Рецепти приготування вишневого желе на зиму з желатином

Такий незвичайний спосіб ягідної заготовки полюбився господиням, яким набридло робити варення і компоти. Садова вишня, консервована в желе на агарі або желатин – смачний десерт, який приніс чимало користі організму, і абсолютно дієтичний. Як правильно готувати цю страву і скільки способів його створення існує?

Як зробити желе з вишні з желатином на зиму

У даного десерту безліч переваг: по-перше, готувати його дуже просто, часу витрачається менше, ніж для повноцінного варення. По-друге, желатин – джерело колагену, особливо цінного для жінок. Якщо ж до цього додати неймовірний смак і аромат з мінімумом калорій, по підсумку виходить ідеальна страва, рецепт якого потрібно занести в кожну домашню кулінарну книгу. Загальні нюанси правильного приготування желе з вишні на зиму з желатином:

  • Якщо вам хочеться желе, схоже на мармелад, можна консервувати заморожені плоди без кісточок, подрібнивши їх блендером.
  • Желюючою агентом може виступати і агар-агар: той же колаген, але рослинного походження. Застигає желе з ним краще, при кімнатній температурі не «тане», однак може розчинитися тільки в окропі (від 95 градусів).
  • Для агару співвідношення порошку і води – 2 ч. л. на 200 мл Для желатину – 1 ст. л. на 200 мл
  • Желатин групи А (маркування на упаковці) дає більшу щільність, тому буде краще продукту Ст. групи

Вишня в желе на зиму

Консервувати цю ягоду одне задоволення, оскільки кислоти в її хімічному складі краще будь-яких сторонніх інгредієнтів допомагають зберігати продукт кілька зим. Якщо ви простерилизуете банки, проблем із заготівлею не виникне. Класичний рецепт передбачає використання:

  • вишні – 1 кг;
  • цукру – 0,75 кг;
  • швидкорозчинного желатину – 2 ст. л. з верхом.

Технологія приготування желе на зиму:

  1. Прибрати хвостики з вишні, залити її водою на годину, щоб вигнати можливих черв'яків (актуально для дачного врожаю).
  2. Цукор з'єднати з порошком желатину, перемішати. Розсипати цю суміш по обсушенной вишні, прибрати в холод.
  3. Через 10-12 год з'явиться сік. Ягоди разом з ним потрібно зігріти на плиті, варити пару хвилин.
  4. Прибрати піну, дати масі покипіти ще хвилину, зняти з вогню.
  5. Розлити по банках, закрутити кришки.

Вишня в желатині без кісточок

Роботу з цим рецептом швидкої назвати не можна, якщо ви використовуєте самостійно зібрані ягоди: ліквідація кісточок займе чимало часу. Однак готовий десерт відмінно підійде для дитячого харчування, оскільки пропадає побоювання, що малюк подавиться. В якості начинки для випічки желе з вишні без кісточок на зиму з желатином теж підходить краще, ніж класичний варіант, розглянутий раніше.

Список продуктів для 6 банок по пів-літра:

  • вишня (так, щоб заповнила всі ємності до горла);
  • цукор – 0,6 кг;
  • желатин порошковий – 75 р.

Принцип приготування:

  1. Ягоди вимити, дати стекти зайвій воді. За допомогою спеціального інструменту або кінцем звичайної ложки видалити з них кісточки. Якщо ви вимірюєте обсяг вже підготовленої вишні, то її повинно бути приблизно по плечики кожної банки.
  2. Вилити в чашу 0,5 л холодної кип'яченої води, акуратно всипати желатин. Не навпаки! Якщо ви заллєте порошок рідиною, можливе утворення грудок.
  3. Через 30-60 хвилин (залежить від інструкції на упаковці) поставити ємність на плиту. Зігріти до 60-65 градусів, перемішати. Не кип'ятити.
  4. В окремій каструлі з'єднати цукор з вишнею, зігріти, щоб виділився сік. Помішуючи, на середньому вогні варити 5-6 хвилин, періодично позбавляючись від піни.
  5. Акуратно додавати порції желатинової маси, одночасно з цим перемішуючи вишню. Відразу ж зняти з вогню.
  6. Розлити по заздалегідь простерилизованным банкам, закривати без повторної стерилізації.

Вишневе желе на зиму з протертих ягід

У даного рецепту є цікава особливість – готовий продукт схожий на мармелад в банку. Ласощі безпечно навіть для дітей, може чудово зберігатися кілька років, але з'їдається часто набагато швидше. Таке смачне желе з вишні на зиму з желатином рекомендовано готувати у великому обсязі. Якщо ви хочете дуже густий десерт, який можна нарізати, збільште кількість желатину до 100 м, а об'єм води для набухання зменшіть до 2-х склянок.

Співвідношення головних інгредієнтів наступне:

  • вишня без кісточок – 2 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • желатин – 80 г;
  • ванілін – щіпка.

Консервувати желе на зиму дуже легко:

  1. Промиті й очищені ягоди залити водою, щоб вона повністю перекрила. Дочекатися закипання, варити на дуже слабкому вогні.
  2. Від рідини позбутися (можна використовувати для компоту), а вишню прокрутити в блендері або протерти за допомогою друшляка.
  3. Додати цукор, дати масі постояти до виділення соку.
  4. Желатин зсипати в окрему ємність з 3-ма склянками води.
  5. Перенести ємність на плиту, дочекатися закипання і, знявши піну, варити чверть години. За цей час сік перетвориться в сироп, який почне змінювати свою консистенцію, густея.
  6. Набряклі прозору желатинову масу перенести в вишневе варення. Підсипати пару грамів ваніліну. Дати продукту охолонути і швидко розливати по банках.

Відео: вишневе желе з желатином

Желе з вишні з желатином

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!