Бюджетні навушники для телефону з хорошим звуком - характеристики

Чимала частина сучасних телефонів поставляється в комплекті з навушниками. Не кожна гарнітура при цьому може похвалитися зручністю, чітким звучанням і дизайном. Сучасні виробники пропонують на вибір сотні варіантів навушників на будь-який смак. Разом з телефоном використовуються вставні, накладні, вкладиші і інші моделі.

Які навушники краще вибрати для телефону

Щоб зробити прослуховування музики, радіо і перегляд кінофільмів на мобільному телефоні більш приємним, купіть нові навушники, прийнявши до уваги кожну дрібницю. Критерії вибору:

  • Для початку визначтеся між дротяними і бездротовими моделями. Перші користуються більшою популярністю за рахунок широкого асортименту і цінового діапазону. Другі зручні відсутністю проводів, які можуть плутатися і рватися, але їх мінусами є висока вартість і низька якість в порівнянні з дротяними аналогами. Нерідко гарнітура Bluetooth забезпечується вбудованим акумулятором і пам'яттю, що збільшує її вагу.
  • Тип. Вставні моделі зручні і доступні за ціною, але якщо підібрати їх не за формою вушної раковини, то вони почнуть випадати з вух. Коркові (вакуумні) «затички» сидять у вусі дуже щільно, але не всім комфортно носити, до того ж вони можуть суттєво впливати на слух людини. «Затички» не підходять і тим, що в них небезпечно ходити на вулиці, оскільки нічого не буде чутно. Непоганим варіантом для смартфонів є накладними моделі невеликого розміру. Такий вибір навушників для телефону ідеальний при пробіжках і тривалих поїздках, але тільки частина моделей для телефонів можна віднести до бюджетних.
  • Вага. Чим гарнітура для смартфона легше, тим краще. Бюджетні дротяні моделі легше бездротових за рахунок відсутності акумулятора. Вкладиші важать в середньому 5-30 м, накладні – 40-100 р.
  • Роз'єм. Стандартний варіант – 3,5 мм. В деяких телефонах зустрічається роз'єм 2,5 мм, тому добре, якщо в комплекті з гарнітурою йде додатковий перехідник на 2,5 мм і 6,3 мм Деякі роз'єми мають золоте напилення. Воно забезпечує стійкість до окислення, корозії.
  • Діаметр мембрани (розмір динаміків). Впливає на якість звучання. Велика мембрана здатний відтворювати низькі частоти. Стандартом для навушників-вкладишів вважається мембрана діаметром 9-12 мм. Накладні моделі для домашнього використання мають показник від 30 мм.
  • Імпеданс. Цей показник для навушників лежить в межах 1-820 Ом. Він залежить від техніки, з якою ви плануєте використовувати гарнітуру. Для портативної техніки виберіть навушники з імпедансом 16-40 Ом. За рахунок цього буде забезпечена достатня гучність при невеликій потужності вхідного сигналу.
  • Частотний діапазон. Може бути в межах 2-110000 Гц, але врахуйте, що людське вухо здатне сприймати діапазон в межах 20-20000 Гц.
  • Чутливість навушників. Складає в межах 60-130 дБ. Даний показник впливає на гучність звуку. Гучні навушники для телефону повинні мати чутливо не менше 100 дБ.
  • Довжина шнура. Впливає на комфорт. Оптимальний показник – 80-120 см в залежності від того, де буде лежати телефон: в кишені піджака, джинсів або в сумці.
  • Змінні амбушюри. Їх наявність в комплекті додатковий плюс. У деяких бюджетних навушників може бути 1 пара, в інших – по 2-3. Іноді в наборі входять амбушюри різних розмірів.
  • Додаткові переваги. До них можна віднести водостійкий корпус, чохол для зберігання і можливість складання (у накладних).

Хороші недорогі навушники для телефону

Щоб придбати бюджетні якісні навушники для телефону, ознайомтеся і порівняйте основні параметри і ціни популярних моделей. Оцініть також дизайн і зручність використання. Бюджетні навушники для телефону з хорошим звуком випускаються такими виробниками, як:

  • JBL;
  • Samsung;
  • Sony;
  • Beats;
  • Happy Plugs;
  • Xiaomi;
  • Defender;
  • Philips;
  • Panasonic та ін

Вкладиші

Назва

Ціна в рублях

Характеристики

Плюси

Мінуси

Apple EarPods (3.5 мм)

1790

Тип – динамічні, діапазон частот – 5-21000 Гц, чутливість – 109 дБ, імпеданс – 23 Ом, роз'єм – mini jack 3.5 mm, довжина шнура – 1,2 м, є регулятор гучності, відповісти/закінчити розмову, чохол.

Наявність мікрофона, чохла, якісний звук, зручно лежать в вухах.

Відсутнє кріплення, висока вартість.

Samsung EO-EG920 Fit

690

Тип – динамічні, діапазон частот 20-20000 Гц, чутливість – 101 дБ, імпеданс – 32 Ом, діаметр мембрани – 12 мм, роз'єм – mini jack 3.5 mm, довжина шнура – 1,2 м, тип – симетричний, є регулятор гучності, змінні амбушюри.

Наявність мікрофона, бюджетна ціна, гідне якість звуку, м'які баси, зручно сидять у вухах.

Недовговічні, немає кнопки відповісти/закінчити розмову.

TWS HBQ-i7

509

Тип – динамічні, Bluetooth-навушники з мікрофоном, діапазон частот 20-20000 Гц, тип елемента живлення – Li-Pol, час роботи – 4 ч., очікування – 100 ч., є Multipoint.

Зручні, дешеві, відсутність дроту.

Немає кріплення, не дуже хороший звук, заряду вистачає ненадовго.

Накладні

Назва

Ціна в рублях

Характеристики

Плюси

Мінуси

JBL T450BT

1240

Тип – динамічні Bluetooth-навушники з мікрофоном, діапазон частот 20-20000 Гц, імпеданс – 32 Ом, діаметр мембрани – 32 мм, вага – 320 г, конструкція – складна, акумулятор – 170 мА⋅год, час роботи – 11 год, час зарядки – 2 ч., є кнопка відповісти/закінчити розмову, регулятор гучності.

Прийнятна ціна, відсутність дротів, хороший звук, зручна конструкція.

Може сильно притискати.

Sony WH-CH500

2340

Тип – динамічні Bluetooth-навушники з мікрофоном, діапазон частот 20-20000 Гц, діаметр мембрани – 30 мм, вага – 140 м, радіус дії – 10 м, конструкція – складна, акумулятор Li-Ion, час роботи – 20 ч., очікування – 200 год, зарядки – 4,5 год., є кнопка відповісти/закінчити розмову, регулятор гучності, кабель microUSB.

Хороше звучання, ергономіка, легкі, потужні, немає проводів, тривалість роботи на одному заряді.

Коштує дорожче аналогів.

Бездротові

Назва

Ціна в рублях

Характеристики

Плюси

Мінуси

Qumo Freedom Style

1127

Тип – накладні Bluetooth-навушники з мікрофоном, діапазон частот – 100-18000 Гц, діаметр мембрани – 30 мм, вага – 140 м, радіус дії – 10 м, конструкція – складна, акумулятор Li-Ion, ємність – 250 мА⋅год, час зарядки – 4 ч., є кнопка відповісти/закінчити, відтворення з SD-карт (до 32 ГБ), FM-радіо.

Триколірна підсвічування чашок, бюджетна ціна, відмінна гучність, функціонал.

Спектр відтворюваних частот менше, ніж у аналогів, чашки тиснуть на вуха.

Marshall Major II Bluetooth

6290

Тип – накладні Bluetooth-навушники з мікрофоном, діапазон частот 20-20000 Гц, імпеданс – 64 Ом, чутливість 99 дБ, діаметр мембрани – 40 мм, вага – 260 м, радіус дії – 10 м, конструкція – складна, ємність акумулятора – 680 мА⋅год, час зарядки – 3 ч., роз'єм – позолочений mini jack 3.5 mm, є кнопка відповісти/закінчити розмову, регулятор гучності, голосовий набір, кабель microUSB, DSP, Multipoint.

Великі, зручні, високі частоти і звук, дуже зручний джойстик управління, роз'єм з позолотою.

Наголов'я тисне на вуха, висока вартість.

З мікрофоном

Назва

Ціна в рублях

Характеристики

Плюси

Мінуси

JBL E25BT

1690

Тип вставні Bluetooth-навушники з мікрофоном, частот 20-20000 Гц, імпеданс – 16 Ом, діаметр мембрани – 8,6 мм, підтримка Bluetooth 4.1, A2DP, AVRCP, Hands free, Headset, є кабель microUSB, кнопка відповісти/закінчити розмову, регулятор гучності, шийний шнурок, чохол, час роботи – 8 ч., змінні амбушюри – 3 пари.

Легкі, зручно сидять у вухах, батарейка добре тримає.

Немає кріплення, не дуже хороший мікрофон.

Smarterra BTHS-5

475

Тип вставні Bluetooth-навушники з мікрофоном, частот 20-20000 Гц, чутливість – 102 дБ, імпеданс – 32 Ом, діаметр мембрани – 10 мм, підтримка Bluetooth 4.1, A2DP, AVRCP, Hands free, Headset, ємність акумулятор – 65 мА⋅год, є кнопка відповісти/закінчити розмову, регулятор гучності, шийний шнурок.

Бюджетна вартість, легкі, зручні.

Без кріплення, мала ємність акумулятора.

Відео

Найкращі навушники на ринку, та ще й недорого? Огляди нових Meizu Flow – [Geek Toys]
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!