Протигрибкові мазі для шкіри - список препаратів. Мазі для лікування грибка

Зараження грибковими інфекціями – поширене явище, яке зустрічається у багатьох людей. Сучасні мазі дозволяють добитися відмінного результату в лікуванні вірусної хвороби. На фармакологічному ринку протимікотичні препарати для шкірних покривів представлені в широкому асортименті.

Як діє мазь від грибка на шкірі тіла

Будь-яка людина може захворіти грибковим захворюванням. Хвороботворні мікроорганізми починають проявляти активність, коли імунна система ослаблена або не здатна чинити опір вірусам. Впоратися з ними допомагають протигрибкові мазі. Існує більше двохсот видів препаратів. Лікарські засоби призначаються після повного обстеження та визначення збудника хвороби. Кращими препаратами вважаються:

  1. Тербизил. Основною діючою речовиною є тербінафін. Препарат у клітинах грибів зупиняє вироблення стеролу.
  2. Клотримазол. Мазь від шкірних захворювань. Компоненти препарату руйнують стінки хвороботворних клітин.
  3. Фундизол – універсальний препарат, що виявляє активність відносно різних видів грибів. Можна використовувати на голові, спині, руках. У складі: окис цинку, йодистий калій, метиловий ефір.
  4. Экзодерил. Популярна мазь від грибкових захворювань шкіри. Цей засіб діє там, де безсилі його аналоги. Ціна в середньому становить 500 рублів.

Які є протигрибкові мазі

Якщо дерматологічне захворювання було виявлено на ранній стадії, то для лікування можна використовувати лише одну антімікотіческой мазь або крем. У разі запущеної форми хвороби, призначаються протигрибкові мазі для шкіри в комплексі з іншим лікуванням: прийомом таблеток, фізіотерапією та ін Препарати необхідно вибирати і використовувати в залежності від вогнища ураження.

Протигрибкові мазі для ніг

Відомо, що грибок стоп – поширене захворювання. Підвищена вологість взуття, важкі умови праці, недотримання особистої гігієни – ось передумови для розвитку грибкової інфекції. Також велику ймовірність для розвитку недуги несуть порушення обміну речовин: хвороби шлунка, цукровий діабет та ін. Виділяють наступні ефективні мазі від грибка на ногах:

  • Ламізил. Активна речовина – тербінафін. Необхідно одноразове застосування, щоб повне одужання настало через 2 тижні.
  • Экзодерил. Діюча речовина – нафтифін. Мазь проти грибка стопи проникає глибоко в шкіру, накопичується там і створює високу концентрацію. Тривалість лікування 2 місяці.
  • Клотримазол. Ефективна протигрибкова мазь для шкіри. Мала токсичність препарату допускає його використання при вагітності.

Протигрибкові мазі для інтимної зони

Самим чутливим і ніжним місцем на тілі жінок і чоловіків є інтимна зона. Багато знайомі з такими неприємними хворобливими явищами, як потертості, печіння і сверблячка в паху. Часто такі симптоми викликає умовно-патогенна і патогенна грибкова мікрофлора. Зможуть допомогти зменшити ознаки хвороби спеціальні протигрибкові препарати для інтимної зони:

  • Пімафуцин. Активна речовина — натаміцин. Препарат наноситься 4 рази на добу. Час лікування становить приблизно місяць.
  • Ністатин – протигрибкова мазь для слизових оболонок пахової зони, що володіє активністю щодо Кандідов. Лікування становить 9 днів.

Мазь від грибка на руках

За типом основної діючої речовини всі препарати від грибка на руках поділяються на групи:

  • На основі флуконазолу: Дифлюкан, Мікомакс і Мікосист. Засоби блокують перетворення вірусних клітин.
  • З активним речовиною тербінафіном: Бинафин, Ламізил і Тербизил. Ліки запобігають розмноженню патогенних грибів.

Протигрибкові мазі для дітей

При прояві перших симптомів грибкової хвороби у дитини уважні батьки повинні негайно звернутися до лікаря, щоб здати аналізи і визначитися з подальшою терапією. Дерматолог, виходячи із стадії захворювання, може виписати спеціальні препарати, які пригнічують патогенну флору. Найвідомішими антімікотіческімі препаратами для дітей є:

  • Травоген. Володіє антибактеріальною дією. Засіб засноване на нитрате изоконазола. Дозволено застосування з віку в один місяць.
  • Кетоконазол. Порушує діяльність грибкової мікрофлори. Дозволено застосовувати з двох років.
  • Залаин. Антимикотический препарат, в основі якого знаходиться сертаконазол.

Ціна на протигрибкові мазі для шкіри

Назва препарату

Активна речовина

Ціна в рублях

Экзодерил

Нафтифін

490

Микоспор (Микоспора)

Бифоназол, сечовина

крем – 350 р., мазь – 500 р.

Нізорал

Кетоконазол

420

Залаин

Сертаконазол

390

Лоцеріл

Аморолфина гідрохлорид

1300

Тербинокс

Тербінафін

70

Тинидил

Циклопироксоламин

280

Ламізил (Миконорм, Бинафин, Экзифин Тербизил).

Тербінафін

520

Кандід

Беклометазон, Клотримазол

300

Дешева мазь від грибка

Скільки коштують протигрибкові препарати? Більшість людей для боротьби з мікозом шукають недорогі засоби, які при цьому дають хороший результат. Дешеві препарати вартістю не більше 100 рублів можна знайти в аптеці. Легко придбати протигрибкові мазі в каталогах мережевих магазинів. При цьому засіб замовити і купити в інтернет-магазині можна за зниженою ціною. Серед доступних препаратів для лікування інфекції виділяються наступні:

Назва мазі

Ціна в рублях

Саліцилова

25

Сірчана

30-50

Цинкова

40

Клотримазол (Імідазол)

60-70

Тербінафін

130 -160

Як вибрати мазь проти грибка на шкірі

Сучасна фармацевтична промисловість пропонує велику кількість фунгіцидних препаратів, які відрізняються по своїй дії і ціною. Щоб підібрати ефективний засіб, необхідно звернутися до лікаря, який призначить здати аналізи. Лише після зішкребу шкіри можна визначити, який з типів патогенних мікроорганізмів є головним збудником грибка шкіри:

  • трихотоны;
  • епідермофіти;
  • мікроспори;
  • дерматофіти;
  • дріжджоподібні гриби.

На підставі отриманих лабораторних даних, дерматолог випише відповідний лікарський препарат. При цьому засіб підбирається з урахуванням наявності протипоказань, спектр протигрибкової активності, тривалості вірусного ураження. У більшості випадків потрібно одночасний прийом місцевих антимікотиків, таблеток і використання зовнішніх засобів народної медицини (дігтярне мило, перекис).

Дізнайтеся, як вибратипротигрибкові препарати в таблетках.

Відео: протигрибкова мазь для шкіри

мазь від грибка на ногах экзодерил

Відгуки

Марія, 25 роківНещодавно виявила на тілі дитини неприємне висипання, яке супроводжувалося свербежем. Після звернення до фахівця і здачі аналізів, з'ясувалося, що це грибок шкіри. Дерматолог призначив пити таблетки і мазати кремом Травогеном. Через місяць застосування червоні плями зникли.
Олена, 35 роківМій чоловік часто страждає грибковою інфекцією нігтів. Особливо загострюється захворювання після походу в басейн або сауну. Користувалися перекисом, але інфекція зникала ненадовго. Звернулися до дерматолога, він призначив мазь від грибка шкіри Лоцеріл і спеціальний лак Батрафен. Після 3 тижнів використання нігті стали здоровими.
Кирило, 30 роківВовняна кофта спровокувала появи червоних висипань на тілі. Спочатку думав, що це пройде, якщо перестану носити цю річ. Але до плям додався свербіж. Після походу до лікаря мені призначили Лоцеріл. Поліпшення відчув вже на третій день застосування. Вилікувати інфекцію вдалося за один місяць.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!