Вушні краплі при закладеності вуха

Дуже часто людина стикається з неприємністю – відчуттям закладеності вуха. У такі моменти може виникнути біль, втрата слуху, головний біль, починає дзвеніти всередині. Є кілька способів лікування хвороби: катетеризація, масаж, мазь або вушні краплі.

Які є краплі у вуха при закладеності вуха

Закладеність, відчуття тиску і часткова глухота органу слуху можуть бути викликані рядом причин:

  • отити;
  • простудними захворюваннями;
  • зміною різниці тиску всередині вуха і навколишнього середовища;
  • сірчаною пробкою;
  • попаданням всередину органу рідини або стороннього предмета.

При тубоотите

Лікування тубоотіта передбачає боротьбу з запаленням, болем. Можна використовувати:

  • Отинум. Препарат діє як засіб проти запалення і відчуття болю. Підходить для місцевого застосування при гострому середньому, зовнішньому отиті, мирингите. При тубоотите потрібно капати 3-4 краплі тричі за добу. Курс не повинен тривати більше 10 днів.
  • Альбуцид. Цей препарат призначений для лікування захворювань очей, однак застосовується і як частина комплексної терапії при отитах. Використовується 20% розчин Альбуциду. Необхідне дозування повинен встановлювати лікар. Перед закапуванням флакончик потрібно зігріти руками, щоб не викликати болю у вусі. Не застосовуйте ліки, якщо стався розрив барабанної перетинки, якщо є виділення гною з вуха.

При нежиті або застуді

Нежить може спровокувати закладеність органу, для його лікування підійдуть назальні краплі:

  • Нафтизин. Призначення: лікування нежиті і тубоотіта, що виник із-за простудних захворювань, чинить судинозвужувальну дію. Дозування встановлюється згідно з тяжкості вушного недуги і віком пацієнта. Застосовувати більше 5 днів не рекомендується – може сформуватися звикання.
  • Назол. Містять оксиметазолін, використовується для лікування нежиті (інфекції, ринітів і синуситів). Як використовувати:
    1. Дітям 6-12 років – 1 впорскування в кожну ніздрю двічі за добу.
    2. Дорослим потрібно робити по 2-3 натискання у кожний носовий отвір 2 рази / день.
    3. Під час застосування не потрібно закидати голову, не вводити засіб лежачи. Дозволяється використовувати не більше 5 днів, інакше закладеність і протягом з носа можуть посилитися.

При тиску у вухах

Неприємне відчуття тиску виникає при перельоті на літаку або проїзд на метро. Щоб прибрати симптоми, скористайтесь ліками:

  • Анауран. Застосування: зовнішній, середній отит, гнійні освіти після операції. Використовувати по 4-5 крапель тричі за добу – дорослим по 2-3 краплі 3 рази за день – дітям. Капати всередину вуха піпеткою, залишати голову нахиленою кілька хвилин.
  • Дроплекс. Дія: протизапальна, знеболювальна. Як застосовувати: капає рідина по 3-4 краплі тричі за день, курс лікування – 10 днів. Не застосовуйте при розриві барабанної перетинки, алергії на препарат.

При вушних пробках

Для видалення сірчаної пробки призначаються:

  • Ремо-Вакс. Дія засобу спрямоване на розм'якшення і профілактику утворення сірчаних пробок в порожнині вуха. Капати медикамент потрібно по задній стінці вушного проходу в кількості 20 крапель. Залиште засіб на 20-60 хвилин в порожнині органа слуху, потім дайте йому витікати приблизно 1 хвилину. Дозволено при вагітності.
  • А-Церумен. Засіб розщеплює жири, які входять до складу вушної пробки, підійде людям, які потребують чищення слухового органу. Щоб А-Церумен показав ефективність, потрібно закапати по одному мл в обидва вуха двічі в день, залишати препарат всередині на годину-півтори, потім промити орган слуху теплою кип'яченою водою.

Які вушні краплі підійдуть

Кожне захворювання органу слуху має свої симптоми. Закладеність може супроводжуватися різними проявами. Наприклад, при отиті часто виникає гостра біль, сірчана пробка провокує відчуття попадання рідини і часткову глухоту. Дзвін у вухах може стати наслідком бактеріального захворювання. Для лікування можна підібрати ефективні ліки, отримавши консультацію лікаря.

При закладеності вуха без болю

Якщо вухо не чує, але не болить, можете скористатися судинозвужувальними препаратами:

  • Галазолін. Ліки місцевого застосування судинозвужувального впливу, використовувані при нежиті і сильної закладеності вуха, викликаної застудою. Закапувати засіб потрібно по 2-3 краплі не більше 3 разів за добу.
  • Виброцил. Засіб, що застосовується місцево при синуситі, алергічному, гострому, вазомоторний і хронічному риніті, середньому отиті. Дозують:
    1. дітям до 1 року – по 1 краплі в кожну ніздрю тричі за добу;
    2. 1-6 років – 1-2 краплі 3 рази за день;
    3. дорослим – до 16 крапель у кожну ніздрю (розділити на 3-4 застосування).

Дізнайтеся про те, що робити при закладеності вуха без болю.

Якщо болять вуха

Вушні краплі при хворобливій закладеності вуха повинні містити знеболюючий компонент:

  • Ототон. Дія: зниження хворобливих відчуттів у вусі, ліквідація запальних процесів. Використання: по 4 краплі 2-3 рази на день в зовнішній слуховий прохід. Перед закапуванням погрійте флакон у руці. Не слід використовувати при розриві барабанної перетинки, алергії на речовини в складі ліки.
  • Отипакс. Краплі для вух діють дуже м'яко, прибираючи всі симптоми запальних процесів і відчуття болю. Препарат відноситься до числа безпечних, застосовувати його можна навіть для лікування новонароджених дітей. Як вживати: дорослим і дітям закапують по 3-4 краплі тричі за день, тривалість курсу – 10 днів.

Якщо заклало вухо і шумить

Дзвін у вусі, як і шум, допоможуть зупинити кошти антибактеріальні засоби:

  • Альбуцид;
  • Отинум;
  • Отофа.

Ліки практично не мають протипоказань. Єдина причина для цього, зазначена в інструкції по застосуванню – алергічна реакція на складові препарату. Однак перш ніж лікувати вухо Отофой або аналогами, потрібно щоб лікар встановив причину виниклої закладеності. Якщо неприємне відчуття утворилося внаслідок бактеріальної інфекції, дорослим потрібно капати всередину вушного проходу по 5 крапель тричі за добу, дітям – 9 крапель за добу, розділивши цю дозу на 3 прийоми.

Дізнайтеся, як приймати краплі у вухо при запаленні.

Якщо у вусі наче вода

Таке відчуття може з'явитися, якщо всередину органу потрапила рідина, наприклад, після душу або з'явилася сірчана пробка. Якщо хлюпає після купання, не вдавайтеся до використання препаратів. Потрібно просто нахилити голову або лягти на бік, щоб небажана вода витекла. Для посилення ефекту можна зробити кілька ковтків. У другому випадку корисно скористатися препаратами від сірки у вухах: Ремо-Ваксом або А-Церуменом.

Дізнайтеся, що робити, якщо болить вухо всередині.

Відео: що робити, якщо закладає вухо

Що робити якщо ЗАКЛАЛО ВУХО. Вуха. Закладає. При нежиті. Закладено. Вода у вусі. Гній. Застуда

Відгуки

Андрій, 42 рокиТурбував дзвін у вусі і закладеність, коду застудився. Сходив до отоларинголога, він сказав, що такий стан виникло під впливом нежиті потрібно лікувати його. Я використовував Виброцил. Хороший засіб швидко позбавило мене від закладеності носа, не дало оглухнути.
Валентина, 20 роківДля лікування отитів раніше користувалася борним спиртом, пізніше дізналася, що такий спосіб не годиться. Доктор порадив засіб Отофа. Вушні краплі при закладеності вуха допомогли на подив швидко. За кілька днів я перестала глухнути, а біль завдяки засобу проходить відразу.
Євгенія, 38 роківДуже часто утворюються вушні пробки. Кожен раз ходити до отоларинголога, щоб вимивати їх, не дуже зручно. Купила краплі від вушних пробок з назвою Ремо-Вакс. Довго доводиться тримати рідину всередині, але мені вони сподобалися. Дуже зручно, будинку можна позбутися від пробки, нікуди не треба ходити.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!