Методи примусового лікування від алкоголізму

Якщо алкоголік перебуває в стані алкогольного сп'яніння, можливо кодування та примусове лікування від алкоголізму гострій стадії. Міністерством охорони Здоров'я передбачено такий вид інтенсивної терапії, мало того, він проводиться в рамках чинного законодавства. Першим ділом потрібно знайти відповідь на питання, куди здати алкоголіка без його згоди, щоб остаточно позбавити його від синдрому алкогольної абстиненції. Варіантів кілька – є платне і безкоштовне рішення виниклої проблеми в сім'ї.

Як відправити на примусове лікування від алкоголізму

Здати алкаша в лікарню не так просто, оскільки навіть ці верстви населення надійно захищені діючим законодавством. В повнолітньому віці залежна людина може лікуватися від алкоголізму тільки на добровільній основі – в амбулаторних умовах або в умовах стаціонару. Примушувати його ніхто не має права, тільки умовляти, відкривати очі на неутешающую дійсність і фатальне майбутнє. Але примусове лікування теж не виключено.

11111111111111111111111

Олена Малишева: "У наш час алкоголізм як хворобу, дуже сильно помолодшав. Часто спиваються саме молоді люди, які руйнують своє майбутнє і завдають непоправної шкоди здоров'ю. Допоможе впоратися з проблемою дієвий засіб.

Якщо своєчасно госпіталізувати алкоголіка, завдання фахівців наступні: вивести з організму токсичні речовини, медикаментозними та психологічними методами забезпечити зниження тяги до спиртних напоїв, позбавити від наслідків алкоголізму. Не кожен залежний людина здатна самостійно залишити випивку в минулому, тому рідним і близьким людям потрібно діяти радикально – організувати примусове лікування.

Можна насильно лікувати від алкоголізму

Детоксикація організму не виключена в домашніх умовах, але тільки за бажанням алкоголіка. Однак на таку свідомість готові далеко не всі пацієнти нарколога, тому хвороба незабаром набуває хронічну форму. Щоб цього уникнути, важливо достеменно розібратися, як відправити алкоголіка на примусове лікування. Підстави для такої госпіталізації теж передбачені чинним законодавством, є винятковими життєвими ситуаціями. Примусово здати залежної людини в наркологічну клініку, якщо:

  • неадекватна людина не здатна контролювати дії і вчинки, потребує медичної допомоги і кваліфікованому догляді;
  • залежний пацієнт веде себе агресивно і неадекватно не тільки по відношенню до себе, але й до оточуючих його людям, становить загрозу сучасному суспільству;
  • залежний, хворий чоловік здійснив спробу самогубства і не одну, або проявляє схильність до суїциду;
  • систематично питущий пацієнт скоїв правопорушення, злочин, переслідувана рамками чинного законодавства.

Існує безліч ефективних препаратів від алкоголізму, які можна застосовувати без відома хворого.

Багато кошти від алкогольної залежності рекомендовані до відпуску без рецепта.

Щоб змусити його лікуватися, необхідна мотивація, а сам процес одужання тривалий і не завжди протікає гладко, без зривів. Особливо складно перебороти залежність у жінок, тому лікарі вдаються до радикальних методів для збереження, підтримки здоров'я своїх пацієнток. Класичного консультування допомогою приватного візиту не вистачає, родичам деколи доводиться примусово вдаватися до допомоги сучасної наркології, а пацієнтові належить пройти повний курс лікування.

11111111111111111111111
Ось, що говорить 45-річна Ганна в інтерв'ю для журналу 7 днів.ру«Алкоголізм лікується! З запійного алкаша мій чоловік нарешті перетворився на золотого людини! » Читачка рекомендує[seohide title=
"]

Куди здати алкоголіка без його згоди

У Москві і не тільки є багато наркологічних центрів, які залежних людей повертають до нормального життя, допомагають швидко позбутися від алкоголізму, причому діють з примусу. П'яний пацієнт повинен бути госпіталізований в стані безпам'ятства з порушеннями психіки і при неадекватному поведінці в суспільстві. У цьому випадку факт загрози суспільству на обличчя, і лікарі підтверджують, що закон не був порушений.

Якщо виникла необхідність в примусовому лікуванні від алкоголізму хронічного пацієнта, найближчим родичам необхідно надати докази його несамовитого стану, потенційної загрози для оточуючих.

11111111111111111111111
Олена Малишева: Алкоголізм можна перемогти! Рятуйте своїх близьких, їм загрожує серйозна небезпека! Читати далі

Можна взяти висновок про психічний стан із зазначенням психоемоційних порушень під впливом етилового спирту. Іншими аргументами можуть стати:

  • відео - та фотозаписи чергової п'янки з явним розладом психіки;
  • висновок поліції про неадекватну поведінку залежної людини;
  • перенаправлення алкоголіка з відділення поліції в спеціалізовану клініку для проходження лікування.

Примусове кодування

Для скасування алкогольної залежності в примусовому порядку з залежним людиною працюють не тільки наркологи, але і психіатри, психотерапевти, психологи. В період реабілітації важливо не лише нав'язати кодування, але й донести до людської свідомості всю серйозність ситуації клінічної картини. В іншому випадку, при проведенні реабілітаційних заходів та лікуванні від алкоголізму індивід замикається, стає нелюдимим, не йде на контакт.

Ганна Гордєєва, 45років:«Вилікувати алкоголізм можна навіть при поганій спадковості. Переконалася на власному досвіді!»[seohide title=
"]

Наркологічна лікарня

В такому спеціалізованому центрі хворий проходить повне обстеження не тільки на предмет алкоголізму, але і стану здоров'я. Проходить лікування токсичної залежності та її потенційних ускладнень в організмі. Наприклад, в одних пацієнтів розлад печінки, інші не можуть впоратися з нестабільністю нервової системи, а треті скаржаться на зір. Важливо спочатку визначитися, куди здати алкоголіка без його згоди, підібрати для співпраці дипломованих фахівців.

Медикаментозні препарати нового покоління діють без шкоди для хворого. Після застосування немає посталкогольного синдрому. Кошти від алкогольної залежності здатні не тільки відбити тягу до спиртного, але й оздоровити організм.

Як викликати швидку психіатричну допомогу

У багатьох родичів при очевидному розладі психіки у пацієнта виникає питання, куди здати алкоголіка на примусове лікування. Відповідь проста – в психіатричну клініку. Виклик швидкої допомоги безкоштовний, здійснюється зі стаціонарних телефонів при наборі всім відомого номери 103. Далі диспетчер перенаправляє в психіатричне відділення, на місце події виїжджає вже психіатрична швидка допомога. Лікарі вирішують, чи варто госпіталізувати буйного алкоголіка чи ні, дають рекомендації родичам потерпілого.

Відео: примусове лікування алкоголізму

Примусове лікування алкоголізму в приватних і державних клініках

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!