Як сфотографувати екран монітора - зробити скріншот

Пояснити деякі питання легше за допомогою зображень. Наприклад, використовуючи знімок екрану комп'ютера. Як же це зробити, володіючи комп'ютером на рівні необхідного мінімуму навичок?

Як сфотографувати екран монітора? Це питання рано чи пізно задає собі більшість користувачів ПК. Давайте розберемося, як це зробити найпростішим способом.

Така необхідність може виникнути, якщо ви точно не можете сформулювати якусь проблему для служби техпідтримки або програміста, який знаходиться далеко від вас. Погодьтеся, у вигляді картинки проблема стане куди зрозуміліше, ніж в форматі ваших плутаних описів.
Незайвим буде знімок екрана, якщо вам знадобиться щось довести. Наприклад, при листуванні або при вирішенні яких-небудь важливих питань.

Як фотографувати екран монітора

Краще навчиться робити фотографії екрану монітора до того, як вони знадобляться в екстреному порядку. Тим більше що виконати такі маніпуляції з комп'ютером буде не дуже важко. По-іншому зображення з екрану монітора називають "скріншотами".

Клавіша PrtScr, яка необхідна для створення скріншотів, що розташовується у верхній правій частині клавіатури. Щоб в буфері обміну збереглася фотографія вашого екрана, необхідно просто натиснути PrtScr. Використовуйте клавіші Alt+PrtScr, якщо у вас відкрито декілька вікон, і ви хочете зробити знімок тільки активного вікна.

Способи отримання знімка з буфера обміну

Редактор Paint

Після натискання клавіші print screen відкрийте програму Paint. Цей найпростіший графічний редактор дозволяє легко редагувати отримані зображення. Ще один незаперечний плюс утиліти Paint полягає в тому, що вона абсолютно безкоштовна і входить в перелік стандартних програм операційної системи Windows.

  • Щоб скористатися всіма перевагами програми, відкрийте Paint. Зробити це дуже просто: зайдіть в Пуск, виберіть шлях Програми-Стандартні-Paint.
  • Після того як вікно програми буде відкрито, вгорі зліва натисніть на кнопочку "Вставити" або натисніть сполучення клавіш Ctrl+V. У результаті таких нехитрих маніпуляцій в основному вікні Paint повинен з'явитися знімок екрану.
  • Щоб зберегти досягнутий результат, у верхньому лівому куті графічного редактора виберіть пункт "Файл" і клацніть "Зберегти" або "Зберегти як". У першому випадку скріншот потрібно буде шукати в папці "Зображення", а в другому ви можете самі вибрати, куди зручніше зберегти зображення. Залишилося тільки дати файлу назву і присвоїти формат JPEG.
  • Якщо вам необхідно редагувати зображення, зробите це в Paint безпосередньо перед збереженням.

Photoshop і Word

Дані програми також допомагають зробити скріншот з буфера обміну на другому етапі відповіді на питання "як фотографувати екран монітора".
Якщо ви вирішили скористатися Photoshop, відкрийте програму і створіть новий документ. Для цього потрібна команда, яка реалізується за допомогою комбінацій клавіш Ctrl+N. Вставити зображення (натиснувши Ctrl+V) і збережіть його у форматі JPEG. Якщо вам потрібно відредагувати зображення, скористайтеся додатковими функціями програми Photoshop.

При збереженні скріншота в Word процедура ідентична: створюємо новий документ, вставляємо в нього зображення (Ctrl+V), зберігаємо. Різниця порівняно з попередньою програмою полягає в тому, що тут ваше зображення буде збережено у форматі документа.doc або .docs). Також Word не дозволить вам редагувати скріншот.

Редагування знімка в програмі Microsoft Office Picture Manager

Якщо збережений вами у форматі JPEG скріншот вимагає редагування, скористайтесь простий і інтуїтивно зрозумілою програмою Picture Manager. Це стандартна для операційної системи Windows програма для роботи з зображеннями.

  • Відкрийте файл скріншота в MO Picture Manager. Для цього наведіть курсор на скріншот, натисніть праву кнопку миші, виберіть "Відкрити за допомогою", - Microsoft Office Picture Manager.
  • Для редагування відкритого фото скористайтесь значним набором функцій програми, такі як обрізка, зміна яскравості, кольору, розміру зображення і т. д.
  • Після отримання прийнятного результату збережіть файл за допомогою вже знайомих нам дій "Зберегти" або "Зберегти як". Якщо ви виберете "Зберегти", відредагований варіант знімка займе місце вашого исходника.

Працювати в Picture Manager легше, ніж редагувати зображення в Photoshop. При порівнянні можливостей редагування фото в програмах Picture Manager і Paint, остання з них явно програє першій.

Докладніше про створення скріншотів ви можете подивитися на відео.

Як зробити знімок екрану

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!