Заходи профілактики простатиту у чоловіків в домашніх умовах

Простатит – це захворювання сучасних чоловіків, спровоковане порушенням роботи передміхурової залози. Ризик виникнення аденоми простати підвищений у чоловіків, які віддають перевагу сидячий спосіб життя, схильні до стресів. Причина виникнення бактеріального простатиту –нестача вітамінів в організмі. Запалення передміхурової залози – завжди випробування, тому краще профілактика простатиту, ніж лікування.

Профілактика простатиту у чоловіків – лікарські препарати

Рекомендується проходити регулярний огляд у уролога чоловікам після 30 років. Провівши вивчення стану вашого здоров'я, доктор дасть необхідні рекомендації, як уберегтися від простатиту. Препарати для профілактики простатиту діляться на наступні групи:

  1. Протизапальні препарати: Вітапрост.
  2. Поліоксидоній, Віферон-4.
  3. При наявності запалення бактеріального походження: Цифран OD, Метронідазол, Аводарт, Простатилен та ін.
  4. Для попередження рецидивів виписують Бади: Простагут, Простамол Уно, Ликопрофит та ін.

Таблетки

Медикаменти – це першочерговий засіб для лікування будь-якої з форм простатиту і його профілактики. Попередження проводиться з допомогою груп таблеток:

  1. Антибактеріальні. Призначені для знищення збудників хвороби.
  2. Альфа-адреноблокатори. Налагоджують роботу сечостатевої системи.
  3. М'язові релаксанти. Знижують тонус м'язів промежини.
  4. Знеболюючі таблетки
  5. Гормональні таблетки. Нормалізують гормональний фон.
  6. Вітаміни. Виписують для зміцнення імунітету, поліпшення здоров'я.

Вправи

Ліки не є єдиним способом запобігання хвороби. Немедикаментозний варіант запобігання запального захворювання передміхурової залози – фізичні навантаження. Головна мета занять спортом – збільшити приплив крові до простаті, поліпшити її постачання киснем, зменшити патологічну набряклість. Йога, ходьба, присідання, «ходьба» на сідницях – це ті види фізичної активності, які допоможуть вам поліпшити стан органів малого тазу.

Лікарі рекомендують щодня виконувати вправи Кегеля. Ви зможете відчути, де знаходяться м'язи чоловічого ануса, спробувавши утримати струмінь під час сечовипускання. У швидкому темпі чергуйте етапи напруги і відпочинку м'язів. Почніть з 30 скорочень пару раз в день, поступово збільшуючи кількість. Виконання цих простих дій має стати вашою звичкою.

Профілактика аденоми простати у чоловіків проводиться за допомогою спорту. Легка гімнастика не тільки допоможе в лікуванні простатиту, але і зміцнить здоров'я в цілому. Зарядка від простатиту виглядає приблизно наступним чином:

  1. Лежачи на спині, піднімайте таз розтискаючи коліна. Дане вправу необхідно робити по 5-8 разів, 3 підходи.
  2. Вправу «берізка». Необхідно піднімати нижню частину тіла вгору, притримуючи руками поперек. Це вправа варто робити 5 раз в 2 підходи.
  3. Перебуваючи на животі, піднімайте і опускайте рівні ноги. Робіть по 10 повторень 2 підходи.
  4. Лежачи на животі, одночасно піднімайте ноги завмираючи на пару секунд, потім повертайтеся у вихідну позицію. Необхідно зробити кілька підходів по 5 разів.
  5. Стоячи, розгортайте тіло направо і наліво. Робіть 1 підхід по 10-15 разів.

Щодня після виконання зарядки приймайте контрастний душ. Він допоможе поліпшити стан стінок судин, знизити навантаження на серце, стимулювати роботу імунітету, що підвищить стійкість до інфекцій вашого організму. Після прийняття душу необхідно розтерти тіло до легкого поколювання. Тривалість лікування повинна бути як мінімум 20 днів.

Ректальний масаж простати

Масаж активізує кровообіг, допомагає при застої венозної крові та секрету передміхурової залози. За умови, що масаж буде проводитися курсом, це може поліпшити потенцію, і запобігти простатит. Масаж простати для профілактики виконується лікарем-урологом, або в домашніх умовах. Якщо масаж буде виконувати ваш партнер, варто сходити на прийом до уролога разом і отримати чіткі вказівки.

Чоловікові потрібно лягти на бік з зігнутими ногами. Щоб був ефект від масажу, потрібно випити велику кількість води – це дозволить поліпшити контакт між рукою і простатою чоловіки. Права частка простати є менш чутливою, тому масаж починається з неї. Рекомендують чергувати натискання і погладжування залози. Процедура виконується правильно, якщо у чоловіка відсутні хворобливі відчуття. Можна вважати, що масаж пройшов успішно у разі виділення простатичного соку.

Профілактика хронічного простатиту

Комплекс процедур дозволить уповільнити розвиток патологічних процесів в тілі. Профілактика хронічного простатиту має первинний і вторинний характер. Первинна полягає в збалансованому харчуванні, виключення жирної їжі з раціону, відсутність утримання від сексу, лікуванні інфекційних захворювань, регулярному відвідуванні стоматолога, уникнення переохолодження. Вторинна профілактика передбачає огляди уролога, прийняття загальнозміцнюючих ліків.

Профілактика простатиту у чоловіків народними засобами

Профілактика аденоми простати у чоловіків може відбуватися народними засобами. Використовують відвари з ліщини, кори осики, полину, петрушки, насіння гарбуза. Важливий компонент багатьох народних рецептів – мед. На сніданок рекомендують їсти кашу з перемелених в шкірці гарбузового насіння з медом і нежирним молоком. Профілактичне лікування народними засобами супроводжується первинними і вторинними способами профілактики хвороби. Тому перед початком варто порадитися з лікарем.

Відео: вправа для усунення простатиту

4 вправи від ПРОСТАТИТУ - для лікування чоловічих хвороб.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!