Вплив варикоцеле на потенцію у чоловіків

Багато чоловіки задаються питанням про те, чи впливає варикоцеле на потенцію і чи може дане захворювання викликати дисфункцію репродуктивного органу? Ймовірність відсутності потомства – сильний удар для будь-якої людини, тому при перших ознаках розширення вен в області яєчок або сім'яного канатика необхідно приступати до активного лікування недуги. Хвороба вражає чоловіків будь-якого віку, починаючи з підлітків і закінчуючи людьми похилого віку. Патологія не представляє небезпеки для життя пацієнта, однак ризик виникнення безпліддя змушує чоловіків звертатися до лікаря.

Що таке варикоцеле

Проблеми з ерекцією чоловіки часто списують на варикоцеле, хоча причина криється зовсім в іншому напрямку. Впливати на зниження статевої активності можуть різні фактори, але вони не мають нічого спільного з розширенням вен сім'яного канатика. Патологія не здатна призвести до розвитку імпотенції, однак вона безпосереднім чином впливає на репродуктивну функцію чоловіка. Деякі пацієнти відчувають больові відчуття в паховій області під час інтимної близькості, тим не менш, на сексуальних можливостях це не відображається.

Чому виникає

Досі фахівцями не були встановлені причини, що впливають на появу варикоцеле. Проте в медичних колах патологічне розширення вен пояснюють генетичною схильністю пацієнта. Порушення виникає внаслідок нестачі в організмі сполучної тканини, що призводить до деформації венозного клапана. При нормальному функціонуванні клапан повинен перешкоджати зворотному току крові (від серця до мошонці), проте через недорозвиненість система починає працювати у зворотному напрямку, що призводить до розвитку хвороби.

Симптоми

Виділяють чотири ступеня розвитку хвороби, на кожній з яких чоловік відчуває прояви певного характеру. На першій стадії варикоцеле протікає безсимптомно, виявити захворювання здатний тільки уролог при особистому огляді. Друга і третя ступінь патологічного розширення вен характеризується присутністю неприємних відчуттів в області яєчок. На четвертій стадії пацієнт страждає від сильної болі, розтягнення та деформація мошонки помітні неозброєним оком.

Може варикоцеле впливати на потенцію

Не всі чоловіки знають, що варикоцеле і потенція не мають між собою ніякого логічного зв'язку, навіть з урахуванням численних скарг від сильної половини людства. І хоча лікарі вже давно доступно пояснили, впливає варикоцеле на потенцію, деякі пацієнти як і раніше пов'язують ці два поняття воєдино. Справа в тому, що розширення вен сім'яного канатика не має відношення до гормонів і статевого процесу. Тому імпотенція виникає не тільки із-за присутності цієї недуги в організмі пацієнта, обов'язково повинні існувати й інші об'єктивні причини.

На що впливає варикоцеле

Більшість чоловіків вже на другій стадії варикоцеле починають страждати від дискомфортних відчуттів в мошонці. Без належної терапії дана симптоматика буде посилюватися, що в кінцевому підсумку призводить до безпліддя. Під час статевого акту пацієнт також може відчувати біль, який ніяк не впливає на еректильну функцію. Тим не менш, поступове руйнування кровоносних судин в яєчках призводить до зниження рівня тестостерону в організмі.

Зменшується вироблення не тільки чоловічих гормонів, але і сперматозоїдів, що в результаті призводить до повної відсутності можливості до продовження роду. Єдиним способом нормалізувати роботу яєчок є операція, складність якої залежить від ступеня захворювання. Хірургічне втручання не гарантує успішне одужання, лише половина пацієнтів після операції змогла відновити функцію репродуктивного органу.

Варикоцеле і тестостерон

На пізніх стадіях варикоцеле порушення в процесі кровообігу зачіпають вироблення чоловічого статевого гормону – тестостерону. Цей факт доведено безліччю пацієнтів по всьому світу, спостереження за якими дозволило виділити основні етапи розвитку недуги. Якщо захворювання не лікувати, то незабаром відбуваються патологічні зміни по всьому організму: знижується м'язова маса, збільшується кількість жиру, порушується обмін речовин. Чоловік страждають від больового синдрому під час статевого акту, що приводить до відсутності інтересу до сексуального життя.

Відео

Варикоцеле і потенція

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!