Значення слова хайп - в молодіжному сленгу, моді, репі і онлайн-проектах

Постійні відвідувачі і численні користувачі всесвітньої павутини в пошуках потрібної інформації зустрічають на сайтах або форумах незвичне, незнайоме, новомодне слово хайп. Зустрічаються різні варіанти значень поняття «хайп, хайповый». Яка правильна трактування поняття, що означає це слово? Давайте спробуємо розібратися.

Хайп – що це

Хайп – неологізм, запозичений з англомовних країн. Значення слова хайп російською мовою неоднозначне. Все тому, що хайп на англійській може виглядати, як hype і hyip. Ці слова хоч і звучать однаково, але мають різний переклад та значення. Від цього змінюється зміст одного і того ж слова, яке охоплює різні поняття.

Перше значення "хайп" – в оригіналі hype, в перекладі з англійського сленгу означає «криклива реклама», піар чого-небудь, а «хайпить» – це активно рекламувати, піарити. Логічно, що «хайпинг» – скандальна рекламна компанія, а «хайптрейн» – збуджений стан фанатичного очікування якої-небудь модної новинки. Іноді на інтернет-сторінках можна зустріти сленгове поняття «похайпить», але воно вже має дещо інший відтінок – "потусити, позажигать, розважитися".

Друге значення – абревіатура hyip – інвестиційна програма, орієнтована на високий прибуток. Що значить хайпить в цьому випадку - "бути учасником хайп-проекту", а «хайпинг» – інвестування власних коштів у проект, побудований на принципі залучення нових вкладників та збільшення власного доходу за рахунок їх інвестицій. Звичне, знайоме нам поняття, рівносильну даній, – фінансова піраміда.

Хайповая мода

Зовсім недавно в соцмережах з'явилося поняття «хайп-мода» або «хайповая мода». Це не частина світової модної індустрії, а швидше стиль хайп, що орієнтується виключно на дорогий брендовий одяг, який користується шаленою популярністю серед нинішньої молоді. Перші позиції в топі хайпових брендів займають Гоша Рубчинський, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Supreme та інші.

Хайповая одяг

Щоб бути в тренді, одягатися, відповідаючи стилю хайп, треба бути чадом багатих батьків, адже хайповые речі (на молодіжному сленгу "хайповый шмот"), дорого коштують і на ринку не продаються. Соцмережі пропонують відвідати безліч сторінок, заповнених порадами, як виглядати хайповым за невеликі гроші, рясніють посиланнями на китайські сайти, видають звичайні підробки за нібито "хайповые шмотки".

Хайповые модники

Сучасна молодь, яка стиль хайп в одязі, іменується «хайповые модники». За хайповым поняттями гарно бути худим, мати наколки, носити тільки хайповые шмотки і демонструвати це, протистоячи таким способом мейнстріму ("сірій масі" і загального течією). Хайповые хлопці і дівчата воліють все натуральне, колір волосся, блідий тон шкіри, відсутність косметики та манікюру. Їх головний інтерес, потреба – нові хайповые речі, все інше - неважливо.

Що таке хайп в інтернеті

Хайп в мережі позначається абревіатурою HYIP (High Yield Investment Program). Це інвестиційний проект, розроблений за схемою піраміди: кожен інвестор отримує певний дохід, використовуючи свіжі інвестиції в хайпи, зроблені наступними вкладниками. Ризик залучення у такий спосіб заробітку високий: можна заробити пристойну суму на фінансовій піраміді без особливих зусиль, а можна прогоріти на хайп-проектах, втративши вкладені гроші.

Hyip-проекти

Відсоток прибутковості, який пропонують творці фонду звичайним інвесторам, заробіток на хайп-проектах залежить від виду мережевий біржі. Вони бувають:

  1. Низькодохідні. За рахунок невеликого відсотка за вкладами (не більше 15%) існувати такий хайп-проект може тривалий час.
  2. Середньоприбуткові. Відсотковий тариф за хайп-проекту – до 60%. Можуть працювати кілька місяців і довше.
  3. Високоприбуткові. Такі хайп-проекти обіцяють інвесторам дохід з інвестицій понад 60%, до руйнування, як правило, приходять за період до двох місяців.

Як заробити на хайпи

Хоча будь хайп-проект, як і всі фінансові піраміди, рано чи пізно закінчить свій життєвий цикл повним розоренням і закриттям, можна спробувати отримати дохід на таких біржах. Щоб заробіток на хайпи вдався, треба запам'ятати деякі основні рекомендації досвідчених інвесторів:

  1. З усіх хайпів, запропонованих на просторах мережі, з метою заробітку варто вибрати хайп-проект, створений зовсім недавно. Треба звернути увагу, чи не пропонує він новим інвесторам хвилинне зростання вкладу за солідне поповнення фонду. Така тактика творців піраміди може означати тільки те, що хайп-проект швидко закриється, принесе великий прибуток лише його власникам та першим інвесторам.
  2. Щоб не ризикувати втратити все до нуля, інвестуйте в обраний хайп-проект таку суму, яка не буде дуже значимої для вашого фінансового становища в разі закриття біржі.
  3. Інтуїтивно треба відчувати наближення закриття хайп-проекту, щоб максимально зберегти свої інвестиції, отримати дохід за ним. Будьте гранично уважні до всіх змін, яких зазнає хайп-проект.
  4. Щоби заробіток був стабільний, намагайтеся регулярно виводити з хайп-проекту невелику суму доходу на власний електронний гаманець.
  5. Перед тим, як планувати заробіток на хайп-проекті, варто подбати про рівень захисту особистих даних і свого комп'ютера. Будьте дуже уважні.
За інвестиціями в інтернеті є хороший блог мого колеги —http://www.profvest.com/. Описує інвестиції в криптовалюту, хайпи під страховкою та інші інвестиційні інструменти.

Що таке хайп в репі

Західне сленгове слово «хайп» міцно увійшло в професійну діяльність реперів всього світу. Тут це поняття має значення «штучно створеного, підігрітого чим-небудь інтересу до виконавця або групи», тобто хайп в репі – це іншими словами, «пік творчої популярності, швидко і успішно розкручена музична діяльність реп-групи або окремого репера».

Як у будь-якому іншому музичному напрямку, реп-виконавці можуть заявити про себе і зібрати пристойну аудиторію одним з наступних способів: високим рівнем творчих здібностей, новими композиціями, сильними цікавими виступами, або просто використовувати хайп або своєрідний піар для просування власної персони по сходах слави з допомогою бійок, скандальних витівок і іншого. Хайп дуже популярний серед сучасних молодих виконавців.

Відео: як заробити на хайп-проектах

Як заробити в Інтернеті. Хайпи. Чи можна заробити? Всі СЕКРЕТИ заробітку! Т. інвестування №2

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!