Способи, як збільшити потенцію після 50 років

Здатність вступити з жінкою статевий акт – це не просто фізіологічна функція. Для багатьох чоловіків вона супроводжується серйозним психологічним навантаженням, є підтвердженням їх мужності, впевненості в собі і в своїх силах. З віком статева функція чоловічого організму слабшає. Як збільшити потенцію після 50 років, що, крім медичних препаратів, сприяє посиленню поганий ерекції, як комплексно вирішити цю проблему раз і назавжди?

Що таке потенція

У перекладі з латинської слово «потенція» означає «сила». Бажання і можливість здійснити статевий акт з жінкою, виражене у ерекції статевого члена, у здорового чоловіка зберігається до кінця життя і грає архіважлива психологічне значення. Від чого залежить чоловіче лібідо, як впливають на потенцію проблеми зі здоров'ям, реально вести статеве життя у віці старше 60-70 років?

Чоловіки старшого віку набагато частіше стикаються з необхідністю збільшувати потенцію, ніж юнаки молодих або середніх років. Вік найбільшої сексуальної активності чоловіка припадає на період між 20 та 50 роками, потім бажання поступово йде на спад. На механізм виникнення і тривалого утримання ерекції впливають кілька факторів, головні з яких – психологічний і гормональний. Приведення цих чинників до норми дозволяє впливати на еректильну функцію і збільшити потенцію незалежно від того, скільки чоловіку років.

Потенція у чоловіків до 50 років

У зрілому віці у чоловічому організмі відбувається ряд гормональних змін. Зниження потенції після 50 років може бути пов'язано зі зниженням вироблення гормону тестостерону, оскільки відсоток його вмісту в крові безпосередньо впливає на статевий потяг чоловіка. Про можливі проблеми свідчать наступні порушення:

  • зниження або повна втрата сексуального бажання, інтересу до жінок;
  • млява ерекція;
  • загасання або зникнення ерекції під час статевого акту;
  • зниження тривалості статевого контакту, або неможливість завершити акт еякуляцією.

Причини зниження потенції у зрілому віці

Щоб вжити заходів і збільшити потенцію у віці після п'ятдесяти років, потрібно зрозуміти, що особливо гостро позначається на її зниження. Основні фактори можна умовно розділити на дві великі групи – психологічні та фізіологічні. До психологічних відносять:

  • Стрес, напружена нервова робота, хронічна втома.
  • Складнощі у взаєминах з коханою жінкою: відсутність душевного тепла, вичерпали себе відносини, не дають почуття душевної близькості.
  • Невпевненість у собі під час спілкування з протилежною статтю.
  • Тривале утримання.

Корінь недуги так само може ховатися у фізіологічних причинах – ризик імпотенції збільшує ряд наступних захворювань:

  • серцево-судинні захворювання, збої в роботі серця або системи кровообігу;
  • запальні захворювання сечостатевої системи;
  • хвороби головного і спинного мозку;
  • ураження нервової системи;
  • цукровий діабет;
  • ожиріння.

Чималий вплив на здатність статевого члена до здорової повноцінної ерекції чинять шкідливі звички, ведення нездорового способу життя:

  • Куріння негативно позначається на стані судин – приплив крові в тазової області і безпосередньо до статевого органу може бути порушений.
  • Продукти розпаду етилового спирту після вживання спиртних напоїв істотно знижують рівень вироблення статевих гормонів, уповільнюють процеси викиду тестостерону в кров.
  • Наркотичні речовини знижують рівень тестостерону і можуть спричинювати генні мутації.

Неправильний режим харчування, що веде до значного збільшення ваги, а потім до ожиріння, призводить до серйозного порушення гормонального балансу – надлишкові запаси жиру «перепрограмують» роботу ендокринної системи. Малі дози тестостерону, що виробляються передміхурової залозою, перетворюються в естроген. Малорухливий, сидячий спосіб життя, низький енергетичний тонус, зниження інтересу до життя в цілому часто ведуть до того, що потрібне відновлення ерекції у чоловіків після 50 років.

Як підняти потенцію після 50

Загальні рекомендації лікарів зводяться до наступного – більше рухайтеся, почніть займатися спортом, стежте за харчуванням, не допускайте зайвої ваги, відмовтеся від шкідливих звичок або зведіть куріння і розпивання алкоголю до мінімуму. Намагайтеся спокійніше ставитися до життєвих негараздів, в тому числі і до складнощів з потенцією, особливо якщо мова йде про повної статевої дисфункції – сучасна медицина може допомогти в боротьбі з імпотенцією, збільшити тривалість статевого акту, якість відчуттів в процесі заняття сексом.

Кошти від імпотенції

Проблеми з ерекцією у 50 років починають відчувати багато чоловіків. Не варто впадати у відчай і паніку, стає аскетом або вважати себе неповноцінним чоловіком з-за виникаючих труднощів – існує ряд методів і засобів, що допомагають впоратися з цією проблемою. Відвідайте уролога та сексопатолога, щоб виявити причини поганої або нерегулярної ерекції, отримаєте консультацію з приводу можливих методів лікування. На допомогу вам прийдуть:

  • медичні препарати в формі капсул і мазей;
  • народні засоби;
  • лікарські рослини і трави;
  • метод психотерапії;
  • спеціальні фізичні вправи;
  • хірургічні способи корекції.

Препарати

Сучасна фармацевтика надає чоловікам цілу лінійку препаратів з яскраво вираженим андрогенну дію, внаслідок якого досягається підвищення ерекції у чоловіків після 50. Це такі ліки:

  • лінійка інгібіторів фосфодіестерази – Віагра, Сиаліс, Льовітра;
  • активатори ферменту синтази – Імпаза;
  • альфа-адреноблокатори – Йохімбін.

Приймати препарати першої групи без призначення лікаря не варто – вони мають ряд серйозних протипоказань, і пити їх можна тільки після обстеження стану серцево-судинної системи. Розрізняються три групи механізмом і тривалістю дії. Хоча вони надають швидкий ефект при поганій слабкої ерекції, прийом цих ліків не сприяє вирішенню суті проблеми з найнижчою потенцією, а в деяких випадках може посилити складності – виникає психологічна залежність, глибоке переконання, що без таблетки нічого не вийде.

Підвищення потенції природним шляхом

Якщо у чоловіка слабка ерекція після 50, існує висока ймовірність, що вдасться збільшити лібідо природним способом – з допомогою природних афродизіаків, сильних позитивних емоцій, нової закоханості. Лікарі рекомендують не захоплюватися напівзаходами, а боротися з причинами слабкої потенції – покращувати якість сексуального життя і взаємовідносин з партнеркою, перейти на активний спосіб життя, стежити за кров'яним тиском, харчуванням і гормональним фоном.

Вправа Кегеля

Одним з ефективних природніх способів збільшити ерекцію після 50 років є регулярне виконання вправи Кегеля. Суть його зводиться до тренування лобково-куприкової м'язи тазового дна шляхом поперемінного скорочення і розслаблення. Дана вправа показано як чоловікам, так і жінкам – воно допомагає збільшити чоловічу потенцію, посилити лібідо і сексуальні відчуття, продовжити статевий акт до проміжку часу будь-якої тривалості. Робити його можна в будь-який момент, ви помітите поліпшення після 2-3 тижнів регулярних вправ.

Народні засоби

Застосування народних засобів і природних збудників може бути не менш ефективним способом збільшити потенцію і підвищити ступінь статевого потягу. Підвищення поганий ерекції допоможуть такі продукти, якщо їх регулярно вживати в їжу:

  • медово-горіхова суміш;
  • низку морепродуктів, наприклад, деякі види молюсків і устриць;
  • селера;
  • кедрові горіхи;
  • цитрусові – апельсини, грейпфрути;
  • авокадо;
  • прянощі – кориця, ваніль, шафран;
  • продукти з високим вмістом цинку і вітаміну Е.

Фітотерапія

Збільшити потенцію за допомогою відварів з лікарських трав – метод, до якого вдавалися наші прадіди, отримав розвиток і в наші дні. Необов'язково власноруч готувати трав'яний збір – придбати трави для чоловічої сили можна в будь-якій аптеці. Приготувати відвар для посилення потенції в домашніх умовах дуже просто – заливайте окропом ложку сухої суміші і настоюйте протягом 2 год. Не чекайте миттєвого результату – трав'яна терапія для збільшення потенції займає тривалий час, перші результати ви помітите через пару тижнів.

Як зберегти потенцію до глибокої старості

Слабка потенція у 50 років має бути не приводом для розчарування, а причиною для виникнення бажання максимально надовго продовжити свою молодість, в тому числі і сексуальне. Щоб збільшити потенцію в будь-якому віці, важливо жити максимально повноцінним життям, насолоджуватися спілкуванням з жінками, отримувати задоволення від всього, чим ви займаєтеся. Механіка посилення ерекції зрозуміла, але сама по собі вона нічого вам не дасть – потрібно навчитися отримувати якісно інші відчуття від життя, після 50 років це цілком можливо, адже недарма цей час називають іноді другою молодістю.

Відео: поліпшення потенції після 50 років

Підвищення потенції у чоловіків після 50

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!