Чи можна схуднути, якщо немає сили волі: як її виробити і виховати в домашніх умовах

Зрозуміти, як схуднути, якщо немає сили волі, виховати в собі цілеспрямованість і навчитися робити схуднення приємним заняттям, допоможуть психологи. Ними був розроблений ряд простих хитрощів, завдяки яким красиве тіло перестане бути тільки мрією. Система розроблена на основі перетворення повсякденного життя в захоплюючі заняття спортом.

Як змусити себе схуднути в домашніх умовах

Змусити себе схуднути без особливих зусиль - чи це можливо? Стати красивим – не завжди означає наражати себе на дієті виснажливої, насильства над собою і заборонам. Побудуйте життя за принципом – не відмовитися від старого, а прийняти нове. Доповніть свій день корисними звичками.

  1. Завжди обирайте сходи, а не ліфт.
  2. Почніть танцювати вдома у будь-який час.
  3. Більше спите.
  4. Розробіть режим дня.
  5. Займіть весь вільний час захопленнями або необхідними справами.
  6. Частіше гуляйте в компанії друзів.
  7. Спробуйте освоїти новий вид спорту.
  8. Заведіть собаку і почніть її тренувати.

Все буде виходити, коли ви визнаєте проблему і погодьтеся почати змінювати себе. Перед тим, як схуднути, якщо немає сили волі, обов'язково запасіться терпінням. Іноді зміни стають болючим ударом по повсякденному житті. Позитивне ставлення до них сприятиме швидкому схудненню. Почніть з таких заходів:

  1. Змініть звичний раціон на більш низькокалорійне харчування.
  2. Віддайте перевагу алкоголю напої, що не містять спирт.
  3. Купуйте сухофрукти, а не масну солодку випічку.
  4. Частіше робіть перестановку або генеральне прибирання в будинку.
  5. Бажання перекусити компенсуйте склянкою звичайної води.
  6. Не хапайте їжу відразу, а ретельно пережовувати.

Не забувайте любити і хвалити себе, і тоді організм перестане чинити опір змінам. Щоб досягти хороших результатів, візьміть реальну мета – скинути 1-2 кілограми. Коли все почне виходити – бажання худнути буде збільшуватися. Поступово піднімайте планку. Пам'ятайте, що завдання завжди повинна бути здійсненним. Відточування силуету вимагає часу, тому не перевантажуйте себе.

Як виробити силу волі, щоб схуднути

Взяти себе в руки, почати тренуватися легко тільки в телепередачах. В житті, щоб стати струнким і підтягнутим, людині потрібно набратися терпіння. Коли немає сили волі схуднути, варто почати з малого:

  1. Візьміть за правило перестати тішити себе просто так – все, чого хочеться, потрібно заробити.
  2. Намагайтеся досягати результатів не тільки в гонитві за красивим тілом. Наприклад, під час прибирання добийтеся ідеального блиску дзеркал.
  3. Мрійте по-крупному:підкорення вершин гір, прогулянки по блакитним пляжів Греції, перемога в конкурсі краси, те, чого давно заважав зайву вагу. Мрія стане додатковим стимулом.
  4. У боротьбі з лінню збільшуйте навантаження. Змушуючи себе встати з ранку, виділіть 15 хвилин на зарядку, на наступному тижні додайте ще 15 хвилин на сніданок і т. д.
  5. Досягати належного ефекту допоможе ризик. Робіть те, на що раніше не вирішувалися.
  6. Знайдіть собі напарника для схуднення і додайте елемент змагання. Разом виходити буде швидше.

Розвинути силу волі, щоб схуднути, зовсім не складно. Коли є бажання, тоді з'являється енергія. Пам'ятайте, всі обмеження перебувають виключно у вас в голові. Повторюйте з ранку слова, бажано вголос: «Я знаю, що зможу досягти бажаного. Я не відступлю і доведу справу до кінця». Переборете себе – здобудете перемогу і над зайвою вагою.

Мотивація для схуднення

Одного бажання позбавитися від зайвої ваги мало. Замість спроб виховати характер, створіть для себе вартісну мотивацію. Для початку дайте собі відповідь на питання: «Якого результату мені необхідно досягти?». Відповідь – це і є мотивація до схуднення, залишилося зробити її наочною. Намалюйте таблицю «Хочу– маю». Перша колонка буде містити ваші ідеали і бажання, друга – життєві реалії. Наприклад, в «хочу» напишете здоров'я, а в «маю» приклейте результати аналізів і т. д. Як тільки «хочу» і «маю» співпадуть, рядок можна прибирати.

Для жінок

Належний психологічний настрій – перший крок до підтягнутою фігурі. Мотивація для схуднення жінкам спрямована на те, щоб викликати у представниці прекрасної статі почуття невдоволення собою. Кроки до її подолання:

  1. Купуйте одяг, про яку довго мріяли, але на пару розмірів менше. Нехай бажана річ завжди буде на видноті. Приміряйте її щотижня, поки не зможете надіти її.
  2. Сфотографуйте своє тіло в купальнику і поставте на заставку телефону. Не запам'ятовуйте свої виграшні ракурси, а зробіть фото тих місць, якими ви не задоволені. Дублюйте дії кожен місяць, поки зображення не задовольнить вас на 100%.
  3. Слухайте мотивуючу музику і дивіться фільми, надихаючі перебороти себе. Відмінні комедії "Школа для товстушок" або "200 фунтів краси" доводять, чого можна досягти, маючи реальний стимул.
  4. Відвідуйте пляж або басейн у відкритому купальнику. Допоможіть захоплених поглядів у протилежної статі.

Для чоловіків

Щоб не зірватися і почати ефективно скидати зайві кілограми, змініть ставлення до себе. Перед тим, як знайти в собі сили схуднути, годі жаліти і виправдовувати людину в дзеркалі. Мотивація для схуднення чоловікам базується на почутті боргу.

  1. Посперечайтеся зі значимою для вас людиною, що попрощаєтеся з надмірною вагою.
  2. Перетворіть щоденні тренування в гру з призами. Виграв – подарував собі нові кеди, програв – віддав свою річ кому-небудь.
  3. Дозвольте неможливого стати можливим. Поставте собі мету – влаштуватися на роботу тренером з фітнесу. Намагайтеся влаштуватися на цю роботу хоч щотижня, поки не приймуть в зал.
  4. Частіше знайомтеся з дівчатами. Питайте у них, що вони думають про вашу фігуру.

Відео: сила волі для схуднення

Про схуднення. Потрібна сила волі, щоб схуднути. Олена Чудінова

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!