Гінезол 7 свічки і крем для лікування молочниці - інструкція із застосування, склад, побічні ефекти і ціна

Болісне відчуття дискомфорту, жару, постійного свербіння знайоме кожному, хто страждав від недуги, викликані грибковими мікроорганізмами. Хочеться швидше вирішити проблему, знайти максимально ефективний засіб, який би швидко зняло неприємні симптоми і усунуло хвороба. Таким препаратом є свічки з миконазолом або крем на його основі. Курс лікування Гинезолом 7 вибірково і швидко вбиває грибок, усуває печію, не впливаючи на корисні мікроорганізми, не порушуючи мікрофлору кишечника.

Гінезол 7 – інструкція по застосуванню

Хворі можуть скористатися двома видами ліки – свічками і кремом, які випускаються фармацевтичною промисловістю, і використовуються в залежності від локалізації збудника, що викликає грибкові інфекції. Вагінальний кандидоз вимагає використання антибактеріального протигрибкової супозиторія, і тут будуть ефективні свічки від молочниці Гінезол. Дерматити з локалізацією колоній грибків на ступнях, пальцях ніг і нігтях, успішно лікуються кремом, у складі якого присутній нітрат миконазола – основний діючий інгредієнт Гинезола.

Склад і форма випуску

Вилікувати первинні і вторинні інфекції, спричинені грибами, можна, використовуючи свічки Гінезол 7, або крем з аналогічним найменуванням. Один блістер містить 7 свічок, а крем випускається в тубі вагою 45 р. У вагінальних супозиторіях з доданою аплікатором міститься 100 мг миконазола і спеціальне гомогенізоване масло для додання твердості свічкам. Крем складається з наступних інгредієнтів:

  • нітрату миконазола – 0,9 мг;
  • гидроксианизола бутилата – 0, 225 мг;
  • олеат пегликоля-5 – 1,35 м;
  • стеарату пегоксоля-7 – 9 м;
  • мінерального очищеного масла – 1,36 г;
  • води дистильованої – 32,3 р.

Фармакодинаміка та фармакокінетика

Лікарський засіб фунгіцидно впливає на клітини грибків, пригнічуючи синтез ліпідних ферментів і ергостерину, в результаті чого руйнуються клітинні мембрани, і дерматофитные, дріжджові грибки гинуть. Крім цього, нітрат миконазола ефективний відносно деяких бактерій, надаючи бактеріостатичну дію, затормаживая розвиток інфекції. Після першого застосування засіб усуває свербіж, викликаний колоніями грибів, роздратування знімається.

Ні вагінальне, ні зовнішнє використання Гинезола не призводить до потрапляння активного компонента в кров або плазму. Однак, при введенні в піхву супозиторія згідно інструкції, необхідна для ліквідації кандидозу концентрація нітрату миконазола зберігається протягом 8 годин, що сприяє усуненню симптомів хвороби і самого недуги. Кислотно-лужний склад піхви і мікрофлора кишечника при цьому не страждають.

Показання до застосування

Оскільки Гінезол 7 володіє відмінним протигрибковою дією, його використання рекомендується при терапії таких захворювань:

  • оніхомікозу;
  • дерматологічних мікозів пальців і стоп рук і ніг;
  • вторинної інфекції бактеріями, чутливими до основного компоненту ліки;
  • вагінального кандидозу;
  • баланита;
  • коінфекції або суперінфекції піхви, шкіри, стану, коли до вірусного захворювання приєднується бактеріальне ураження.

Спосіб застосування і дозування

Незважаючи на те, що Гінезол відпускається в аптеках без рецепта, слід уважно прочитати інструкцію перед тим, як використовувати крем або супозиторії, Ознайомтеся з усіма протипоказаннями, ймовірними побічними ефектами, дозуванням та тривалістю курсу щоб уникнути неприємних наслідків при виникненні алергії на компоненти лікарського засобу. Гінезол застосовується місцево або зовнішньо, у залежності від форми випуску.

Свічки Гінезол

При вагінальному кандидозі у гінекологічній практиці використовуються свічки. Їх треба вводити якомога глибше у піхву 1 раз за добу, увечері, перед сном, лежачи на боці, підібгавши коліна. Перед використанням необхідно підмитися і вимити руки, щоб виключити ймовірність занести вторинну інфекцію. Результат видно вже на наступний день, - грибкові колонії знищуються, вщухає свербіж і роздратування від молочниці. Однак, кидати лікування Гинезолом не можна ні в якому разі – щоб уникнути рецидиву потрібно продовжувати курс 6-7 днів для закріплення ефекту.

Гінезол крем

Оніхомікоз, інші грибкові захворювання шкіри або нігтів вимагають місцевого лікування кремом Гінезол. На попередньо очищену уражену ділянку шкіри вимитими руками наноситься невелика кількість крему і обережно, по колу втирається до повного вбирання. Курс терапії Гинезолом проводиться два рази за день, вранці і ввечері, протягом двох місяців. Дерматологи наполягають на постійному контролі над станом шкірних покривів, для чого слід регулярно відвідувати лікаря і здавати зіскрібки шкіри на аналіз. Це робиться для перевірки ефективності терапії.

Особливі вказівки

Лікарі рекомендують обережно застосовувати супозиторії, якщо це робиться вперше. При погіршенні стану, потрібно промити піхву, спринцуя всередину теплу кип'ячену воду і видалити свічку Гинезола. Щоб не допустити вторинної інфекції, дотримуйтесь норми гігієни, перевірте можливе інфікування вашого статевого партнера. Оскільки ліпідні складові свічок можуть роз'їсти латекс презерватива, на час терапії треба відмовитися від статевих контактів. Не рекомендується одночасно з Гинезолом застосовувати інші вагінальні свічки, а також тампони.

Гінезол при вагітності

Для жінок, що виношують малюка, в 1 триместрі прийом Гинезола заборонений, оскільки вагінальні супозиторії можуть спровокувати скорочення матки і викликати загрозу викидня. На пізніх термінах вагітності можливе використання крему чи свічок за показаннями лікаря, який визнає, що користь від Гинезола буде вище, ніж ризик для зародка. Оскільки клінічних випробувань не проводилося, достовірно не відомо, чи міститься нітрат миконазола в грудному молоці, тому при лактації використовуйте засіб обережно.

Лікарська взаємодія

Медикамент здатний підсилювати дію антикоагуляционных речовин, гіпоглікемічних препаратів, протиепілептичних засобів, наприклад, фенітоїну, тому лікарю обов'язково треба сказати про прийнятих на регулярній основі лікарських засобах. Призначення з інгібіторами редуктази посилює імовірність виникнення побічних ефектів внаслідок спільного прийому. Крім цього, потрібно враховувати, що Гінезол здатний розчиняти презервативи і діафрагми, що застосовуються для контрацепції, тому під час терапії використовувати інші способи захисту.

Побічні дії

Тривале вживання препарату може призвести до різноманітних побічних ефектів – подразнення слизових, свербіння, паління, інших алергічних проявів. Дерматологи радять не наносити занадто багато крему на шкіру, щоб уникнути можливих клінічних проявів алергії. Якщо використовувати тривалий час супозиторії, то можна спровокувати діарею. Інших побічних проявів препарату не відмічалося. При виникненні подібних явищ негайно припиніть лікування і проконсультуйтеся з лікарем з приводу призначення іншого медикаменту.

Протипоказання

Гінезол має мало протипоказань. Прийом медикаменту заборонений при наступних обставинах:

  • перших трьох місяцях виношування немовляти:
  • грудному вигодовуванні;
  • алергічних реакціях на основний або допоміжні інгредієнти супозиторіїв або крему;
  • дитячому віці дівчаток до 12 років при вагінальної терапії;
  • з обережністю та контролем над гіпоглікемічним індексом при діабеті;
  • проблеми з микроциркуляцией крові, викликані спадковими або набутими захворюваннями.

Умови зберігання та продажу

Фармацевтам дозволений безрецептурний відпуск Гинезола з аптеки. Вдома тримати його треба в сухому місці, при температурі 15-30 градусів, за умови недоступності для маленьких дітей. Тривалість зберігання становить 4 роки, після чого ліки підлягає утилізації.

Аналоги

До речовин, синонимичным Гинезолу відносяться лікарські препарати з таким же активним інгредієнтом – миконазола нітратом. Про інші протигрибкові засоби з подібним дією – руйнуванням клітинної мембрани гриба, усуненням бактеріальної інфекції, - не можна сказати, що це аналог Гинезола, оскільки вони містять інші компоненти. В аптеках можна придбати наступні препарати на основі миконазола нітрату:

  • Дактарін;
  • Дактарін-Гіно;
  • Микозон;
  • Микозал-Гіно;
  • Ланадерм;
  • Дактанол;
  • Дактанол-Гіно;
  • Микозол-РН;
  • Фунгазол;
  • Нітрат миконазола.

Ціна

В залежності від виробника і націнки аптечної мережі, ціни на Гінезол по Москві істотно розрізняються. Медикамент можна придбати в інтернет-магазині та оформити доставку на будинок, однак, більшість сервісів просять оформити попереднє замовлення і почекати певний час, поки ліки не з'явиться у продажу. Приблизну вартість супозиторіїв і крему можна побачити в нижчеподаній таблиці:

Форма випуску Гинезола

Ціна, рублів

Интравагинальные супозиторії, блістер, 7 штук

448

Крем, туба, 45 г

128

Відео

Свічки від Молочниці

Відгуки

Олександра, 30 роківДовгий час мучив хронічний вагінальний кандидоз – пройде, а потім знову з'явиться. Не знала, що робити, поки гінеколог не порекомендував свічки з миконазолом, які треба було ставити один раз за день. Все робила за інструкцією, на наступний ранок ознаки грибкового ураження зникли. Через тиждень захворювання пройшло, не турбує вже два роки.
Оксана, 25 роківПід час вагітності з'явилася молочниця. Страшно було використовувати різні ліки, щоб не пошкодити малюкові. У другому триместрі гінеколог порадила спробувати вагінальний крем Гінезол, з контролем над моїм станом і малюка. На наступний день стало помітне поліпшення, незабаром все пройшло. Сина народила вчасно, без ускладнень.
Ангеліна, 23 рокиПостійно страждала оніхомікозом стопи, нігтя великого пальця на нозі. Використовувала народні, медикаментозні засоби, нічого не допомагало. Дерматолог порадив крем Гінезол, активний відносно бактерій або грибків. Діяла згідно з вказівками, незабаром вираженість хвороби стала менше, через місяць захворювання пішло.
Олена, 32 рокиВагітна другою дитиною, з'явився кандидоз. Не всі засоби годяться для лікування молочниці у цей час, тому проконсультувалася з гінекологом. Оскільки термін вже 20 тижнів, спробувала антигрибкові свічки Гінезол. Допомогло відразу, симптоми молочниці пройшли і не з'являлися. На дитину терапія погано не позначилася.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!