Як знайти втрачений телефон по супутнику, якщо він вимкнений. Пошук телефону за втрати через супутник і IMEI

Раніше мобільний апарат був рідкістю у людини, вартість послуг і самого телефону була не кожному по кишені. Зараз смартфон є у всіх, деякі люди користуються відразу декількома для різних потреб. Це стало причиною того, що вони часом зникають і виникає необхідність знайти загублений телефон. Зробити це можна декількома способами.

Як знайти свій телефон

Вартість стільникових пристроїв значно знизилася і придбати їх не становить проблем, у зв'язку з цим відношення до речі стало недбале. Не кожна людина захоче шукати втрачений апарат, в більшості випадків велику цінність становить сім-карта з телефонною книгою. Якщо ви впевнені, що у вас апарат не вкрали, можна виконати такі дії, щоб знайти втрачене пристрій:

  1. Відвідайте місця, в яких ви були: кафе, роздягальня в тренажерному залі, квартира друзів, офіс, в якому проходила зустріч, місце роботи. Ви повинні бути впевнені, що не виклали просто апарат десь.
  2. Якщо ви впевнені, що смартфон знаходиться десь у цій же кімнаті, але ви просто не можете побачити його, то попросіть у когось мобільний і зробіть дзвінок на свій апарат. Це дозволить виявити його по звуку або вібрації.
  3. Не потрібно дзвонити постійно, тому що це може привернути увагу інших людей, які захочуть присвоїти мобільний.
  4. Попросіть друзів допомогти пошукати втрачене пристрій, добре, якщо розділитися і піти в кілька передбачуваних місць втрати одночасно.
  5. У разі самостійних пошуків намагайтеся не привертати зайвої уваги, шукайте тихо, інакше побудова люди зрозуміють – ви щось загубили і почнуть оглядатися теж.

Часом такі методи не ефективні, іноді люди бувають у стількох місцях, що відвідати всі просто немає можливості. У таких випадках існує декілька способів, як знайти втрачений телефон по супутнику:

  • за номером IMEI;
  • за допомогою GPS;
  • за сім-карті.

Пошук за IMEI телефону

Шукати втрачений смартфон через супутник з використанням IMEI мають право лише правоохоронні органи. Будь-які інші спеціальні сервіси, які пропонують таку послугу, в більшості випадків виявляються шахраями. Онлайн-програми, які запевняють, що безкоштовно знайдуть мобільний, швидше за все, виявляться зовсім не безкоштовними. Здійснювати пошук по IMEI можна тільки за заявою про зникнення.

Щоб дізнатися код, необхідно заглянути під акумулятор пристрою: там повинна бути наклейка з 15-значним номером апарату, він унікальний і належить тільки даному смартфону. Якщо з якоїсь причини його там не виявилося, дізнатися цифровий код можна, набравши *#06#, після чого IMEI висвітиться на екрані. Запишіть код на листку і зберігайте разом з документами на мобільний.

За сім-карті

Ще один спосіб, як знайти свій втрачений смартфон через супутник – по сім-карті. Здійснює цю послугу безпосередньо оператор стільникового зв'язку. Сервіс не безкоштовний, а ще буде необхідність довести, що ви є власником апарату, який потрібно знайти по супутнику. Для цього знадобиться коробка, номер телефону, відповідь на секретне питання. Стільниковий оператор не зобов'язаний виконувати цей запит, має право відмовити. Якщо пристрій не просто втрачено, а вкрадено, то за сім-карті неможливо відстежити апарат, коли зловмисник його вимкнув.

Пошук телефону з GPS

Найпростіший спосіб знайти свій телефон по супутнику – заздалегідь підготуватися до такої ситуації. У старих мобільних апаратах такого програмного забезпечення не було, але зараз вам навіть не доведеться встановлювати спеціальних додатків. Існує можливість відстежити місце розташування через GPS або ГЛОНАСС. Для цього у смартфона повинна бути включена ця функція і мобільний інтернет. Існує кілька сервісів від Android, Google, Apple, які допомагають відслідковувати через спеціальні програми місцезнаходження апарату.

Як знайти зниклий телефон через інтернет

Кожна компанія, яка бере участь в розробці і створенні смартфона, намагається всіляко захистити людину від можливих крадіжок, зломів апарату або ситуацій, коли пристрій може пропасти. Тому створені спеціальні сервіси, які допомагають відстежити втрачений апарат через гугл, сайт компанії Андроїд або Apple. Всі вони мають на увазі тримати пристрій, інтернет і можливість виходу в мережу з комп'ютера.

Функція «Знайти Айфон»

З 2011 року компанія Apple вшила в свою операційну систему спеціальну функцію – «Знайти iPhone». Вона активується на самому телефоні і дозволяє при втраті або крадіжці смартфона зробити наступне:

  • активувати «режим втрати», що заблокує апарат;
  • видалити інформацію з пам'яті;
  • змусити телефон видати сигнал, який допоможе його знайти, якщо він знаходиться десь поруч.

Активований цей пункт повинен бути заздалегідь по наступному шляху: «Налаштування», далі зайти в розділ iCloud, з нього перейти в розділ «Знайти iPhone» і переключити на кнопку положення «on». Відтепер супутник буде відстежувати місцезнаходження апарату, а власник зможе заблокувати телефон через сайт icloud.com, використавши свій обліковий запис, яка повинна бути створена заздалегідь і активована.

Знайти телефон на Андроїд через комп'ютер

Головний конкурент Apple серед операційних систем Android піклується про своїх користувачів не менше і теж пропонує кілька способів, як знайти свій втрачений телефон по супутнику через інтернет або за допомогою спеціальних програм. Вони не порушують законодавство, не вимагають спеціального звернення в МВС або до оператора зв'язку, але готуватися до такої ситуації слід заздалегідь.

З допомогою спеціальних програм через гугл

Android Device Manager – одна з тих програм, яка допомагає відшукати ваш апарат при включеному інтернеті і gps-програмі. Завантажити додаток можна в офіційному магазині від Гугл безкоштовно. Програма надає можливість виконати такі ж дії, як і функція «Знайти Айфон»: заблокувати доступ до апарата, змусити подати сигнал або визначити місце розташування. Необхідно лише зайти на сайт google.com/android/devicemanager і виконати необхідні дії.

Для коректної роботи цього додатка на вашому телефоні повинна бути активована обліковий запис в Гугл, включений сервіс, який активується наступним чином:

  • перейдіть в розділ «Налаштування»;
  • виберіть «Безпека»;
  • натисніть на «Адміністратори пристрої»;
  • поставте галочку навпроти «Диспетчер пристрою;
  • у вікні підтвердіть можливість віддалених дій з пристроєм.

Як знайти вимкнений телефон вдома

Бувають ситуації, коли людині доводиться шукати вимкнений телефон вдома. Відбутися відключення могло з причини низького заряду або від'єднання батареї від пристрою, наприклад, якщо під час вібрації він упав зі столу і розкрився. Щоб спростити пошук, можна скористатися наступними порадами:

  • згадайте, де востаннє бачили апарат;
  • перевірте кути, загляньте за крісла, попід диван або стіл, тому що при вібрації телефон міг «відповзти» куди завгодно;
  • якщо в квартирі живе кішка або собака, перевірте «їх місця», куди вони могли відтягнути ваш втрачений смартфон;
  • обшукайте всі сумки, штани і куртки, в яких виходили останнім часом;
  • якщо на телефоні встановлений будильника або нагадування, навіть у вимкненому стані він видасть звук в призначений час.

Дізнайтеся більше способів,як знайти айфон якщо він вимкнений.

Відео: як знайти зниклий телефон

Як знайти вкрадений або загублений телефон

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!