Лікарські препарати для лікування еректильної дисфункції

Чоловіче здоров'я – одна з найважливіших складових репродуктивності роду і щасливого подружнього життя, тому до його проблем потрібно ставитися з великою відповідальністю і увагою. Втрата ерекції, розвиток еректильної дисфункції призводять до серйозних змін в настрої, психологічному стані чоловіка, цю патологію потрібно лікувати різними засобами у комплексній терапії, в тому числі, медикаментозними препаратами для лікування еректильної дисфункції. Детальніше про групи цих ліків і про їх вплив на організм читайте далі.

Ліки від імпотенції у чоловіків

Імпотенція або еректильна дисфункція – патологічний стан, якому піддані мільйони чоловіків по всьому світу. Вона може виникнути в будь-якому віці – підлітковому, пенсійне, але особлива частота втрати ерекції спостерігається у літніх чоловіків старше 60-ти років. З еректильною дисфункцією можна боротися безліччю способів, так як в більшості випадків вона має чисто психогенний характер походження.

При відсутності органічних причин лікування може полягати у відмові від усіх шкідливих звичок, веденні здорового способу життя, харчування; допомагає поведінкова психотерапія. Якщо причини еректильної дисфункції – у порушеннях організму, то метод обирається залежно від типу цих порушень: вони можуть бути судинні, гормональні, патогенетичні, нейрогенні.

Препарати синтетичного походження

Синтетичні засоби для лікування імпотенції у чоловіків допомагають швидко збільшувати потенцію шляхом штучного прискорення кровотоку в статевому члені. Найвідоміші в цій категорії: Віагра, Сиаліс, Льовітра. Їх необхідно приймати за годину до планованого статевого акту, вони ефективні в 90% випадків, але при частому вживанні небезпечні для організму, мають ряд побічних дій. До них належать головний біль, розлади травлення, ШЛУНКОВО-кишкового тракту, порушення психіки і зору. Заборонено приймати їх разом з іншими ліками або з алкоголем.

Гомеопатичні препарати для підвищення потенції у чоловіків

Гомеопатичні ліки – особистий вибір кожного, оскільки ефективність гомеопатії все ще клінічно не доведена. Тим не менш, застосування таких препаратів користується популярністю, і якщо еректильна дисфункція має психічний характер, то гомеопатія може допомогти, навіть діючи за принципом плацебо. Поширені препарати для лікування еректильної дисфункції: Lucopodium, Phos acid, Argentum castus.

Лікарські засоби на рослинній основі

До цієї категорії засобів відносяться Бади і гомеопатія. Їх дія заснована на натуральних компонентах: женьшені, рожевої родиоле, кори йохимбе та інших біостимулятори. Вони допомагають покращувати ерекцію при постійному стресі, втоми, депресії; їх головна перевага – нешкідливий склад і невисока ціна. Найвідоміші Бади для відновлення ерекції:

  • Yohimbe;
  • Золотий коник;
  • Витегра;
  • Сила Імператора;
  • Молот Тора;
  • Просолюшен.

Препарати, що підвищують рівень тестостерону у чоловіків

Тестостерон – головний гормон чоловічого організму, без якого сексуальна активність неможлива. Іноді причина еректильної дисфункції може бути в зниженні концентрації цього гормону, тоді може призначатися засіб проти еректильної дисфункції, підвищує кількість тестостерону – андроген. Деякі ліки від імпотенції – андрогени, вони стимулюють природну вироблення гормону (Ево-тест, Паритет, Трибулус, Вітрікс), інші – заміщають його дію (Андрогель, Небидо, Сустанон 250). Це розчини для ін'єкцій, гелі, таблетки.

Интракавернозные ін'єкції

Це сучасний метод лікування, заснований на введенні в статевий член ін'єкцій простагландину або папаверину. Може вводитися феноксибензамін (дибенилин). Він чинять спазмолітичний ефект, викликаючи розслаблення гладких м'язів і посилення кровообіг у печеристих тілах статевого члена, яке провокує ерекцію. Цей спосіб хороший для людей, у яких пошкоджені нервові закінчення, що проводять нервові шляхи; ерекція від уколу може тривати від 30-ти до 90 хвилин.

Уколи Папаверину

Папаверин – перший препарат, використовуваний у цій методиці. Він виявив гарну ефективність під час досліджень, одночасно з рядом побічних дій, найпоширеніші з яких тривала ерекція (більше 4-х годин і більше), гематоми, скачки тиску. Дозування ліків встановлюються індивідуально після результатів обстеження, мінімальна доза для відчутного дії – 1 мл.

Стимуляція простагландином

Простагландини групи Е-1 часто використовуються для інтракавернозних ін'єкцій. Вони синтезуються передміхурової залозою, провокують розширення судин і м'язових клітин кавернозних тіл, що швидко підсилює приплив крові. Підходять при різних типах еректильної дисфункції – нейрогенном, психогенному, судинному, урогенітальному. Мають високі показники ефективності і мінімум побічних ефектів.

Фентоламін

Ця речовина може використовуватися як окремо, так і в комплексі з іншими вазоактивними засобами, найкращі результати має комплексне лікування фентоламіном і простагландином. З побічних дій може викликати пріапізм (стійка ерекція) і фіброз кавернозних судин. Допомагає впоратися з передчасним сім'явипорскуванням і не вимагає додаткової стимуляції.

Таблетки для лікування імпотенції у чоловіків

Таблетки і капсули – це першорядний тип лікувальної терапії, яку лікар може призначити після вивчення симптомів. Вони приймаються перорально, мають строго дозовані правила прийому і ряд побічних дій. Такі засоби розрізняються за способами впливу на організм і типом дії (центральні і периферичні). Розглянемо докладніше обидві категорії.

Препарати від імпотенції центральної дії

Сюди відносяться тестостерон, апоморфін, деякі Бади( в особливості, йохімбін), гомеопатія – всі вони можуть допомогти при еректильної дисфункції:

  • Принцип дії: апоморфін впливає на рецептори гіпоталамуса, які передають імпульси в статевий член і викликають ерекцію; йохімбін відноситься в групі адреноблокаторів і розслабляє м'язи тазу, збільшує кровообіг.
  • Загальні побічні дії: перепади тиску, тривожність, проблеми зі сном, зміна кольору обличчя.

Препарати для еректильної функції периферичної дії

У цю групу входять речовини фентоламін, тразодон, простагландин, інгібітори фосфодіестерази 5-го типу. Фентоламін і простагландин при еректильній дисфункції можна застосовувати у формі інтракавернозних ін'єкцій і у вигляді пероральних аналогів: Вазомакс, Регитин, Дибасин. Тразодон при еректильній дисфункції простатиті надає дію антидепресанту, який виступає блокатором поглинання серотоніну: це не впливає на сексуальну функцію і дозволяє довше утримувати ерекцію.

Свічки интрауретрального введення

Інший вид засобів – це интрауретральные свічки. До складу свічок входить простагландин Е-1, вони вводяться в уретру і при розсмоктуванні речовина потрапляє в кровотік і викликає ерекцію. Вона відбувається не відразу, а через 30-60 хвилин, обов'язкова умова – чоловік повинен весь час знаходитися у вертикальному положенні. Мінуси таких свічок:

  • викликають дискомфорт у тілі, біль у яєчках;
  • хворобливе сечовипускання;
  • при попаданні в піхву партнерки можуть викликати біль, печіння;
  • при попаданні в матку провокують її скорочення, що небезпечно при вагітності партнерки.

Ліки від еректильної дисфункції у чоловіків

Головна властивість коштів від еректильної дисфункції – посилення кровотоку в статевому члені і антидепресивний ефект (нейролептики). У зв'язку з такою активною кровоносної діяльністю препарати можуть бути заборонені людям, що перенесли інсульт, інфаркт. Іншими протипоказаннями є захворювання серця, судин, ниркова недостатність, гіпертензія або гіпотензія; вживання нітратів, еритроміцину, бета-адреноблокаторів; багато ліків не сумісні з алкоголем. Розглянемо докладніше відомі засоби і принцип їх дії.

Таблетки Імпаза

Засіб проти імпотенції Імпаза – універсальні таблетки для чоловіків різного віку. Можуть допомагати при еректильній дисфункції і різних вегетативних розладах (зниження лібідо, втома, млявість). Призначені для розсмоктування, мають гладку поверхню білого кольору і нейтральний смак; курс прийому може тривати до 12-ти тижнів. Принцип дії ліків для лікування еректильної дисфункції у чоловіків:

  1. Підвищує активність ендотеліальної синтази.
  2. Відновлює вироблення оксиду азоту.
  3. Розслаблює гладкі м'язи шляхом збільшення кількості гуанозіну-монофосфату.
  4. Посилює кровообіг, підвищує лібідо і задоволеність статевим актом, незначно підвищує рівень тестостерону.
  5. Зменшує прояви еректильної дисфункції.

Протипоказань та побічних ефектів не має, крім індивідуальної нестерпності компонентів. Засіб містить лактозу, тому людям з лактозною непереносимістю він заборонений. На взаємодію з іншими препаратами реагує спокійно, часто включається в склад комплексної терапії разом з діуретиками, інгібіторами АПФ, антагоністами кальцію.

Інгібітори ФДЕ 5

Інгібітори фосфодіестерази 5 – одні з основних способів лікування еректильної дисфункції. У натуральному вигляді ФДЕ існують в організмі, поширені по всьому тілу. При прийомі інгібіторів всередину блокується дія ферменту, збільшується кількість циклічного ГМФ і м'язи статевого члена розслабляються, посилюється дія окису азоту, яка підтримує розширення кавернозних судин.

Приймати цей препарат можна один раз на день, за годину до процесу. Заборонено поєднувати його з нітрогліцерином і засобами, що містять нітрати. Серед можливих побічних дій – закладений ніс, головний біль, біль у м'язах, але виражаються слабо і рідко. Які назви можна виділити в цій категорії:

  • Сиаліс (тадалафіл);
  • Стендра (аванафил);
  • Віагра (силденафіл);
  • Льовітра (варденафілу гідрохлорид).

Апоморфін таблетки

Апоморфін відноситься до групи антагоністів рецепторів допаміну, він містить морфій, але не є опиатом, не викликає залежності. Він впливає на рецептори головного мозку, вводиться через носовий канал або розсмоктується під язиком. Ефективність препарату спірна: лікарі рідко призначають його пацієнтам, тому що хороші результати спостерігаються у 50% випадків. Таблетки не будуть діяти, якщо сильно порушена вироблення тестостерону або його взагалі немає.

Йохімбін гідрохлорид для потенції

Дерево йохимбе і його кора вважаються потужними природними стимуляторами лібідо і потенції у чоловіків. Екстракт цієї кори – йохімбін – використовують для виробництва ліків для лікування еректильної дисфункції, простатиту, чоловічого клімаксу, психогенної імпотенції. Препарат впливає на адренорецептори, послаблює дію серотоніну, надає антидіуретичний ефект.

Протипоказаний людям з хворобами артерій (гіпертензія, гіпотонія), з нирковою недостатністю та виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки. Приймати разом з антидепресантами, адаптогенами та адреностимуляторами небажано: вони несумісні і погано впливають на дію один одного. Спосіб застосування – 1-3 рази на добу перорально, запиваючи водою, під час прийому їжі.

Нитромазь

Нитромазь – це вазоактивное засіб з нітрогліцерином, яке впливає на судини і прочищає протоки, усуваючи проблеми кровообігу при еректильній дисфункції. Принцип дії: вивільняє оксид азоту, розслаблює гладкі м'язи артеріальних стінок, розширює вени, венули. Досягнення стабільної ерекції відбувається через 50-60 хвилин після нанесення мазі, фармакологічна тривалість – 4-6 годин.

Нітрогліцерин – сильне активна речовина, тому використання мазі показано тільки за призначенням лікаря, після перевірки на сумісність з організмом пацієнта, іншими ліками, які він приймає (заборонений прийом разом з препаратами ФДЕ-5). Дозування встановлюється індивідуально урологом або іншим лікарем, в комплекті з маззю є спеціальна лінійка з інструкцією для відмірювання потрібної дози.

Спрей для ерекції М-16

Що входить до складу стимулюючого спрею для потенції? Магній, екстракт гуарани, гліцин і Л-аргінін – фармакологічні компоненти і природні афродизіаки, які сприяють поліпшенню кровообігу і лібідо, зниження негативних емоцій, стресу, відновленню гормонального фону. Засіб гарантує потужну ерекцію протягом 10-ти хвилин після нанесення, ерекція може тривати близько 2-х годин, а з побічних дій – пріапізм і запаморочення.

Ціна

Купити препарати для лікування еректильної дисфункції не важко – оскільки проблема рапространенная, існує чимало медичних засобів для її вирішення. В аптеках продаються всі види ліків такого роду: таблетки, урологічні краплі, гомеопатія і Бади – все розмаїття препаратів можна замовити в інтернет-магазині з доставкою по пошті.

Щоб правильно вибрати препарат, краще консультуватися з лікарем; продавці в аптеці не зможуть розібратися в причинах вашої проблеми так добре, як лікар-спеціаліст. Фармацевт може підказати, які препарати треба брати в оригіналі, а які можна замінити аналогами, купівля яких обійдеться дешевше. У багатьох інтернет-аптеках регулярно проводяться акції і знижки, нараховуються бонуси від продажів: це все може стати вигідним доповненням для покупки. Середня вартість різних засобів в інтернет-магазинах Москви:

Віагра, 50 мг, 4 шт

2400-2700 рублів

Сиаліс, 5 мг, 28 шт

6200-7000 рублів

Льовітра 20 мг 1 шт

900-1000 рублів

Yohimbe форте

250 рублів

Імпаза 20 шт

500-550 рублів

Вазомакс 30 шт

1200 рублів

Паритет 15 шт

490-560 рублів

Золотий коник 700 мг, 100 шт

1300-1450 рублів

Відео

Як приймати ліки. Віагра, Левітра і Сіаліс

Відгуки

Кирило, 39 роківКупив якусь псевдо-органічну хрень, з перуанським папороттю, йохимбе і чимось ще. Займатися сексом як звірові не допомогло, у розвитку відносин – теж, та й лібідо на колишньому рівні (це все анотації з опису). Один плюс – це ціна, препарат коштував недорого, грошей не шкода.
Артем, 43 рокиМоя дружина приймала препарат Йохімбін для схуднення, я і подумав – спробувати й мені в терапевтичних цілях? Ех, не відвідала мене муза, так і не знав, що препарат має таку дію... При чому вона бере його тільки в одному магазині в Санкт-Петербурзі, там нібито особливий склад препарату і хороша ціна.
Михайло, 49 роківДумаю, що жоден рослинний препарат не ефективний при реальному сексуальному безсиллі (чи то пак, еректильної дисфункції), як нормальні таблетки зразок віагри. Якщо причина в стресі, то можна пробувати медитацію, йогу, чув, що допомагає.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!