Вітаміни для шкіри і волосся - кращі комплекси в таблетках і препарати в ампулах

Краса волосся, рівний тон і гладкість шкіри, здоров'я нігтів безпосередньо пов'язані з балансом вітамінів і мікроелементів в організмі. Неправильне харчування, фактор сезонності, внутрішні збої призводять до дефіциту корисних речовин, який відразу ж відбивається за допомогою зовнішніх проявів. Швидко заповнити недолік вітамінів здатні аптечні препарати у вигляді таблеток, капсул або ампул.

Які вітаміни потрібні шкірі і волоссю

Прийом вітамінних препаратів рекомендовано розпочинати після консультації лікаря. Тільки професіонал зможе точно визначити причини, призначити відповідний, потрібний комплекс. Виділяють наступні вітаміни для краси шкіри і волосся:

  • Ретинол, або вітамін А ‒ відповідальний за вироблення колагену, клітинне відновлення. Знімає запалення, подразнення шкіри, зменшує прояви псоріазу, лущення, регулює роботу сальних залоз. Запобігає ламкість, сухість волосся, стимулює їх зростання.
  • Тіамін або вітамін В1 ‒ ефективний при лікуванні екземи, псоріазу, дерматиту, піодермії. Перешкоджає появі ранньої сивини, надмірного випадання і перетину волосся.
  • Рибофлавін або вітамін В2 ‒ насичує клітини киснем, відповідає за швидкість обмінних процесів, підвищує бар'єрні функції епідермісу. При нестачі рибофлавіну волосся біля коренів стає занадто жирні, а кінчики пересушене і січеться, підвищується ймовірність появи лупи.
  • Пантотенова кислота або вітамін В5 ‒ відповідає за пружність шкіри, зменшує прояв невеликих зморшок, має підсушують ефектом. Позбавляє від лущення, свербіння, знижує ризик надмірного випадання волосся.
  • Піридоксин або вітамін В6 ‒ проти лупи та випадіння волосся. Активно використовується при лікуванні шкірних захворювань.
  • Біотин ‒ відповідає за відновлення шкірного покриву. Його дефіцит призводить до облисіння, сухості, лущення шкіри.
  • Фолієва кислота ‒ бореться з акне, сприяє відновленню клітин, зміцнює судини, захищає від негативного впливу ультрафіолету.
  • Ціанокобаламін ‒ покращує кровообіг, внутрішньоклітинний харчування. Сприяє прискореного зростання волосся, їх відновленню.
  • Аскорбінова кислота ‒ відповідає за відтворення колагену, нормалізує тургор шкіри, повертає обличчю здоровий колір. Мінімізує негативний вплив вільних радикалів.
  • Токоферол ‒ антиоксидант, що відповідає за процеси регенерації, внутрішньоклітинного харчування та обміну речовин. Застосовується при боротьбі з пігментацією, неглибокими зморшками, розтяжками. Відновлює рельєф і текстуру епідермісу.
  • Філохінон ‒ бореться з набряком, шкірними запаленнями, володіє відбілюючим ефектом.
  • Ніацин ‒ захищає епідерміс від негативного впливу зовнішніх факторів, прискорює ріст волосся.
  • Філохінон ‒ бореться із запаленнями шкіри, усуває набряклість, володіє освітлюючим ефектом.

Вітамінні комплекси

Для боротьби з дерматологічними і трихологическими проблемами при комплексному лікуванні призначають вітаміни для шкіри і волосся. Щоб не розгубитися з вибором серед широкого асортименту аптечних препаратів слід попередньо отримати консультацію лікаря. Він підбере оптимальний склад з урахуванням стану і особливостей організму, так як вітамінний перенасичення, як і їх недолік, можуть негативно позначитися на вашому здоров'ї.

Доппельгерц Актив

Комплекс вітамінів, мінералів, рослинних компонентів. Оптимізує обмін речовин, стимулює ріст волосся, їх відновлення, знижує негативний вплив зовнішніх факторів. У складі містить цинк, вітаміни В5, В6, біотин, поліненасичені жирні кислоти, масло зародків пшениці. Згідно інструкції приймати препарат треба під час їжі 1 раз на день. Тривалість лікування становить 2 місяці. У представника компанії купити упаковку з 30 капсул можна за 478 рублів.

Ледіс формула

Вітамінний комплекс для волосся і нігтів з включенням екстрактів лікарських рослин. У складі: вітаміни А, С, D3, E, B6, B12, тіамін, рибофлавін, нікотинова кислота, фолієва кислота, біотин, фосфор, йод, магній, цинк, селен, марганець, холін, L-Цистеїн, рибонуклеїнова кислота, хвощ, лопух. Ледіс формула живить, підвищує еластичність шкіри, посилює ефект від застосування уходових косметики, захищає від ультрафіолету. Виробник рекомендує приймати по 1 таблетці 3 рази в день протягом 1 місяця. Вартість упаковки на 60 таблеток складе 1035 рублів.

Вітрум Бьюті

Комплекс містить ряд вітамінів (А, E, D, C, В1, В5, В6, В9, В12, РР, Н), рослинні екстракти, йод, калій, кальцій, магній, антиоксиданти. Вітрум Бьюті нормалізує обмінні процеси, мінімізує наслідки стресів на організм, візуально покращує стан волосся, живить їх, очищає, відновлює, повертає тонус шкірного покриву. Вітаміни для волосся і нігтів застосовують при незбалансованому або неповноцінному харчуванні. Приймають по 2 таблетки на день після їди 1 місяць. Середня вартість 30 таблеток 850 рублів.

Фамвиталь

Препарат французького виробництва допомагає боротися з передчасним старінням, знижує ризик випадіння волосся, зміцнює нігтьову пластину, візуально покращує стан шкіри, локалізує запальні процеси. Середня вартість упаковки на 90 капсул 1776 рублів. Комплекс має особливості прийому: після їжі вранці п'ють рубінове капсулу, ввечері платинову.

Ранкова капсула містить 7 активних речовин:

  • екстракт зеленого чаю;
  • аскорбінову кислоту;
  • природний бета-каротин;
  • цинк;
  • селен;
  • хром;
  • масло Borágo (джерело гамма-ліноленової кислоти).

Вечірня капсула містить 9 активних речовин:

  • екстракт виноградних кісточок;
  • риб'ячий хрящ;
  • вітаміни B2, B5, B6;
  • біотин;
  • мідь;
  • залізо;
  • риб'ячий жир.

Аевіт

Містить вітамін А і Е в желатинових капсулах, які приймають всередину по 1-2 в день або зовнішньо. Для цього проколюють капсулу, масляниста вміст втирають в волосяний покрив голови або додають до масок. Препарат відновлює тургор, активує регенерацію епітелію, зволожує, усуває лущення. Аевіт входить в розряд бюджетних коштів, вартість упаковки з 10 капсул коливається від 52 до 67 рублів.

Солгар

Вітаміни для росту волосся і нігтів у формі таблеток довгастої форми містять аскорбінову кислоту, сірку органічного походження, червоні водорості, подрібнені в порошок, цинк, кремній, мідь, амінокислоти. Застосовують для усунення ламкості волосся, зволоження шкіри, зміцнення нігтьової пластини. По інструкції приймають по 2 таблетки в день під час їжі. Вартість американського препарату в середньому складе 2433 р. за 120 штук.

Комплівіт Сяйво

Містить вітаміни для зміцнення волосся і нігтів: А, С, В5, В1, В2, В6, В9, Е, РР, Н, В12. Покращує стан шкіри в умовах несприятливої екології, забезпечує антиоксидантний ефект, сприяє виведенню з організму токсинів, активує синтез колагену, відновлює структуру клітин. Препарат застосовують для профілактики дерматологічних проблем. Приймають по 1 таблетці 1 раз на день під час їжі. Рекомендується запивати великою кількістю теплої води. Упаковка з 30 таблеток обійдеться в середньому 380 рублів.

Перфектил

Вітаміни для волосся, шкіри та нігтів усувають сухість, лущення, вирівнюють структуру епідермісу, відновлюють пружність шкіри, здоров'я волосяного покриву. Препарат нормалізує секрецію сальних залоз, запобігає появі акне і дерматиту. Активує ріст волосся, живить волосяні фолікули. Склад містить комплекс вітамінів А, В5, В6, В12, З, Тобто Рекомендовано приймати по таблетці 1 раз в день після їжі. Курс становить 1 місяць. Середня вартість упаковки на 30 капсул 623 рубля.

Лора

Комплекс вітамінів для шкіри проводиться російським підприємством Евалар, відноситься до категорії антивікових засобів. Склад містить гіалуронову кислоту, фітоестрогени дикого ямсу, вітаміни E, C. Зменшує глибину, вираженість зморшок, підвищує пружність, забезпечує рівний колір обличчя. Дорослим рекомендовано приймати по 1 таблетці в день не менше місяця. Випускається препарат у формі довгастих таблеток, в упаковці міститься 36 штук. Середня вартість на ринку 429 р.

Ревидокс

Комплекс антиоксидантів нового покоління. Позбавляє від тьмяного кольору обличчя, темних кіл під очима, усуває сухість, лущення шкіри, розгладжує неглибокі зморшки, пом'якшує пігментацію, продовжує молодість шкіри. Містить сухий екстракт винограду і зерен граната, селен, допоміжні речовини. Приймають по таблетці в день. Ціни в аптеках на упаковку з 15 штук коливаються від 1270 до 1405 рублів.

Вітаміни в ампулах

Крім звичної таблетованої форми вітаміни для шкіри і волосся випускають у скляних ампулах. Для кожного застосування розкривається нова ампула. Зберігати її у відкритому вигляді не можна. Існує кілька способів використання такого засобу:

  • Додати в шампунь. Вміст ампули додається до порцію миючого засобу безпосередньо перед використанням.
  • Втирання у шкіру. Краще проводити процедуру на ніч, для цього ампула розкривається, вміст пальцями наноситься на коріння, відбувається живлення шкіри голови і рук одночасно.
  • Додавання до масок. Вміст ампули додають в основу з оливкового, касторової або реп'яхової олії, втирають у коріння, розподіляють по довжині або промаслівают кінчики. Голову обмотують плівкою і утеплюють рушником на годину, потім змивають шампунем.
  • Ін'єкції. При алопеції, для зміцнення цибулин, поліпшення росту роблять внутрішньом'язові вітамінні уколи. Дані процедури виробляють виключно під контролем лікаря.

Відео

Вітаміни та їх вплив на шкіру. Що з чим можна змішувати?

Відгуки

Олена, 43 рокиХарчову добавку Ревидокс купила за порадою подруги, підкупив повністю натуральний склад препарату. Після першого тижня застосування обличчя стало світліше, зник бледноватый зелений відтінок, набряклість практично зникла, зморшки навколо очей згладилися. Вітаміни з поставленої мною завданням впоралися відмінно.
Катерина, 30 роківДля мене номером один у рейтингу вітамінів для шкіри і волосся залишається перевірений Аевіт. На ринку він не перший десяток років, я почала приймати з підліткового віку і ефект завжди очевидна. Покращує не тільки зовнішній, але і внутрішній стан. Ще подобається те, що його можна застосовувати зовнішньо – приміром, мазати обвітрені губи.
Оля, 23 рокиМене до пошуку вітамінів для шкіри і волосся привів стрес, після якого катастрофічно посипалися волосся, а нігті стали рости з горбинками. На свій страх і ризик замовила з США Solgar. Однієї банки вистачило на 2 місяці. Після використання відзначила для себе лише один мінус ‒ величезний розмір таблеток, їх важко ковтати, але буду замовляти ще не один раз.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!