Шампунь від вошей і гнид

Таке неприємне захворювання, як педикульоз зустрічається у людей різного віку. До лікування недуги варто підходити комплексно, щоб досягти бажаного результату. Самим популярним і безпечним засобом є шампунь від педикульозу. Його перевагою є зручність використання і невелика кількість протипоказань. Але до початку застосування варто докладно вивчити продукт, його склад і дію на паразитів.

Як вибрати шампунь від вошей

У сучасних магазинах і аптеках представлено чимало ліків від педикульозу. Шампуні виготовляються на основі різних діючих речовин, тому важливо правильно користуватися засобами. Крім того, при виборі відповідного варіанту слід враховувати вік пацієнта, індивідуальні особливості та інше. Щоб придбати правильний засіб варто звернути увагу на наступні критерії:

  1. Склад. Виробники можуть застосовувати різні інсектициди. Найбільш безпечними вважаються диметикон або біле мінеральне масло клеарол. Багато ліків містять піретроїди з далматской ромашки або їх штучні аналоги. Додатково у складі можуть бути присутні натуральні рослинні екстракти і масла.
  2. Термін придатності. Прострочена продукція не принесе результату або навіть завдасть шкоди організму.
  3. Протипоказання. Особливо ретельно підбирати ліки варто людям з шкірними захворюваннями, вагітним жінкам, молодим мамам в період лактації.
  4. Вікові обмеження. Якщо паразити з'явилися у дитини, засіб має підходити йому.

Правила застосування шампуню від вошей

Велика частина людей, які виявили у себе педикульоз, не поспішають звернутися до лікаря. Справа в тому, що ця проблема дуже делікатна. Позбутися від хвороби можна самостійно, вибравши підходящий шампунь від вошей і гнид для дітей. Важливо правильно використовувати його. Для цього варто взяти на озброєння декілька правил:

  1. Уважно вивчіть інструкцію до початку застосування препарату і дотримуйтесь рекомендацій.
  2. Перед процедурою надіньте рукавички, щоб уникнути контакту шкіри з хімічними речовинами.
  3. Лоб оберніть рушником або тканинною пов'язкою, щоб препарат не потрапив в очі та дихальні шляхи хворого.
  4. Нанесіть шампунь на волосся, залиште на 20-30 хвилин. Голову при цьому краще обернути плівкою або надіти шапочку для душу.
  5. По закінченні потрібного часу ретельно розчешіть волосся спеціальним гребенем, попередньо продезинфицированным в окропі. Процедура потрібна для позбавлення від мертвих комах.
  6. Помийте голову повторно традиційним шампунем.
  7. Промийте волосся водою з додаванням оцтової кислоти. Вона зруйнує клейка речовина, на якому тримаються гниди біля коренів волосся і личинки можна буде легко видалити гребенем.

Шампунь від педикульозу

Застосування лікувальних шампунів – оптимальний варіант для домашньої терапії педикульозу. Від інших форм препаратів їх відрізняє зручність застосування, високий рівень безпеки для здоров'я людини, ефективність. Особливо актуальні шампуні для лікування дітей. Такі ліки рідше викликають роздратування або алергію, ніж лосьйони, народні засоби і інше. Щоб знайти безпечний і ефективний шампунь від вошей і гнид, рекомендується заздалегідь ознайомитися з асортиментом аптек і магазинів та відгуками покупців.

Луговий

Це засіб випускається вітчизняною компанією «Агроветзащіта» і являє собою ветеринарний препарат. Зоошампунь Луговий допомагає боротися з блохами, волосоїдів, кліщами у домашніх тварин. Вибирати це засіб можуть люди, яким не допомогли інші ліки від вошей. Лінійка зоошампунів включає кілька видів: для собак, кішок і універсальний. Будь варіант ефективний від вошей, але більш м'яка інсектицидна основа у кошти для кішок. Ціна зоошампуня: 130-150 рублів.

Зоошампунь містить синтетичний компонент дельтаметрин, гліцерин, антисептик нипагин, ланолін і екстракти лікувальних трав. Використовується препарат для обробки шкіри голови пацієнта. Склад забезпечує шкірно-резорбтивна, сенсибілізуючу, знежирювальна дію. Ефективність препарату підтверджують позитивні відгуки людей, які пробували його для лікування педикульозу. Важливо відзначити, що відповідальність за використання засобу несе сам пацієнт. Препарат сертифікований, як ветеринарний і не призначений для людей.

Дегтярный

Це засіб підходить не тільки для знищення вошей і гнид у пацієнтів, але й добре справляється із супутніми захворюваннями шкіри. Педикульоз провокує сильний свербіж, після якого на голові можуть утворитися расчеси і рани. Дегтярный шампунь від вошей і гнид бореться з паразитами та пом'якшує симптоми хвороби. Фахівці радять його для профілактики зараження дорослим і дітям.

До складу засобу входять натуральні рослинні компоненти, тому воно рідко викликає алергію. Вбити паразитів допомагають активні феноли. У порівнянні зі спеціальними ліками проти вошей і гнид дегтярный шампунь відрізняється меншою ефективністю. У складі відсутні сильнодіючі інсектициди, тому засіб не допомагає при запущених формах педикульозу. Вартість флакона 70-90 рублів.

При регулярному використанні кошти, воно знімає запалення з шкіри, усуває клітини мікробів. Дегтярный шампунь забезпечує комплексний ефект:

  • вбиває вошей;
  • бореться з лупою;
  • усуває грибкові захворювання;
  • знімає сильну сверблячку;
  • зміцнює коріння волосся.

Фитошампунь з березовим дьогтем має ряд протипоказань. Не рекомендується застосовувати цей засіб за наявності наступних станів:

  • вагітність;
  • волосся після фарбування;
  • суха шкіра голови.

Педилин

Частіше воші з'являються у дітей. Шампунь проти вошей Педилин містить фосфорорганічні інсектициди. Активними компонентами ліки є тетраметрин і малатіон. Загибель паразитів відбувається за рахунок накопичення отрути в їх організмах. Препарат підходить для пацієнтів старше двох років. Купити педикулицидный шампунь можна без рецепту в будь-якій аптеці за ціною 280-310 рублів.

Педилин реалізується в упаковці з інструкцією, гребенем для вичісування мертвих паразитів і личинок. Засіб використовується, як традиційний шампунь. Виробник рекомендує тримати склад на волоссі 3-5 хвилин, але для поліпшення ефективності варто збільшити час дії ліків на організм паразитів до півгодини. Протипоказанням до призначення Педилина є індивідуальна непереносимість компонентів, вік молодше 2 років.

Перметрин

Основа препарату – природні піретрини. Ці натуральні компоненти містяться у складноцвітих рослин. За рахунок них шампунь проти вошей відрізняється високою ефективністю. Додатково препарат містить:

  • етиловий спирт;
  • воду;
  • ізопропіловий спирт;
  • гидроксистеарат макроглицерина.

Ліки для зовнішнього застосування чинить місцеву дію, підходить для лікування педикульозу в дітей і дорослих. Шампунь підходить для тварин. Виробник не рекомендує самостійно використовувати засіб без лікарського призначення. Перметрин ефективний проти вошей, гнид, коростяних кліщів, бліх. Впливає на личинки паразитів і підрослих комах. Перметрин вражає нервову систему комах, викликає параліч, а після загибель шкідника. Ефект зберігається до 6 тижнів після обробки голови. Ціна 125-140 рублів.

Шампунь безпечний для організму людини, але має ряд протипоказань. До них відносяться:

  • вагітність;
  • вік до 3 років;
  • пошкодження, рани на шкірі голови;
  • лактація;
  • чутливість до компонентів ліки.

Веда

Засіб є одним з найпопулярніших шампунів від вошей і гнид. Основний компонент препарату – це перметрин (синтетичний аналог натуральних рослинних отрут піретринів). Додатково у складі присутні пом'якшувальні речовини. В аптеці сьогодні можна придбати поліпшену версію кошти шампунь Веда 2. Засіб підходить дітям старше 5 років, дорослим.

Препарат забезпечує подвійний ефект – інсектицидний і противопедикулезный. Дія заснована на здатності перметрина проницать крізь мембрани нервових клітин вошей, гальмуванні процесу популяризації, паралізації комах. Шампунь вбиває вошей за 30-40 хвилин після нанесення на волосся. Недоліком Веди є низька ефективність проти гнид. Не рекомендується залишати препарат на голові довше 40 хвилин, щоб уникнути побічних ефектів. Повне знищення паразитів досягається за 2 застосування з інтервалом в 15 днів. Ціна флакона: 160-180 рублів.

Веда і Веда 2 мають протипоказання, які слід враховувати перед покупкою. Не призначають препарат у наступних випадках:

  • вік молодше 5 років;
  • гіперчутливість до компонентів ліки;
  • запальні захворювання шкіри голови;
  • період грудного вигодовування;
  • вагітність.

Нюда

Препарат випускається в декількох формах: миючий засіб, рідина для розпилення. Перевагою Нюды є порівняльна безпека. Препарат підходить дітям і дорослим хворим педикульозом. Основна діюча речовина – диметикон. Компонент допомагає боротися з різними комахами: вошами, блохами, коростяний кліщ та іншими членистоногими. Додатково Нюда містить тригліцериди, віск, парфумерну отдушку.

Двофазний диметикон у складі присутня в концентрації не менше 92%. Компонент не відноситься до отрут, тому безпечний для людини. Диметикон - це рідкий силікон, який використовується при виробництві косметики. Для вошей речовина смертельно небезпечно. Після потрапляння на волосся диметикон обволікає паразитів, не дозволяє комахам дихати, за рахунок чого знищує їх.

Посилити ефект препарату можна за допомогою плівки або шапочки, яку надягають на голову після обробки. Дорослих паразитів Нюда вбиває за пару хвилин. Диметикон практично нешкідливий, діє щадне на шкіру голови. Після застосування Нюды зникає нестерпний зуд від укусів вошей, волосся стає шовковистим, блискучими, м'якими. Засіб має багато позитивних відгуків. Вартість флакона препарату: 580-700 рублів.

Як правило, Нюда легко переноситься. Але перед використанням засобу варто враховувати протипоказання:

  • вік молодше 2,5 років;
  • лактація;
  • вагітність;
  • пошкодження, рани на шкірі голови;
  • індивідуальна непереносимість компонентів.

Нікс

Препарат відносять до шампунів проти вошей, хоча випускається він у формі крему. Після нанесення на голову склад не піниться, але застосовується ліки аналогічно миючих засобів. Активний компонент Никса – перметрин. За ефективністю препарат майже не поступається популярному противопедикулезному засобу Веда. Завдяки вмісту допоміжних речовин Нікс відрізняється приємним ароматом, рідко провокує роздратування шкірного покриву.

Інсектицид Перметрин після потрапляння в організм паразитів впливає на їх нервові закінчення, провокує параліч дихальної системи і м'язів. Комахи гинуть за 10-20 хвилин застосування крему, після чого їх вичісують гребенем. Для підвищення ефективності рекомендується залишати складу на голові довше, ніж зазначено в інструкції виробника. Вартість препарату Нікс в аптеках складає 350-400 рублів. Тюбика вистачає на 3-4 сеансу.

Ліки підходить пацієнтам з педикульозом у віці старше 6 місяців. Серед побічних ефектів від терапії відзначається шкірний свербіж, набряк, почервоніння. Нікс має наступні протипоказання:

  • дитячий вік до 6 місяців;
  • період лактації;
  • вагітність;
  • індивідуальна непереносимість компонентів;
  • шкірні захворювання в області голови.

Відео

Сучасне лікування педикульозу: Параніт, Веда, Лавинал, Хигия, Педикулен, Пара Плюс, Нюда, Нікс

Відгуки

Тетяна, 29 роківМені порадили шампунь від вошей для дітей Веда, коли ми зіткнулися з цією проблемою. Купила в аптеці, будинку по інструкції намылила голову дитині, массировала хвилин 10 у коренів, потім залишили на півгодини препарат. Після цього кілька разів вичісували волосся гребінцем, щоб прибрати яйця і мертвих вошей . Через 2 тижні на голові у доньки паразитів не було.
Антон, 37 роківу дитячому садку У сина була епідемія вошей. Нас проблема не торкнулася, але дружина купувала шампунь для профілактики педикульозу з березовим дьогтем. Він натуральний, але запобігти зараження допомагає за рахунок фенолів у складі. Для лікування не підійшов би, а для профілактики варіант хороший. Всією сім'єю їм милися щотижня, поки флакон не спорожнів.
Діана, 35 роківВиявили у молодшої дочки вошей, почали перевірятися і в інших домочадців знайшли. Щоб не чекати, коли нас заедят до виразок на головах, пішли в аптеку за кремом Нікс. Відгуки хороші про нього, ось і ми спробували. Обробили дочок , мене і чоловіка, 2 тижні вичісували мертвих комах і личинок. Після повторного застосування крему через тиждень вже всі члени сім'ї одужали.
Ілона, 32 рокиу сина в дитячому садку при огляді знайшли вошей, вимагали вирішити проблему. Пішли до лікаря, аби призначив препарат дитячий, не дуже токсичний – порадили Параніт. Обробляли голову шампунем 2 рази з перервою в 14 днів. Я вичісувала гнид і мертвих паразитів вечорами до повного зникнення. Алергії і роздратування ліки не викликало. Коштує 800 рублів.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!