Що не можна дарувати на Новий 2018 рік і чому

У передноворічні тижні актуальною стає задача вибору подарунків для рідних, друзів, колег по роботі і партнерів по бізнесу. Існування забобонів і традицій піднімає питання про те, що можна і що не можна дарувати на Новий 2018 рік. Орієнтуючись на поради астрологів, народні прикмети, правила етикету, можна підібрати подарунок, який порадує одержувача,і принесе йому в наступаючому році удачу і благополуччя.

Символ 2018

За східним китайським календарем покровителькою нового 2018 року є жовта земляний собака. Ця тварина символізує відданість, надійність, воно розумно, проникливо, вміє дружити. Жовтий колір сприяє процвітанню і набуття влади, характеризує вибуховий темперамент, емоційність, творчий потенціал. Заступництво собаки, безжурного дружелюбного істоти, в 2018 році обіцяє успіх і процвітання людям цілеспрямованим, наполегливим, жагуче бажає домогтися поставлених перед ними цілей.

Що не можна дарувати в рік Собаки

Є кілька типів подарунків, які не можна дарувати на Новий 2018 рік: це будь-які прикраси на шию або зап'ясті (ланцюжки, намиста, підвіски, кольє, браслети) або інші символічні предмети, що будуть «заважати» власника. Подаруйте сережки, щоб порадувати кохану жінку ювелірною прикрасою, або запонки, якщо подарунок призначений статусного чоловікові.

Такі подарунки неприйнятні, тому що садять одержувача подарунка на умовний «повідець». Ні одна Собака такого ставлення не схвалить, союз з одержали такий презент людиною може зруйнується. Те ж стосується парфумів, туалетної води або інших джерел сильного запаху. Східна Собака не любить водних процедур, тому не можна дарувати:

  • косметичні засоби;
  • шампуні, мило;
  • гребінця;
  • фени, плойки, інші прилади для укладання волосся.

За прикметами

Щоб відповісти на питання, що ніяк не можна дарувати на Новий 2018 рік, варто звернутися до народних прикмет. До небажаних подарунків, згідно з традиціями і забобонами, відносяться гострі предмети (ножі, набори для шиття або в'язання з голками та спицями, швейні машинки) і дзеркала. Вважається, що отримати в подарунок дзеркало є поганою ознакою, тому що цей магічно сильний предмет може викрасти частину душі власника. Згідно з повір'ями, отримати в дар один з цих предметів обіцяє невдачу в справах або сімейні неприємності.

Окремий популярний питання полягає в тому, чи можна дарувати годинник на новий рік. У стародавні часи вважалося, що подаровані годинник крадуть у власника час, скорочуючи життя. На підсвідомому рівні люди ставляться до цього подарунку з побоюванням. Якщо вийшло так, що вам подарували один з описаних предметів, слід дати дарувальнику кілька монет в знак того, що ви купуєте його дар. Поганою прикметою вважається отримати в подарунок:

  • шарф або манто;
  • шкарпетки;
  • перлове прикраса (юній дівчині);
  • домашнє тварина;
  • носові хустки;
  • рушники і домашні тапочки;
  • натільний хрестик.

На думку астрологів

Не можна дарувати на 2018 рік тісний одяг, що сковує рухи, оскільки Собака – істота незалежницький. Астрологи не вважають хорошою ідеєю дарувати щенят або дорослих вихованців, тому що реакція на такий сувенір буде неоднозначною, як символу 2018 року, так і у потенційних власників. Краще дозволити майбутнім господарям власноруч вибрати домашнього улюбленця, якщо точно відомо, що собака є бажаним подарунком. Абсолютно недоречним подарунком у рік Собаки буде кіт або кошеня.

Не варто дарувати гаманці до наступаючого Нового року: на думку астрологів, такий подарунок може принести невдачу у фінансових справах. Чоловікам не можна дарувати набори інструментів, жінкам – набори столових приладів і манікюрні набори, літнім людям не слід дарувати годин і дзеркал, близьким родичам – побутову техніку. Подаруйте гроші на покупку, якщо ви впевнені в необхідності такого подарунка, щоб не накликати немилість покровительки 2018 року.

По етикету

Залишилося відповісти на запитання, що ніяк не можна дарувати на Новий 2018 рік згідно з правилами етикету. Предмети особистої гігієни, білизну, домашні халати, тапочки, рушники, постільні приналежності допустимо підносити в дар тільки рідним людям. Вибирати подарунок слід у відповідності з віком і з соціальним статусом одержувача, ступенем близькості відносин між дарувальником і одержувачем.

Подарункові сертифікати на омолоджуючі процедури або на екстремальне дозвілля доречні у випадку довгих теплих взаємин і твердої впевненості, що такий сюрприз ощасливить власника. Згідно з правилами етикету, непристойно дарувати:

  • нижня білизна;
  • косметику, дезодоранти та лазневі приналежності;
  • дешеву біжутерію.

Що можна дарувати на Новий рік

Новорічне святкування традиційно вважається подією сімейним. Крім того, згідно з астрологічними прогнозами, 2018 рік стане вдалим часом для створення сім'ї та продовження роду, особливо для представників земних знаків зодіаку (Телець, Діва, Козеріг). Будь-який подарунок, пов'язаний з примноженням сімейного багатства і процвітання, буде доречний і порадує одержувача. До таких предметів відносять:

  • скриньки для зберігання цінностей;
  • предмети мистецтва та антикваріат;
  • речі для спільного користування (набори посуду або столового срібла).

Дітям

Порадувати сучасної дитини не так просто, тим не менш універсальним подарунком залишаються іграшки (наприклад, плюшевий символ року). Жовта Собака сприяє розвитку творчих та інтелектуальних здібностей, тому хороша книга, розвиваюча гра або набір для творчості буде відмінним приводом для розкриття внутрішнього потенціалу малюка. Уточніть у батьків дитини, що краще подарувати йому на Новий рік, щоб уникнути незручної ситуації.

Родичам

Статуетка, що зображає символ року – для улюбленої бабусі, набір красивою дорогою посуду – для батьків, святкове новорічне прикраса на ялинку – для родичів чоловіка або дружини: підключайте фантазію і постарайтеся підібрати будь-який подарунок з урахуванням переваг і смаків ваших близьких, а не своїх власних. Якщо вам відомо про те, що хтось із рідних гостро потребує чогось дорогого (побутова техніка, меблі тощо), можна організувати колективне привітання, зібравши гроші на бажане придбання. На новорічні свята добре дарувати:

  • ялинкові іграшки або інші прикраси для дому:
  • свічки;
  • набори келихів.

Питання про те, чи доречно дарувати гроші, залишається актуальним. З одного боку, подібний подарунок завжди вважався поганим тоном, з іншого – завжди краще відштовхуватися від контексту ситуації. Якщо вам відомо про важкому становищі близької людини ви дійсно хочете підбадьорити його і допомогти, такий дар може виявитися вельми бажаним і доречним. У сімейному колі краще виходити з традицій і принципу взаємодопомоги, а не із загальноприйнятих правил та норм.

Подарунок коханій людині краще вибирати з душею. Ідеально, якщо дівчина зробить щось для молодої людини своїми руками, наприклад зв'яже шарф або светр. Подарована річ повинна нагадувати про вас, підкреслювати глибину почуттів і те, як цінна і дорога вам ваша половинка. Проявіть фантазію, подаруйте що-небудь від усієї душі, не отделываетесь чимось банальними. Відмінним подарунком може стати поїздка куди-небудь тільки вдвох.

Друзям

Коли мова йде про близьких друзів, чиї інтереси чи уподобання добре відомі, вибір подарунка, як правило, не представляє особливої труднощі: свічки, аксесуари на кожен день, незвичайні блокноти або гуртки, спільні зображення, віддруковані на футболках, будь-які предмети, які будуть нагадувати одержувачеві подарунка про ваших теплих почуттях. Можна подарувати щось, про що друг давно мріє, будь то книга або музичний диск, вирушити разом у театр на улюблений спектакль, на футбол або хокей, в залежності від ваших інтересів.

Окремим питанням є питання про те, чи можна подарувати дівчині квіти. Новорічне свято трохи дивний для цього привід, але варто пам'ятати, що більшість представниць прекрасної статі ради квітам в будь-якій ситуації, є для цього привід чи ні. Тому не варто думати про доречність гарного зимового букета, краще уявити собі посмішку дівчини, яка його отримає.

Колегам

Оригінально привітати колег з наступаючим святом можна за допомогою незвичайних забавних сувенірів, корисних дрібниць або дрібничок. Краще дарувати різні подарунки, враховуючи індивідуальні переваги. Однакові блокнотики з собачкою на обкладинці або шоколадні зайці будуть виглядати швидше як бажання дотримати умовність, ніж як спроба порадувати улюблений колектив і створити святкову атмосферу в офісі в передноворічні дні.

Відео

ЩО НЕБАЖАНО ДАРУВАТИ НА НОВИЙ 2018 РІК

15 речей, які не МОЖНА ДАРУВАТИ!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!