Сода від грибка нігтів на ногах: як лікувати народним засобом

Грибкове захворювання – проблема, що зустрічається у всіх віків, вважається поширеною інфекцією. Їй легко заразитися, а вилікувати складно. Проте в кожному будинку є засіб, доступне для лікування оніхомікозу – звичайна харчова сода від грибка нігтів на ногах допомагає завдяки особливому складу, дезинфицирующему і пом'якшувальному шкіру, при цьому вона володіє мінімальним побічним ефектом на організм і за рахунок дешевизни з успіхом здатна замінити дорогі креми.

Як діє сода при грибку нігтів

Гідрокарбонат натрію або харчова сода – хімічна сполука кислої натрієвої солі вугільної кислоти. Особливі властивості речовини дозволяють використовувати його в лікувальних цілях проти мікозу. Цей білий порошок як протигрибковий препарат працює відразу за трьома напрямками:

  1. Очищення шкіри. Содова чистка ефективно прибирає бруд з пор, відмінно відлущує ороговілу нігтьову тканина, що особливо необхідно при шкірних захворюваннях.
  2. Дезинфекцію. Завдяки такому впливу видаляються бактерії, пригнічується їх поширення та розвиток. Після дезінфекції дію речовини триває, після висихання підсушуючи уражені грибком зони.
  3. Видалення пошкодження. Сода проти грибка нігтів добре видаляє пошкоджені клітини без руйнування структури покривів при механічному впливі.

Содові розчини лужним дією нейтралізують кислоти, тим самим приводять у норму кислотно-лужний баланс. Гідрокарбонат натрію – одна з небагатьох речовин, яке не впливає негативно на шкірний покрив. Такий зовнішній метод терапії в боротьбі з грибком стопи може використовуватися без обмежень, наприклад, у порівнянні із застосуванням йоду для аналогічних цілей. Процедури можна проводити і після лікування, як профілактику від грибкових заражень.

Як лікувати грибок содою

Харчову соду від грибка нігтів на ногах застосовують у різних варіантах. Від грибкової інфекції засіб ефективно при умові точного дотримання вимог рецептів. Основний допустимої помилкою залишається порушення концентрації сумішей. Перевірені розповсюджені способи – це з'єднання речовини з водою або з іншими компонентами в наступному вигляді:

  • розчин;
  • паста;
  • компреси.

Ванночки з содою

Грибкові спори можна вивести содовими ваннами, при пророблення яких важлива регулярність проведення. Для них потрібен тазик або подібна ємність, в якій розводиться і проводиться ванночка. Кілька простих рецептів приємних процедур:

  1. В гарячій воді (3-4 л) розвести 4-5 столових ложок соди. У остиглий до 40-50°С розчин занурити ноги на 25-30 хв, потім прополоскати в чистій воді, витерти рушником. Повторювати щодня протягом місяця.
  2. В теплу воду (5 л), додати 2 ст. л. соди і 1 ст. л. мила (рідкого). Содова процедура проводиться 20-25 хв, після закінчення ноги не витирати, можна нанести фармацевтичне антигрибковий засіб. Повторювати раз на три дні протягом 2 місяців.

Компреси

Розм'якшити нігті, придушити розмноження грибків і зростання інфекцій добре допомагають компреси, нейтралізують кислотну середу. Після компресу ноги потрібно помити теплою водою з господарським милом. Процедура завершується нанесенням аптечного протигрибкового засобу. Приготувати компреси можна так:

  1. В 1 л води розчинити чайну ложку соди. Намочити В цьому розчині шкарпетки з бавовни, злегка віджати і відразу надіти. Стопи обмотати плівкою, залишити компрес на 2-3 години. Повторювати щодня.
  2. У 2 склянках води розчинити дві столові ложки соди. В суміші змочити марлеву пов'язку, віджати, додати на нігті. Обмотати ступні плівкою, надіти шкарпетки поверх. Тримати 2-3 години, процедуру робити щодня.

Паста

Сода від грибка нігтів на ногах ефективна і у вигляді паст з додатковими натуральними компонентами (алое, лимон). При застосуванні содової пасти важливо дотримувати принцип нанесення конкретно на уражені пластини, намагаючись не допускати попадання на шкіру і здорові нігті. Пасту можна приготувати за такими рецептами:

  1. 1 ст. л. соди розвести невеликою кількістю води для утворення густої кашки, додати чайну ложку соку алое. Суміш нанести на уражені нігті на 10 хвилин. Виконати 2 тижні щодня.
  2. 3 ст. л. соди розвести водою до густої маси, влити краплю лимонного соку. Паста може викликати печіння. Суміш тримати 3-5 хв. Тривалість – 10 днів.
  3. В 4 склянках гарячої води змішати півсклянки соди, по чверті склянки оцту і англійської солі Епсома. Нанести на 5-7 хвилин, потім стопи обтерти, до нігтьової пластини докласти ватний диск, змочений в розчині, приготовленому з рівних часток води, перекису водню, соди і оцту, закріпити пластиром. Повторювати кожен день 2-3 тижні.

Протипоказання до використання

Позбавлення від грибкового ураження – складний процес, лікування народними методами може бути не швидким. Сода надає потрібну дію поступово. Приступаючи до такої терапії, важливо знати наступне:

  • Якщо на шкірі виявилася алергія, лікування доведеться зупинити.
  • Використання окремих ліків несумісне з содовою терапією, тому в будь-якому випадку консультація лікаря обов'язкова.
  • Содові гарячі ванночки не рекомендовані гіпертонікам, температура процедури повинна бути кімнатної.
  • При підвищеній температурі всього організму від теплових ванн тимчасово треба відмовитися.
  • Лікування препаратом протипоказане при відкритих ранах, тріщинах на ногах.
  • Содові ванночки не рекомендовані діабетикам.

Відео

Грибок нігтів Перекис водню Сода Alexander Zakurdaev

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!