Рідке лезо для педикюру: як користуватися

Багато людей страждають від неэстетического види мозолів і натоптишів на ногах, крім усього явні освіти заважають ходьбі, а в деяких випадках і зовсім деформують взуття. Вирішити цю проблему здатний косметичний продукт з інтригуючою назвою рідке лезо для ніг. Даний препарат часто використовується майстрами під час педикюру і мало хто знає, що зробити кислотний педикюр можна в домашніх умовах.

Що таке рідке лезо

У косметології рідке лезо – це субстанція у вигляді гелю, крему або піни, яка розм'якшує натоптиші і огрубілу шкіру стоп, що дозволяє без особливих зусиль видалити ці утворення руками, теркою або іншими інструментами для педикюру. Препарат виготовляється на основі фруктової кислоти з додаванням таких лікувальних компонентів, як гіалуронова кислота, ретинол, гліцерин. Вони володіють хорошою протизапальною дією, глибоко живить епідерміс.

Переваги рідкого леза для педикюру

Кислотний або хімічний педикюр має ряд переваг перед звичним обрізним. Перелік переваг продукту рідке лезо для педикюру:

  1. Виключений ризик порізів ножицями і всілякими лезами.
  2. Наявність фруктової кислоти у складі гарантує нейтралізацію огрубілою шкіри, не травмуючи при цьому молоду.
  3. Економія грошей і часу на придбання інших засобів для педикюру локальної дії (для різних ділянок стопи).
  4. Економічний витрата кошти, одного середнього флакона продукту вистачить на рік регулярного використання.
  5. Засіб не тільки видаляє потовщення, але і доглядає за молодою, м'якою шкірою.
  6. Ефект видно відразу після першого застосування.
  7. Легко користуватися в домашніх умовах, даний засіб входить до складу деяких шкарпеток для педикюру, що ще більше спрощує процедуру.
  8. Можливість проходити процедуру в салоні краси, частота повтору хімічного педикюру менше апаратного, так як омертвілі клітини практично повністю видаляються.
  9. Доступність косметичного продукту, можна без праці придбати різні види препарату в мас-маркетах та інших магазинах косметики і побутової хімії.
  10. За численними відгуками процедура є безпечною і дуже ефективною.

Показання до застосування рідкого леза

Рекомендовано застосування засобу для кислотного педикюру при наявності хоча б одного пункту з наступного списку проблем:

  • сухість шкіри стоп;
  • швидке огрубіння епідермісу;
  • врослі нігті;
  • натоптиші, старі мозолі;
  • гіперкератоз (потовщення, ущільнення) епідермісу;
  • грибкові захворювання;
  • сильне потовиділення стоп;
  • поява тріщин на п'ятах і інших ділянках ступні;
  • проблемні ділянки, пов'язані з підвищеним рівнем цукру в крові.

До процедури кислотного педикюру люди вдаються з настанням теплої пори року, коли всі перевзуваються у відкрите взуття, тим самим оголюючи проблемні ділянки стоп. Про здоров'я своїх ніжок потрібно піклуватися протягом усього року, максимально приділяючи їм увагу взимку. В цей час епідерміс сохне найбільше. Взимку необхідно глибоко живить шкіру, аж до того, що робити маски з крему і спати в натуральних шкарпетках, а також регулярно проводити процедуру кислотного педикюру.

Інструкція по застосуванню

Перед початком процедури проведіть тест на алергічну реакцію. Нанесіть на невелику ділянку стопи засіб, потім зніміть і простежте за цією областю. Уважно огляньте ноги на наявність відкритих ран і порізів. Якщо вони відсутні, то можна переходити до процедури:

  1. Чисті вимиті ноги опустіть у ванну з теплою (не дуже гарячою) водою. Таке розмочування допомагає розбухнути і ввібрати рідина кератиновым утвореннями і кутикули. Шкіра в пухкому стані краще сприйнятлива до дії препарату.
  2. Після 5-10 хвилин, стопи потрібно обтерти сухим рушником, потім обробити дезінфікуючим засобом. Не забудьте захистити свій манікюр і в цілому шкіру рук, надівши попередньо гумові рукавички.
  3. Далі нанесіть гель для кислотного педикюру руками або щіткою. На проблемні ділянки можна накласти тампони, просочені засобом, щоб підсилити ефект.
  4. Оберніть стопи харчовою плівкою, надіньте поліетиленові пакети або придбайте спеціальні шкарпетки для педикюру. Протримаєте стопи в такому стані мінімум 10 хвилин, після чого видаліть плівку.
  5. М'якими круговими рухами промассируйте шкіру, стимулюючи відшарування омертвілих ділянок епідермісу. Якщо з цим виникнуть труднощі, то можна скористатися спеціальною теркою або пемзою. Діяти треба акуратно, щоб не пошкодити нижній молодий шар епідермісу.
  6. За допомогою м'якої щітки або палички з апельсинового дерева видаліть залишки кутикули на пальцях навколо нігтів.
  7. Нанесіть ще раз дезінфікуючий засіб.
  8. Після процедури не зайвим буде обробити шкіру зволожуючим кремом.

Протипоказання до використання рідкого леза

Кислотний педикюр – це щадна косметична процедура. Як правило, алергічна реакція на цей засіб відсутній. Препарати на основі гліколевої або оксиуксусной кислоти безпечні для педикюру дітей і підлітків. Протипоказано застосування рідкого леза при наявності дрібних тріщин, подряпин, явних осередках грибкових захворювання та інших уражень шкіри. Рекомендується перед процедурою провести експрес-тест на алергію і уважно прочитати інструкцію по застосуванню.

Огляд ефективних засобів

На сьогоднішній день широко затребувані професійні засоби для педикюру, виготовлені на основі фруктової кислоти. Одним з популярних і доступних засобів є такий продукт, як рідке лезо Domix Green Professional на основі гліцерину. Являє собою пінний пом'якшувач для шкіри стоп. Кошти Домикс часто застосовують майстри в салонах краси. Флакон об'ємом 200 мл у середньому можна придбати за 650 рублів.

Торгова марка Naomi пропонує кремовий продукт під назвою Callus Remover від мозолів і натоптишів. Засіб містить гліколеву кислоту, яка має хорошу протизапальну дію, при цьому якісно позбавляє від ороговілої шкіри і глибоко живить молодий шар епідермісу. Вартість такого засобу у флаконі ємністю 125 мл становить приблизно 340 рублів.

Засіб для педикюру від Faberlic має зручний носик (аплікатор), за допомогою якого зручно наносити продукт на огрубілі ділянки епідермісу і кутикулу. Засіб абразивне, містить луг, тому вимагає обережного поводження. Завдяки високій абразивності добре видаляє старі сухі мозолі. Флакон об'ємом 150 мл в середньому буде коштувати 200 рублів.

Ще одним ефективним і безпечним засобом для педикюру є носочки з біогелем Balbcare. У складі цього біогелю присутній фруктова кислота, гліцерин і корисні амінокислоти. Завдяки натуральному складу засіб безпечно, виключений ризик травмувати молодий шар епідермісу. Купити набір для педикюру з носочками Balbcare можна всього за 160 рублів.

Новинка в косметології Wilde Pedique від LCN прекрасно бореться з проблемою врослого нігтів, підходить для профілактичних і лікувальних цілей. Являє собою однофазний гель з активними компонентами срібла, які знищують грибкові захворювання. Крім того, що засіб доглядає за нігтями, воно робить ніжки м'якими, надовго зберігаючи ефект. Продукт дорогий, ціна за баночку об'ємом 10 мл становить 34 євро.

Завершує список ефективних продуктів для кислотного педикюру засіб від Clearance. До його складу також входять фруктові кислоти і різні антисептики. У препарату зручний флакон з помпою, яка допомагає економно витрачати косметичний продукт. Літр даного засобу для кислотного педикюру коштує в середньому 125 доларів. Такого об'єму вистачить на кілька років регулярного застосування.

Купити препарати для хімічної педикюру можна в магазинах побутової хімії та косметики, замовити в інтернет-магазині або на сайті виробника. Вибирати засоби слід, виходячи з щільності кератиновых утворень на ступнях, в іншому випадку висока абразивність може нашкодити молодому эпидермису. Слід пам'ятати, що запущені стану ступень, що супроводжуються грибковими та іншими захворюваннями, що можуть вплинути на здоров'я організму в цілому.

Відео

Рідке лезо для педикюру. Як застосовувати рідке лезо для педикюру?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!