Гідрофільна олія для вмивання обличчя і зняття макіяжу - що це таке, як користуватися та вибрати найкраще

Мало хто знає, що такий продукт, як гідрофільні масло є унікальним засобом по догляду за шкірою будь-якого типу. Завдяки своєму складу, продукт дбайливо доглядає за епідермісом, застосовується для його очищення, зняття макіяжу, замінює піни і гелі для вмивання. Сьогодні такий засіб виробляється багатьма відомими фірмами, але легко робиться і в домашніх умовах. Не все знають про корисні властивості такого продукту, але популярність поступово набирає обертів.

Що таке гідрофільна олія

Так вже закладено природою, що жирні речовини не змішуються з водою, розділяючись на дві окремі фази. При спробі збовтати таку суміш, ви побачите, як масляні краплі розподілилися по воді, утворюючи емульсію. Згодом вони знову відокремляться один від одного, а щоб так не сталося, в розчин додають емульгатор – полісорбат. Такий компонент надає емульсії стабільність і наділяє гідрофільним властивістю, тобто при взаємодії з водою, сприяє розчиненню в ній масел.

У результаті виходить натуральний гіпоалергенний продукт, тому можна зробити висновок, що гідрофільна олія – це універсальний засіб для очищення, зволоження дерми, видалення косметики. Відрізняється від інших препаратів тим, що взаємодіє з водою, вже перебуваючи на шкірі, а після її очищення вимагає ретельного змивання. Вперше такий засіб було запропоновано Кореєю, але запатентувала технологію виробництва Японія близько 50 років тому.

Для вмивання

Ті, хто пробував застосовувати гідрофільні олії для вмивання, знають, який очищаючий ефект вони надають. Схожі речовини розчиняють один одного, тому потрапляючи в забруднені пори, гідрофільна олія виштовхує нагору пил, бруд, жир. Після взаємодії з водою, утворюється емульсія, яка вбирає в себе все забруднення, після чого змивається. Завершуючи процедуру, слід скористатися іншим препаратом, здатним видалити утворилася масляну плівку. Краще застосовувати продукцію з однієї серії.

Завдяки своїй здатності розщеплювати жирові пробки, виштовхувати їх з пір на поверхню, гідрофільний засіб рекомендовано для очищення проблемної, жирної, комбінованого типу шкіри. Вже після декількох застосувань ви побачите такий результат:

  • особа стане чистіше;
  • пори звузяться;
  • піде сальний блиск;
  • зникнуть чорні точки;
  • поступово почне проходити вугровий висип.

Для зняття макіяжу

Видалити з обличчя косметику часом буває дуже важко, гелі і тоніки не дають належного результату. Доводиться вмиватися різними засобами, ретельно терти шкіру. В результаті дерма травмується, порушується гідробаланс. Гідрофільна олія для зняття макіяжу полегшує таку процедуру, легко розчиняючи силікони, важкий віск, різні жири, що містяться в косметиці. Вмиваючись, ви м'яко, легко видалити залишки макіяжу разом із забрудненнями, не пошкодивши шкіру.

Для жирної шкіри

Спробуйте зробити гідрофільна олія для жирної шкіри своїми руками. Засіб допоможе позбутися від жирного блиску, звузить й очистить пори, вирівняє колір обличчя, зволожує шкіру, позбавить від вугрової висипки, дрібних зморшок. Склад повністю натуральний, тому алергічні реакції майже виключені, крім індивідуальної нестерпності компонентів ефірних. Для виготовлення продукту візьміть 90 р масла з кісточок винограду, 10 г полисорбата, по 10 крапель розмаринового масла, чайного дерева, персикових кісточок. Змішайте всі інгредієнти у флаконі і користуйтеся.

Для комбінованої шкіри

Будь-яка шкіра потребує спеціального догляду, що продовжить її молодість і красу. В такому напрямку добре зарекомендували себе і набрали багато позитивних відгуків гідрофільні засоби, що складаються з натуральних інгредієнтів. Коштують вони не дешево, але ж не обов'язково користуватися покупної продукцією. Можна приготувати, наприклад, гідрофільна олія для комбінованої шкіри самостійно. Для процедури вам знадобляться наступні компоненти:

  • базове масло: оливкова, манго;
  • ефірні рослинні речовини чайного дерева, грейпфрута, мандарина;
  • полісорбат 80;
  • вітамін Е.

Інгредієнти необхідно з'єднувати в такому співвідношенні: 90% базових компонентів, від 5% до 20% полисорбата (чим жирніша шкіра, тим більше емульгатора потрібно), 1 мг вітаміну, 10 крапель ефірного складника. З'єднайте всі в ємності, використовуйте засіб кожен вечір перед сном. Вже через 2 тижні ваша шкіра стане чистіше, колір обличчя рівніше, зникне до 90% чорних крапок.

Гідрофільна олія своїми руками

Ціна на такі кошти не може влаштувати всіх, деякі коштують дорого, але властивості продукту виправдовують вартість. Бажаючі можуть зробити його вдома, але важливо враховувати, що гідрофільна олія своїми руками без полисорбата приготувати не вийде. Він є головним невід'ємним компонентом, але може бути замінений аналогом – речовиною оливдерм. Купити і замовити доставку необхідних інгредієнтів можна в аптеках, звичайних магазинах або в інтернеті. Отже, для приготування домашнього засобу для вмивання, вам знадобляться:

  • основа (1 або кілька олій);
  • ефірні складові (до 10 крапель);
  • полісорбат твін-80, твін-20;
  • вітаміни А, Е (за бажанням).

Емульгатор змішується з основою у пропорції 1:9, твін-20 використовується для з'єднання ефірних рослинних компонентів, твін-80 – для основних. Базові складові краще вибирати не тільки з власних уподобань, враховуйте ще й тип вашої шкіри. Додавання в продукт 1-2 мл вітаміну Е, збільшить корисні властивості, стимулюючи вироблення еластину, розгладжуючи зморшки. Рецепт гідрофільного кошти без полисорбата наступний:

  • рослинний компонент жожоба: 30 мл;
  • масло енотери: 5 мл;
  • оливдерм: 15 мл;
  • ефірне рожеве масло: 5 мл.

Вирішили робити гідрофільна олія самі? Обов'язково використовуйте базові та ефірні рослинні компоненти відповідно до типу вашої шкіри. Так, для жирного типу підійде масло кісточок винограду, Макадамії, ефірні рослинні компоненти чайного дерева і розмарину. Власникам нормальної шкіри слід використовувати мигдальне масло, соєве, кунжутне, жожоба, з ефірних – жасмину, неролі, пачулі. Людям з сухою шкірою підійде масло аргана, авокадо, оливкова, соняшникова, ефірні рослинні компоненти апельсина і мигдалю.

Гідрофільна олія для волосся своїми руками

Спробуйте приготувати гідрофільна олія для волосся своїми руками. Такий засіб чудово вимиває волосся, замінює шампуні і бальзами, використовується двома способами. Перший передбачає нанесення препарату на шкіру голови і утворення емульсії вже в процесі миття. Другий полягає в наступному: гідрофільний засіб змішують з водою, доводячи до кремового стану, а потім миють голову. Можна потримати емульсію на волоссі деякий час під поліетиленом і рушником. Така маска здатна зволожити сухі, пересушені волосся феном.

Після процедури краще прополоскати волосся водою з додаванням соку лимона, оцту. Не чекайте, що емульсія буде пінитися як звичайний шампунь, вона не володіє таким піноутворенням. При цьому її здатність розчиняти жири, видаляти забруднення з шкіри голови, волосся гірше не стають. Приготувати гідрофільний засіб для волосся з кокосовим, мигдальним, виноградним, реп'яховою маслом, які живлять, зволожують волосся, сприяють активізації їх зростання.

Як користуватися гідрофільним маслом

Застосовувати гідрофільна олія дуже просто. Потрібно взяти невелику кількість засобу нанести на обличчя, важливо, щоб шкіра рук і обличчя була сухою. Робіть масаж кінчиками пальців, розподіляючи продукт рівномірно. Далі змочіть руки і продовжуйте масажувати шкіру обличчя, при взаємодії з водою речовина перетвориться у молочко, абсорбуюче забруднення. Видаліть засіб разом із забрудненнями теплою водою, скористайтесь додатково гелем для вмивання.

Яке гідрофільні масло вибрати

Корейські та японські гідрофільні засоби мають багато вдячних відгуків, користуються великою популярністю серед жінок, і не дарма. Така продукція чудово очищає, зволожує шкіру, звужує пори, прибирає жирний блиск. Як же правильно вибрати гідрофільні масло? Головним критерієм при покупці продукту, є тип вашої шкіри. Звертайте увагу на етикетку, вивчайте склад, віддавайте перевагу продукції без шкідливих речовин, здатної задовольнити ваші потреби, усунути проблеми. Кращими в рейтингу гідрофільної продукції є наступні товари:

  • Skin purifier від Shu юмурі (Японія);
  • Deep Clean від Apieu (Корея);
  • Turnaround revitalizing oil treatment від Клінік (Америка).

Ціна гідрофільного масла

В аптеках, магазинах Москви, Санкт-Петербурга і Тюмені ціна гідрофільного масла може відрізнятися. Залежить ціноутворення від місця знаходження виробника, величини націнки, якості використовуваних інгредієнтів, тому можна купити гідрофільні масло для вмивання за 300 рублів, а є продукція, вартість якої доходить до 2500 рублів. Середній ціновий діапазон по московській області – від 800 до 1500 рублів.

Відео: гідрофільна олія для обличчя своїми руками

Гідрофільна олія для обличчя своїми руками

Відгуки

Христина, 23 рокиЗамінила таким продуктом міцелярно воду, за ціною вийшло навіть дешевше. Відмінно і швидко справляється навіть із стійкими косметичними засобами. Шкіра чиста і м'яка, жирного блиску немає. Планую купити ще пінку для вмивання з однойменної серії.
Людмила, 31 рікГідрофільна олія мені подарували на день народження. Спочатку поставилася скептично, оскільки користуюся давно перевіреною продукцією. Потім спробувала і здивувалася, наскільки моя шкіра стала чистішою, а її тон рівніше. Дівчатка, всім раджу!
Лілія, 43 рокиСальні залози стали виробляти більше жиру, і мої креми перестали справлятися блиском на шкірі. Подруга порадила спробувати гідрофільна олія, вже через 3 тижні обличчя стало чистим, зник блиск і навіть зморшки стали майже непомітні! Я в захваті!
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!