Способи позбавлення від фартуха на животі

Якщо жировий прошарок починає звисати, наприклад, після пережитого кесаревого розтину, жінка жваво цікавиться питанням, як прибрати фартух на животі і знову зробити власну фігуру бездоганною в домашніх умовах. Варіантів кілька, головне – вміло поєднувати фізичні навантаження з правильним харчуванням. Перед тим як прибрати обвислий живіт в домашніх умовах, рекомендується проконсультуватися з дієтологом.

Що таке фартух на животі

Так називають проблемну зону області живота, яка локалізується переважно в нижній його частині. Висяча шкіра з жиром приносить косметичний дефект, стає причиною комплексу неповноцінності, змушує жінку всерйоз задуматися про абдомінопластики. Можна щодня робити гімнастику, але такі вправи не завжди є ефективними. Без дієти шкіра буде висіти, а зовнішній вигляд фігури і далі буде засмучувати. Щоб прибрати фартух живота, потрібен комплексний підхід до проблеми, але для початку виявити патогенний фактор.

Чому живіт висить

Якщо жировий прошарок з'явилася внизу живота, є пояснення. Необхідно визначити і усунути причину, тоді і шанси позбутися огидного фартуха в рази підвищуються. Для жінок виною може бути кесарів розтин, при якому різані м'язи живота втрачають свою колишню еластичність. Появі фартуха може передувати та інша операція, наприклад, черевної порожнини. Під впливом таких провокуючих факторів жир накопичується, а позбутися живота без ліпосакції досить важко. Інші причини появи фартуха такі:

  • різке схуднення з появою висячих складок шкіри на тілі;
  • одна з форм ожиріння, неправильне харчування;
  • слабкий м'язовий тонус області преса;
  • генетична схильність;
  • гормональні порушення;
  • пасивний спосіб життя;
  • вагітність, пологи.

Можна підтягти обвислий живіт

Самостійно вирішити проблему появи фартуха живота складно, оскільки на фізичні вправи не вистачає часу, а відмовитися від улюблених солодощів – сили волі. М'язи преса ослабли, а обсяги талії здаються безнадійними. Насправді прибрати фартух і потягнути прес реально, методів предостатньо, як для жінок, так і для чоловіків. Перед початком нового етапу життя потрібно додатково проконсультуватися з лікарем на рахунок протипоказань, потенційних ускладнень.

Як прибрати звисаючий живіт після пологів

Ранкова зарядка – це тільки початок шляху, щоб прибрати фартух на животі без операції. Для видалення жирового прошарку потрібно щодня качати м'язи нижнього преса, а для цього щоранку після пробудження, не встаючи з ліжка, виконувати «Велосипед» і «Ножиці» в кількості 20 повторень за підхід, тричі з хвилинним відпочинком. Альтернативою може стати тренажер «Велосипед» або бігова доріжка, але для цього доведеться йти в тренажерний зал. Зміцнювати мляві м'язи живота можна ранковими пробіжками, але для цього важливо вибирати короткі дистанції, великі швидкості.

Говорити про дієту для усунення фартуха живота в період лактації не доводиться, та й не потрібно. Харчування годуючої матусі отже має бути правильним, щоб не спровокувати появу алергічних реакцій на тілі у новонародженої дитини. Важливо контролювати прийом рідини, щоб стимулювати обмін речовин і своєчасно забезпечувати приплив грудного молока.

Як прибрати дуже великий обвислий живіт

Можна обійтися без естетичної хірургії, навіть якщо фартух живота об'ємний. Способів багато, один з них – виключити жирну і калорійну їжу, акцент робити на стравах з ємним змістом білка. Це «будівельники» м'язів, які зміцнюють м'язовий корсет, роблять його міцним і пружним. Містяться в яйцях, молочної продукції, пісні сорти м'яса і риби. Спортсмени рекомендують додатковий прийом протеїнів, наприклад, сироватковий білок в порошку.

Щоб прибрати фартух з живота, найперше потрібно забезпечити жиросжигающие ефект в організмі. Для цього проводити інтенсивне тренування, комбінуючи вправи на прес і кардіо, елементи силового тренінгу. Замість хірургічних методів усунення огидного фартуха толстому людині можна порекомендувати заняття кроссфитом, наприклад.

Як прибрати відвислий живіт після схуднення

Якщо чоловік схуд, а замість фартуха на животі залишилася огидна складка шкіри, вирішити проблему можна не хірургічним методом, а спортом. Основна мета – прокачати м'язи преса, підвищити еластичність дерми. Додатково можна використовувати для живота косметичні обгортання, народні рецепти краси для підтяжки проблемних зон. Особливо ефективні шоколадні і медові суміші, витяжки водоростей і лікарських рослин.

Як позбутися від фартуха на животі

Фігуру можна вдосконалити в домашніх умовах, особливо це зацікавить жінок, у яких немає часу і зайвих фінансів, щоб прибрати фартух на животі в тренажерному залі з допомогою підказок і рекомендацій професійного тренера. Почати варто з харчування – в першій половині дня білки і складні вуглеводи, у другій – тільки білки і натуральні антиоксиданти. Для чищення кишечника і нормалізації травлення показано вживати кисломолочні продукти. Не забувати про користь фруктів і овочів, зелені. Додатково потрібна фізична активність, спорт і косметологія.

Самомасаж

Процедуру показано проводити вранці і ввечері, обов'язково поєднувати в одному комплексі відразу кілька вправ для живота. Самомасаж робити до прийому їжі або після неї, бажано на спустошений шлунок. Якщо поєднувати відразу кілька методів прибрати фартух з живота, результат буде замін приблизно через тиждень. Отже, вітаються такі вправи в положенні лежачи:

  1. Щипати шкіру живота, щоб складки почервоніли, але м'язи при цьому повинні бути максимально розслаблені. Для результату вистачає 5-7 хвилин.
  2. Лежачи в душі, необхідно направляти на фартух потік струменя, як би замінюючи масажні рухи.
  3. Виконувати інтенсивні розтирання фартуха з допомогою підігрітого меду, домогтися почервоніння шкіри.
  4. Придбати спеціальний масажер з роликами, яким інтенсивно розтирати проблемну зону. Аналогічно можна використовувати обруч, який крутити на талії до 15 хвилин за добу.
  5. Використовувати вакуум і ставити банки повинен чоловік, який розуміє суть того, що відбувається. Поверхневим самолікуванням краще не займатися.

Операція

Відомі радикальні методи, як прибрати фартух на животі, оскільки передбачають порушення цілісності шкірних покривів, використання місцевої анестезії або загального наркозу. Попередньо потрібно пройти діагностику на предмет виявлення прихованих захворювань організму, виключення діастаза. Отже:

  1. Ліпосакція – відкачування підшкірного жиру з проблемних зон. Це малоінвазивний метод, коли жирова маса виходить через спеціальні трубочки, що вводяться підшкірно.
  2. Абдомінопластика – висічення вогнищ патології. Складна процедура в естетичній хірургії, яка показана не всім, має медичні протипоказання.

Вправи

Є цілий комплекс вправ на різні види м'язів, при ритмічному виконанні яких підшкірний жир стрімко плавиться, звільняючи простір під дермою. Це прямі і косі скручування, підйоми ніг на різні кути, планка з декількох позицій, підйоми корпусу і навіть стрибки через скакалку. Важливо щодня крутити хулахуп, поступово нарощуючи темпи.

Відео: як прибрати жирової фартух на животі

ЯК ПРИБРАТИ ЖИВІТ і "фартух" внизу живота

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!