Чи бачать нас померлі після смерті: зв'язок душі і живого людини

Коли помирає хтось із близьких, живим хочеться знати, чують або бачать нас померлі після фізичної смерті, можна з ними зв'язатися, отримати відповіді на питання. Існує багато реальних історій, які підтверджують цю гіпотезу. В них розповідається про втручання потойбічного світу в наше життя. Різні релігії теж не заперечують того, що душі мертвих знаходяться поруч з близькими.

Що бачить людина, коли вмирає

Про те, що бачить і відчуває людина, коли помирає тіло, можна судити лише з розповідей тих, хто пережив клінічну смерть. Розповіді багатьох пацієнтів, яких лікарі змогли врятувати, багато що об'єднує. Всі вони говорять про схожих відчуттях:

  1. Людина спостерігає за іншими людьми, схиленими над його тілом з боку.
  2. Спочатку відчувається сильна тривога, ніби душа не бажає залишати тіло і прощатися зі звичною земним життям, але потім настає заспокоєння.
  3. Зникає біль і страх, змінюється стан свідомості.
  4. Людині не хочеться повертатися назад.
  5. Після проходження довгого тунелю в колі світла з'являється істота, яка кличе за собою.

Вчені вважають, що ці враження не ставляться до того, що відчуває пішов у світ інший. Вони пояснюють такі бачення гормональним сплеском, впливом лікарських препаратів, гіпоксією мозку. Хоча різні релігії, описуючи процес відділення душі від тіла, говорять про такі ж явища – спостереження за подіями, поява ангела, прощання з близькими.

Чи Правда, що померлі люди бачать нас

Щоб відповісти, чи бачать нас померлі родичі та інші люди, потрібно вивчити різні теорії, що розповідають про потойбічне життя. Християнство розповідає про двох протилежних місцях, куди може потрапити душа після смерті, – це рай і пекло. В залежності від того, як жив чоловік, наскільки справедливим, він нагороджується вічним блаженством або приречені на нескінченні страждання за свої гріхи.

Розмірковуючи, чи бачать нас померлі після смерті, слід звернутися до Біблії, де говориться про те, що душі, покояться в раю, пам'ятають своє життя, можуть спостерігати за земними подіями, але не переживають при цьому пристрастей. Люди, які після смерті були визнані святими, є грішникам, намагаючись наставити їх на істинний шлях. Згідно езотеричним теоріям, дух померлого має тісний зв'язок з близькими тільки тоді, коли у нього залишились невиконані справи.

Бачить душа померлої людини своїх близьких

Після смерті закінчується життя тіла, а душа продовжує жити. Перед тим як відправитися на небо, вона присутня ще 40 днів біля близьких, намагається втішити їх, полегшити біль втрати. Тому в багатьох релігіях прийнято призначати поминки на це час, щоб проводити душу у світ мертвих. Вважається, що предки навіть через багато років після смерті бачать і чують нас. Священики радять не розмірковувати, чи бачать нас померлі після смерті, а постаратися менше сумувати про втрату, тому що страждання родичів важкі для минулого.

Чи може душа померлого приходити в гості

Коли зв'язок між близькими була міцна при житті, ці взаємини важко перервати. Родичі можуть відчувати присутність пішов у світ інший і навіть бачити його силует. Таке явище отримало назву фантом або привид. Інша теорія говорить про те, що дух є в гості для спілкування лише уві сні, коли наше тіло спить, а душа не спить. У цей період можна попросити допомоги у померлих родичів.

Може мертва людина стати ангелом-хранителем

Після втрати близької біль втрати буває дуже велика. Хочеться знати, чи чують нас померлі родичі, щоб розповісти про свої біди й печалі. Релігійне вчення не заперечує того, що померлі люди стають ангелами-охоронцями для свого роду. Однак, щоб отримати таке призначення, людина за життя повинен бути глибоко віруючим, не грішити і слідувати божим заповідям. Часто ангелами-хранителями сім'ї стають діти, які пішли рано, або люди, які присвятили себе богослужінню.

Чи є зв'язок з померлими

На думку людей з екстрасенсорними здібностями, зв'язок між реальним і потойбічним світом існує, причому дуже міцна, тому можливо виконати таку дію, як поговорити з померлим. Щоб зв'язатися із покійним з потойбічного світу, деякі екстрасенси проводять спіритичні сеанси, на яких можна поспілкуватися з померлим родичем і задати йому питання.

У християнстві та багатьох інших релігіях можливість викликати упокоенный дух з допомогою якихось маніпуляцій повністю заперечується. Вважається, що всі душі, які приходять на землю, належать людям, котрі здійснювали за життя багато гріхів або не отримали покаяння. За православною традицією, якщо сниться родич, який пішов в інший світ, то потрібно вранці піти до церкви і поставити свічку, молитвою допомогти знайти спокій.

Відео

Чи бачать нас душі померлих людей? Священик Микола Карів

Чи можуть померлі бачити і чути нас? (прот. Володимир Головін, р. Болгар)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!