До якого віку чоловік може зберігати потенцію, коли настає імпотенція

Кожен представник сильної статі прагне берегти сексуальне здоров'я як можна довше. Неможливо сказати, до якого віку чоловік може зберігати потенцію, коли починається зниження вироблення тестостерону до рівня повної втрати здатності до зачаття дитини і задоволенню жінок. Сучасна медична наука стверджує, що погіршення потенції не є вироком, деяким чоловікам вдається зберегти сексуальну активність до глибокої старості.

Що таке потенція

Для визначення сексуальних можливостей використовують термін «потенція» – це здатність чоловіка до задоволенню жінок, зачаття дитини та здійснення повноцінного статевого акту. Цей аспект розглядають з декількох сторін, основними критеріями можуть бути:

  • наявність сексуального потягу (лібідо);
  • якість ерекції;
  • тривалість статевого акту;
  • еякуляція і якість оргазму.

Що впливає на потенцію

Фахівці у галузі андрології (науки, що вивчає чоловіче здоров'я) вважають, що на сексуальні можливості впливають наступні фактори:

  1. Серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, ожиріння, запалення простати (простатит).
  2. Проблеми з кровоносної та гормональною системою організму.
  3. Спосіб життя. Куріння, алкоголь, відсутність фізичних навантажень викликають ослаблення лібідо і проблеми з потенцією у чоловіків.
  4. Психоемоційний стан. З-за стресів, проблем із сексуальним партнером можуть виникати порушення еректильної функції, причому не можна передбачити, в якому віці почнуться труднощі з потенцією.
  5. Вік. З роками знижується рівень тестостерону, що негативно позначається на сексуальному житті.

Потенція і вік у чоловіків

Дівчата діляться один з одним теоріями про те, до якого віку чоловік зберігає сексуальну активність Однак помилково вважати, що еректильна дисфункція після 50 років - це норма. Андрологи стверджують, що на фізіологічну можливість жити повноцінним статевим життям впливає загальний стан здоров'я, а не біологічний вік. Природно, що потенція у 55 у чоловіків буде гірше, ніж у молодих хлопців.

Однак статистика дає обнадійливі дані: якщо немає захворювань серцево-судинної і дихальної систем, рівень холестерину не підвищений, м'язи зберегли еластичність, то боятися проблем з потенцією чоловікові немає сенсу.

В якому віці у чоловіків знижується потенція

Коли обговорюють, до якого віку чоловік може зберігати потенцію, частіше називають проміжок від 50 до 60 років і старше. У чоловіків після 30 років щороку на 1% знижується рівень тестостерону в крові. Нормальна кількість становить від 12 до 33 умовних одиниць. Якщо чоловік здоровий, а в 30 років рівень гормону становив 33 умовних одиниці, то після 50 років проблем з потенцією не виникне.

Якщо в середньому віці тестостерон був менше 20 одиниць, то до 50 років можуть почати проявлятися симптоми сексуального безсилля. Проте не можна точно сказати, який вік стане критичним: тільки від здоров'я чоловіка залежить, до скількох років він може зберігати потенцію і бажання.

До скількох років чоловік може зачати дитину

Жінки, які укладають шлюб з партнером старше себе, задаються питанням: до скількох років чоловік може мати дітей? У представників сильної статі не існує чіткого моменту настання клімаксу, менопаузи, як у жінок, але здатність до зачаття дитини з роками погіршується. Ідеальний репродуктивний вік – 20-40 років.

Крім того, після 45 років шанси зачати здорову дитину різко зменшуються. Навіть якщо у зрілому віці чоловік зберіг потенцію, погіршується фертильність, з'являються генетичні зміни. Це може спровокувати розвиток різного роду патологій у майбутньої дитини. Тому, вирішуючи, до скількох років чоловікові завести родину, краще не затягувати.

До скількох років чоловікові хочеться жінку

На статевий потяг впливає не стільки вік чоловіка, скільки фізичне і психологічне здоров'я. Стреси, зайва вага, захворювання, паління негативно позначаються на якості ерекції і силу статевого потягу. Хлопці, які мали регулярний і різноманітний секс, мають більше шансів обійтися без проблем з потенцією в зрілому віці. Сучасна фармакологія пропонує великий вибір таблеток, які підтримують потяг, тому потенція може зберігатися у чоловіків до старості.

Коли починається імпотенція

Представники сильної статі трепетно ставляться до інтимного здоров'я, адже від цього залежить, до скількох років чоловік може бути чоловіком. Розвиток вікової імпотенції дає про себе знати до 50 років. В організмі починаються зміни, які активізують розвиток еректильної дисфункції. Серед них наступні:

  1. Колагенові та еластичні волокна втрачають свої властивості. Збільшення статевого члена відбувається за рахунок цих тканин, тому втрата еластичності викликає труднощі з ерекцією.
  2. Зниження рівня колагену. Цей процес стає причиною венозної витоку і зниження рівня прохідності крові у венах паховій області. Це ще одна причина, по якій виникає еректильної дисфункції.
  3. Зниження рівня тестостерону, андрогенна недостатність. Викликає раннє зниження лібідо та імпотенцію.

Як зберегти потенцію до глибокої старості

Якщо чоловік прагне займатися любов'ю до старості, необхідно слідувати наступним правилам для збереження потенції:

  1. Дотримуйтеся принципів правильного харчування. Вживайте в їжу більше фруктів, овочів, рибу і м'ясо нежирних сортів. Їжа повинна бути різноманітною.
  2. Займайтеся спортом. Пам'ятайте, що активний набір м'язової маси може викликати перевантаження організму, тому вибирайте помірні фізичні навантаження. Вони знизять ризик виникнення хвороб, які негативно впливають на потенцію, підтримають здоров'я простати.
  3. Підтримуйте здоров'я судин. Атеросклероз – перший ворог здорової потенції.
  4. Регулярно займайтеся сексом. У чоловіків, які вступають в інтимний відносини рідше, ніж 2 рази в тиждень, знижується вироблення тестостерону.
  5. Уникайте стресів. Психічне напруження стимулює розвиток патологічних процесів в організмі.
  6. Уникайте шкідливих звичок. Тютюн і алкоголь прискорюють процеси старіння.

Відео

Чоловічий клімакс. Здоров'я чоловіка 29

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!