Корвалол від тиску в краплях

Популярний медичний препарат Корвалол використовують як заспокійливий засіб, що уповільнює серцебиття, ефективно справляється з безсонням, допомагає при головному болю, знімає агресивність, дратівливість і тривожність. Крім того, часто приймають Корвалол від тиску (АТ), але при цьому мало хто знає, препарат підвищує його або ж понижує.

Що таке Корвалол

Комбінований препарат Корвалол чинить спазмолітичну та седативну (заспокійливу) дію. Засіб полегшує головний біль, викликаний стресом, ефективно заспокоює нерви і знижує внутрішньочерепний тиск. При прийомі ліків відбувається м'яке вплив на внутрішні органи людини. Корвалол знижує пульс і частоту серцевих скорочень, розширює судини і знижує артеріальний тиск, тому його часто приймають при гіпертонії. Крім того, препарат:

  • корисний при нічних пробудженнях, хронічного безсоння;
  • допомагає при розладі ЦНС (центральної нервової системи);
  • знімає хворобливі відчуття при стенокардії (дискомфорт у грудях);
  • можна пити при кишкових спазмах і кольках разом зі спазмолітиками – самопочуття пацієнта при цьому швидше покращиться;
  • благотворно впливає на загальний стан організму;
  • поліпшує приплив крові до серця при прискорених нерівномірних скорочення;
  • зменшує страх і тривогу, викликані перенапруженням;
  • усуває надмірне занепокоєння.

Склад

Випускається Корвалол у вигляді пероральних таблеток і крапель. Фасують препарат у контурні чарункові упаковки по 10 штук. Основною перевагою таблетованої форми є легкість у використанні, я відміряв разова доза, відсутність різкого присмаку, можливість взяти засіб з собою. У пацієнтів більшою популярністю користуються краплі для прийому всередину. Розливають ліки в такій формі в пляшки з темного скла ємністю 15 та 25 мл Склад препарату зазначений у таблиці:

Активні компоненти

1 мл крапель і 1 таблетка

Дія на організм

етиловий ефір бромізовалеріанової кислоти

впливає на нервову систему, допомагає швидко заснути

фенобарбітал натрію

снодійну речовину, в невеликих дозах володіє вираженим седативним впливом

олія м'яти перцевої

володіє протизапальним ефектом

Допоміжні речовини

1 таблетка

1 мл крапель

стеарат магнію

гідроксид натрію

мікрокристалічна целюлоза

етанол 95%

бета-циклодекстрин

вода очищена

моногідрат лактози

картопляний крохмаль

Корвалол при підвищеному тиску

Багатьох пацієнтів цікавить питання про те, знижує або підвищує Корвалол тиск? Цей засіб є судинорозширювальним, тобто воно знижує показники артеріального тиску, тому ліки часто застосовується гипертониками. Впливає препарат на серцево-судинну систему так: впливаючи на гладкомышечную структуру судин, ліки розширює їх стінки, полегшує роботу серця і покращує кровопостачання. Одночасно з цим процесом знижується тиск, при цьому за короткий час купірується негативний вплив стресу.

Якщо артеріальний тиск підвищився після сильного хвилювання або з-за погоди, то прийом ліків знижує тиск, але ненадовго і лише нижню. Коли дія активних речовин закінчиться, показники тонометра знову можуть підскочити. Корвалол при високому тиску зможе допомогти лише тоді, коли не діагностована гіпертонія. Якщо у людини немає такого захворювання, препарат знижує тиск на 10-20 мм рт. ст. Виходячи з тяжкості стану пацієнта, лікар може призначити по 30 крапель або 1 таблетку не більше 3 разів за добу. Як гіпотензивний засіб допускається приймати його, коли:

  • високий АТ пов'язано зі спазмами судин;
  • підвищений тиск обумовлена стресом, емоційним перевантаженням;
  • АТ підвищився з-за втоми, безсоння, недосипання.

Як приймати

Препарат повинен призначати лише лікар, не рекомендується приймати засіб самостійно, оскільки це може призвести до негативних наслідків для організму. Частота використання ліків залежить від захворювання, індивідуальних особливостей пацієнта. Відчутний результат після прийому медикаменту може настати через 15 - 40 хвилин. При вживанні таблеток важливо, щоб вони поступово танули під язиком. Інструкція по застосуванню засобу вказана в таблиці:

Форма випуску

Дозування

Спосіб застосування

Тривалість використання

Краплі

По 15 крапель 3 рази за добу; допустима доза в день – не більше 150 крапель.

Ліки необхідно розвести в 20 мл води; можна в якості основи брати шматок цукру.

Курс лікування препаратом визначається лікарем з урахуванням індивідуальних особливостей пацієнта.

Таблетки

По 2 таблетки 3 рази за добу; допустима доза – не більше 6 таблеток.

Засіб слід приймати до їди, запиваючи водою.

Чи можна пити Корвалол при низькому тиску

Гіпотензія (гіпотонія) – зниження кров'яного тиску на 20 % від норми 120/80. Часто при цьому захворюванні у людини з'являється метеочутливість, поганий сон чи сонливість, головний біль, слабкість, задишка, дратівливість. Впоратися з цими симптомами можна за допомогою народних засобів і лікарських препаратів. Як правило, Корвалол і тиск - поняття не завжди сумісні, т. к. це засіб лікарі не радять пити пацієнтам з гіпотензією, оскільки медикамент знижує АТ.

Не можна пити препарат в якості заспокійливого, седативний засіб при хронічному зниженому АТ. Рідко можна приймати Корвалол при високому пульсі пацієнту з тахікардією (прискореним серцебиттям). Щоб швидко знизити тиск, можна випити 15 крапель ліки. Якщо прийняти велику кількість Корвалолу, то це призведе до непритомного стану. Пацієнтам, схильним до зниженого артеріального тиску, не варто вживати це засіб системно, щоб не спровокувати погіршення свого стану.

Передозування

При безконтрольному прийомі ліки і порушенні рекомендацій лікаря можливе передозування препаратом. Основними її ознаками є:

  • порушення координації;
  • надмірне пригнічення нервової системи;
  • уповільнення реакції;
  • загальмованість і млявість;
  • невиразне, нечітке мовлення;
  • байдужість, апатія.

Такі симптоми можуть з'явитись при одночасному застосуванні лікарського засобу з алкоголем, антидепресантами, транквілізаторами або седативними препаратами, оскільки вони потенціюють (підсилюють) пригнічувальну дію кошти на центральну нервову систему. Крім того, при тривалому прийомі препарату у великих дозах у пацієнта відбувається звикання до ліків, синдром відміни, бромізм (хронічне отруєння бромом).

Побічні ефекти

Не можна безконтрольно приймати засіб при найменшому погіршенні самопочуття або сплеск емоцій. Призначати медикамент повинен лікар. Тривале використання препарату може спровокувати постійну сонливість у людини за умови повноцінного нічного відпочинку. Крім того, прийом ліків іноді супроводжують наступні побічні ефекти:

  • диспептичні явища (діарея, нудота);
  • запаморочення;
  • зниження частоти серцевого ритму;
  • психологічне звикання;
  • загальмованість реакцій;
  • депресія;
  • порушення координації;
  • алергічні реакції (кон'юнктивіт, риніт, кропив'янка).

Протипоказання

Не можна приймати препарат людям, які страждають важкими патологіями печінки та хронічними хворобами нирок. При одночасному використанні з оральними контрацептивами ліки може знизити їх ефективність. Досвід застосування даного засобу у хворих віком до 18 років відсутній, тому неповнолітнім пацієнтам заборонено пити таблетки і краплі Корвалолу. Основними протипоказаннями використання препарату є:

  • вагітність;
  • індивідуальна непереносимість компонентів препарату;
  • лактація (за необхідності вживання ліків під час годування груддю необхідно вирішити питання з гінекологом про припинення лактації);
  • алергія на компоненти ліки;
  • епілепсія;
  • захворювання дихальних шляхів;
  • цукровий діабет;
  • інфаркт міокарда.

Седативний ефект Корвалолу викликає загальмованість у діях, зниження реакції, тому не варто пити таблетки або краплі, якщо належить активна фізична або розумова діяльність. Категорично заборонено використовувати засіб при керуванні автомобілем або іншим транспортом. Алкоголь та Корвалол несумісні, вони мають протилежний вплив на організм. Крім того, фенобарбітал в комплексі зі спиртом може викликати інтоксикацію.

Ціна

Придбати Корвалол від тиску можна в будь-якій аптеці. Середня ціна за флакон зі спиртовими краплями об'ємом 25 мл становить 15 рублів. Вартість таблеток приблизно 70 рублів за 20 штук. Така низька ціна препарату сприяє його особливою популярністю у пацієнтів. Можна також знайти ліки в каталозі онлайн, замовити і недорого купити в інтернет-магазині. Приблизні ціни на Корвалол в Москві вказані в таблиці:

Назва

Вартість в рублях

краплі д/прийому всередину 25 мл

11

Корвалол № 20 табл/ " фармстандарт/

112

25 мл краплі інд/уп

34

таблетки 20 штук

115

краплі 15 мл

16

Відео

Корвалол від зниженого або підвищеного тиску?

Відгуки

Олена, 45 роківЧасто приймаю краплі Корвалолу від тиску, лікар мені їх не прописував, але я багато не п'ю. Лише коли сильно притисне та показники тонометра високі. Допомагають через 20 хвилин і потім протягом всього дня артеріальний тиск більше не піднімається. Я намагаюся не зловживати цими ліками, хоча побічних ефектів не виникало.
Ксенія, 50 роківНедорогий, ефективний препарат Корвалол завжди є у мене в аптечці. Ліки чудово допомагає при різних проблемах, починаючи з безсоння, стресових ситуацій і закінчуючи невеликим підйомом артеріального тиску. Я приймаю все по 15 крапель 2 рази за добу. Рідко на фоні використання засобу з'являється нудота, тоді скорочую дозування.
Єгор, 48 роківКорвалол добре заспокоює, знімає напругу і допомагає швидко зняти високий тиск. Хоча ліки не особливо приємне на смак, зате дуже дієве. Коли з'являється невелике нездужання, поколювання в серці, Я розводжу 20 крапель у теплій воді і випиваю. Ефект помітний вже через 15 хвилин, настає розслаблення, легкість в організмі.
Денис, 35 роківЯ завжди думав, що ліки почну приймати лише після 50 років. Коли влаштувався на біржу, моя аптечка заповнилася заспокійливими засобами. Найбільш ефективним препаратом, який швидше всього справляється зі стресом, виявився Корвалол. При найменших нападах роздратування, я відразу кладу таблетку під язик. Намагаюся не зловживати засобом.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!