Як і скільки потрібно крутити обруч для схуднення

Інформація про те, скільки потрібно крутити обруч, щоб схуднути, стане в нагоді жінкам, охочим в домашніх умовах за допомогою простого інвентарю виконувати ефективні тренування для тонкої талії. Застосовуючи спортивний снаряд щоденно протягом 1-2 місяців, можна домогтися схуднути, зміцнити м'язи на талії і пресі, усунути зайвий жир і зробити шкіру на животі більш гладкою.

Заняття з обручем для схуднення

Для того, щоб зробити тіло красивим, не обов'язково цілими днями пропадати в спортзалі. Таке просте пристосування, як хулахуп, або обруч, допоможе проводити заняття вдома, принесе користь для схуднення. Тренери з фітнесу радять дотримуватися головного правила – починати поступово з декількох хвилин в день і продовжувати проводити тренування щодня. Якщо не виконувати вправи з обручем регулярно, всі старання будуть безглузді.

Користь від обруча

Люди, що домоглися істотних результатів, знають про користь кручення хулахуп. Якщо вирішити, скільки потрібно крутити обруч, щоб схуднути, організм отримає безліч плюсів від вправ:

  • відновлюється кровообіг в області малого тазу;
  • тренується дихальна система;
  • стимулюється робота шлунка і кишечника;
  • зміцнюється м'язи на пресі, стегнах і талії;
  • поліпшується постава і координація;
  • зменшується ймовірність стресу;
  • зникає целюліт.

Для того, щоб заняття були більш ефективними, потрібно вибрати правильний вид обруча. Існує кілька різновидів, що відрізняються за вагою, ціною, додаткових опцій. Найсучасніші корисні снаряди випускаються з електронними пульсометрами і лічильниками калорій, з шипами, які посилюють масажний ефект. Ці моделі значно відрізняються за вартістю. Проте навіть самий легкий металевий обруч можна ускладнити, насипавши в нього пісок.

Скільки треба крутити обруч

Відповідаючи на питання, скільки потрібно крутити обруч, щоб швидше схуднути на стегнах і талії, фітнес-інструктори уточнюють, що навіть при постійних заняттях ефект буде залежати не тільки від витраченого часу, але і від додаткових заходів. При безперервній тренуванні з обертанням обруча, яка триває 45-50 хвилин, людина втрачає близько 500 калорій, а зменшення талії складає від 0,2 до 0,5 см.

Після проведення вправ організм сигналізує про витраченої енергії підвищеним апетитом. Для того, щоб заняття не пройшло марно, потрібно вибрати оптимальну дієту, що складається з продуктів, багатих на клітковину, білки або повільними вуглеводами. Тренування краще розділити на невеликі часові проміжки, в цьому випадку ефективність зростає.

Щоб прибрати живіт

Жир на животі прибрати складніше всього, він накопичується в цій області поступово, тому крім занять з хулахуп слід підключити вправи на прес і планку. Згідно відгуками схудлих жінок, регулярні тренування за 20 хвилин 2-3 рази протягом дня з утяжеленним обручем допомагають провести ефективний масаж живота, який стимулює зменшення жирової тканини.

Щоб схуднути

Для того, щоб знизити вагу, займаючись з хулахуп, використовуючи тільки цей вид спортивних тренувань, потрібно виконувати вправи регулярно кілька місяців поспіль по 40-60 хвилин в добу. Крім того, постаратися знизити кількість калорій, вживаних щодня. Маючи правильне уявлення про те, як і скільки треба крутити обруч, щоб схуднути, можна легко добитися потрібного результату.

Для талії

Багато жінок не витримують важкого темпу занять і воліють худнути більш легкими способами. Це пояснюється тим, що після початку тренувань навантаження припадає на бічні м'язи. В перші дні можуть турбувати неприємні хворобливі відчуття в області талії. Однак ця частина раніше інших починає набувати рельєфність. Ті, хто виявив завзятість і домігся бажаного ефекту, стверджують, що для формування талії потрібно крутити хулахуп 15-20 хвилин за день.

Які м'язи працюють при крутіння обруча

Під час обертання гімнастичного кола тіло здійснює коливальні рухи вперед і назад. За уявною простотою вправи варто одночасна робота майже 30 різних м'язів. До найважливіших належать м'язи:

  • спини;
  • ніг;
  • преса;
  • сідниць;
  • рук.

Якщо говорити про окремих групах м'язів, то при крученні хулахуп задіюються:

  • зовнішні косі;
  • грудні;
  • черевні;
  • литкові;
  • стегнові;
  • сідничні;
  • трицепси.

Як крутити обруч для схуднення

Слід не тільки вивчити відомості про те, скільки потрібно крутити обруч, щоб швидко схуднути, але і прочитати, як вибрати тренажер для занять, як правильно виконувати вправи для досягнення швидкого ефекту. Не потрібно дотримуватися порад, які рекомендують виконувати тренування між справою, дивлячись у телевізор. Краще вибрати для цього вільний час, коли ніхто не буде турбувати, включити улюблену музику і почати обертання хулахуп. Можна напружувати і розслабляти прес, задіяти рухи руками і ногами, тоді схуднення відбудеться швидше.

Техніка виконання

Велике значення має правильна постановка тіла і техніка обертання обруча. Краще встати в центрі кімнати, щоб не зачіпати навколишні предмети. Взяти хулахуп в руки, ноги розставити на ширину плечей. Крутнути обруч в будь-яку сторону, розпочати виконувати коливальні рухи вперед-назад, допомагаючи стегнами. Головне навчитися утримувати рівновагу. Руки підняти на рівень грудей, витягнути паралельно підлозі, перед собою або зігнути в ліктях, щоб вони не зачіпали снаряд. Якщо поставити ноги разом, посилиться навантаження на м'язи сідниць і преса, але становище буде менш стійким.

Вправи з обручем

Новачкам слід починати заняття з обручем поступово, щодня збільшуючи кількість вправ, час тренувань і темп обертання. Багато тренери використовують хулахуп не тільки для кручення на талії, з його допомогою можна тренувати ноги і руки. Добре підходить спеціальний комплекс вправ:

  1. Взяти обруч в руки, підняти над головою і робити повороти тулубом.
  2. Скористатися хулахуп, як скакалкою, стрибки через нього.
  3. Встати, розставивши ноги, обертати обруч поперемінно по 50 разів вліво і вправо.
  4. Зігнути коліна, виконувати обертання з такого становища.
  5. Робити випади, утримуючи рівновагу і продовжуючи виконувати обертальні рухи.
  6. Обертаючи обруч, виконувати повороти верхньою частиною тулуба і руками.
  7. Пересуватися по кімнаті приставними кроками, крутячи обруч.

Відео: Схуднути за допомогою обруча

Красива фігура з вправами з обручем

Відгуки

Ксенія, 24 рокиЗ дитинства любила крутити у вільну хвилинку залізний обруч, а коли з'явилася проблема із зайвою вагою, стала займатися з ним для схуднення. Головне, правильно підібрати період занять, щоб пройшов хоча б 1 годину після їжі. Друге правило – точно знати, скільки потрібно крутити хулахуп. Мені вистачило щоденних тренувань, тривалістю 20-25 хвилин.
Ольга, 39 роківВирішили з подругою займатися вдома, щоб добре виглядати на фото під час відпустки. Купила собі обруч з обважнювачами, прочитала відгуки, в яких детально розповідається, як і скільки крутити обруч. У перший тиждень було тяжко хворіли боки, хотіла кинути заняття, але вирішила зробити заміри і здивувалася – 5 см в талії зникли, фігура покращилася.
Софія, 30 роківУ мене після пологів було 18 кг зайвої ваги, не могла влізти ні в одні штани. Тоді я дізналася, скільки коштує обруч для схуднення з пухирцями і замовила його по інтернету. Стала займатися вдома за спеціальним відео урокам. Тренування починала через 1 годину після їжі, спочатку крутила по 5 хвилин, поступово дійшла до 20 хвилин 3-4 рази. Схудла за 2 місяці на 11 кг.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!