Кращі лаки від грибка на ногах і руках

При грибкових уражень нігтьових пластин рекомендації міколога або дерматолога необхідно використовувати протигрибкові засоби всередину і зовнішньо. В останньому випадку мова йде не тільки про мазях і спреях, але і про спеціальні лаках, які діють швидко і ефективно. Якщо правильно вибрати такі антимикозные кошти, можна і зовнішній естетичний дефект усунути, і комплексно впливати на патогенну флору. Залишається тільки вибрати кращий лікувальний лак для нігтів від грибка, який в найкоротші терміни допоможе вирішити таку пікантну проблему зі здоров'ям.

Що таке грибок нігтів

Це інфекційне захворювання, спровоковане підвищеною активністю грибкових мікроорганізмів. В даному випадку мова йде про патогенних представників роду Кандида або пліснявих грибах, які вражають структуру нігтя, сприяють його поступового руйнування. Проникаючи в нігтьові пластини, шкідлива флора розмножується, в запущених стадіях захворювання набуває виражену симптоматику. Щоб швидкими темпами відновлювати пластину, необхідно використовувати спеціальні медичні препарати з протигрибковою, антисептичним ефектом.

Лак від грибка нігтів

Щоб забезпечити швидке одужання, протигрибкові засоби потрібно приймати всередину і зовнішньо. Якщо до вибору лікувального засобу поставитися з особливою відповідальністю, у пацієнта в будь-якому віці є всі шанси, що проблема зі здоров'ям і зовсім буде непомітна для оточуючих. Використовувати такі протигрибкові засоби можна тільки за рекомендацією спеціаліста або по інструкції, попередньо виключивши алергічну реакцію на діючі речовини в хімічному або натуральному складі. Такий підхід до проблеми забезпечує безпеку і надійність лікування.

Принцип дії

Такі лікуючі кошти можна купити в інтернет-магазині або аптеці, асортимент фармакологічної продукції великий, ціновий ряд теж. Однак, перш ніж переступити до консервативного лікування, важливо детально розібратися, за яким принципом діють кошти з протигрибковим ефектом після нанесення на уражену нігтьову пластину. Відмінності полягають в особливостях активних компонентів і консистенції препарату, має місце наступна класифікація:

  1. Олійна консистенція. Це відмінний варіант лікування, якщо серед провокуючих факторів присутня підвищена сухість шкіри та нігтьових пластин.
  2. З підсушуючими компонентами. Такий засіб рідкої консистенції доречно, якщо шкіра жирна, при цьому на твердих поверхнях присутні видимі вогнища патології.

Принцип дії наступний: після нанесення рідкого складу відбувається проникнення ліків в мікротріщини і вогнища патології з подальшим руйнуванням патогенної флори. Активні компоненти порушують цілісність шкідливих мембран, зупиняють їх подальший розвиток і розмноження. Крім того, поверх ураженої нігтьової пластини формується захисна плівка, яка забезпечує не тільки лікувальне, але і профілактичну дію. Лікувальний лак для нігтів проти грибка бажано наносити під кутикулу, лікування проходити повним курсом.

Переваги

Найкращий лак для лікування грибка нігтів на ногах і руках відрізняється високою ефективністю дії, проте це не єдина перевага даної форми випуску ліки з виражену протигрибкову дію. Переваги наступні:

  1. Пряме фунгіцидну дію. При зовнішньому застосуванні активні компоненти кращого лаку не проникають у системний кровотік, діють локально на зону ураження без побічних явищ. Тому використовувати такі ліки безпечно (за призначенням лікаря) навіть при вагітності, лактації, в дитячому віці.
  2. Зручність використання. Лікувальний препарат можна наносити на хворі нігті 2 – 3 рази в тиждень (не більше), при цьому терапевтичний ефект зберігається надовго. Лікуватися таким способом зручно, до того ж, поверх нього можна сміливо використовувати декоративні покриття різних кольорів.
  3. Безпека. Таке зовнішнє засіб від грибка має мінімум протипоказань і побічних явищ, лікарська взаємодія і зовсім виключено. До того ж, лак буде захищати уражені нігтьові пластини цілодобово, безпечний у повсякденному застосуванні.
  4. Пролонговану дію. Після зовнішнього нанесення лікарського засобу на уражену поверхню активні компоненти мікродозами тривалий час надходять в уражені тканини, руйнуючи тим самим міцелій і паразитів.
  5. Ціни, форма випуску та купівля. Лаки фасуються в зручні флакони, призначені для багаторазового використання. Такі препарати відпускаються без рецепта, мають великий ціновий ряд. Це важливі переваги покупки, які помітно полегшують вибір пацієнта.

Як використовувати лак при нігтьовому грибку

Щоб швидко знищити грибкову середу, протигрибкові лаки для нігтів повинен призначити виключно знає дерматолог, враховуючи індивідуальну чутливість шкірних покривів і інші потенційні побічні явища. Якщо в конкретній клінічній картині такі повністю відсутні, для усунення грибків необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Першим ділом вогнища патології потрібно гарненько вимити, після залишити висихати (не можна користуватися рушником). Не завадить виконати мильно-содові ванночки, які розм'якшують уражені пластини, спрощують їх механічну обробку.
  2. Після потрібно акуратно видалити ороговілі елементи, додатково шліфують нерівні вогнища патології, обов'язково підрівняти контур пилкою і ножицями.
  3. Потім необхідно забезпечити якісне знежирення уражених поверхонь, а для цього скористатися місцевими антисептиками, спиртовмісними розчинами для кращого зчеплення нігтьової поверхні з лікарським складом.
  4. Додатково потрібно обробляти видимі вогнища патології місцевими антисептиками, виключити поширення хвороботворної флори, прискорити процес регенерації травмованих клітин.
  5. Щоб зміцнювати уражені зони, крім методів офіційної медицини можна задіяти теплі ванночки з місцевими антисептиками (за участю оцту або лимонної кислоти), рослинними протизапальними засобами.
  6. Якщо переважає непереносимість того чи іншого ліки, необхідно звернутися до дерматолога і підібрати гідний аналог. У будь-якому випадку, одноразового застосування не вистачає, щоб отримати бажаний терапевтичний ефект.
  7. Лікувальний лак потрібно наносити на уражену нігтьову пластину кількома шарами, а перед наступною процедурою їх акуратно зчищати. Тільки потім можна використовувати нову порцію ліків.

Протигрибкові лаки недорогі, але ефективні

Перш ніж обробляти хворі нігті місцевими препаратами з протигрибковим ефектом, необхідно своєчасно звернутися до лікаря, пройти діагностику та спільно визначити схему консервативної терапії. Тривалість лікування залежить від концентрації активних компонентів і глибини дії вибраного препарату. Навіть недорогі фармакологічні позиції можуть забезпечити стійкий і тривалий терапевтичний ефект. Нижче представлені найбільш популярні лікувальні лаки для усунення симптомів оніхомікозу, інших грибкових уражень.

Бельведер

Це бюджетне засіб проти грибка нігтів на ногах і руках, вартість якого не перевищує 100 рублів. В хімічному складі може містити кератин, вітамін С і Е, пантенол, нітроцелюлозу, кальцій, екстракт корала, арганова олія, рослинні цераміди, протеїни шовку, кремній, фруктові кислоти. Активні компоненти зміцнюють, зволожують, відновлюють еластичність ураженої зони, є ефективною профілактикою. На сухі нігті потрібно нанести 1 або 2 шари лаку, після дати висохнути. Грибки будуть поступово гинути, а курс лікування – 1 місяць.

Медичний препарат не має побічних явищ і медичних протипоказань, при цьому діє м'яко, ефективно, цілеспрямовано. Знищує неприємний запах, зменшує свербіж, пригнічує запальні процеси. Перед початком курсу Бельведер пацієнту потрібно виконати гігієнічний манікюр або педикюр (в залежності від вогнища патології), обов'язково усунути ороговілий шар клітин, на період лікування зрізати по всій довжині.

Демиктен

Активні компоненти даного медикаменту здатні знищувати патогенну флору в найкоротші терміни, при цьому діють локально і не проникають у системний кровотік. Демиктен виконаний на основі полівінілацетату (емульсії мурашиної кислоти), не має протипоказань, дозволений до використання в якості бази під декоративне покриття нігтьової пластини. Препарат відрізняється в'язкою структурою, стає частиною комплексного лікування дорослого і дитини.

Серед фармакологічних властивостей лікарі виділяють антимікотичну, регенеруючу, протизапальну дію Демиктена безпосередньо на зону ураження. Перш ніж наносити покриття, потрібно очистити уражені зони, обробити антисептиками і знежирити. Після дати засобу висохнути, не повторювати процедуру 2 – 3 дні. Серед переваг такої покупки – доступна ціна, зручність застосування, наявність у всіх аптеках міста. Недоліки – виборче дію щодо патогенних грибків.

Nail Defender

Це ще один бюджетний варіант, який можна замовити з каталогу в інтернет-магазині або купити в аптеці. Кращий бюджетний лак коштує 100 рублів, має кілька відтінків. Відгуки пацієнтів про обраному лікуванні переважно позитивні, оскільки патогенна флора під впливом активних компонентів здатна гинути в найкоротші терміни. Консервативна терапія і регулярне використання протікають без ускладнень, однак перед початком курсу важливо заручитися підтримкою фахівця.

Активний компонент винищує хвороботворну інфекцію, зміцнює уражені нігті, повертає їм колишню пружність і еластичність. Nail Defender потрібно наносити 2 рази на день – вранці і ввечері, але попередньо очистити зони поразки від ороговілого шару. Тривалість інтенсивної терапії – 1 місяця. Серед переваг – безболісне лікування грибка, не поєднане з косметичним дефектом, доступна вартість. Недолік – виборчий ефект, місцеві реакції.

Огляд найбільш популярних препаратів

Вибираючи кращі лаки від грибка нігтів, важливо звертати особливу увагу не тільки на ціну, але і на загальний терапевтичний ефект, швидкість одужання, відгуки дерматологів і пацієнтів. У вільному продажу є ті лікарські засоби, які стоять на порядок дорожче описаних бюджетних варіантів, але забезпечують практично миттєву позитивну динаміку основного захворювання. Це хороший спосіб не тільки позбутися від сверблячки, печіння і естетичного дефекту, але і продуктивно винищити грибкову інфекцію без виражених побічних явищ.

Авентіс

Характерний медикамент можна сміливо задіяти при грибкових ураженнях нігтів, кутикули, шкірних покривів стопи, долонь і межпальцевого простору. Авентіс має приємний запах, м'яку текстуру, стійкий лікувальний ефект. Його призначають, навіть якщо патогенний мікроб зумів вразити глибинні шари нігтьової пластини, торкнувся прилеглі тканини. Засіб при правильному нанесенні не буде стиратися, головне – перед процедурою знежирити нігтьову пластину, а після нанесення дати остаточно висохнути.

Зазначений препарат не має побічних явищ, лікарської взаємодії, а список медичних протипоказань обмежується індивідуальною непереносимістю організмом активних компонентів. При правильному нанесенні Авентіс не буде стиратися, однак попередньо необхідно протерти поряженную поверхню спиртовмісним розчином. Серед переваг – висока ефективність, недолік – відчутна вартість.

Лоцеріл

Продовжуючи вивчати кращі лаки від грибка, дерматологи роблять акцент на медичному препараті Лоцеріл, який має кілька форм випуску. Серед таких лак, який потрібно наносити на уражену грибком нігтьову пластину. Це французький препарат з активним компонентом аморолфіна, який забезпечує розчиняє вплив на захисну мембрану збудника, сприяючи його загибелі. Медикамент має приємний запах володіє вираженими фунгіцидними властивостями.

Зазначений склад потрібно наносити тонким шаром на вогнища 1-2 рази в тиждень, при цьому якісно розгладжувати покриття по всій довжині. Важливо, щоб захисна плівка проникла у всі мікротріщини, надійшла глибоко під кутикулу. Це додатковий захист і ефективний метод продуктивно знищити патогенну флору. Зважаючи місцевого використання Лоцеріл можна задіяти при лікуванні дитини, а серед побічних явищ лікарі застерігають тільки місцеві і алергічні реакції на компоненти. Головна перевага полягає в лікувальному ефекті, недоліки відсутні.

Батрафен

Це німецький препарат з високою концентрацією 8% циклопироксоламина в хімічному складі. Характерний медикамент ефективний відносно всіх видів патогенних мікроорганізмів, швидко проникає в товщу вогнища патології, продуктивно знищує збудника через 2 дні після нанесення. Лак знімає свербіж та подразнення, позбавляє від дискомфорту в області пальців. Згідно інструкції, не має протипоказань і побічних явищ.

Лікувальний лак Батрафен необхідно наносити на попередньо очищені і вимиті нігті щодня. Через місяць лікування аналогічну процедуру потрібно проводити вже через день. Курс інтенсивної терапії – від декількох місяців до півроку за рекомендацією дерматолога. Переваги – висока ефективність і швидкий результат, недолік – висока ціна.

Офломил

Oflomil є повним аналогом Лоцерила з ідентичною діючою речовиною в хімічному складі. Використовувати лак за призначенням необхідно 1 – 2 рази в тиждень, але попередньо потрібно виконати обрізний манікюр або педикюр, знежирити уражену нігтьову пластину. Засіб діє відразу після першого нанесення, а застосовувати його без шкоди для здоров'я дозволено до 1 року. Протипоказання і побічні явища відсутні, Офломил може брати участь в схемі комплексного лікування.

Ця прозора рідина володіє фунгіцидними, фунгістатичну, бактерицидними, знезаражувальними властивостями. Препарат продуктивно вбиває інфекцію, відновлює уражені нігті, зміцнює пластину і повертає їй здорову структуру, відтінок. Лікувальний ефект посилюється у міру скупчення активних компонентів у вогнищі патології, зберігається на тривалий період часу. Серед переваг – швидка позитивна динаміка, висока ефективність. Недоліком вважається висока ціна зазначеного медикаменту.

Як вибрати лак

При грибку вибір лікарського препарату повинен здійснювати дерматолог строго за медичними показаннями. Якщо порушити це правило, можна помітно погіршити загальне самопочуття, лише посилити проблему зі здоров'ям. При покупці ж керуватися не вартістю препарату, а його ефективністю при підвищеній активності грибкової флори. Вибір повинен бути заснований на наступних положеннях:

  1. Активний компонент і хімічний склад. Важливо упевнитися, що після нанесення лакового покриття на ніготь не виникнуть і місцеві алергічні реакції, які доставляють пацієнтові внутрішній дискомфорт. В іншому випадку процес одужання помітно затягується, може так і не настати.
  2. Спосіб застосування. При грибковому ураженні краще використовувати кращий лікувальний склад 1 – 2 рази в тиждень, але не щодня. Так буде зручніше, оскільки не потрібно контролювати лікування, щоденно чистити нігтьові пластини і зчищати «матеріал» від минулого процедури.
  3. Принцип дії. Необхідно вибирати краще універсальні ліки, активна щодо всіх видів патогенних грибів. Так з'являється більше шансів на швидке одужання. В даному випадку мова йде про цвілевих, актиномицетах, диморфних і дріжджових представників шкідливої флори.
  4. Виробник. Фаворитом вважається перевірена фармацевтична компанія, яка має високі рейтинги, а її продукція пройшла клінічні дослідження, користується попитом серед пацієнтів. Не виключено, що доведеться трохи переплатити на купівлі, але найкращий результат того вартий, не затримається.
  5. Ціна. В цьому питанні бажано керуватися цінними рекомендаціями фахівця. Не варто економити на здоров'ї, оскільки патологічний процес при бездіяльності поступово прогресує, складно піддається успішному консервативному лікуванню, назавжди залишає на колись уражених зонах видимий естетичний дефект.

Ціна

Дешевше зробити покупку через інтернет-магазин, та й доставка кур'єром не затримується. Якщо пацієнт вибирає для себе реальні аптеки, то підібрати ефективний лак проти грибка не складе особливої складності в Москві. Нижче представлені кращі фармакологічні позиції в заданому напрямку з зразковими столичними розцінками:

Назва кращих лаків від грибка

Ціна, рублів

Авентіс

1 500

Батрафен

2 500

Офломил

750

Лоцеріл

1 300

Демиктин

300

Бельведер

Сто

Микозан

800

Відео

Лоцеріл лак від грибка нігтів - інструкція та відгуки

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!