XLSX - чим відкрити файл. Програми і конвертери онлайн для читання файлів Excel XLSX

Розробники постійно намагаються вдосконалити свій продукт, надати користувачам більше функцій, можливостей. Проблема в тому, що старі версії програм перестають підтримуватися. Це ж сталося з програмою Exel, яка в нових версіях отримала інший формат збереження таблиць. Це стало неприємністю для користувачів.

Чим відкрити файл XLSX

Компанія Microsoft лідирує серед інших розробників софта офісного, тому більшість людей користується їх пакетом утиліт. Для ведення обліку, підрахунку багато використовують Exel, який допомагає зберігати електронні таблиці, вести в них математичні розрахунки різної складності. До 2007 року цей додаток зберігало документи з розширенням XLS, але в більш нових версіях з'явився формат XLSX, ніж відкрити його?

Якщо ви власник більш старого ПЗ від Microsoft, то при спробі перегляду у вас з'явиться помилка про збій відкриття. Не буде навіть можливості запустити документ для читання, не кажучи вже про права виправляти або редагувати. На всіх нових версіях Office документ буде без проблем відкриватися. Різниця в одну букву у розширення повністю закриває вам можливість відкрити файл. Щоб цього уникнути, слід використовувати безкоштовне ПЗ, яке дозволить конвертувати новий формат в старий.

Як відкрити файл XLSX з допомогою Microsoft Office

Немає кращого вирішення даної задачі, ніж використовувати ПО, яке створило дане розширення. Як відкрити файл XLSX з допомогою Microsoft Office – просто поновіть свої програми. Це не безкоштовний продукт, тому багато хто не хочуть переходити на нові версії софта. Однак це найпростіший метод відкрити формат без використання конвертерів. Вам знадобиться будь-яка версія старше або 2077 року включно. Доведеться заплатити, але ви отримаєте з російською мовою, повністю готове до роботи з будь-якими форматами файлів.

Якщо ж платити бажання немає, то можна використати інший продукт від цієї ж компанії. Знадобиться безкоштовне, невеликий додаток під назвою Microsoft Office Excel Viewer. Це рішення допоможе вам відкрити документ, переглянути його, при необхідності роздрукувати або скопіювати дані. Обмеження лише одне – у вас немає можливості редагувати файл.

Коли перед вами стоїть завдання змінити цей файл, то таке рішення підійде погано. Порятунком у цьому випадку стане установка пакета сумісності. У Microsoft Office є такий пакет оновлень, який розрахований на старі версії ПО. Його потрібно завантажити і встановлювати поверх вашого Exel. Після цього буде можливо відкрити документ і з'явиться можливість роботи над ним.

Як відкрити XLSX через OpenOffice.org

Вищеописаний пакет ПО платний, купувати ліцензію обов'язково для всіх юридичних компаній. Якщо в офіс прийде перевірка і виявить піратський софт, директор буде оштрафований на крупну суму. З цієї причини на комп'ютери часто встановлюють безкоштовний аналог – OpenOffice. Це поширюється вільно і практично повністю повторює всі функції варіанту від Microsoft. Як відкрити XLSX через OpenOffice.org? У набір входять наступні програми:

  • текстовий редактор Writer;
  • електронні таблиці – Calc;
  • векторний графічний редактор Draw;
  • створення презентацій – Impress;
  • робота з СУБД – Base;
  • редактор формул – Math.

Програма для відкриття XLSX файлів, яка вам знадобиться, називається Calc, вона призначена для роботи з таблицями. Вона ж може виконувати роль конвертера, після роботи над документом є можливість зберегти в колишньому загальнодоступному форматі. Існує ще кілька варіантів, яке базується на вихідному коді OpenOffice.org приміром, OxygenOffice Professional, LibreOffice. Їх можна легко скачати з інтернету і використовувати без ліцензії.

Програма Universal Viewer для відкриття XLSX файлів

Ще одна безкоштовна програма для читання XLSX – Universal Viewer. Це легкий, простий редактор, який відкриває всі розширення документів з електронними таблицями. Його ще можна використовувати, щоб переглянути відео, картинки, музику. Цей варіант програми допоможе вам переглянути документ, але не редагувати, конвертувати можливості не буде. Завантажити можна безкоштовно на сайті розробників.

XLSX, ніж відкрити на Андроїд

Багато людей зараз використовують мобільний телефон практично для всіх тих же цілей, що і комп'ютер. Ділові люди часто через смартфон переглядають пошту, документи і в тому числі XLSX формат, який став стандартним для Exel. Далеко не всі мобільні готові до цього розширення, тому необхідно завантажити додаткові утиліти. XLSX - чим відкрити на смартфоні?

Високий рейтинг програми під назвою «Kingsoft Office». Це набір програм для всіх гаджетів на базі операційної системи Android (ноутбуки, планшети, мобільні телефони). Дана утиліта здатна створювати в даному розширення файлів або виступати в ролі конвертера для переведення до іншого. Вона відкриває всі популярні типи розширень: DOC, PPT, DOCX, XLSX. Софт підтримує росіяни, англійська та деякі інші мови інтерфейсу, поетом розібратися з ним буде просто.

Ще один популярний варіант для мобільних гаджетів – OfficeSuite Professional. Це функціональна утиліта, яка отримала велику кількість позитивних відгуків, практично не має помилок (що велика рідкість для сучасного), тому заслужила визнання у користувачів Android. Відкриває всі сучасні розширення, які створює Microsoft Office, здатна витягти документ з zip архіву.

Відео: як відкрити файл XLSX в Excel 2003

Як відкрити файли формату docx, xlsx pptx

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!