Як дізнатися пароль від WiFi

З появою нових гаджетів, планшетів, мобільних телефонів, ноутбуків, виникла необхідність у віддаленому підключенні мережі інтернет без проводів. Справжнім порятунком став вайфай роутер, за допомогою якого можливо підключити необмежену кількість гаджетів, не втративши якість зв'язку. Інколи виникають випадки, коли в терміновому порядку необхідно підключиться до інтернету, доступ закритий секретним кодом і відразу виникає дилема: як дізнатися пароль від wifi. Розрізняють декілька варіантів отримання коду доступу до інтернету, вибір яких залежить від різних факторів.

Як дізнатися пароль від свого wifi на комп'ютері

Бажаючи убезпечити себе і обмежити стороннє підключення до свого вайфай, користувачі встановлюють пароль. Покладаючись на свою бездоганну пам'ять, секретний код ніде не фіксується, а якщо тривалий час не користуватися ним, то він зовсім забувається. Коли виникає необхідність підключити новий гаджет або змінити налаштування роутера, користувачі в паніці починають навмання підбирати паролі, втрачаючи багато часу, зусиль і нервів. Існує кілька способів дізнатися секретну комбінацію від вай фай на своєму комп'ютері, якщо хоча б один пристрій вже підключено до мережі:

  • Через налаштування вай фай модем.
  • За допомогою налаштувань бездротового з'єднання на комп'ютері з встановленою ОС Windows.

В Windows, через налаштування бездротового з'єднання

При наявності хоча б одного пристрою, на якому є підключення до мережі вай фай дізнатися пароль не складно. Отримати зашифрований код може лише користувач-адміністратор. Розглянемо, як дізнатися пароль від wifi через комп'ютер з Windows сьомої версії (аналогічним способом можливо дізнатися пароль на інших версіях операційної системи):

  • Потрібно відкрити «Центр управління мережами і загальним доступом», а зробити це можливо двома способами:
  1. Через меню «пуску» увійти в «Панель інструментів» та знайти потрібну вкладку.
  2. Шляхом натискання правою кнопкою миші на значок вай фай або локальної мережі. Після відкриття контекстного меню вибрати необхідний пункт.
  • У отрывшемся вікні після перших маніпуляцією необхідно знайти вкладку «Управління бездротовими мережами». В деяких версіях операційної системи віндовс немає цього пункту, тому для відкриття необхідної вкладки меню потрібно зробити наступне:
  1. Відкрити список доступних підключень wifi в треї.
  2. Знайти вай фай, до якого потрібно підключитися (навпроти активного підключення буде напис «Підключено»).
  3. Викликати контекстне меню правою кнопкою миші і вибрати пункт «Властивості», щоб дізнатися пароль.
  • У новому вікні знаходимо значок мережі wifi, до якого необхідно провести підключення, натискаємо правою кнопкою миші, викликаючи контекстне меню. З відкритого списку варто вибрати пункт «Властивості».
  • Повинно відкритися нове вікно, в якому є дві вкладки, необхідно відкрити пункт «Безпека». На цій же сторінці слід поставити галочку напроти пункту «Відображати символи».
  • У рядку «Ключ безпеки мережі» відкриється пароль, який необхідний для підключення вай фай.

Через налаштування роутера

Дізнатися забутий код wifi можливо, якщо до мережі підключено ні один пристрій. Зробити це можна за допомогою налаштувань роутера або точки роздачі. Крім випадку, коли комбінація забута, відновлення коду може стати в нагоді і тоді, якщо були зроблені перенастроювання пристрою, роздає вай фай. Розглянемо інструкцію, як дізнатися захисну комбінацію через налаштування роутера:

  • До комп'ютера або ноутбука підключити модем.
  • Необхідно відкрити браузер, який встановлений на ПК і в адресний рядок потрібно ввести адресу роутера, роздає вай фай.
  • Для того щоб підключитися до інтерфейсу маршрутизатора, необхідно ввести логін та пароль у новоствореному вікні. Класичні дані admin/admin.
  • У вікні, необхідно пройти по черзі відкрити – «Бездротовий режим», «Захист бездротового режиму».
  • У рядку PSK Password з'явитися пароль, через який можливо підключення до мережі wifi.

Залежно від роутера, процес налаштування може трохи відрізнятися. Так, на пристроях вай фай, фірми Asus пароль знаходиться на головній сторінці інтерфейсу. А в деяких моделях шифрування не відображається. У таких випадках оптимальний варіант – змінити пароль на новий і щоб не забути, слід записати його в надійному місці. Деколи, дізнатися код не представляється можливим, тому єдиним вірним рішенням буде скидання налаштувань маршрутизатора, після чого необхідно заново налаштувати все і створити нову комбінацію.

Як дізнатися пароль від чужої мережі wifi

Іноді виникає необхідність підключатися до вай фай, який захищений паролем, приміром, сусідського або у громадському місці до конкретного пристрою. Іноді підключитися до чужого wifi неможливо, особливо, якщо мережа захищена шифруванням типу WPA або TKIP, оскільки такий варіант захисту дуже надійний і якісний. При необхідності можливо спробувати дізнатися код, для цього може застосовуватися один із декількох способів:

  • Підбір пароля.
  • Спеціалізовані хакерські програми для злому, які допомагають виявити і захопити пакет передачі даних.

Вгадування пароля вайфая (примітивні комбінації)

Деякі користувачі для захисту wifi використовують прості способи шифрування, примітивні паролі, тому зламати систему дуже просто. При необхідності підключитися до конкретного пристрою, що роздає вайфай, код можливо дізнатися шляхом його підбору. Для початку варто спробувати самі прості варіації, які на диво зустрічаються дуже часто. Популярними паролями вважаються наступні:

  • 123456789;
  • 87654321;
  • Password;
  • Qwerty;
  • Wifi;
  • 1234abcd;
  • Номер квартири чи назва підприємства й інші варіанти.

Спеціальні програми для злому

Підбір шифрування wifi можливий шляхом використання спеціальних програм, призначених для злому захисту. Популярними способами отримати код доступу до бездротового інтернету є:

  • Брутфорс – підбір або перебір пароля по словників. Щоб здійснити пошук потрібної секретної комбінації, необхідно кілька обов'язкових атрибутів: ноутбук або комп'ютер, вайфай адаптер і спеціалізоване програмне забезпечення, наприклад, Linux Back Track 5. Принцип роботи такої методики: в словнику зберігаються можливі варіанти паролів, пристрій, намагаючись підключитися – підбирає ключі. Існує висока ймовірність, що так вдасться здійснити підключення до роутера, особливо якщо код не складний.
  • Програми WiCrack, AirSlax.

Як дізнатися пароль від wifi на телефоні

Дізнатися пароль від wifi можливо і за допомогою мобільного пристрою з будь-яким типом ОС, будь то android або iphone. Зробити це складно, тому в деяких випадках такі маніпуляції під силу лише досвідченим хакерам і майстрам. Можливим способом зламати захист є запуск спеціальних програм, які призначені для пошуку відкритих точок доступу до вайфай або злому засекречених кодів. Важливо стежити за якістю скачуваних додатків, оскільки в деяких випадках це може призвести не до злому мережі інтернет, а привести до зараження гаджета вірусом.

Як встановити або змінити пароль на вай фай

При установці роутера, важливо відразу ж налаштувати захист, щоб сторонні користувачі не змогли скористатися інтернетом безкоштовно. Особливо це актуально, якщо видається лімітовано або при підключенні великої кількості пристроїв, якість зв'язку різко погіршується. Як можливо встановити або змінити пароль від wifi:

  • При установці пароля, важливо вибрати сертифікат і тип шифрування. Максимально якісними є: сертифікат безпеки – WPA2-PSK, тип – TKIP або AES.
  • Для того щоб максимально убезпечити доступ, необхідно вибрати максимально надійний пароль, при цьому важливо враховувати кілька факторів:
  1. Довжина – щонайменше 8 символів.
  2. Секретний код повинен містити літери та цифри.
  3. Не варто використовувати примітивні комбінації, дату народження, прізвища або класичні назви.
  4. Якщо виникають труднощі у створенні паролів, можливо скористатися спеціальним генератором.
  • Для зміни пароля необхідно скористатися налаштуваннями роутера. Для tp-link необхідно в інтерфейсі маршрутизатора відкрити послідовно «Бездротовий режим», далі «Захист бездротового режиму». На останній вкладці слід ввести новий пароль.
  • Для оновлених роутерів D-link, маршрутизаторів Dir секретний код змінюється в розділі «Налаштування Безпеки».
  • Для роутерів Yota (Йота) необхідно відкрити вкладку «Тип захисту» і вибрати варіант «Захищена WPA2», після чого встановити свій пароль.
  • На класичні модеми Ростелеком для встановлення або зміни захисту необхідно пройти WLAN, далі «Безпека» і задати свої параметри і секретний код.

Відео як подивитися свій пароль від WiFi

Забувши пароль від wifi, багато впадають у відчай. Вони відразу ж намагаються перезавантажити модем, скинувши налаштування до заводських. Або звертаються за допомогою до фахівців, чия вартість послуг деколи занадто висока або вдаються до допомоги онлайн-консультантів. Обнулення налаштувань вимагає повної настройки роутера з самого початку, що призводить до різного роду труднощів. Дізнатися секретну комбінацію або змінити його просто, якщо комп'ютер або інший гаджет підключений до мережі інтернет за допомогою wifi. Подивіться відео, щоб дізнатися, як отримати код доступу, без скидання налаштувань модему:

Як дізнатися пароль від свого WI FI ?

">">
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!