Лікування імпотенції в домашніх умовах медикаментами, народними засобами і вправами

Важливо знати, як вилікувати імпотенцію в домашніх умовах чоловікам з допомогою натуральних засобів і відварів. Зниження активності в ліжку негативно відображається як на фізичному здоров'ї чоловіка, так і на моральному, знижуючи самооцінку людини. Помітивши ознаки еректильної дисфункції необхідно відразу братися за лікування імпотенції, поки не стало надто пізно.

Що таке імпотенція

Порушення в статевій сфері, при якому статевий орган чоловіка не здатний перебувати в стані збудження (ерекції) або підтримувати ерекцію під час коїтусу (статевого акту), вважається імпотенцією. У медицині феномен придбав іншу назву – еректильна дисфункція. Охарактеризувати проблему можна в 2 словах – статеве безсилля. Виникає імпотенція при зниженні тестостерону і внаслідок порушення безлічі механізмів органічного, психогенного, судинного або неврогенного характеру. У здорового чоловіка статевий член приходить в стан ерекції менше хвилини.

Лікування імпотенції

Збудження відбувається при взаємодії багатьох ланцюжків реакцій. У разі імпотенції необхідно звернутися до лікаря за діагностуванням та лікуванням. Головний ворог при боротьбі з недугою – скритність. Проблема настільки делікатна, що людина намагається її приховати, що лише посилить ситуацію. Варіантами лікування, які чоловік може виконати самостійно, є: налагодження харчування, секс-терапія, зняття психологічного бар'єру. Не буде зайвою і допомога психотерапевта. Методів лікування імпотенції не так багато і їх застосування повинно бути узгоджене з лікарем:

  • консервативне лікування;
  • народні засоби лікування імпотенції у чоловіків;
  • особлива дієта;
  • прийом вітамінів і мінералів, необхідних для підтримки чоловічого здоров'я;
  • дотримання здорового способу життя.

Консервативне лікування імпотенції

Необхідно пройти комплексне обстеження, яке покаже стадію імпотенції і дозволить точно встановити діагноз, здати аналізи, провести огляд статевих органів (зовнішнє обстеження). Виходячи з отриманих даних, лікар оголосить проблему імпотенції і призначить адекватну схему медикаментозного лікування. Атеросклероз судин може викликати імпотенцію у людей старшого віку, лікування якої буде спрямовано на зниження рівня холестерину в крові через застосування фітопрепаратів. Серед методів, здатних усунути імпотенцію у молодих чоловіків виділяють:

  • вакуумно-констрикторную терапію;
  • хірургічне втручання;
  • проведення ін'єкцій;
  • гомеопатію.

Лікування імпотенції в домашніх умовах

Діагностувати імпотенцію необхідно в лікарні, а от спробувати її лікувати можна і в домашніх умовах. Основні методи корекції чоловічого безсилля спрямовані на зміну звичок і способу життя. Важливу роль відіграє психологічний аспект і, впоравшись з причинами занепокоєння, можна попрощатися з серйозним захворюванням – імпотенцією. Існує декілька рекомендацій, як лікувати еректильну дисфункцію в домашніх умовах і дотримуватися профілактику хвороби:

  • заняття спортом;
  • уникати фізичної перевтоми;
  • відмова від алкогольних напоїв і куріння;
  • здорове харчування;
  • правильний режим праці і відпочинку;
  • сон не менше 8 годин;
  • застосування лікарських препаратів на рослинній основі (наприклад, чебрець);
  • спеціальний масаж для стимуляції кровообігу в судинах статевого органу.

Народними засобами

Не варто недооцінювати силу народних методів лікування. Перед рішенням вдатися до допомоги природних засобів, варто проконсультуватися з лікарем. Серед дієвих рослин для лікування імпотенції виділяють: траву аїр, корицю, конюшина, м'яту, кропиву, аніс, чебрець, цибулю ріпчасту і волоські горіхи. Чебрець чоловічий травою і застосовується проти простатиту і імпотенції. Також ефективний бджолиний підмор. Нижче наведені рецепти, як лікувати імпотенцію в домашніх умовах, і допомагають в короткі терміни зупинити розвиток проблеми без виникнення побічних ефектів:

Назва засобуІнгредієнтиЯк готуєтьсяЯк прийматиТривалість
Бальзам для прийому всерединуМед, кагор, алоеПерших два інгредієнта (по 250 мл кожна) поєднують з подрібненим листям алое (250 грам) в банку з темними скельцями. Накривають кришкою, ставлять на холод на 7 днів. Засіб процідити.Перед прийомом їжі приймати по 1 ч. л. тричі на день. Поступово збільшувати дозу до 1 столовій ложці.Довгий курс (місяць), при необхідності можна продовжити на 7 днів.
НастійЗвіробійЗалити 1 чайну ложку трави склянкою окропу. Настояти 60 хвилин.Перед прийомом їжі приймати 3 рази в день за підлогу. ст.2-3 дні
ВідварСибірський еспарцетПродукт (1 ст. л.) залити окропом (300 мл). Варити на мінімальному вогні хвилин 5, залишити на ніч.Приймати вранці та в обід (50 мл). Ввечері випити ту кількість, що залишиться.Приймати засіб до нормалізації еректильної функції.

Молочний відвар

Існує смачне і корисне засіб для лікування імпотенції, яке можна приготувати в домашніх умовах. Молочний відвар збільшує статевий потяг і ефективно позбавляє від порушень функціонування статевої системи. Щоб правильно приготувати засіб від імпотенції, необхідно придбати натуральне молоко. Пастеризований товар не матиме належного ефекту, а свіжий молочний продукт містить масу корисних компонентів і збагачений вітамінами. Як вилікувати імпотенцію в домашніх умовах за допомогою молочного відвару:

ІнгредієнтиПриготуванняВживанняКурс прийому
Молоко, родзинки
  1. Необхідну кількість молока помістити в посуд і довести до кипіння.
  2. Засипати в молоко родзинки без кісточок.
  3. Кип'ятити родзинки в молоці хвилин 5, а потім їх слід вилучити із засобу.
Безперервно вживати відвар на ніч, а родзинки з'їдати по 2 ст. л. кожен день.Становить від 2 тижнів

Настоянка імбиру

Застосування кореня імбиру при лікуванні імпотенції обумовлено здатністю продукту підвищувати чоловічу потенцію. Багате джерело вітамінів і цілющі властивості надають підтримку імунних сил організму, що позначається на фізичному і психологічному здоров'ї чоловіка. Щоденна норма вживання для чоловіка – до 10 м в обробленому вигляді. Як приготувати і вживати настоянку імбиру для лікування імпотенції:

  1. Очистити корінь імбиру, натерти.
  2. Змішати в рівних пропорціях зі спиртом.
  3. Настояти в темному місці 2 тижні.
  4. Процідити.
  5. Приймати два рази на день по 1 чайній ложці, розведеною водою, перед прийомом їжі.

Корисні олії

Підвищити статеву активність чоловікові допоможуть рослинні олії. Прийом оливкової і гарбузового масла збільшує здатність чоловіка до зачаття дитини, насичує організм корисними компонентами, стабілізує роботу простати, знімає запалення. З допомогою лляного, кунжутного і кедрового масла можна нормалізувати баланс гормонів, знизити холестерин і усунути імпотенцію. Одночасно підвищити сексуальний потяг (лібідо) і інтелектуальну активність допоможе вживання олії волоського горіха:

  1. Ядра горіхів подрібнити.
  2. Залити рослинним маслом.
  3. Настоювати 21 день.
  4. Заправляти олією звичні страви або додавати в салати.

Масаж

Ці процедури спрямовані на лікування кровопостачання кровоносних судин статевого члена. Масаж для посилення ерекції можна проводити в домашніх умовах не раніше, ніж пройде год після останнього прийому їжі. Рекомендується усунути тісна нижня білизна, провести гігієнічні процедури. Лікарі впевнені в ефективності точкового масажу, який легко можна зробити самостійно. Необхідно масажувати точку круговими рухами між куприком і анальним отвором. Можна використовувати масло.

Відео: як лікувати імпотенцію народними засобами

Імпотенція лікування народними засобами

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!