Як скачати відео з Фейсбуку на комп'ютер

Соціальна мережа Facebook є найбільшою, і в ній величезна кількість мультимедійного контенту. Гортаючи стрічку новин, ви точно одного разу натрапите на відео, яке захочете зберегти собі на телефон або комп'ютер, щоб подивитися потім, коли будете поза онлайн або показати друзям. Але, чомусь, в самому додатку функція як скачати відео з сторінки фейсбуку не передбачена. Як скачати відео з фейсбуку – на це питання користувачеві доводиться самому шукати відповідь в інтернеті.

Як зберегти відео з Фейсбуку на комп'ютер

У самій мережі Фейсбук не передбачена функція завантаження відеоконтенту. Це не означає, що зберегти вподобане відео з фейсбуку собі на смартфон чи комп'ютер неможливо. Складність цього буде залежати від налаштувань приватності користувача: ролики в загальному доступі скачати відносно просто, тоді як для відео «тільки для друзів» доведеться використовувати деякі інсталяції.

Через Google Chrome

Популярний браузер компанії Google підтримує установку різних розширень, істотно доповнюють його можливості. Щоб завантажити відео з фейсбуку на комп'ютер, потрібно в магазині додатків Chrome скачати FBDown Video Downloader. Зробити це не складе ніяких труднощів, тим більше, що розширення безкоштовно. Після того як знайдете його в магазині і натиснете кнопку «Встановити», у спливаючому вікні з'явиться повідомлення «Додати розширення». Підтвердіть це, і програма для скачування відео з фейсбуку буде інстальовано в ваш браузер.

Іконка скачаного розширення відображається в правому верхньому куті браузера. Вона виглядає як значок зі дивиться вниз зеленою стрілкою. Натисніть на цей значок під час перегляду ролика, який ви хочете завантажити. Відкриється вкладка, в якій буде цей відеоролик – файл, який називається як користувач, який розмістив відео. Для скачування буде доступно дві версії – HD і SD якості. Виберіть потрібне вам і почніть завантаження.

З допомогою Опери

Браузер Опера має очевидним перевагою – він не вимагає ніяких розширень для скачування відео. Кілька комбінацій клавіш і кліків мишкою – і ви отримаєте посилання на потрібний відеоролик:

  • Знайдіть цікавить вас відео і поставте його на відтворення.
  • Вийміть інструменти для розробника: CTRL+SHIFT+I.
  • З'явиться панель, в якій буде відображений код сторінки. У верхньому лівому куті панелі потрібно вибрати опцію покажчика. Потім натисніть лівою кнопкою миші на плеєрі. В панелі з кодом виділиться частина, що відповідає за відео.
  • Клік правою кнопкою миші на виділеному коді дозволить вибрати опцію «Open in New Tab».
  • Відео відкриється в новій вкладці, де потрібно буде натиснути на нього правою кнопкою миші і вибрати «Зберегти відео як...».

Через Firefox

Подібно Опері, Firefox може своїми силами впоратися із завданням. Навіть необхідні дії майже ідентичні. Продублюємо інструкцію для ясності:

  • Знайдіть цікавить вас відео і поставте його на відтворення.
  • CTRL+SHIFT+I – відкриється вкладка «Інспектор».
  • З'явиться панель, в якій буде відображений код сторінки. У верхньому лівому куті панелі потрібно вибрати опцію покажчика. Потім натисніть лівою кнопкою миші на плеєрі. В панелі з кодом виділиться частина, що відповідає за відео.
  • Клік правою кнопкою миші на виділеному коді дозволить вибрати опцію «Відкрити посилання у новій вкладці».
  • Відео відкриється в новій вкладці, де потрібно буде натиснути на нього правою кнопкою миші і вибрати «Зберегти відео як...». Потрібно вказати місце для збереження файлу і підтвердити завантаження.

Як скачати відео з Фейсбуку на телефон

Куди більше людей користуються соціальними мережами на своїх смартфонах, ніж на комп'ютерах. На мобільних девайсах Фейсбук найчастіше представлений окремим додатком, а не сторінку в браузері, тому способи, описані в статті вище, можуть не спрацювати. Тут на допомогу приходять сторонні додатки з google play або Apple store, в залежності від того, якою операційною системою ви користуєтеся. Програма для скачування відео з фейсбуку – за таким запитом можна знайти безліч безкоштовних додатків.

На Андроїд

В google play (Play Market) доступно багато додатків типу Video Downloader for Facebook. По суті, це той же клієнт фейсбук на android, тільки з можливістю скачування відео. Потрібно просто авторизуватися там під своїм акаунтом, знайти потрібне відео в меню програми і завантажити його. Можна ще скачати відео з фейсбуку на комп'ютер, а потім скопіювати його собі на смартфон через кабель.

На Айфон

Аналогічні програми для iphone доступні і на iOS. Проблема в тому, що деякі з них платні, а з комп'ютера через кабель на айфон так просто відеофайл не перекинеш. Більшість власників цих телефонів знайомі з таким терміном, як джейлбрейк. Так от, джейлбрейк-твік FVideo дозволить завантажити відео прямо з оригінального додатка Фейсбук.

Твік буде встановлено автоматично після завантаження. Потім просто зайдіть на Фейсбук, знайдіть там відео і затисніть на ньому палець. З'явиться спливаюче вікно твіка, в якому можна вибрати якість і завантажити ролик. Це трохи схоже на роботу розширення в браузері Chrome, описаний на початку статті. Завантажити твік можна в аналогу Apple Store – сервісі Cydia.

Відео

Як скачати відео з Фейсбуку на комп'ютер |Завантажити відео з Facebook

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!