Користь і шкода масажу передміхурової залози

Сучасний ритм життя, нездорове харчування і екологія не кращим чином позначаються на здоров'я людей, та таке захворювання, як простатит, стало частим явищем. Представники сильної статі раніше стали стикатися з ним, і наслідки цієї недуги плачевні. Одним з методів порятунку вважається масаж простати, до якого багато чоловіки ставляться зневажливо. Вважаючи, що можна обмежитися прийомом ліків, вони не приділяють уваги рекомендацій лікарів. Отже, масаж простати: користь і шкода. Варто закривати очі на цю процедуру?

Для чого потрібен масаж передміхурової залози

Простата у чоловіків – дуже важливий орган, його функції полягають у збереженні репродуктивних якостей і задоволення, одержуваного від інтимного життя. Щоб уникнути запалення цього органу, слід вдаватися до такого засобу, як масаж. Завдяки такій стимуляції відбувається посилення крово - і лімфообігу, простата отримує більше необхідних їй речовин і краще позбавляється від всіх непотрібних. Найменша біль, пов'язана з простатою, призводить до того, що чоловік стає дратівливим і незадоволеним, починає відчувати слабкість і загальне нездоров'я.

Масаж хворої простати: користь і шкода – ці сумніви мучать багатьох. Не мучтеся, сходіть до лікаря! Процедура призначається лікарем, який, провівши огляд, вирішує, чи потрібно вам це. Маніпуляції допомагають залозі як стати більш сприйнятливої до ліків, так і позбутися утворюються при запаленні токсинів. Можуть мати місце виділення, за якими визначається стан простати і те, наскільки сильним залишається запалення. Масаж допомагає роботі специфічних чоловічих органів, покращує потенцію, ерекцію, надає зміцнюючу дію на нервову систему.

Користь

Лікарі рекомендують масажувати простату при безлічі проблем урологічного властивості. Масаж допомагає уникнути застою соку в передміхуровій залозі, виводячи його разом з бактеріями, відходами їх життєдіяльності. Якщо запалення запущено, то тільки лікувальний масаж допоможе позбутися від гною: завдяки стимуляції поліпшується кровопостачання, лимфоток простати.

Недуга нерідко виникає із-за застою крові в залозі, а масаж, покращуючи постачання тканин киснем, ефективно цьому протистоїть. Результат –лікарські засоби швидше потрапляють в уражену залозу, поліпшується їх засвоєння і ефективність лікування, зменшується ризик появи запальних процесів в простаті, рецидивів. Нерідко хвороби простати призводять до проблем з потенцією, ерекцією. Лікування і масаж допомагають позбутися від недуги і повернути колишню впевненість у чоловічих силах, гостроту відчуттів при оргазмі, тривалість статевого акту.

Шкоду

Масаж може і заподіяти шкоду. Якщо робити невміло або не наносити лубрикант, то стан простати може погіршитися, запалення стане більш сильним, призведе до виникнення аденоми. Масаж протипоказаний, якщо у чоловіка:

  • геморой;
  • камені або пухлини в простаті;
  • кальцит;
  • аденома у важкій формі;
  • труднощі з сечовипусканням;
  • бактеріальна інфекція.

Якщо той, хто робить масаж, не має досвіду і не знає точно, як робити, то він може травмувати товстий кишечник, спровокувати аутоімунну реакцію. В кожному випадку необхідно пройти діагностику, отримати рекомендації лікаря, а ще урок або два у досвідченої медсестри. Якщо ви соромитеся запитати, як стимулювати простату, є доступні відеоролики, що описують методику проведення процедури від і до.

Як робиться масаж простати самостійно в домашніх умовах

Масаж простати в домашніх умовах припустимо тільки при відсутності сильного запального процесу в організмі, інакше будь-які маніпуляції можуть призвести до сумного результату. Якщо немає впевненості, то краще спочатку обстежитися, фахівець може підказати спосіб поліпшити стан і запропонує необхідну терапію. Масаж можна робити тільки через два дні після її закінчення.

При процедурі необхідний помічник, кращим вибором буде дружина, вона завдасть чоловікові найменшу кількість незручностей. Лікарі рекомендують колінно-ліктьову позу як оптимальну, але самостійно небагато зможуть зробити маніпуляції в такому положенні. Тим, хто все ж не зуміє, підійде наступна методика:

  • Зручно розташуйтеся на спині, притиснувши коліна до грудей.
  • Однією рукою притримуйте ноги, а інший робіть масаж.
  • Проводити стимуляцію простати слід тільки при повному сечовому міхурі, щоб він був опорою для самої залози під час процедури.

Пальцем

Надягніть на ту руку, яка є головною, медичну рукавичку. На вказівний палець нанесіть вазелін, введіть його в пряму кишку. Спочатку потрібно обережно погладжувати простату з зовнішньої частини в бік проток, стежачи за тим, щоб рухи були повільними та обережними. Потім масаж стає більш інтенсивним. Потрібно натискати на простату, збільшуючи силу впливу. Знайшовши пальцем щільну частину простати, слід натискати сильніше, а на м'яких частинах зменшувати тиск. Якщо ви все робите правильно, то не відчуєте ніякого болю.

За допомогою масажера

Спеціальний масажер для простати, званий урологічним, представляє із себе пристрій з нагнітача, манометра, зворотного клапана, що з'єднує трубки, пульсатора та робочої камери. Перед процедурою на робочу камеру одягається презерватив, використовуваний при ультразвукових дослідженнях, який потім змивається мають водну основу лубрикантом. Камера вводиться в анус, за допомогою нагнітача розширюється до червоної мітки на манометрі.

Масаж полягає в нагнітанні повітря в робочу камеру за допомогою стиснення пульсатора один раз в одну-дві секунди. Робити його треба протягом 5-10 хвилин щодня не менше десяти діб. Крім безпосередньо масажу, такі вправи сприятливо позначаться на кровопостачанні органів малого таза, їх лимфоснабжении, будуть тренуванням м'язів залози.

Відеоурок масажу при простатиті у чоловіків

Масаж простати самостійно вдома Як самому зробити масаж простати Стимуля

Відгуки

Дмитро, 25 роківМасаж хворої простати: користь і шкода – в яку сторону чаша терезів схиляється? Я довго мучився цим питанням. Було страшно. Здавалося, що робити масаж уретри – це щось ганебне. Потім болі стали сильнішими, і без допомоги лікарів не обійтися зміг. На даний момент здоровий, хочу, щоб хлопці позбавилися від цих страхів і забобонів, адже це наше здоров'я.
Олексій, 30 роківКоли стався зі мною цей казус, я відразу став цікавитися, як самому зробити масаж простати. Сорому не було, сприймав це як нормальне явище. Почитав відгуки лікарів про те, чи корисний масаж простати, вибрав для себе апарат, дізнався, як часто робити, уточнив про техніку виконання, щоб не нашкодити. Все, проблем не знаю. Самомасаж мене вилікував.
Віктор, 27 роківЯ робив масаж простати кілька років тому, мені допомогла процедура позбутися від гною. Було сильне запалення, я пив таблетки, але результат був не яскраво вираженим. Масажистка провела курс процедур, після якого пішло запалення. А от мій друг задавався питанням, чи можна робити масаж при аденомі простати. Але лікар відмовив, сказавши, що є протипоказання.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!