Як зробити медовий коржик від кашлю

У пошуках перевірених способів приборкати хворобу в дитини хочеться вибрати найбільш дієвий і безпечний засіб для здоров'я. Мед – це активна речовина в боротьбі з багатьма простудними захворюваннями. Медова коржик від кашлю є прекрасним зігрівальним компресом, який доповнить медикаментозне лікування від нежитю або бронхіту. Народна медицина створила не один рецепт коржів з додаванням доступних інгредієнтів.

Чим ефективна коржик з меду

Мед – це прекрасний антибактеріальний засіб, яке складається з складових-антисептиків. Антивірусну, протизапальну дію у поєднанні з посиленням імунної захисту роблять мед просто незамінним помічником. На думку медиків, безліч вітамінів і кислот компресу в сумісництві з ліками, здатне поліпшити циркуляцію крові, роботу обмінних механізмів людини.

Який лікує кашель

Якщо почати лікування на початковій стадії захворювання, то заспокоїти кашель вам вдасться завдяки 2-3 процедур. Медовий компрес застосовують для зняття почуття першіння в горлі, закладеності в грудях при бронхіті, трахеїті. Це ефективний засіб від кашлю, навіть якщо хвороба дуже запущена або коли у людини пневмонія. Підійде така процедура для усунення сухого і вологого кашлю, тому варто спробувати провести її на ніч. Не можна застосовувати, якщо піднялася температура або є підвищена чутливість до препарату.

Рецепт коржі від кашлю

Щоб приготувати компрес, потрібні найпростіші інгредієнти для подальшого поєднання. Медова коржик від будь-якого кашлю не підходить для лікування малюків до року, особливо якщо в рецепті присутній гірчиця. Звичайна пшеничне борошно, натертий картоплю або суха гірчиця знайдуться в кожному будинку, тому підберіть будь-який з варіантів рецепта для створення лікувальної пов'язки.

З борошном і медом

Дуже простий варіант лікарського засобу, підійде навіть дитині. Проводити процедуру рекомендується до повного одужання, повний курс становить 5-7 процедур. Щоб приготувати зігріваючий компрес від кашлю, вам знадобляться:

  • мед – 1 ст. л.;
  • борошно – 1 ст. л. з гіркою;
  • соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • бинт або марля.

Покроковий процес:

  1. Мед попередньо розтопити.
  2. З'єднайте розтоплений мед, олія, пшеничне борошно і замісіть еластичне тісто. Повинна вийти невелика пластина.
  3. Прикладіть коржик до грудей, накрийте бинтом (марлею), потім поліетиленовим пакетом.
  4. Витримайте 3 години, потім зніміть пластинку і протріть шкіру грудей вологим рушником.

З гірчицею

Прекрасний варіант вилікувати затяжний кашель у дорослих пацієнтів, гірчичний порошок здатний довго зберігати тепло і розганяти його по всьому тілу. Маленьким дітям такий варіант зігріваючого пласта не підійде. Важливий момент, який варто врахувати: на область серця таку корж класти не можна. Ефективним буде лікування, якщо ви покладете її на спину між лопатками. Щоб приготувати корисний засіб, потрібно взяти:

  • порошок гірчиці – 1 ст. л.;
  • мед – 1 ст. л.;
  • соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • борошно – 1 ст. л. з невеликою гіркою;

Приготування лікувального тіста:

  1. Розтопіть мед, змішайте всі компоненти до утворення тіста.
  2. Розкачайте тісто в щільний коржик, покладіть між лопаток на півтори години.
  3. Приклавши такий засіб, потрібно прилягти, розслабитися, щоб пласт тіста рівномірно прогрівав тіло.

З картоплею

Такий інгредієнт є практично в кожному будинку, тому зробити компрес з картоплею дешево і корисно для здоров'я. Для якнайшвидшого одужання зігріваючі пласти можна прикласти не тільки на зону грудей, але і на спину. Можна зробити більше двох коржів, але тільки не прикладати їх до області серця. Для приготування знадобляться:

  • картопля – 5 шт.;
  • мед – 1 ст. л.;
  • рослинне масло – 1 ст. л.;
  • горілка – 1 ст. л.;
  • марля.

Покроковий процес:

  1. Весь картоплю відваріть разом з шкіркою. Очистіть, розімніть вилкою.
  2. Додайте до картопляної маси рослинну олію, горілку, мед і ретельно вимісіть.
  3. Отримане з маси тісто розділіть на дві кульки, кожен розкачати в товстий корж і кожну закріпіть двома шматками марлі.
  4. Прикладіть компреси на груди і спині (між лопатками), закутайте теплим шарфом. Витримайте 2-3 години, потім зніміть.
  5. Шкіру протріть м'якою сухою тканиною і укутати.

Протипоказання

Навіть у такого прекрасного варіанти лікування є перелік протипоказань, за яким лікування медом варто відкласти або абсолютно виключити. Причини, по яким не можна використовувати медові компреси:

  1. Алергічна реакція на мед. Цей момент стосується і дорослих і дітей. Якщо ви відразу після прикладання коржі помітили почервоніння на шкірі або висип, то слід негайно зняти компрес і прийняти антигістамінний засіб.
  2. Вік пацієнта. Не можна застосовувати медові компреси немовлятам до року, або компреси з гірчицею для маленьких пацієнтів, щоб не нашкодити і уникнути подразнення або опіків.
  3. Шкірні захворювання. Екзема, псоріатичні висипання, лишай та інші хвороби шкірного покриву є вагомими причинами, за якими не можна прикладати медові компреси.
  4. Підвищена температура. Категорично заборонено використовувати зігріваючий речовина при високій температурі тіла, перегрівання грудної клітини погіршить самопочуття пацієнта.

Відеорецепт медово-хвойної коржі

Медово-хвойні коржі від застуди.m4v

Відгуки

Ольга, 35 років Медовий компрес – прекрасний засіб, дуже дієво при мокрому кашлі, допомагає позбутися повністю від застуди. Сильний бронхіт мучив практично через кожні два місяці, зробила 5 процедур між лопаток і все як рукою зняло. Рекомендую варіант: мед змішати з борошном, олією в рівних пропорціях, так можна лікувати навіть дитячий бронхіт.
Марина, 25 років Захворіли в один момент всі домашні: чоловік, дитина і мама. Для старших робила зігріваючу коржик з медом і гірчицею, для дитячої застуди вибрала варіант з медом, картоплею і горілкою. У чоловіка вже на третій день з'явився відхаркувальний процес, до цього був сухий кашель. Іншим допомогло через тиждень, не довелося напихати нікого тоннами таблеток.
Христина, 31 рік , Якщо вас цікавить, ніж лікувати вологий кашель у дитини, то краще зробити теплий компрес і дати ліки всередину. Компрес тільки за умови, якщо немає температури. Спосіб прекрасний, вже через тиждень грубий кашель припинився і дитина (6 років) повністю одужав.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!