Цистит у чоловіків - симптоми прояву хвороби. Ознаки циститу у чоловіків

Якщо запалився сечовий міхур у чоловіків, має місце гострий больовий синдром. Такий аномальний процес слизової оболонки має інфекційну природу, тобто загострення циститу передує підвищена активність патогенної флори. Важливо знати основні симптоми даного захворювання, щоб вчасно запобігти його хронічний перебіг.

Ознаки циститу у чоловіків

Хвороба розвивається стихійно, і представник сильної статі відчуває часті позиви в туалет. Це найпоширеніший симптом, як проявляється цистит у чоловіків. Спочатку пацієнт залишає його без уваги, але потім виникає біль, яка перешкоджає нормальному сечовипускання, позбавляє спокою, викликає підвищену дратівливість і агресію, змушує звернутися до уролога за консультацією. Якщо грамотно диференціювати перші ознаки циститу, придушити запальний процес реально вже на ранній стадії.

Температура при циститі

При ураженні сечового міхура у пацієнта пропадає апетит, а всі його думки зосереджені на гострому нападі болю, який при плановому сечовипусканні наростає, довго не проходить. Оскільки цистит класифікується як інфекційний недуга, його симптоми схожі з ознаками загальної інтоксикації організму різного ступеня. Так, у пацієнта стрімко підвищується температура, несподівано частішають напади головного болю, не залишає довгий час відчуття слабкості у всьому тілі.

Висока температура при циститі може досягати позначки 39 градусів, чим зайвий раз доводить, що хвороба переважає в активній фазі, потребує прийомі медикаментів – можливо, антибіотиків. При відсутності своєчасної терапії та діагностики температурний режим поступово нормалізується, однак це не говорить про чудесне самоисцелении – просто недуга поступово перетворився в хронічну форму з систематичними нападами.

Кров при сечовипусканні у чоловіків

Порушене сечовипускання – привід для запису на позаплановий прийом до фахівця. Якщо це цистит у чоловіків – симптоми доповнюються гострим болем, малими обсягами виділюваної сечі, домішками крові під час походу в туалет. Позбутися від них непросто, особливо якщо з'являється помірна кровотеча з сечовипускального каналу, присутній стійкий гнильний запах. Аномальні домішки слизу і кров при сечовипусканні у чоловіків свідчать про запущеній формі захворювання, необхідності проведення антибіотичної лікування.

Біль після сечовипускання у чоловіків

Оскільки циститу властива активна і пасивна стадія, біль у сечовому міхурі у чоловіків відрізняється по тривалості, інтенсивності. На ранній стадії недуги це неприємні відчуття при поході в туалет, а при гострій – ріжучий больовий синдром, який лише посилюється при проходженні сечі через сечовипускальний канал. Якщо запалення хронічного характеру, болі тупі, ниючі, тривалі і рецидивуючі, не виключено присутність різей. Без додаткового прийому медикаментів стабілізувати самопочуття проблематично.

Виділення при циститі

Якщо чоловіку не пощастило застудити сечовий міхур, це одна з причин прогресуючого недуги. Запалення починається із дискомфорту в сечостатевій системі, а потім з'являється біль і печіння при частих походи в туалет. Однак це не всі симптоми, з якими стикається чоловік при зазначеному діагноз. Важливо нагадати, що присутні виділення при циститі, які мають відмітний колір, запах, консистенцію, рясність.

Розпізнати таке захворювання в чоловічому організмі можна якраз за характером такого симптому. Наприклад, в ускладненій клінічній картині, крім нетримання сечі, виділення мають домішки крові та слизу, відрізняються неприємним запахом, зниженим об'ємом відокремлюваним порції сечі. Чоловік відчуває комплекс неповноцінності, при цьому повинен прагнути медикаментозними методами якомога швидше позбутися цього симптому.

Хронічний цистит – симптоми

Хворобливі відчуття при затяжному захворювання виражені слабо, більше нагадують стан загального дискомфорту. Ознаки хронічного циститу можна перетерпіти, єдине – справляти малу нужду не зовсім комфортно. Нетримання сечі настає періодами, вимагає негайного лікарського участі. Інші симптоми захворювання у чоловіків детально викладено нижче:

  • сильний озноб;
  • часті походи в туалет періодами;
  • легке підвищення субфебрильної температури тіла;
  • зниження статевої активності;
  • підвищена дратівливість, навіть нервозність.

Гострий цистит – симптоми

Така форма захворювання повинна бути діагностована урологом. Визначити гострий цистит у чоловіків можна вже після збору даних анамнезу, першого візиту до фахівця. Прогресуюче запалення визначається по лабораторним дослідженням сечі і крові, однак можуть знадобитися і інші методи діагностики. Пацієнт також повинен чутливо реагувати на зміни в загальному самопочутті, особливо насторожують такі ознаки захворювання:

  • різкий біль під час походу в туалет при малому виділенні сечі;
  • підвищення температурного режиму до стану лихоманки;
  • нетримання сечі у будь-який час доби, особливо вночі;
  • виділення з сечовипускального каналу крові, слизу, домішок гною;
  • загальна слабкість, нестабільність нервової системи.

Якщо хвороба визначити в гострій стадії, її можна повністю вилікувати. Коли чоловік ігнорує настанови лікаря, патологічний процес модифікується в хронічну стадію, яка супроводжується зниженням сексуальної активності, порушеним лібідо. Гостра стадія хвороби виліковна, а запущена завжди переважає в чоловічому організмі, нехай навіть в «сплячій» формі.

Відео: симптоми при циститі

Симптоми циститу?

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!