Як скасувати дію в фотошопі

Для всіх, хто хоч раз стикався з необхідністю обробки зображення, відома програма Adobe Photoshop. Це додаток для роботи з фотографіями, яке пропонує широкий функціонал для внесення змін. Редактор володіє безліччю функцій, тому новачкам не завжди зрозуміло, як звернути дію.

Як застосовувати гарячі клавіші в фотошопі для скасування дії

Як скасувати дію в photoshop cs6 cs5? Одна з найголовніших і корисних функцій Photoshop – повернення дії на клавіатурі, яка дозволяє зробити крок назад при обробці. Це можна здійснити кількома способами, але найбільш простим залишається поєднання гарячих клавіш. З їх допомогою можна анулювати зміна, яку внесли в програмі, потрібно запам'ятати просту комбінацію клавіш Ctrl+Z. Якщо натиснути її повторно, то скасовані зміни повернуться назад.

Як скасувати виділення в фотошопі

Деякі інструменти програми вимагають виділення певної області на шарі. Не завжди виходить з першого разу обвести правильно контур або ділянка фотографії, тому потрібно знати, як знімати виділення з картинки. Варіанти вирішення проблеми:

  1. Найпростіший варіант – через послідовність клавіш Ctrl+D. Після натискання рамка пропаде. Якщо затиснути їх повторно, з'явиться контур всього шару.
  2. Багато інструменти знімають виділення при натисканні правою кнопкою миші на будь області зображення. Єдиний нюанс – «Швидке виділення» зреагує правильно, якщо натискати всередині ділянки.
  3. Можна скористатися контекстним меню, для цього клікніть по зображенню правою кнопкою і знайдіть у списку розділ «Скасувати виділення». У різних версіях програми і навіть інструментах розташування цього пункту може відрізнятися (де-то на першому місці, а десь в середині).
  4. Ще один варіант – відкрийте пункт меню «Виділення», який розташований на панелі управління, натискайте «Скасувати виділення».

Як скасувати останню дію в фотошопі

При вчиненні випадкової помилки або отриманні результату, якого не очікували, корисно буде знати, як скасувати дію в photoshop cs5 або cs6. Для цього можна скористатися командою гарячих клавіш або меню програми. Щоб повернути останні зміни:

  1. В головному меню Photoshop натисніть на розділ «Edit». Випаде меню, потрібно натиснути на рядок, що починається з «Undo», а закінчується назвою застосованого інструменту або правки. Це допомагає зрозуміти, що буде змінено.
  2. Послідовність клавіш Ctrl+Z поверне вас на крок назад, видалить останнім застосування інструменту.
  3. В правому стовпчику знайдіть розділ під назвою «History» (у російській версії - «Історія»). Тут будуть відображені всі зроблені вами операції (як правило, останні 20). Клікніть на передостанню сходинку, це поверне вашу роботу в Photoshop до станом на крок назад. Іноді це вікно або вкладка відключені, включити відображення можна через налаштування меню робочої області.

Як зробити крок назад в фотошопі

Поєднання гарячих клавіш Ctrl+Z допомагає тільки з останньою зміною, але не має можливості повертатися більше, ніж на один крок. Для цього потрібно застосовувати комбінацію Ctrl+Alt+Z. При багаторазовому натисканні ви можете стерти останні правки над файлом на необхідну кількість кроків назад. Якщо вам необхідно повернутися до більш раннього стану документа, можна використовувати й інший спосіб:

  • в головному меню відкрийте розділ «Edit»;
  • знайдіть розділ «Step Backward»;
  • натисніть потрібну кількість разів.

Як скасувати кілька дій в фотошопі

У деяких випадках повернення потрібно зробити більше, ніж на один крок. Це може стати в нагоді, якщо вносили зміни контрастності, палітри, проводили корекцію кольору, додавали яскравість, але кінцевий результат вас не задовольнив. Завантажувати заново картинку не хочеться, особливо якщо були вже внесені необхідні коригування. Можна використовувати варіанти, як повернутися на кілька кроків назад:

  1. Для послідовної скасування кількох правок вам необхідно в головному меню знайти розділ «Edit» і натиснути необхідну кількість разів пункт «Step Backward». Натисніть пункт стільки разів, скільки правок потрібно стерти.
  2. Точно такого ж ефекту, як описано пунктом вище, можна домогтися натисканням гарячих клавіш Ctrl+Alt+Z. Пропадати внесені правки будуть у зворотному порядку їх застосування. Будуть видалені тільки ті, які були внесені на зображення, а вибір кистей, кольору залишиться колишнім.
  3. Щоб повернутися на декілька кроків назад в один клік, краще використовувати вкладку «Історія». Знайдіть це меню праворуч робочої області програми (в англомовній версії підписана «History»). За замовчуванням цей список містить 20 останніх змін, виберіть потрібну точку відновлення і натисніть на неї. Якщо перекинуло занадто далеко, то натисніть сходинку нижче і програма відновить стан. Цей варіант допомагає видалити або повернути будь-які необхідні правки.

Відео: скасування дії в фотошопі

6 - Photoshop (Фотошоп).Скасування дії. Палітра "Історія". Збереження документа

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!