчина-Весна відноситься до яскравого або теплому колориту і має темну шкіру, засмага лягає бронзовим відтінком.
  • На носі та щоках часто з'являються веснянки.
  • Відтінок очей варіюється від світло-блакитного до світло-коричневого (залежно від колориту).
  • Колір волосся Весни – від світло-русявого до темно-коричневого, майже чорного.
  • Всі відтінки натуральної гами теплі (з жовтим подтоном), холодні тони в весняному вигляді зустрічаються вкрай рідко.

Підтипи і різновиди

Класичне опис Весни не завжди відповідає реальному різноманітності внешностей. Більш точно сформувати уявлення про вигляд можна, якщо розглянути опис колоритів – різновидів цветотипов. Весняна зовнішність ділиться на три групи:

  1. Світла Весна – відрізняється незначною контрастністю між волоссям, очима та шкірою. Райдужні оболонки світло-зелені, блакитні. Волосся цього кольоротипу блондинисті, світло-русяве з жовтим сонячним відливом. Шкіра персикова або абрикосова, відтінку слонової кістки, на ній часто з'являється рум'янець.
  2. Чиста Весна – характеризується високим рівнем контрасту між волоссям і очима. Усі фарби яскраві і чіткі, у них відсутня дымчатость, розмитість, приглушеність. Райдужні оболонки бірюзового, зеленувато-блакитного, золотисто-чайного відтінку, кольору блакитного топазу з коричневими вкрапленнями. Кольоротип Яскрава Весна відрізняється волоссям темно-коричневого, чорного з каштановим відливом, золотисто-русявого кольору. Шкіра відтінку слонової кістки, персикова, бежева.
  3. Тепла Весна – природні фарби відрізняються мінімальним контрастом, в зовнішності відсутні холодні тони. Різновид типу характеризується як «золотисте світіння», вона дуже природна і м'яка. Райдужні оболонки сірі, блакитні, світло-коричневі. Волосся темно-русяве з золотистим відливом, світло-руде, солом'яні, світло-коричневі. Шкіра золотисто-бежевий, кольору слонової кістки, фарфоровий, епідерміс дуже чутливий до сонця.

Кольоротип ВЕСНА. Саме ЗРОЗУМІЛЕ ВІДЕО

Макіяж для кольоротипу Весна

Макіяж повинен підкреслити природність і легкість зовнішності. Ніжна шкіра Весни схильна до сухості, тому потребує постійного зволоження. В макіяжі для цього кольоротипу потрібно уникати великої кількості яскравих фарб, різких контрастів. При виборі тіней Весни слід орієнтуватися на колір райдужної оболонки – косметика не повинна зливатися з нею. Які відтінки макіяжу підійдуть дівчатам цього кольоротипу, дивіться в таблиці:

Косметика

Оптимальна колірна гамма для Весни

Невідповідні кольору для Весни

Основа під макіяж

Тональний крем, пудра кольору слонової кістки, персикові, бронзові. Вони повинні бути чітко підібрані в тон шкіри. Текстура легка, прозора.

Холодні рожеві, білі, коричневі і бежеві тони – вони зроблять обличчя тьмяним, невиразним.

Рум'яна

Часто не потрібні, оскільки щічки самі по собі рожеві. Якщо в них виникає необхідність, вибирайте абрикосові, коралові, персикові, лососеві. Контур вимагає ретельної розтушовування.

Темні, коричневі, з холодним подтоном. Не варто створювати різкі, чіткі переходи.

Помада, блиск для губ

Ніжно-рожева, коралова, медова, бежева, ясно-червона, рожево-бежева.

Темно-червона, холодна рожева, бузкова.

Олівець для губ

В тон помаді, а краще без нього.

Кольори, контрастні з помадою.

Тіні для очей

Зелені, темно-оливкові, бронзові, золоті, лавандові, хакі, бурштинові, пісочні, бронзові, прозоро-аквамаринові. Весняного кольоротипу підходять майже всі теплі і холодні відтінки, не надто яскраві і не занадто темні.

Холодні рожеві, чорні, темно-фіолетові, сині тони.

Олівець для очей

Зелений, коричневий, хакі, сірий. Якщо використовуєте стрілки в денному макіяжі, лінії розтушовують.

Чорний.

Туш для вій

Коричнева, чорно-коричнева, золота, зелена, жовта.

Чорна, синя, фіолетова.

Макіяж для кольоротипу Весна: підходящі продукти і відтінки

Колір волосся

Шевелюра Весни майже завжди виглядає дуже природно і гармонує з кольором шкіри, очима. Власницям цього кольоротипу не варто кардинально перефарбовуватися, вибираючи чорні, попелясті, бордові або червоні тони. Якщо хочете освіжитися, освітлити окремі пасма або все волосся на 1-2 тони, тільки гама повинна бути обов'язково теплою. Краще відмовитися від дуже коротких стрижок. Кольоротип Весна – це середні або довгі волосся, легкі локони або природна хвиля. Від простих зачісок – звичайних хвостів і строгих пучків – відмовтеся.

Базовий гардероб

Весняний тип зовнішності органічно виглядає в простому одязі різних тонів. Гардероб повинен підкреслювати жіночність, ніжність, граціозність. Цього кольоротипу не підходить одяг з великими принтами, яскравими східними мотивами, великою кількістю декоративних елементів. Зайва романтичність, велика кількість мережива, воланів – надто по-дитячому для весняного типу. Кращий вибір – образ в одній колірній гамі. Якщо є принт, то невеликий. У гардеробі Весни переважають:

  • легкі однотонні тканини – бавовна, льон, трикотаж, фланель;
  • в особливих випадках – оксамит, замша, шовк;
  • для офісу – суворі світло-коричневі або бежеві костюми;
  • для відпочинку – вільні блузи, сорочки, джинси, спідниці, шорти;
  • вечірні вбрання – сукні простого фасону, атласна блузка з спідницею в підлогу / брюками вечірнього крою;
  • взуття зі шкіри, натуральної замші, нубука;
  • теплі кольору;
  • трикутні силуети;
  • поєднання трьох відтінків;
  • простота фасону;
  • відповідні поряд аксесуари: якісна невелика біжутерія, перли з кремовим відтінком, топаз, бірюза, корали, бурштин, золоті прикраси.

Кольори в одязі

Щоб підібрати вдалу палітру для свого кольоротипу, проведіть невеликий тест. Змити косметику, зачешіть волосся назад і накрийте їх світлою тканиною, оголите плечі. Підготуйте клапті тканини різних кольорів. Станьте біля великого дзеркала в світлій кімнаті (промені сонця не повинні на вас падати). Підносьте до особі клапті тканини і дивіться, як на їх фоні перетворюється шкіра і очі. Якщо поруч із вашим кольором обличчя виглядає молодше, свіже, осяйніше – це ваша палітра. Невдала гамма старить, додає втоми. Кольоротип Весна відмінно виглядає в таких кольорах:

Базова група

Відтінки

Жовта

Гірчичний, світло-коричневий, м'який медовий, верблюжий, світла охра, теракотовий, пшеничний, горіховий

Червона з домішками теплого рожевого і помаранчевого

Абрикосовий, кораловий, лососевий, гранатовий, світло-червоний

Бежева, пастельний

Солом'яний, золотисто-бежевий, кремовий, молочний, ванільний, ніжно-блакитний, бірюзовий, айворі, шампань

Тепла зелена

Оливковий, смарагдовий, колір моху, м'ятний, фісташковий

Яскраві акценти (додаток до основного образу)

Яскраво-червоний, яскраво-червоний, яскраво-блакитний, волошковий, морська хвиля, лавандовий, аквамарин, ліловий, яскраво-рожевий

Кольоротип ВЕСНА: докладний опис, образи, поради по стилю | AlenaPetukhova

Знаменитості кольоротипу Весна

Цих жінок об'єднує ніжність, крихкість, романтичність. Весняний кольоротип уособлюють такі зірки:

  • Ніколь Кідман;
  • Клаудіа Шиффер;
  • Емма Стоун;
  • Рейчел МакАдамс;
  • Різ Візерспун;
  • Хіларі Дафф;
  • Тейлор Свіфт;
  • Світлана Ходченкова;
  • Олена Пермінова.

Фото типу зовнішності Весна

Відео

Кольоротип весна. Консультації іміджмейкера-стиліста Тетяни Бурдинской

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!