Лікування лишаїв, демодекозу та прищів маззю Мазь Ям Бк

Шкірні покриви тварин, як і людини, часто страждає від дефектів різної етіології. Бувають випадки, коли хвороба передається від тварини до людини, тому для лікування можуть бути використані ветеринарні препарати. Лікарський засіб, що застосовується для лікування шкірних хвороб – мазь " Ям " Бк. Це високоефективний препарат для місцевого застосування.

Мазь " Ям " – склад

Виробник вказує, що крем Ям – це малотоксичний, фунгіцидно-бактерицидний препарат, який являє собою густу масу щільної консистенції. Компоненти крему надають йому різкий креолиновый запах. До складу засобу включені наступні інгредієнти:

  • саліцилова кислота;
  • окис цинку 10%;
  • сірка 10%;
  • дьоготь;
  • креолін бесфенольный кам'яновугільний;
  • ланолін;
  • скипидар і вазелін.

Компоненти підібрані так, що Ям Бк сприяє розм'якшенню і відторгнення верхнього шару шкіри, швидкому загоєнню, загибелі паразитів, є чудовим антисептиком, надає акарицидні ефект. Мазь ефективно бореться із збудниками трихофітії, корости, лікує екзему, мікроспорію, дерматит та інші хвороби. Застосовується засіб для лікування тварин і людини.

Інструкція для людини

Мазь Ям для людини застосовується при лікуванні захворювань, які виникають при активізації кліщів роду Демодекс:

  1. Розацеа. Шкіра обличчя червоніє, з'являються рожеві висипання, які поступово перетворюються у невеликі горбики і гнійники. До групи ризику відносять жінок за 30 років з рудим волоссям і світлою шкірою.
  2. Демодекоз. Шкіра хворого стає землисто-сірого кольору, горбистою. З'являються вугри, подразнення, лущення, почервоніння, повіки переповнюються кров'ю, людина швидко стомлюється. Біля коренів вій з'являються лусочки, за яким візуально розпізнається хвороба.
  3. Лишай. Шкірне захворювання інфекційного характеру. Характеризується ураженням шкірних покривів і появою вузликових утворень. Часто передається від тварини до людини, з'являється при зниженому імунітеті, стресах, можливо прояв хвороби після переливання крові.

Перед процедурою необхідно умити обличчя антисептичним засобом. Наноситься засіб тонким шаром на проблемні зони обличчя і здорові ділянки біля них. Виробники рекомендують втирати мазь у шкіру. Ям Бк наноситься на шкіру 1-2 рази на добу. Курс лікування може тривати від одного до двох місяців. Засіб дає результат вже після тижня використання. Перед застосуванням мазь Ям від демодекозу для людини необхідно ретельно перемішати.

Від демодекозу

Після обробки особи засіб наноситься на пошкоджені ділянки шкіри. Перші 3 дні курсу лікування необхідно змивати складу не пізніше ніж через 5 хвилин після нанесення, на четвертий день тимчасовий проміжок слід збільшити до 10 хвилин, на п'яту добу – до 15 хвилин. Знаходження кошти на обличчі тривалий кількість часу може стати причиною подразнення та опіки. Засіб видаляється з допомогою тампона з рослинним маслом, а потім теплою водою.

Від лишаю

Ям Бк застосовують для лікування мокнущего лишаю, трихофітії, екземи. Перед нанесенням засобу лишай обробляється йодом. Увага: не потрібно видаляти скоринки. Мазь наноситься товстим шаром на лишай і ділянки шкіри навколо нього. Засіб змивається перед наступним нанесенням мазі. Заклеювати уражене місце не можна! Для запобігання розмазування кошти можна прикласти бинт або серветку. Курс лікування триває близько місяця.

Від прищів

Для отримання кращого ефекту рекомендують обмивати обличчя дігтярним милом або антисептичним засобом. Після підготовки шкіри засіб наноситься точковими рухами на місця з дефектами. У перші три доби лікування мазь слід наносити на 5 хвилин, потім на 10, поступово доводячи час до 15 хвилин. Необхідно ретельно змивати склад і наносити на суху шкіру зволожуючий крем. Передозування маззю може викликати опіки і почервоніння.

Протипоказання

Мазь Ям для людей хоч і застосовується, але має наступні протипоказання:

  1. Непереносимість та гіперчутливість організму на будь-який з компонентів лікарського препарату.
  2. Посилений ріст волосся.
  3. Застосування інших препаратів зовнішнього застосування.
  4. Не рекомендується застосовувати мазь вагітним і годуючим груддю жінкам.
  5. Засіб не можна застосовувати дітям до шести років.
  6. Алергічна реакція після застосування.

Ціна Ям Бк

Мазь бактерицидна Ям Бк продається у ветеринарних аптеках та інтернет-магазинах, інтернет-аптеках. Ціна на засіб в Москві залежить від місця покупки та розміру упаковки. Дерматологічний препарат є поширеним засобом, тому труднощів з його купівлею не виникає. При купівлі в інтернеті уважно перевіряйте при отриманні замовлення дату виготовлення: товар з минулим терміном придатності може завдати непоправної шкоди пацієнтові.

Приблизні ціни уточніть у таблиці:

Місце продажу

Об'єм упаковки

Ціна

Ветеринарна аптека

200 г

135-145 р.

Інтернет-магазин

20 г

56-65 р.

500 г

350-355 р.

Інтернет-аптека

20 г

70-75 р.

50 г

80-86 р.

Відгуки

Христина, 33 рокиДитина підхопив від кішки лишай. Скільки не лікувалися різними методами, допомогла тільки мазь Ям Бк для людей. Мазалися ми 2 рази в день близько місяця. Запах мазі не дуже приємний, не змивається з постільної білизни. Після тижня нанесення лишай почав світлішати, зараз дитина здорова. Якщо ви не знаєте, де купити мазь Ям, рекомендую брати в аптеках.
Іван, 22 рокиЗ підліткового віку мене мучив демодекоз. Хвороба неприємна, викликала багато комплексів. Лікар порадив ліки Ям Бк. Скажу чесно, відразу поставився з недовірою до цього методу лікування, боявся побічних ефектів. Через 2 тижні моя шкіра стала виглядати набагато краще. Зараз оканчиваю терапію і дуже вдячний Ям Бк.
Вероніка, 40 роківУ чоловіка помітили лишай на декількох ділянках шкіри. Моя подруга порадила дерматологічний крем для тварин і людей Ям Бк. Купували в аптеці, щоб не чекати доставки і заощадити кілька рублів. Мінус препарату – це його запах і колір, але воно відмінно допомагає. Зараз у чоловіка залишився тільки слід від хвороби, який, сподіваємося, піде після засмаги.
Юля, 21 рікНа моєму обличчі стали з'являтися рожеві висипання, які опинилися проявом хвороби розацеа. Після проходження всіх аналізів лікар виписав мені курс лікування, який включав препарат Ям Бк. Насторожило, що це ветеринарне засіб, але результат від застосування розвіяв усі сумніви, я побачила результат вже через два тижні.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!