Кращі народні рецепти для потенції на основі лікарських трав і зборів, натуральних продуктів і ванн

Серйозною проблемою з репродуктивною системою у чоловіків є еректильна дисфункція. Якщо причиною є не захворювання, а несприятливі фактори, то впоратися з проблемою допоможуть народні рецепти. В іншому випадку не обійтися без медикаментозного лікування. Якщо ж патологія знаходиться на ранній стадії, то замість ліків, підсилюють вироблення тестостерону, варто використовувати народні засоби для поліпшення потенції.

Що таке потенція

Згідно з медичним визначенням, потенцією називається здатність організму до статевого акту. Це поняття відноситься до чоловічої сексуальності. Воно відбувається латинського слова "potentia«, що означає" сила». Потенція характеризує швидкість появи ерекції, напруженість пеніса, тривалість і нормальне протікання статевого акту. Сексуальні здібності досягають найвищого розвитку при розслабленні і абстрагуванні від повсякденних проблем.

Народні засоби для підвищення потенції у чоловіків

Більшість ліків за народними рецептами готують на основі трав і рослин. З них виготовляють відвари, настоянки, настої, які при правильній обробці вважаються безпечними для людини. Нетрадиційна медицина для підвищення сексуальних здібностей має ряд переваг. Це:

  • використання натуральних продуктів;
  • м'який вплив на організм;
  • доступність щодо вартості інгредієнтів для рецептів;
  • ефективність навіть при повільному впливі.

Результативні народні методи тільки на ранній стадії розвитку статевої дисфункції, коли патологія ще не прогресує. При органічних змінах потрібно призначення лікарських препаратів. Ефективність кращих народних рецептів для потенції визначається якістю сировини. Для засобів потрібні рідкісні інгредієнти, що вважається недоліком методів. Виділяють і інші їх особливості:

  1. досягнення ефекту вимагає тривалого і регулярного застосування;
  2. велика результативність спостерігається частіше при психологічної проблеми етіології;
  3. перед початком вимагає вивчення рецептів, з яких необхідно підібрати для себе підходящий;
  4. на різні інгредієнти у чоловіків буває алергія.

Загальні рекомендації

До використання народних рецептів чоловікові необхідно змінити свій спосіб життя. Потенція погіршується під впливом шкідливих звичок. До них відносяться куріння і зловживання алкоголем. На сексуальні сили впливає і психологічний стан чоловіка. Нервові зриви, стрімкий ритм життя і поспіх призводять до хронічної втоми і зниження імунітету, запальним процесам. Виправить ситуацію дотримання рекомендацій. Треба:

  • перейти на збалансовану дієту;
  • виключити малорухливий спосіб життя;
  • уникати стресів;
  • відмовитися від перерваного статевого акту як варіанти запобігання;
  • уникати травм статевих органів;
  • відмовитися від безладних сексуальних зв'язків;
  • нейтралізувати психологічний бар'єр у відносинах з сексуальною партнеркою;
  • звернутися до психотерапевта, якщо не виходить справитися з розладами самостійно;
  • з ранку приймати контрастний душ.

Підвищення потенції народними засобами за 3 дні

Нетрадиційна медицина має в запасі методи, які здатні підвищити потенцію за короткий термін. Подібні рецепти вважаються універсальними. Вони безпечні для здоров'я чоловіка. Серед таких рецептів дієвими є:

  1. Гірчичники. При місцевому використанні вони дратують рефлекторні зони на ступнях, відповідальні за стабільну ерекцію. Інструкція по їх використанню: змочити 2 гірчичники в теплій воді, прикладати по одному на кожній стопі і залишати на 15 хвилин. Додатково корисно провести масаж ступень. Заборонено використовувати компреси при:
    • підвищеній температурі;
    • тріщинах;
    • відкритих ранах;
    • мозолі на стопах.
  2. Чай з східними прянощами. Напій варто вживати регулярно, а не тільки при погіршенні ерекції. Чай підвищує тонус організму, очищає судини від токсинів і шлаків, покращує роботу нервової системи. Для приготування напою при заварюванні його необхідно додати гвоздику, шафран та імбир.
  3. Моркву. З овоча віджати сік, щоб вийшла чверть склянки рідини. Додати столову ложку меду. Весь напій розділити на 3 частини і пити протягом дня перед їдою. Через 3 дні прийом можна здійснювати тільки один раз.
  4. Женьшень. Корінь цієї трави можна придбати в аптеці. Для виготовлення спиртової настойки необхідно взяти 1 столову ложку сухої сировини, попередньо подрібненого. До неї додають склянку спирту. Засіб настоюють 20 днів, залишивши в темному місці. Прийом рекомендовано вранці і ввечері протягом 5 діб по 10 крапель. Потім йде 5-денну перерву, далі курс можна повторити з початку.
  5. Зелену цибулю. Пучок цибулевих пір'я дрібно нашаткувати, додати 4 порізаних яйця і трохи нашаткованої кропиви. Заправити салат оливковою олією, сіллю, червоним перцем, імбиром. Вживати страву протягом 3 днів.
  6. Сироп з червоного вина. Це одне з самих швидкодіючих народних засобів. Для приготування рекомендується змішати 1 ст. л. цукру, жменю чорносливу, кураги, родзинок. Далі суміш заливають склянкою червоного вина, томят напій на повільному вогні близько години. За 5 хвилин до кінця необхідно додати гвоздику, корицю, кардамон. Засіб вживають по 0,5 склянки за 30 хвилин до статевого акту.

Трави

Основою народного лікування при еректильної дисфункції є цілющі трави. Рослини виступають джерелом корисних мінералів, ефірних масел, дубильних речовин, вітамінів. За рахунок корисного складу трави розширюють кровоносні судини, поліпшують кровопостачання статевого члена, мошонки, яєчок, посилюють струм крові. У широкий спектр дії цілющих рослин входять антибактеріальну та протимікробну. Цим обумовлено благотворний вплив на сечостатеві органи.

Трави перешкоджають розвитку інфекційних процесів у сечовому міхурі, нирках, уретрі. Все це позитивно позначається на чоловічій силі. Кожна рослина приносить певну користь:

  1. Кропива. Стимулює статевий потяг, нормалізує вироблення гормонів, очищає кров, покращує імунітет. Це рослина з антибактеріальними та загальнозміцнюючі властивості.
  2. Іван-чай. Інакше ця рослина називається кипреем. Склад іван-чаю включає вітаміни групи А, В, С, близько 70 мікроелементів, пектинові речовини, 18 амінокислот і біофлавоноїди. За рахунок складу рослина омолоджує організм, очищає від шкідливих речовин, приводить в норму чоловічу сексуальну активність.
  3. Петрушка. Сік цієї зелені містить вітаміни, підтримують тонус кровоносних судин, стимулює роботу надниркових залоз та ендокринної системи.
  4. Лимонник далекосхідний. Надає омолоджуючу, тонізуючу, стимулюючу дії. Рослина покращує роботу нервової системи, усуває наслідки пережитих стресів.

Кропива

Кращі народні рецепти для потенції використовують всі частини кропиви: корінь, листя, стебло, насіння. Вони містять вітаміни, кислоти, дубильні речовини, фітонциди. Настої, відвари, чаї або збори на основі кропиви здатні підсилити потенцію і лікувати деякі захворювання, що призводять до сексуальної неспроможності. Рослину можна щодня додавати в їжу.

Кропива підвищує здатність крові до згортання, тому людям, у яких вона і так густа, використовувати цю траву не рекомендується. Те ж стосується пацієнтів зі схильністю до утворення тромбів. У число протипоказань відносять:

  • захворювання нирок;
  • атеросклероз;
  • гіпертонію.

У рецептах краще використовувати молоде листя, які з'являються у весняний період. Зріла кропива може, навпаки, погіршити кровообіг в інтимній зоні. Варіанти застосування цієї рослини для поліпшення потенції:

  1. Взяти 1 ст. л. порубаних молодих листків кропиви, влити 1 склянку окропу, накрити, настояти близько 20 хвилин. Коли настій трохи охолоне, його потрібно процідити. Вживають засіб за 30 хвилин до їжі по 70 мл
  2. На 0,5 л виноградного портвейну взяти 5 ст. л. насіння кропиви. Кип'ятити розчин протягом 5 хвилин, дочекатися остигання, після чого процідити. Прийом потрібно вести до їди по 1 ст. л. та по 0,25 склянки перед сном.

Іван-чай

Основна корисна властивість зніту – це сприяння виробленню тестостерону. Додатково рослина поліпшує кровотворення, що забезпечує більш якісне кровопостачання статевого члена. М'яку заспокійливу дію іван-чаю усуває наслідки переживань і стресів, які можуть негативно позначатися на чоловічих сексуальних можливостях. Інструкція з приготування чаю з цієї трави:

  1. Залити невелику жменю сухого листя окропом. Щоб засіб настоялося, залишити на 5 хвилин. Вживати напій 2-3 рази в день.
  2. Ранньою восени викопати корінь іван-чаю, промити, дрібно порізати. Далі взяти 2 ст. л. готового сировини з розрахунку на 0,5 л окропу, тушкувати 20 хвилин. Коли відвар охолоне, процідити, після чого пити по 1 ст. з ранку перед першим прийомом їжі, а ще за 30 хвилин до сну. Тривалість застосування – 2 тижні.

Петрушка

Цей звичний продукт відноситься до категорії афродизіаків. Його склад включає всі компоненти, що поліпшують чоловіче здоров'я: мікроелементи, ефірні олії, мінерали, вітаміни. Особлива речовина у складі петрушки – апігенін – проявляє антиоксидантні властивості. Воно здатне знизити концентрацію гормону естрогену в організмі. За умови регулярного застосування петрушка збільшує секрецію тестостерону.

Корінь і зелень рослини сприяють припливу крові до статевих органів. Ці частини використовують для заправки страв або приготування настоїв або сумішей. Перевага петрушки – у повній відсутності протипоказань. Єдине обмеження стосується нефриту, при якому ця зелень заборонена. В інших випадках її використовують наступним чином:

  1. Змішати рівні пропорції петрушки з кінзою, подрібнити їх. Під час їжі вживати по 1 ст. л. суміші.
  2. З'єднати 100 г подрібненого шипшини, 60 г свіжої петрушки, 300 г меду і вина, 250 г будь-яких горіхів. Суміш зберігати протягом 12 днів. Для цього потрібно вибрати темне прохолодне місце. Засіб іноді збовтувати. Вести прийом засобу по 1 ст. л. за 30 хвилин до їжі, повторити 4 рази в день.

Лимонник далекосхідний

Інакше ця рослина називається лимонником китайським і шизандрой. Склад трави містить особливі речовини – лігнани. Вони є антиоксидантами, покращують гормональний фон Ефект від застосування лимоннику для чоловіків:

  • стимуляція продукування сперми;
  • профілактика імпотенції;
  • поліпшення ерекції;
  • запобігання передчасного сім'явиверження.

Висушені зрілі ягоди лимоннику виступають в ролі афроидизака. Вони є сировиною для приготування настоїв або чаїв. Лимонник не можна зберігати в металевому посуді, інакше є ризик отруєння. Протипоказання до застосування рослини – безсоння, проблеми з роботою серця, нервове збудження, підвищений тиск. Якщо у чоловіка не спостерігаються зазначені патології, то він може скористатися наступними рецептами:

  1. За 1 год до передбачуваного статевого акту пожувати 5 ягід лимонника. Після цього ефект триває близько 6 годин. Якщо подрібнити сухі насіння до стану порошку, то їх можна приймати по 0,5 ч. л. щодня по 2 рази.
  2. На 1 л крутого окропу підготувати 1 ст. л. ягід. Наполягати напій протягом 11 годин, процідити. Використовувати замість чаю, додаючи цукор за смаком.
  3. Підготувати 10 г насіння лимонника, залити 50 мл горілки. Дати настоятися засобу близько 2 тижнів. Перед застосуванням процідити, вживати 3 рази щодня за 30 крапель до кожної трапези.

Трав'яні збори

Народні засоби для потенції включають рецепти не тільки на основі однієї рослини. Трав'яні збори також надають позитивний вплив на чоловічу силу. Їх використовують для заварювання окропом і подальшого вживання замість кави та чаю. Комбінуючи різні трави, можна знайти для себе найкращий засіб. Позитивними відгуками користуються наступні збори:

  1. Змішати по 1 ст. л. звіробою, кропиви, м'яти. На це кількість взяти 1 склянку окропу, залити його в ємність з травами. Вживати засіб можна через півгодини. Дозволяється для смаку додати імбир, спеції або мед.
  2. Висушити листя суниці, малини і смородини, подрібнити їх, змішати по 1 ст. л. кожного сировини. Залити окропом, витримати на водяній бані близько 10-25 хвилин. Перед вживанням процідити, приймати до кожної трапези.
  3. Алое подрібнити, щоб вийшла 1 ст. л. сировини. Додати таку ж кількість насіння петрушки і ягід шипшини. Цю суміш залити 1 ст. червоного вина, настоювати в темному місці протягом 14 діб. Прийом вести по 50 мл щоденно.
  4. Підготувати 50 г кореня лепехи, 50 г насіння пажитника, 100 г трави деревію. Всі інгредієнти подрібнити і перемішати. Збором можна заправляти різні страви. Інший варіант – залити 3 ст. л. суміші 0,5 л окропу, вживати засіб по 250 г тричі на день.
  5. Підготувати наступну кількість інгредієнтів: по 20 г листя розмарину і шавлії лікарської, 20 г березових бруньок, 100 г меду, 20 г чебрецю. Перемішати всі компоненти, залити їх 400 г окропу. Настоювати під кришкою протягом 1 години. Перед вживанням процідити, додати 15 мл олії розмарину. Вести прийом за 2-3 ч. л. 3-4 рази щодоби.
  6. З суміші 10 г деревію і безсмертника, по 25 г кореневища валеріани і квіток календули, 30 г звіробою взяти тільки 1 столову ложку. Залити збір склянкою окропу. Далі охолодити, процідити. Випивати по 1 склянці кошти тричі щодня.

Осикова кора

Народна медицина для підвищення потенції в якості одного з кращих засобів виділяє осикову кору. Вона позитивно впливає на чоловічий організм і при простатиті. Сприятливий ефект обумовлений флавоноїдами та саліцилової кислотою у складі кори. Придбати її краще в аптеці, але можна зайнятися збором і самостійно. З кори готують відвари, еліксири і настоянки. Дозволяється і просто жувати або розсмоктувати у роті. Так корисні компоненти організм отримає в чистому вигляді.

Важливо дотримувати правильну дозу, щоб не виникали побічні ефекти, такі як запор і біль у шлунку. Готувати засіб на основі кори необхідно по наступних інструкцій:

  1. Підготувати 200 г осикової кори, залити 1 л крутого окропу, протягом 1 години настояти, приймати по 200 мл 3 рази щодоби.
  2. З'єднати відвар, приготовлений за попередньої інструкції, з невеликою кількістю прополісу. Вживати засіб тричі на день по 1 ст. л.
  3. Залити 200 г кори осики 2 ст. спирту, настоювати 14 днів. Вживати по 50 мл настоянки перед кожною трапезою.

Ванни

Прийом настоїв і відварів всередину доповнюють лікувальні ванни. Такі народні рецепти для чоловічої сили зручні для застосування в домашніх умовах. Корисними для нижньої частини тіла є контрастні ванни. Вони передбачають чергування перебування в гарячій і холодній воді. Кожну наливають окремо в різні миски. Далі протягом 15 хвилин необхідно занурюватися спочатку в одну воду, а потім – в іншу. Інші варіанти прийому лікувальних ванн:

  1. Пару лаврового листя заварити окропом, настояти півгодини. Далі настій виливають у ванну з водою. Для посилення ефекту додають ромашковий настій. Ванну приймають протягом 15 хвилин перед сном.
  2. Додати у воду кілька крапель ефірного масла кипариса, імбиру, чебрецю або розмарину. Ці аромати підвищують чоловічу потенцію. Приймати таку ванну 3-4 рази в тиждень.
  3. Розбавити в тазику з помірно гарячою водою близько 10 г муміє. Приймати ванну 30 хвилин протягом 20 днів.
  4. Змішати 1-2 ст. л. рідкого меду, олії, зерна чи олії кмину і герані, стакан молока. Додати їх у ванну з водою, приймати її 15-20 хвилин. Ванна розслабляє і збуджує чоловіка одночасно.

Народні засоби на основі імбиру

Корінь імбиру містить цинк, який допомагає відновити функції передміхурової залози. Крім того, він володіє антиоксидантними, очисними і поліпшують обмін речовин властивостями. Імбир вважається натуральним стимулятором ерекції. Ефект від його застосування тривалий на відміну від деяких фармацевтичних препаратів. Протипоказанням до застосування імбиру є:

  • висока температура тіла;
  • схильність до алергії;
  • аритмія;
  • індивідуальна непереносимість;
  • тахікардія;
  • камені в нирках;
  • виразка шлунка, дванадцятипалої кишки;
  • непереносимість імбиру, алергія.

З обережністю використовувати імбир потрібно при гіпотонії, гастриті. З метою профілактики імпотенції можна просто щодня розжовувати по маленькому шматочку кореня. Імбир рекомендують додавати в бульйони, м'ясні та рибні страви, десерти. Інші варіанти застосування цього продукту в цілях поліпшення потенції:

  1. Дрібно натертий імбир змішати з 1-2 ст. л. меду. Залишити засіб в холодильнику на 2-3 тижні. Вживати по 1 ч. л. перед сном.
  2. Порізати корінь імбиру тонкими шматочками, залити водою і додати 2 ст. л. солі. Наполягати в затіненому місці 5 годин. В отриманий розсіл додати трохи столового оцту і 10 ч. л. цукру. Щодня вживати кілька шматочків маринованого імбиру разом з їжею.
  3. Взяти 0,5 кг кореня імбиру, очистити від шкірки і натерти на тертці. Викласти цю масу в скляну банку, додати 1 л горілки, перемішати. Відправити настоянку на 2 тижні в затінене місце, щодня збовтувати. За 2 дні до кінця терміну додати 2 ч. л. меду. Перед вживанням процідити, приймати по 10 крапель вранці і ввечері.
  4. Змішати рівні пропорції дрібно натертого імбиру, кориці, кардамону і розмарину. На кухоль взяти 1 ч. л. пряної суміші, залити окропом. Вживати напій замість кави і чаю.

Харчування

Збільшення потенції у чоловіків народними засобами передбачає не тільки вживання настоїв і відварів. Не менш важливо змінити підхід до харчування. Воно повинно бути збалансованим. Крім того, чоловікові необхідно включити в меню особливі продукти, які сприяють підвищенню потенції:

  • брокколі;
  • кінзу;
  • шпинат;
  • петрушку;
  • гарбузове насіння;
  • волоські горіхи;
  • перепелині яйця;
  • кеш'ю;
  • фісташки;
  • кунжут;
  • мигдаль.

Особливо важливі для правильного раціону свіжі фрукти і ягоди. Серед них теж зустрічаються ті, що корисні для чоловічої потенції. Такою властивістю володіють:

  • грейпфрут;
  • лимон;
  • ківі;
  • чорниця;
  • полуниця;
  • лимон;
  • яблука.

З овочів у раціон чоловіки повинні обов'язково входити баклажани, ріпа, часник, квасоля, цибуля, помідори, болгарський перець, буряк. Для потенції важливі такі мінерали, як селен, цинк і магній. Вони містяться в смаженої риби. М'ясні продукти корисні вмістом кислоти Омега-3, вітамінів Е і D. Потужним природним афродизіаком є устриці та інші морепродукти.

Ріпа

Насіння ріпи городньої підвищують сексуальне бажання. Крім того, овоч має загальзміцнювальну дію, насичує організм корисними вітамінами групи В, нестача яких призводить до зниження лібідо і слабкій потенції. Седативна дія допомагає зняти психоемоційне напруження, а сечогінний ефект допомагає в профілактиці загострень простатиту.

Головна ж користь ріпи – здатність підсилювати кровообіг, що призводить до припливу крові до статевих органів. Використовувати овоч можна в натертому вигляді разом з морквою і чайною ложкою меду. Ще один варіант застосування:

  • варити велику ріпу в 0,5 л молока;
  • далі натерти і змішати з бульйоном;
  • ввести 100 г меду;
  • з'їдати по 50 г 4 рази на протязі всього дня.

Мед

Для потенції особливо корисний квітковий, турецький і каштановий мед. Ці види є джерелами цинку і азотистих речовин. Мед забезпечує стабілізацію гормонального балансу, стимулює організм до вироблення тестостерону. Регулярний прийом меду в кілька разів підвищує потенцію. За місяць цей продукт відновлює всі системи організму чоловіка. Використовувати мед можна за такими рецептами:

  1. Подрібнити за допомогою м'ясорубки фундук, арахіс, мигдаль або волоські горіхи, додати 2-3 ст. л. меду. Приймати по 1 ст. л. Рекомендується запивати засіб теплою водою.
  2. Взяти 2-3 лимона, подрібнити їх, скориставшись блендером, додати трохи кориці і меду, подрібнений корінь імбиру. До суміші додати 0,5 л горілки, засіб відправити в холодильник на 1 день. Кожен день пити по 1 ч. л. 2 рази.
  3. Змішати рівні пропорції квіткового меду, олії обліпихи і волоських горіхів, попередньо подрібнених. Натщесерце і перед сном з'їдають по 2 ст. л. кошти.

Цибуля

Цей звичний продукт є природним антибіотиком. Цибуля допомагає прискорити метаболізм, поліпшити кровообіг. Для чоловіка він корисний тим, що виступає відмінним каталізатором вироблення сперми і кращим афродизиком. Серед особливих страв з цибулею, які підвищують потенцію, виділяються наступні:

  1. Яєчня з цибулею. Очищений від лушпиння і дрібно нашатковану цибулю пасерують на маслі, потім підсолюють і заливають яйцями, після чого доводять до готовності на маленькому вогні.
  2. Чоловіча юшка. Холодною водою заливають 2 ст. л. свинини або яловичини, цибулину, морквину, чверть ріпи, часточку часнику і 1 невелику кісточку. Коли юшка закипить, її тушкують ще 10 хвилин, після чого настоюють близько півгодини. При подачі в бульйон додають 4 листки кульбаби і 2 кропиви.

Горіхи

Кращі народні рецепти для потенції включать не тільки волоські горіхи. Чоловікам корисні кедрові, арахіс, мигдаль, фундук і кешью. Їх можна вживати щодня в сирому, подсушенном або підсмаженому вигляді, хоча існують і більш оригінальні способи застосування:

  1. Взяти 3 склянки очищених волоських горіхів, додати 1 ст. свіжого квіткового меду, перемішати. Дати інгредієнтів настоятися. Вживати по 2 ст. л. вранці і ввечері.
  2. Змішати 50 г фундука 50 г волоського горіха, 3 ст. л. рідкого квіткового меду і 50 мл відвару ялівцю. Приймати щодня по 1 ч. л. двічі на день.
  3. У рівних пропорціях змішати волоські горіхи, імбир і мед. Приймати щодня по 2 ст. л.

Чай для підвищення еректильної функції

Чоловікам корисний зелений і чорний чай. Будь-який з них забезпечує поліпшення кровообігу, виявляє тонізуючу дію. Крім зеленого і чорного, існують і інші корисні чаї:

  1. Мате. Проявляє стимулюючу дію, збільшує секрецію гормонів, тонізує організм. Мате можна вживати і на ніч, адже чай не викликає безсоння або почастішання серцебиття.
  2. Імбирний. Це хороший варіант ранкового чаю, який активізує мозок, посилює стресостійкість. Можна заварити тільки корінь імбиру. Дозволено і просто додавати цей продукт у звичайний чорний чай.
  3. Китайські чаї. Сюди відносяться різні улуни, засоби на основі гінгко білоба, «Перлина дракона», «Лапсанг Сушонг», «Гарбузове насіння», «Колодязь дракона». Ці чаї мають тонізуючу дію, підвищують не тільки потенцію, але і працездатність. Краще не пити їх на голодний шлунок, надто міцними чи дуже холодними.
  4. Чай з хмелем. Для приготування беруть 1 ст. л. шишок на 1 склянку окропу. Напій після закипання варять 5-7 хвилин на слабкому вогні. Перед питтям чаю охолоджують. Вживають по 0,5 склянки 2-3 рази. Процедуру продовжують повторювати протягом 1-1,5 місяців.

Народні засоби для потенції після 50-60 років

Чоловікам у віці необхідно вибирати більш безпечні способи підвищення потенції. Це пов'язано з тим, що у більшості з них відзначаються деякі хронічні захворювання, при яких навіть деякі лікувальні трави заборонені. У такому випадку варто скористатися наступними безпечними рецептами:

  1. Взяти по 10 г елеутерококу та женьшеню, додати 350 мл рідкого меду, перемішати і настоювати 2 тижні. Вживати по 20-30 крапель щодня протягом 1-2 місяців.
  2. Склянкою окропу залити 1 ст. л. сухого чебрецю, залишити засіб на 2 години. Вживати 3 рази щодня.
  3. На 200 г горілки взяти 40-50 г подрібненого аїру, тримати засіб в темному місці 2 тижні. Перед застосуванням струсити, вживати по 10 крапель до кожної трапези. Продовжувати лікування 3-4 місяці.

Відео

Відновлення потенції народними засобами: причини зниження та ефективні рецепти!

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!