Як писати резюме на роботу - зразок

Якщо б кожен претендент знав, що у нього є всього 3 хвилини, щоб «зачепити» роботодавця, то резюме складалися б більш якісно, відповідально і лаконічно. Самопрезентація повинна виглядати так, щоб кадровик захотів з вами зустрітися і обговорити перспективи подальшого співробітництва.

Що таке резюме

Багато кандидатів недооцінюють ці листи з описом кар'єрних життя, а даремно, тому що роботодавець, не бачачи вас, може оцінити за вашим навичкам, чи підходите ви для конкретної вакансії. Резюме – це справжній документ, тому він повинен бути складений акуратно, педантично, а ще включати в себе ряд обов'язкових пунктів. Досвідчений рекрутер визначить корисний документ за 2 хвилини. Як писати резюме, щоб ви не потрапили до списку аутсайдерів, а виграли змагання за головний приз – очна співбесіда?

Правила складання резюме

Почніть роботу з документом з ПІБ, цілі, контактної інформації, віку і сімейного стану. Уточніть свої ключові якості, навички, досвід роботи, освіта, досягнення. Як правильно писати резюме, вам не підкаже інтуїція – потрібно дотримуватися певні ділові правила, знання яких будуть оцінюватися відділом кадрів або керівником компанії.

Як має виглядати резюме

Візуально цей документ повинен виглядати стисло, чітко, по-діловому. Намагайтеся не експериментувати зі шрифтами, кольором тексту, фоном, виділеннями (підкресленнями, напівжирними літерами, курсивом). Обсяг самопрезентації не повинен перевищувати 2 сторінок, в ідеалі у рекрутера на столі має лежати 1 аркуш.

Скласти правильно оформлене резюме для влаштування на роботу

Що писати про себе

Візуальне сприйняття документу часто стимулює рішення про виклик на співбесіду. Структурувати інформацію потрібно правильно. Як писати резюме і правильно заповнювати кожен з блоків, щоб справити сприятливе враження:

  1. Прізвище, Ім'я, по Батькові, Дата народження, – за паспортом. Уникайте нікнеймів, скорочень, неправдивої інформації.
  2. Мета для вас – здобуття посади «...».
  3. «Контакт» включає в себе особистий актуальний номер телефону, активну електронну пошту та адресу (при необхідності).
  4. Сімейний станмає бути вказано за фактом. Є 3 можливих варіанти, які треба написати в резюме: одружений, неодружений, цивільний шлюб.
  5. Освітау хронологічному або функціональному порядку. Малозначущі для даної вакансії семінари і «гуртки» бажано не враховувати, щоб візуально не перевантажувати документ і не витрачати час фахівця з підбору персоналу. Зупиніться на основній професії, необхідної у вакансії.
  6. Досвід роботи вказується в тому порядку, який буде цікавий конкретного роботодавця. Якщо ви 3 роки пропрацювали головним бухгалтером, після чого влаштувалися на посаду менеджера з продажу, а зараз вирішили повернутися у фінансову сферу, то нагорі буде розташовуватися більш важливий досвід. Як створити резюме, не переобтяжене «зайвими» компаніями? Роботодавцю цікавий досвід роботи за останні 10 років, максимальний стаж в одній компанії, останнє місце працевлаштування. У цьому пункті лаконічно повинні бути зазначені наступні дані: часовий діапазон, найменування організації, посада.
  7. Досягненнявключають в себе функціональну інформацію: «розробив», «навчив», «освоїв», «керував (кількість осіб)», «заощадив», «розвивав». Так рекрутер буде оцінювати вашу потенційну корисність, тому важливо, щоб він зміг швидко знаходити ваші ключові навички в полотні документа.

Сфера діяльності в резюме написати

Блок «Додаткова інформація» – це розділ ваших умінь. Опишіть володіння мовами, комп'ютером, додатковий рівень знань у якій-небудь області, особисті якості. Що писати в резюме про себе, щоб виділитися серед тисяч безликих самопрезентацій? Форма ідеально складеного бланка документа ніколи не рясніє інформацією про хобі здобувача, якщо воно не є доповненням до його професійним навичкам. Подумайте, як правильно подати себе і зацікавити роботодавця своєю персоною.

Як скласти резюме студенту

Відразу після закінчення Вузу ваш досвід роботи неразнообразен, і адекватний роботодавець це розуміє. Як грамотно скласти резюме, щоб воно вийшло коротким, але змістовним? Студенти і випускники блок «Досвід роботи» часто взагалі опускають, компенсуючи «пробіл» поширеною інформацією в частині «Освіта». Придбані на конференціях, міжнародних семінарах, курсах знання набагато важливіше для організації, ніж місяць підробітку офіціантом в кафе. Ще ви можете перерахувати свої нагороди та відзнаки і вказати тему диплома.

Як заповнити резюме, якщо ви пишете такий документ перший раз? Найпростіший шлях – використовувати шаблон із сайтів пошуку роботи, але тоді претендувати на індивідуальність у вас навряд чи вийде. Грамотний вихід із ситуації – вивчити правила, дізнатися більше інформації про те, як скласти правильне резюме, і слідувати їй. Якщо ви готуєте самопрезентацію до відправки в філія крупної компанії, і ключовим навиком претендента на вакансію є лінгвістичні знання, документ краще надрукувати і оформити у 2 примірниках – українською та іноземною мовою.

Скласти правильно оформлене резюме для влаштування на роботу

Зразок гарного резюме на роботу

Ваш чек-лист при створенні документа буде виглядати так:

  • стислість викладу;
  • строгість оформлення;
  • відсутність надмірностей у вигляді яскравого фону, візерунків, підкреслювань;
  • наявність всіх необхідних блоків;
  • грамотне, короткий і змістовний виклад матеріалу.

Для наочності приклад успішного резюме:

Сидоров Петро Валерійович

Ціль резюме: отримання посади бухгалтера

Дата народження: 6 липня 1985р.

Телефон: +7 (...) -...-..-..

Сімейний стан: неодружений

Освіта:

РГСУ, 1992-1997 рр.

Спеціальність: зарубіжна регіонознавства (спеціаліст)

МГУПП, 2004-2009 рр.

Спеціальність: бухгалтерський облік, аналіз і аудит (спеціаліст)

НМЦ бухгалтерів і аудиторів, 2015-2016 рр.

Підвищення кваліфікації – семінар «Нове оподаткування ПДВ»

Досвід роботи:

  • Лютий 2003 – Грудень 2016, ВАТ «Просенваль»
  • Посада: бухгалтер
  • Серпень 1997 – Січень 2003-ВАТ «Магістраль»
  • Посада: регионовед

Досягнення:

У ВАТ «Просенваль» оптимізував базу податків, за рахунок чого витрати підприємства скоротилися на 13%.

Додаткова інформація:

Іноземні мови: англійська (вільний)

Знання комп'ютера: впевнений користувач, знання Офіс, 1С Бухгалтерія, Долибарр

Особисті якості: пунктуальність, зібраність, вміння аналізувати, математичний склад розуму.

Рекомендації:

Начальник фінансового відділу ВАТ «Просенваль»

Авдотьев Костянтин Георгійович, тел. +7 (...)...-..-..

Готовий приступити до роботи 01.02.2017,

Бажана зарплата: від 40 000 рублів

Читайте також: особисті якості в резюме - приклад для заповнення.

Скласти правильно оформлене резюме для влаштування на роботу

Відео

Як писати РЕЗЮМЕ - покрокова інструкція, поради, помилки в резюме

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!