Обліпихова олія - лікувальні властивості і застосування

В альтернативній медицині вельми затребувані масляні основи, що володіють терапевтичним і профілактичним дією. Лікування обліпиховою олією допомагає пацієнтові в самі стислі терміни позбавитися від тривожної симптоматики, поліпшити загальне самопочуття, швидше «встати на ноги» і повернутися у звичний життєвий ритм.

Лікувальні властивості обліпихової олії

Цей великий чагарник, вірніше його плоди, перетерті в масло, беруть безпосередню участь не тільки в сучасній медицині, але і в косметології. Наприклад, що обліпиховою олією можна вилікувати застуду і помітно поліпшити зовнішній вигляд волосся при авітамінозі, перебороти міому матки і загоїти тріщини сосків на грудях. Щоб мати уявлення, наскільки ефективно це народний засіб, необхідно вивчити всі його лікувальні властивості і можливості. Отже, користь олії обліпихи така:

  • забезпечує протизапальний ефект;
  • покращує зовнішній вигляд, стан шкірних покривів;
  • знімає больовий напад різної етіології;
  • сприяє регенерації пошкоджених тканин, клітин;
  • підвищує гостроту зору;
  • активізує імунну відповідь;
  • стабілізує показник холестерину в крові;
  • омолоджує шкіру;
  • нормалізує гормональний фон;
  • послаблює випорожнення;
  • стимулює системний кровотік;
  • збільшує пропускну здатність судин.

Лікувальні властивості обліпихи вже зацікавили ні одне покоління пацієнтів. Мало того, навіть в офіційній медицині дипломовані фахівці рекомендують використовувати цей лікарський засіб за показаннями, як потужне допоміжне лікування або надійну профілактику ряду діагнозів. Попередньо не завадить уважно вивчити інструкцію, виключити алергічну реакцію організму на цей рослинний компонент. Відгуки лікарів і пацієнтів позитивні, якщо грамотно підійти до вибору схеми інтенсивної терапії, включити в неї обліпиху.

Для волосся

Народні рецепти підтримують привабливість і здоров'я волосся, головне – визначитися з кращим рецептом краси. Обліпиха – це ємний джерело вітамінів і мікроелементів, здатний підбадьорити ослаблені цибулини, посилити їх зростання. Масло обліпихи для волосся використовується в якості маски основного інгредієнта у складі косметичних засобів. Демонструє наступний лікувальний, косметичний і профілактичний ефект:

  • зміцнює волосяні фолікули;
  • робить шевелюру пишною, додає об'єм;
  • прискорює природний ріст волосся;
  • є ефективною профілактикою і лікуванням лупи, посічених кінців;
  • живить і зміцнює сухі, мертві пасма;
  • створює захисну плівку, попереджає вплив патогенних факторів на зачіску;
  • додає зачісці блиск, презентабельний вигляд;
  • перешкоджає випаданню волосся.

Для вій

Не тільки для ослаблених і неживих волосся на голові потрібно інтенсивний догляд на кожен день, оздоровлення потребують і вії. Багато жінки часто скаржаться, що вони стали ламкими, висипаються, втрачають свій насичений відтінок, колишню густоту. Не варто ховати проблему під шар декоративної косметики або сонцезахисні окуляри. Краще скористатися обліпиховою олією для вій, яка окрім вищезгаданих властивостей відрізняється своїм м'яким, гіпоалергенним впливом на проблемну зону. Зміни у погляді будуть тільки на краще.

Для особи

Це натуральний засіб ідеально підходить для будь-якого типу шкіри, тому його можуть застосовувати у складі косметичних масок і лосьйонів всі зацікавлені жінки. Обліпихова масло для особи пом'якшує грубі шкірні покриви, при цьому лягає м'яко і непомітно, характеризується гіпоалергенним ефектом, тривалим впливом, стійкої захистом на кожен день. Інші косметичні властивості обліпихи в заданому напрямку представлені нижче:

  • підтяжка обвислих шкірних покривів;
  • зволоження та харчування пересушеною, сухий дерми;
  • освітлення будь-яких проявів пігментації;
  • відновлення пошкоджених клітин дерми;
  • усунення набряків і мішків під очима;
  • забезпечення протизапального ефекту;
  • швидке зникнення вугрової висипки і симптомів акне.

Обліпихова олія в гінекології

Обліпиха знайшла своє застосування і позитивно зарекомендувала себе у всіх галузях сучасної медицини. Лікарі переважної більшості спеціальностей добре знають лікувальні властивості цієї масляної основи. Перш ніж почати інтенсивну терапію в домашніх умовах, потрібно попередньо проконсультуватися з фахівцем, совісно вибрати найбезпечніший рецепт. Якщо це обліпихова олія - лікувальні властивості в гінекології представлені нижче:

  • лікування ерозії шийки матки і вагінального кандидозу;
  • профілактика інфекційних захворювань.

При ерозії

У гінекології особливою популярністю користуються тампони з обліпихою, які потрібно використовувати вагінально. Курс терапії при ерозії шийки матки – 10-14 днів. На протязі даного тимчасового інтервалу потрібно кожен вечір перед сном вставляти ватні тампони, рясно змочені в масляній основі. Перерви між сеансами виконувати не рекомендується.

При молочниці це більше допоміжний засіб, яке непомітно прибирає ознаки запалення, вбиває хвороботворні інфекцію, пригнічує неприємне відчуття печіння та свербежу, прискорює одужання. Якщо щодня ставити свічки вагінально, статеві інфекції регресують на 5-7 день. Обліпихова масло від ерозії та вагінального кандидозу – це перевірені засоби, що допомагають жінці без ускладнень вирішити пікантні проблеми свого організму.

Обліпихова масло від опіків

Термічне ушкодження шкіри – небезпечний стан, який може викликати зараження шкіри. Щоб прискорити процес загоєння травмованих тканин, необхідно обліпихова масло. При опіках це найкращий засіб, що прискорює обмін речовин на клітинному рівні. Якщо протипоказання відсутні, ліки використовується так: спершу якісно обробити видимий вогнище патології розчином Фурациліну, просушити, а потім змастити шкіру тонким шаром олійної основи. Повторювати процедуру до 5-6 разів за добу, при цьому не мочити пошкоджену ділянку дерми.

Для шлунку

Багато пацієнти використовують олійну основу при гастриті, щоб скоротити число нападів болю. Засіб доступне, ефективне і надійне, необхідно для внутрішнього застосування. Якщо пацієнт для лікування хвороб органів ШКТ вибирає обліпихова олія - лікувальні властивості для шлунка полягають у в'яжучому, знеболюючий, обволікаючу, заспокійливе ефекті. Олійну основу можна використовувати при лікуванні виразки шлунка і 12-палої кишки. Обліпиха випускається не тільки в якості олії, в аптеці продаються капсули для перорального прийому при зазначених діагнозах.

Обліпихова олія - лікувальні властивості для шкіри

Альтернативна косметологія при правильному застосуванні діє краще за професійних косметичних засобів. Обліпихова масло для шкіри – цьому підтвердження. Це засіб відрізняється гіпоалергенними властивостями, тому використовувати його в косметичних і лікувальних цілях може дорослий і дитина. Наприклад, коли у немовляти з'являються попрілості або стоматит у роті, необхідно обробити уражену ділянку антисептиками, після чого нанести тонкий шар масляної основи. Кількість процедур за добу не обмежена. Кожен батько знає, чим корисне масло обліпихи.

При геморої

Таке народне ліки ефективно щодо зовнішніх гемороїдальних вузлів, які мають властивість періодично запалюватися. Обліпихова масло від геморою знімає підвищену набряклість, створює захисну плівку, попереджає рясне кровотеча з анального отвору. Відгуки пацієнтів підтверджують, що після пройденого курсу настає тривалий період ремісії характерного недуги.

Цю олійну основу при геморої важливо не пити, а використовувати ректально. Змочувати ватяний тампон в складі і вставляти його в задній прохід. За таким же принципом можна використовувати вату, шкоди від такої домашньої процедури точно не буде. Зате можна особисто переконатися, ніж корисно масло обліпихи.

В ніс

Багато пацієнтів при застуді надягають маску на обличчя і воліють лікуватися виключно консервативними методами. Якщо ж використовувати обліпихова олія для носа, можна запобігти такі хронічні захворювання, як гайморит, фарингіт, ларингіт. Олійну основу використовують при ангіні, коли сильно болить горло, а також для придушення кашльового рефлексу. При застуді не знайти кращого ліки, ніж обліпихова олія – лікувальні, корисні властивості допомагають в найкоротші терміни повернутися до нормального життя, зміцнити імунітет і прибрати неприємну симптоматику. Отже:

  1. Якщо ліки використовувати при закладеності носа, то в кожний носовий прохід капати по 2-3 краплі.
  2. У боротьбі із кашльовим рефлексом фахівці рекомендують приймати масло всередину по десертній ложці через 30 хвилин після прийому їжі.
  3. Від горла теж бажано пити обліпиху, відгуки пацієнтів про такому методі лікування тільки позитивні і надихаючі.

Відео

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!