Медовий масаж від целюліту в домашніх умовах. Як правильно і часто робити медовий антицелюлітний масаж

Проблема целюліту турбує багатьох сучасних жінок. З цим недоліком з успіхом борються косметологи за допомогою різних засобів, але найбільш ефективним вважається натуральний мед. Регулярний масаж з бджолиним продуктом додасть шкірі пружності, позбавить від целюліту.

Мед проти целюліту

Бджолиний продукт – це не магічна субстанція, що рятує від шкідливих звичок. Його надмірне вживання призводить до накопичення жирових відкладень. Однак при помірному внутрішньому і місцевому застосуванні мед здатний впоратися з багатьма проблемами. Нікотинова кислота, що міститься в його складі, виводить холестерин і розширює судини, що робить продукт ідеальним для шкіри. До того ж мед містить вітамін В2, створює колаген, який є основним будівельним матеріалом шкірних покривів.

Корисні властивості меду для шкіри використовують косметологи, адже за допомогою продукту бджільництва епідерміс глибоко очищається, поліпшується лімфатичний відтік, розчиняються целюлітні жири. Процес медового масажу зміцнює жіноче здоров'я, у внутрішніх органах налагоджує обмінні процеси, тому швидше відбувається позбавлення від зайвих кіло.

Медовий антицелюлітний масаж

Проникаючи вглиб шкіри, бджолиний продукт з'єднується з накопиченими шлаками і легко виводиться разом з ними в процесі спеціальної масажної техніки. В результаті підвищується тургор, розчиняється підшкірний жир. Крім іншого, масаж з медом від целюліту провокує активацію вироблення еластину і колагену, покращує лимфоток, звільняє організм від зайвої рідини. Процедура не тільки прибирає зовнішні ознаки апельсинової кірки, але і позбавляє від причини, що їх викликала – від порушення кровообігу в дрібних судинах. Курс медового масажу від целюліту показаний при:

  • підшкірних жирових відкладеннях 1 і 2 ступеня;
  • міозитах;
  • остеохондрозі (стадія ремісії);
  • ожирінні;
  • невралгії;
  • захворюваннях дихальної системи;
  • вегетосудинної дистонії;
  • розумовому і фізичному перевтомі;
  • порушення сну;
  • зниженому імунітеті;
  • ішіасі;
  • радикуліті.

Медовий масаж для схуднення живота

Прибрати розтяжки після пологів, зробити пружний живіт, допомогти в схудненні боків у короткі строки можна, якщо пройти курс антицелюлітного масажу з медом. За відгуками жінок, які проходили таку процедуру, можна стверджувати, що за допомогою цього методу легко прибрати обсяг талії на 10 см. Для такого швидкого схуднення не потрібно жорстких дієт і додаткових фізичних навантажень. Після масажного курсу шкіра на животі перестає бути в'ялою, ознаки апельсинової кірки зникають, бліднуть розтяжки. Масаж живота з медом для схуднення покращує контури тіла.

Медовий масаж для ніг

Люди, які ведуть малорухливий спосіб життя, часто мають проблеми не тільки з шкірою ніг, але і з варикозним розширенням вен на нижніх кінцівках. При нестачі фізичної активності порушується їх кровопостачання, що сприяє прояву целюліту і варикозу. Процедура з використанням меду не тільки сприяє схудненню верхніх зон, але і вирішує питання набряклості нижніх кінцівок. Масаж медовий від целюліту для ніг надає регенеруючу і бактерицидну дію на шкірні покриви, запускає обмінні процеси, що сприяє усуненню апельсинової кірки.

Медовий масаж спини

Вплив продукту бджільництва на шкірні покриви відомо. Це одна з кращих методик оздоровлення суглобів спини і хребта. Медове масажування задньої частини тулуба допомагає при хворобах легенів, справляється з патологіями опорно-рухового апарату, грижею хребта. Антицелюлітний масаж спини змушує на проблемних ділянках циркулювати лімфу і кров з подвоєною силою, що призводить до швидкого зменшення підшкірного жиру. Також запускаються рефлекторні процеси, які впливають на правильну роботу внутрішніх органів.

Масаж стегон медом

Розбити жировий прошарок на стегнах всього за кілька процедур теж допоможе массажирование шкіри з медом. При цьому неважливо, до якого виду буде належати продукт – гречаний, липовий або соняшниковий. Правильно виконаний медовий масаж для стегон буде ефективний у будь-якому випадку. Процедура нерідко супроводжується хворобливими відчуттями і навіть облезанием ороговілого шару. Після першого сеансу можуть на стегні з'явитися синці, але це нормальне явище. З кожною наступною процедурою вони будуть поступово зникати.

Антицелюлітний масаж з медом в домашніх умовах

Боротьбу з апельсиновою кіркою не обов'язково вести в салоні. Не менше натуральний мед від целюліту в домашніх умовах допомагає. Якщо потрібно схуднути, то додатково слід дотримуватися правильного харчування і фізичних навантажень. Самостійно масажувати тіло необхідно близько 15 хвилин. Для кращого ефекту в мед бажано додавати ефірну олію (лимонне, апельсинове, лавандова, евкаліпт, ялівець). Співвідношення добавок: на одну чайну ложку бджолиного продукту – 5 крапель аромоолії.

Як робити медовий масаж від целюліту

Це проста, але болюча процедура. Техніка медового антицелюлітного масажу виконується спочатку легкими поплескуваннями і погладжуваннями долонями, а потім рухи стають більш сильними і різкими. Покрокова інструкція:

  1. Змішайте компоненти: додайте в мед ефірне масло. Маса повинна бути теплою.
  2. Розігрійте тіло в сауні, бані або ванною. Після нанесіть на проблемну ділянку шар приготованої маси. Почекайте кілька хвилин, щоб мед виконав роль живильної маски.
  3. Водите руками за годинниковою стрілкою, не відриваючи від шкіри. Потім щільно притисніть долоні до потрібного ділянці і різко відірвіть. При такому русі спостерігається відтягування шкірного покриву.
  4. Завершальним етапом стане очищення шкіри. Потім слід нанести на оброблену ділянку антицелюлітний або зволожуючий крем.

Як часто робити медовий масаж від целюліту

Антицелюлітна масажна техніка вимагає регулярного виконання. Найкращий ефект досягається після 10-15 процедур, які проводяться через день. Треба постаратися не робити перерви між сеансами більше 2 діб. Видимий ефект помітний після 5-7 процедур. Максимальний результат буде видно тільки через два тижні після завершення. Повторювати медовий масаж проти целюліту слід не раніше ніж через три місяці після закінчення курсу. Переваги даного методу полягає і в тому, що можна виправити навіть застарілі дефекти шкіри.

Протипоказання медового масажу

Мед корисний і поживний, але не всім він підходить. Основні протипоказання медового масажу від целюліту – це виражена алергія на продукти бджільництва і рясний волосяний покрив. Друге обмеження викликане високою хворобливістю процедури, адже мед дуже липкий. Не рекомендується проходити процедуру людям при наступних станах:

  • онкологічні або вірусні патології;
  • туберкульоз;
  • непереносимість болю;
  • захворювання крові;
  • наявність відкритих ран;
  • висока температура.

Ефективність медового масажу

Дана процедура дозволяє жінці максимально довго залишатися молодою і привабливою, адже ефективність медового масажу при целюліті доведена ще з давніх часів. Вже після першого сеансу омертвелый епітелій зникає, даючи доступ кисню, сприяючи оновленню клітин. Активні біологічні речовини, що знаходяться в складі меду, проникаючи в шкірні покриви, впливають на рецептори нервових закінчень, запускаючи ланцюжок рефлекторних реакцій, які живлять внутрішні органи. Важливий фактор для загального оздоровлення організму – виведення токсинів.

Відео: Медовий масаж в домашніх умовах

Медовий масаж від целюліту, як правильно робити?

Відгуки про медовий масаж

Надія, 45 роківМені стало цікаво, чи допомагає медовий масаж з медом від вікового целюліту, і я записалася на кілька сеансів в сусідній салон. Підготовка тіла була приємною – обмазали теплою і смачно пахне масою (напевно, ефірна олія додали). Потім була дуже болюча процедура. Після першого сеансу я відмовилася від продовження цієї затії.
Наташа, 19 роківНачитавшись в інтернеті захоплених відгуків про антицелюлітному масажі, вирішила і я піти на сеанси. Після першої процедури були синці на ногах, але потім вони поступово зникли. Шкіра після 3 процедур стала дуже м'якою, гладкою – приємно доторкнутися. Починається целюліт зник повністю.
Валерія, 25 роківКурс антицелюлітного масажу з медом проходжу щорічно перед літнім сезоном. Не можна сказати, що процедура безболісна (після сеансів залишаються синці і легкий свербіж), але результат завжди приголомшливий. Йдуть накопичені за зиму жирові ускладнення, талія втрачає об'єм, а шкіра набуває ніжну бархатистість.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!