Тыквеол - інструкція із застосування, склад, форма випуску, показання, побічні ефекти, аналоги і ціна

Організм людини постійно потребує підживлення біологічно активними речовинами, які дозволяють йому працювати злагоджено. Якщо не вистачає токоферолів і каротиноїдів, можуть виникати сухість шкіри, внутрішні запалення, страждати печінка. Для насичення корисними компонентами підійде ліки Тыквеол, яке володіє гепатопротекторною, протизапальною, жовчогінною, антиоксидантною діями.

Інструкція по застосуванню Тиквеола

Капсули, масло і свічки Тыквеол є фітопрепаратами. Латинською їх назва звучить як Tycveolum, а активними компонентами є насіння гарбуза (Pumpkin seed). Виробник медикаменту – російська фармацевтична компанія Європа-Біофарм. Без вивчення інструкції із застосування ліків не можна допускати самолікування, терапія здійснюється після консультації з лікарем.

Склад і форма випуску

Є три формату випуску препарату: масло, капсули, свічки. Ознайомтеся з докладним складом кожного з них:

Масло

Капсули

Свічки

Опис

Зеленувато-коричнева з червоним відтінком рідина, можливо випадання осаду

Овальні капсули 450 мг

Ректальні зелені супозиторії циліндричної форми із загостреними кінцями 0,5 г

Активні компоненти

Комплекс каротиноїдів, токоферолів, стеринів, фосфоліпідів, пальмітинової, лінолевої, стеаринової, олеїнової, ліноленової жирних кислот (багаті залізом, марганцем, калієм)

Допоміжний склад

Немає

Медичний желатин, вода, гліцерин, сорбітол

Масло какао

Упаковка

Скляні флакони по 100 мл

Банки по 50 або 80 шт.

Контурна ячейковая упаковка по 2 шт.

Фармакодинаміка та фармакокінетика

Входить в склад комплекс стимулює обмінні і регенераційні процеси, які не дають розвиватися запалень і атеросклеротичних змін. Також препарат має антипроліферативну дію – поліпшує захисні сили організму. Токофероли з каротиноїдами в складі медикаменту є антиоксидантами, пригнічують процеси перекисного окислення ліпідів, які присутні в клітинних мембранах.

Гепатопротекторна дія засобу полягає в роботі есенціальних фосфоліпідів, що володіють мембраностабілізуючі властивості. Одночасно ці речовини уповільнюють розвиток пошкоджень гепатоцитів і покращують їх відновлення. Есенціальні жирні кислоти беруть участь в обміні жирів і метаболізмі тригліцеридів, холестерину. Дані компоненти забезпечують нормальний цикл вироблення арахідонової кислоти – попередника простагландинів (викликають запалення).

Препарат покращує стан жовчовивідних шляхів. Засіб знімає запалення в епітеліальних клітинах, має антиандрогенными властивостями. Засіб знижує проліферацію клітин в передміхуровій залозі при доброякісної гіперплазії типу, нормалізує циркуляцію крові по капілярах, має протизапальну дію, знімає больовий синдром при простатиті. Регулярний прийом медикаменту здатний знижувати концентрацію холестерину в крові.

Показання до застосування Тиквеола

В залежності від типу ліки відрізняються його показання до застосування. Загальними і специфічними напряму є:

  • гіперліпідемія;
  • атеросклероз і його профілактика;
  • хронічний гепатит, гепатит А, токсичні ураження печінки (цироз, жирова дистрофія);
  • дискінезія жовчного міхура;
  • проктологія: геморой, анальні тріщини;
  • гастрит, коліт, ентероколіт неінфекційного походження;
  • герпес на шкірі, дерматит, діатез, псоріаз, екзему, опіки, рани;
  • ерозія шийки матки, ендоцервіцит;
  • пародонтит, гінгівіт, стоматит;
  • аденома передміхурової залози, хронічний простатит.

Спосіб застосування і дозування

Як і свідчення, в залежності від форми випуску ліків, відрізняються і способи їх застосування. Масло можна застосовувати в косметології і для лікування різних захворювань. Капсули використовуються для перорального прийому, а свічки лікування проктологічних хвороб. Спосіб застосування і дозування визначає лікар, враховуючи анамнез і дані діагностики.

Масло Тыквеол

Препарат в масляній формі приймають всередину, використовують зовнішньо для змазування шкіри або ректально у вигляді мікроклізм. Для перорального застосування призначена дозування в розмірі однієї чайної ложки за півгодини перед їжею 3-4 рази/добу курсом 3-4 тижня. Повторювати терапію можна 3-4 рази/рік. Для зовнішнього нанесення маслом змащують уражені ділянки шкіри 2-3 рази/добу. Перед вживанням масло збовтується.

Як мікроклізм 5 мл теплої олії вводять у задній прохід раз в два дні, залишають пацієнта в лежачому положенні на 10-15 хвилин. Для лікування в гінекології (ерозія шийки матки, эндоцервит, інші запальні захворювання статевих шляхів жінок) використовуються просочені маслом вагінальні тампони, які вводяться вагінально двічі/добу.

Капсули

Тыквеол у формі капсул призначений для перорального прийому. Доза, частота застосування:

Захворювання

Дозування, шт.

Частота застосування, раз/добу

Курс

Гіперплазія простати

1-2

3

3-4 місяці

Хронічний простатит

1-2

3

10 днів-3 місяці

Гіперліпідемія

1-2

3

3-4 місяці

Профілактика атеросклерозу

1-2

1

Визначається лікарем

Хронічний холецистит, дискінезія жовчовивідних шляхів, дифузні ураження печінки

3-4

3

3-4 тижні

Тыквеол свічки

Ректальні супозиторії вводяться в задній прохід в кількості 1-2 шт./добу. При доброякісній гіперплазії передміхурової залози курс лікування свічками триває 1-3 місяці, або може розбиватися на 3-4 коротких курсу тривалістю 10-15 днів кожен протягом півроку. Терапія геморою за допомогою ректальних свічок триває від 10 діб до місяця, в залежності від стадії.

Особливі вказівки

Капсули Тиквеола небажано приймати при запально-дегенеративних процесах, що відбуваються на слизовій оболонці верхнього відділу травного тракту, краще замінити їх маслом. Якщо розвиваються побічні ефекти, доза препарату знижується. Медикамент використовується в якості моно - або комплексної терапії, сумісний з усіма харчовими продуктами.

Тыквеол при вагітності

Немає клінічних даних щодо безпеки та ефективності застосування засобу у дітей та вагітних жінок, тому використовувати медикамент під час виношування дитини грудного вигодовування небажано. Перед початком прийому ліків проконсультуйтеся з лікарем, щоб той оцінив користь для матері і можливий ризик для плоду або немовляти.

Лікарська взаємодія

Не встановлено клінічного значення при взаємодії Тиквеола з іншими лікарськими засобами, але лікарі не призначають розглянутий медикамент з зазначеними групами препаратів через підвищення ризику виникнення негативних реакцій:

  • антацидами;
  • блокаторами гістамінових рецепторів;
  • препаратами вісмуту;
  • блокаторами протонового насоса.

Побічні дії і передозування

Високі дози препарату можуть спричинити появу диспепсії (розлади і хвороби шлунка), діареї, алергічних реакцій (свербежу, кропив'янки, печіння, набряк обличчя або гортані, анафілактичного шоку, ангіоневротичного набряку). При передозуванні препаратом відзначається поява проносу. У цьому випадку зменшується дозування кошти.

Протипоказання

Препарат з обережністю використовується при вагітності або лактації. Всі три форми лікарського засобу не призначаються при наявності підвищеної чутливості, алергії або індивідуальній непереносимості компонентів складу. Іншими протипоказаннями прийому медикаменту є:

  • вік молодше 12 років;
  • виразкова хвороба шлунка або дванадцятипалої кишки в стадії загострення;
  • холелітіаз.

Умови продажу та зберігання

Придбати препарати можна без рецепта. Їх слід зберігати при температурі до 25 градусів протягом двох років з дати виготовлення.

Аналоги

Прямими аналогами Тиквеола олія насіння гарбуза звичайного та Пепонен. Вони містять масляний екстракт, багатий токоферолом і каротиноїдами. Замінити медикамент можуть і схожі з ним препарати з гепатопротекторною і антипроліферативну діями:

  • Берберин – жовчогінний засіб на основі коренів барбарису;
  • Олиметин – жовчогінний препарат, що включає кореневища аїру, перцеву м'яту, сірку і скипидар;
  • Цикловалон медикамент для підтримки печінки і жовчовивідних шляхів.

Ціна Тиквеола

Купити медикамент можна через інтернет або звичайні аптеки. Ціна на нього залежить від типу ліки і об'єму упаковки. Приблизна вартість препарату по Москві:

Форма випуску медикаментів

Інтернет-ціна в рублях

Аптечний цінник в рублях

Ректальні супозиторії 0,5 м 10 шт.

417

430

Капсули для перорального прийому 50 шт.

312

329

Капсули 80 шт.

454

470

Капсули 150 шт.

724

750

Олія 100 мл

738

750

Відгуки

Антон, 65 роківТыквеол при простатиті мені прописав лікар. У мене були болі, проблеми з сечовипусканням, але я став застосовувати ректальні свічки разом з іншими призначеними препаратами, майже відразу відчув полегшення. Цей медикамент добре впливає на зняття запалення, не викликає алергії або звикання. Я задоволений ефектом.
Алла, 34 рокиУ мене знайшли ерозію шийки матки, лікарі сказали застосовувати масло для интравагинальных тампонів. Гінеколог порадила Тыквеол, але він не сподобався мені з-за дуже слабкого ефекту. Після місячного курсу ніякого покращення не було. Довелося шукати більш дієвий аналог Тиквеола, щоб врятувати руйнуються тканини органу.
Валерій, 56 роківЯ часто страждаю від наслідків неправильного харчування. Лікарі прописали мені ректальні супозиторії Тыквеол при запорах. Як тільки я розумію, що стілець ненормальний, використовую їх, вже через пару годин настає полегшення. Мені подобається, що у даного препарату безпечний рослинний, дуже швидке дію.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!