Обробка взуття від грибка

Грибок на нігтях і стопі людини (оніхомікоз) – штука неприємна, але піддається лікуванню сучасними лікарськими препаратами. Перемогти його – половина справи. Щоб закріпити ефект і уникнути повторного зараження подумайте, чим продезінфікувати взуття від грибка.

Чим обробити взуття від грибка

Правильна обробка взуття від грибка ефективна і безпечна для черевиків, чобіт з різних матеріалів. Вона позбавить кросівки, туфлі, сандалі не тільки від хвороботворних мікроорганізмів, але і від неприємних запахів. Є безліч народних, медичних, промислових засобів для вирішення цієї делікатної проблеми. Ось найпопулярніші з них:

  • обробка оцтом;
  • ультрафіолетова дезінфекція;
  • спеціальний спрей;
  • обробка формаліном;
  • використання протигрибкових серветок.

Перш ніж обробляти взуття при грибку нігтів дорогими засобами, скористайтесь старими добрими бабусиними методами, які можуть опинитися в рази дешевше і набагато ефективніше. Вони екологічні і безпечні, дозволяють провести дезінфекцію самостійно. Вибір засобу залежить від ступеня зараженості, матеріалу, з якого зроблені чоботи або черевики, технічних, фінансових можливостей.

Як обробити взуття від грибка

Поки йде лікування, одноразової обробкою не обійтися. Доведеться стежити за кожною парою туфель до стійкого поліпшення стану ніг і після обробляти їх для профілактики. У цей період у дезінфекції потребують не тільки чоботи, кросівки, туфлі, але і шкарпетки, панчохи, колготи. Звичайні пральні порошки не вбивають спори гриба. Шкарпетки доведеться прати окремо в машині з функцією виварювання або замочувати у водному розчині соди з температурою 90-100 градусів з наступним простирыванием.

При обробці дотримуйтесь заходів безпеки. Вони свої для кожного виду дезінфекції, але без них не можна. Перш ніж застосувати який-небудь препарат, уважно ознайомтеся з інструкцією до нього. Переконайтеся, що засіб підходить до матеріалу, з якого зроблено ваше взуття. Обробку проводьте ретельно та регулярно, щоб неприємний недуга назавжди покинув вас.

Як продезінфікувати взуття від грибка оцтом

Для цього потрібен не оцет, а 40% оцтова кислота. Обережно! Це дуже агресивна рідина. Працювати з нею можна тільки в гумових (латексних) рукавичках. Ще одне застереження: оцтова кислота може залишити сліди на внутрішній стороні взуття. Щоб перевірити – обробіть маленький ділянку в малопомітному місці. Якщо туфлі показали себе стійкими до даного дезинфектору – приступайте до роботи.

  1. Надіньте рукавички.
  2. Вийміть устілку.
  3. Змочіть ватяний диск 40-70% розчином оцтової есенції.
  4. Обробіть устілку з двох сторін і всю внутрішню поверхню взуття.
  5. Залиште вату з розчином носіння туфель.
  6. Упакуйте оброблену пару в пакет, щільно закрийте і залиште на ніч.
  7. Не забудьте провітрити приміщення!

Ультрафіолетова дезінфекція взуття при грибкових захворюваннях

Добре зарекомендував себе прилад, який одночасно просушує і знезаражує кросівки або туфлі. Його можна застосовувати в профілактичних цілях. Грибкові спори бояться ультрафіолетових променів, які випромінює пристосування. Застосовуйте антигрибкові сушарки всякий раз, коли є потреба підсушити чоботи або черевики. Такої обробки в сукупності з дезінфекцією шкарпеток вистачить для профілактики повторного зараження. Купуючи пристрій для сушки взуття, переконайтеся, що воно має ультрафіолетову складову.

Відмінно зарекомендували себе сушарки Тімсон. Їх ефективність доведена безліччю досліджень. Компанія Тімсон спеціалізується на виробництві товарів для ультрафіолетової дезінфекції. Обробка взуття від грибка пристроєм Тімсон допоможе вам повністю позбутися від інфекції, привести в порядок ноги і забути про те, що таке оніхомікоз.

Як застосовувати спрей для взуття від грибка

Існують сучасні протигрибкові препарати комплексної дії, які застосовують як для лікування, так і для дезінфекції. Таким засобом є спрей Микостоп. Користуватися ним просто: нанести ретельно на внутрішню поверхню кросівок і залишайте на ніч. Чіп потрібно отримати, обробити з двох сторін. П'ять днів застосування спрею Микостоп якісно оздоровлять ваші сандалі, кросівки, туфлі.

Як знезаразити взуття від грибка формаліном

Обробка взуття при грибку нігтів на ногах формаліном – старий, випробуваний метод. Придбати формалін складно, але у продажу є формалін містять препарати, найвідоміший з яких – формідрон. Обробляти взуття формідрон потрібно обережно, дотримуючись техніки безпеки. Ватним тампоном, змоченим в дезінфікуючому засобі, ретельно протріть внутрішню поверхню черевик або туфель. Чіп потрібно обробити з двох сторін. Упакуйте оброблену пару в поліетиленовий пакет, щільно зав'яжіть, залиште до ранку.

Аналогічним протигрибковою дією володіє хлоргексидину біглюконат (однопроцентний розчин). Він не містить формалін, активною речовиною виступає хлор. Дезінфекція взуття при грибку нігтів хлоргексидином в комплексі з лікуванням ніг і обробкою натільної білизни (шкарпеток, панчіх, колготок) – дуже ефективний засіб боротьби з оніхомікозом.

Як знезаразити взуття від грибка спеціальними серветками

Дезінфікуючі вологі серветки для антигрибкової обробки – засіб скоріше профілактичний, ніж лікувальний. Іноді вони просто незамінні. Ними легко можна обробити гумові тапочки, які видають в сауні або солярії. Для подвійного ефекту захисту протріть серветкою стопи ніг, особливо ретельно – між пальцями. Інфекція вам не страшна!

Відео: ефективний засіб для обробки взуття від грибка

Сім'я Бровченко. Як і чим дезінфікувати взуття від грибка.

Відгуки

Максим, 32 рокиЛікував оніхомікоз довго і складно. Коли гриб відступив – моїй радості не було меж! Залишилося лише вивести його з улюблених кросівок, туфель, черевиків. Я вирішив використовувати Формідрон і не помилився. Обробив кросівки тільки один раз. Рік пройшов. Ношу ту ж пару, ні натяку на повторне зараження. Дуже задоволений обраним засобом.
Юрій, 26 роківКоли я перший раз зловив «в басейні грибок, вилікував швидко. Скільки разів він повертався до мене з моїх ж черевик – порахувати складно. Купив собі сушарку-дезінфектор Тімсон і все змінилося. Зараз черевики і кросівки не тільки швидко просихають, але і обробляються УФ-променями. Нового зараження не відбувається. Дуже корисна річ.
Марина, 44 рокиПісля лікування мікозу виникло питання: чим обробляти взуття від грибка для профілактики. Мені зовсім не хотілося підхопити його знову. Дізналася про спрей Микостоп і регулярно ним користуюся. Обробляю туфлі, босоніжки і ноги, особливо якщо йду туди, де є небезпека заразитися. Користуюся спреєм вже півроку. Поки задоволена.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!