Масло персикових кісточок - корисні властивості, застосування в косметології і народних рецептах

Успішне та ефективне розвиток сучасної косметології все ж не зміг повністю витіснити натуральні продукти. Особливо використання природних продуктів є актуальним для людей, схильних до алергії на хімічні компоненти, якими насичена вся косметика. Одне з популярних напрямків – використання персикового масла, що містить величезну кількість корисних речовин, включаючи вітаміни А, В, Е, С, Р. Його застосовують як для догляду, так і для здоров'я.

Властивості персикового масла

Видобувають екстракт за рахунок пресування кісточки персика з допомогою холодного віджиму, після чого вона проходить фільтрацію. Користь його безцінна: воно підходить людям, які страждають від алергії, спровокованої косметикою, а ще продукт ідеальний для чутливої шкіри, зрілої, запаленої. Після виготовлення склад насичений ніжним запахом персика, має жовтуватий колір і м'який на смак. Персик наділений такими властивостями:

  • володіє багатим складом (жирні кислоти, які необхідні організму – лінолева, олеїнова, пальмітинова, стеаринова і т. д.);
  • містить комплекс вітамінів і біофлавоноїдів, мінеральних речовин;
  • активно бореться зі старінням шкіри, вважається антиоксидантом і адаптогеном;
  • вважається відмінним стимулятором кровотворення;
  • налагоджує роботу обміну речовин;
  • лікує деякі шкірні захворювання;
  • покращує стан шкіри;
  • позитивно діє на травлення.

Засіб з персика може бути в продажі в аптеці, звичайному магазині косметичних засобів або продуктовому. Вартість варіюється, виходячи з кількості натурального продукту і виробника. Його можна замовити або купити дешево в інтернеті, але переконайтеся, що доставка не вийде дорогою. До того ж, важливо особисто перевірити термін придатності натурального масла. Купівля фото продукту – не самий надійний варіант. Рекомендується читати відгуки про олії персика, інструкцію, щоб знати, як правильно користуватися.

Застосування

У сфері фармацевтики persicorum застосовують для виготовлення широкого ряду лікарських препаратів. Ще його додають в страви, використовуючи як харчову добавку, наносять на волосся, обличчя для підтримки краси і здоров'я. Що стосується медицини, екстракт допомагає лікувати захворювання серцево-судинної системи, анемії, жовчнокам'яну хворобу, зміцнює імунітет при ЛОР-захворюваннях.

Для того, щоб просто підтримувати своє здоров'я, потрібно заправляти страви маслом з персика. Але якщо метою є краса, то суміш відмінно підходить як препарат для домашнього використання. Витяжка з персика хороша для догляду за шкірою, волоссям. Іноді засіб наносять як антицелюлітний крем.

Персикове масло в медицині

Персик зміцнює здоров'я завдяки високій концентрації вітамінів, мінералів. Рекомендується застосовувати масляний екстракт всередину, це допоможе впоратися з серцево-судинними захворюваннями. За рахунок калію, магнію і жирів в організмі знижується рівень холестерину, водний баланс приходить в норму, стабілізується робота міокарда. Лікувальні властивості персикового екстракту допомагають ослабленому організму підтримувати імунітет як дорослого, так і дитини.

Якщо регулярно застосовувати всередину, налагодиться робота травної системи. Засіб надає невеликий проносний ефект, очищаючи організм від токсинів і шлаків. Результат – органи працюють стабільніше, волосся, шкіра стає краще. У медицині досі використовують екстракт персика для виготовлення препаратів: склад можна застосовувати у гінекології – для дівчаток масло підійде, щоб вилікувати синехії. Але для початку варто перевірити організм на відсутність алергії.

В ніс

Перед лікуванням для початку промокніть олійною витяжкою серветку і понюхайте: якщо не виникне неприємна реакція, то нею можна лікуватися. Персикове масло для носа є корисним засобом в боротьбі з застудою. Необов'язково заливати всю суміш в ніс, якщо у вас легкий нежить – можна просто змащувати слизову оболонку екстрактом персика з його ядра. Але якщо ніс закладений і вимагає більш серйозних рішень, можна спробувати закапувати по 1-2 краплі в кожну ніздрю. Всього рекомендується не більше 10-12 крапель в день.

Від кашлю

Якщо людину часто турбує фарингіт, кашель, а горло дере, можна спокійно застосовувати олійну витяжку з кісточок персика. Необхідно просто закапати в кожну ніздрю засобом по 5 крапель. Воно стікає по стінці горла, лікує його, усуває сухість, робить благотворний вплив на бронхи. Можна використовувати інший рецепт: змочуйте ватний тампон маслом, промакиваете горло або додайте в склянку води 5-10 крапель олії – це прибере неприємне першіння, позбавить від сухого кашлю.

Для внутрішнього застосування

Щоб підтримати здоров'я, застосовують персикову витяжку всередину. Фахівцями доведено, що якщо пити складу в якості профілактики, то поступово починають виходити з організму шлаки і токсини. Результат – організм очищається, омолоджується. Рекомендується випивати 1 столову ложку масла за годину до їжі. Такий крок допоможе налагодити роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, позбутися від запорів, а також подіє як сечогінний і жовчогінний засіб. Рекомендується застосовувати теплим.

У гінекології

Особливою популярністю користується персиковий екстракт в гінекології. Він працює як профілактичний засіб у поєднанні з медикаментозними препаратами. Особливо часто засіб застосовують при лікуванні синехії у дівчаток (зрощення статевих губ), ліки запрацювало непоганий відгук у цій сфері. Якщо не боротися з цим захворюванням, це може призвести до повного заростання сечового проходу, що спровокує потрапляння бактерій і виникнення інфекції. Бажано протирати інтимні місця ваткою, яка змочена в маслі.

Для новонароджених

Часто матусі стикаються з опрелостями у новонароджених дітей: щоб їх уникнути, використовують протирання маслом з персика. Необхідно просто капнути суміш на долоні, розтерти і протерти шкіру немовляти. Можна прибрати запалення на зовнішніх статевих органах новонародженого за допомогою персикового екстракту. Що стосується ЛОР-захворювань, масло відмінно підходить і для дітей. Капають його в ніс дітям як підрослим, так і новонародженим з перших днів застуди, ГРВІ, при запаленні носоглотки.

Використання в косметології

Успішно застосовується персикове масло в косметології як самостійний засіб, так і в якості добавки в крем. Професіонали в сфері краси гарантують, що після використання такого натурального догляду ваша шкіра оживе, стане молодий і пружною. Рідина з кісточок персика здатна якісно живити шкіру, глибоко зволожувати, регенерувати.

Продукт допомагає підтримувати водний баланс, пружність і еластичність шкіри, розгладжує зморшки. Застосовують як для чутливої шкіри, так і для зрілої. Кожен косметолог стверджує, що якщо використовувати засіб регулярно і тривалий час, воно здатне зміцнювати судини і очищати пори. Персик можна знайти в бальзамі для губ, який діє як зволожуючий засіб.

Для особи

Відмінним рішенням буде використовувати персикове масло для особи:

  • Воно ідеально підходить для чутливої і сухої шкіри. Для комбінованої або жирної рекомендується трохи додавати в звичайні косметичні засоби для догляду.
  • Можна використовувати як нічний засіб для зволоження обличчя, шиї. Вранці шкіра стає шовковистою і оксамитовою.
  • Персикову маслянисту рідину можна застосовувати навіть для повік.
  • Зняти запалення або подразнення на шкірі можна з допомогою олії: просто налийте трохи засобу на паперовий рушник, прикладіть до прыщу або місцем з ранкою.
  • Для зрілої шкіри персикове засіб застосовується, щоб позбутися від вікових зморшок і дрібних зморшок навколо очей.

Для волосся

Щоб повернути колишній блиск, наситити вітамінами, зміцнити структуру, необхідно застосовувати персикове масло для волосся. Воно живить не тільки кінчики, коріння волосся, але зволожує, зміцнює, і просто покращує шкіру голови, що позбавляє від свербежу, лущення. Щоб вирішити таку проблему, як посічені кінчики, можна регулярно змащувати їх персиковим ліками, до того ж це прискорить ріст волосся. У домашніх умовах готують маску для волосся на основі персика з додаванням різних інгредієнтів. У магазині можна знайти шампунь, який буде містити персиковий екстракт.

Для нігтів

У догляді за красою нігтів цьому засобу немає рівних. Масляна витяжка кісточок персика робить кутикулу і нігтьову пластину більш міцними, самі нігті ростуть швидше. Щоб домогтися такого ефекту, потрібно робити масаж кутикули з маслом персика по 15 хвилин 2-3 рази на день. Особливо воно вважається корисним для тих, хто постійно фарбує нігті лаком, хімічні інгредієнти якого травмують нігтики. Вибрати засіб можна як в аптеці, так і в звичайному косметичному магазині за доступною ціною.

Для тіла

Засіб на основі персикового екстракту допомагає прибрати розтяжки після вагітності. Ефірне масло персика є незамінним у боротьбі з целюлітом і підтримці краси тіла. Фахівці стверджують, що воно здатне проникати глибоко в покриви шкіри і руйнувати жирові відкладення, підвищуючи пружність тіла. Щоб масло персика проти целюліту було ефективним, необхідно змішати продукт з іншими ефірними маслами і робити антицелюлітний масаж. Можна замовити скраб або мазь в інтернет-магазині.

Для масажу

Для масажу, згідно інструкції, можна використовувати чистий екстракт персика, а можна змішувати з іншими ефірними маслами в пропорції 2 краплі ефірного масла на столову ложку персикового. Засіб наливають на долоню, воно розтирається, трохи нагріваючись, і масажними рухами наноситься на тіло. Персикове масло для масажу підходить, тому що не вбирається в шкіру відразу.

Ціна

Щоб приблизно знати, скільки коштує персикова витяжка в аптеці, зверніть увагу на цифри далі. В таблиці вказана середня ціна в аптеках Москви і Санкт-Петербурга. Купити персикове масло в аптеці буде кращим варіантом для лікувальних цілей. Для косметичних цілей, можна звернутися в звичайний магазин із засобами по догляду за обличчям і тілом.

АптекаСередня ціна
Мережа аптек «5mg», 50 мл55 рублів

«Доктор Солетов», 25 мл

23 рублів

«Озерки», 50 мл

50 рублів

Аптечна мережа «36,6», 25 мл116 рублів
«Балтика Мед», 25 мл66 рублів

Відео Персикове масло для особи. КОРИСТЬ і ЗАСТОСУВАННЯ персикового масла для обличчя

Відгуки

Аліна, 26 роківЗастосовувала персикове диво-засіб для зміцнення вій, брів. Ефект сподобався, але довелося використовувати регулярно двічі на день. Вії стали більш шовковистим, густим. Відмінно підходить як профілактичний засіб або лікувальний. Пізніше стала мазати і кінчики волосся, щоб позбутися від пошкоджених кінців. Відмінно допомогло в боротьбі з посіченими кінцями.
Марго, 32 рокиПерепробувала майже всі креми з мас-продукції, так як на більш дорогу не дозволяє витратитися бюджет. Ніякі креми мені не підходять, від всіх виникає алергія, подразнення у вигляді почервонінь. Прочитала, що краще використовувати натуральні олії, вирішила придбати персикове. Мені подобається ефект!
Марія, 43 рокиЗавжди хвилювала тема здоров'я, здорового харчування. Стала помічати, що виникають проблеми з ШКТ як тільки з'їм важку або не зовсім правильну їжу. Мені порадили додавати персиковий екстракт в страви, з часом я стала почувати себе краще. Таке відчуття, що організм очищається, виходить все непотрібне і залишається тільки легкість.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!