Сиофор – інструкція по застосуванню для схуднення, склад і побічні дії

Препарати, рекомендовані для лікування діабету, популярні і у бажають позбутися зайвої ваги: особливо відомий у цій категорії Сиофор – інструкція по застосуванню для схуднення не припускає його використання, але навіть лікарі зрідка видають таку рекомендацію. Чи може даний лікарський засіб та його аналоги впливати на жирові відкладення і як підібрати правильну дозу, яка не зробить гірше організму?

Таблетки Сиофор

Серед лікарських препаратів, які вводять в терапевтичний курс осіб, які страждають на цукровий діабет 2 типу, найбільш активно виписуються є Сиофор. Він застосовується як для лікування вже наявного захворювання, так і для профілактики, оскільки змінює ступінь резистентності до інсуліну – головної причини стрибків цукру і, що важливо, зайвої ваги. Цей факт і став головною причиною, по якій лікар може порекомендувати Сиофор для схуднення своєму пацієнтові. Випускається він у вигляді таблеток з різною концентрацією активної речовини.

Додатково, застосування даного ліки впливає на:

  • серцево-судинну систему;
  • показники тригліцеридів;
  • холестерин.

Препарат Сиофор для схуднення несе ще кілька цінних «бонусів», не вважаючи можливість контролювати показники цукру в крові:

  • Зниження апетиту, що допомагає витримати дієту або просте скорочення раціону.
  • Вплив на гормони щитовидної залози (жінкам важко дається схуднення з-за проблем ендокринної системи).

Сиофор - склад

Для повного розуміння потенційної цінності даного препарату щодо схуднення вивчення інструкції потрібно починати з переліку входять в нього речовин. Склад Сиофора відкриває такий компонент як метформін – це представник категорії бигуанидов, виявляє гіпоглікемічну дію на організм. Тобто застосування даної речовини допомагає зниженню рівня цукру, а важливим плюсом метформіну є відсутність удару по нирках. Побічні реакції на цей компонент Сиофора – велика рідкість, а серед «бонусів» від його застосування є зниження ТТГ.

Крім метформіну Сиофор містить в якості допоміжних елементів (включаючи складові оболонки):

  • гипромеллозу;
  • повідон;
  • магнію стеарат;
  • макрогол;
  • діоксид титану.

Сиофор - інструкція по застосуванню

Задумали ви схуднення через зниження частоти коливань інсуліну, або націлені провести профілактику діабету, вам потрібно розібратися, кому рекомендовано застосування Сиофора, як це робити і як підібрати дозування. Офіційна інструкція Сиофора свідчить, що єдиним показанням до застосування може вважатися тільки цукровий діабет (II тип), при цьому дані таблетки вважаються «останнім засобом», що використовується лише при відсутності результату від дієти і прописаних фізичних навантажень для схуднення.

Сиофор 500 для схуднення

Мінімальна дозування метформіну, яка можлива для Сиофора (згідно з асортиментом російських аптек) – 500 мг. Застосування такої таблетки дозволено навіть у дітей, та особам, які розглядають варіант схуднення з Сиофором, бажано обійтися цим варіантом. У діабетиків лікарі припускають 2 варіанти застосування ліків:

  • як монотерапія – по 500 мг 2 рази за день;
  • комбіновано з інсуліном (при залежності) – підвищення від 500 мг до 2000 мг на день, тобто від 1 до 4-х прийомів.

Якщо говорити, як приймати Сиофор 500 для схуднення, то тут бажано зупинитися на запропонованому офіційною інструкцією варіантом монотерапії: протягом місяця пити таблетки Сиофор 500 за 1 шт. в день. Роблять це з їжею або після її прийому, т. до. застосування метформіну загрожує роздратуванням ШКТ. Мінімальна доза Сиофора на процес схуднення впливає м'яко, але і побічні реакції на ній – рідкість. При гарній переносимості інструкція дозволяє збільшення дози до 2-х таблеток Сиофора.

Сиофор 850

Даний варіант дозування, згідно офіційної інструкції, оптимальний для організму діабетика, але у здорової людини може бути сприйнятий як «важкий», тому приймати варто почати з половини таблетки. Сиофор 850 для схуднення використовується трохи рідше, ніж Сиофор 500, але загальні рекомендації і положення інструкції від виробника ті ж:

  • Загальний добовий максимум, що становить 3000 мг метформіну, навіть для швидкого схуднення перевищувати заборонено.
  • Курс схуднення на цьому медикаменту – місяць чи менше.
  • Через 2 тижні можна почати приймати препарат в підвищеній дозі 2 таблетки по 850 мг за добу.

Сиофор 1000

Самим сильним варіантом цього протидіабетичного засобу, пропонованим фармацевтичними компаніями, є Сиофор 1000. Застосування препарату в такій дозі для схуднення лікарі вважають нерозумним, оскільки це вже серйозний вплив на організм. Значно сильніше можуть постраждати нирки, оскільки метформін не повністю безпечний, так і вплив на рівень глюкози занадто явне. Перш ніж самостійно з'ясовувати, як приймати Сиофор 1000 для схуднення, здайте аналіз на цукор, т. к. дозування, згідно інструкції, підбирається за нього.

Кілька моментів застосування даного ліки:

  • Початкова доза для схуднення – 1/4 таблетки. Через кілька днів можна половину таблетки, а до кінця тижня, якщо немає негативних наслідків, цілую.
  • На час застосування цього ліки з харчування бажано вилучити прості вуглеводи, т. к. він блокує їх засвоєння. З відгуків можна помітити, що вживання цієї таблетки або цукерок і печива призводить до сильних розладів травлення.

Сиофор при вагітності

Майбутнім мамам схуднення на цьому препараті небажано. Російські лікарі повністю забороняють Сиофор при вагітності, пояснюючи свою позицію тим, що кількість проведених досліджень щодо здоров'я дітей, які народилися у жінок, які практикували прийом даного ліки, недостатньо для впевненого голосування «за» або «проти». При наявності сумнівів у безпеці препарату майбутній мамі краще підстрахуватися і відмовитися від сумнівної таблетки, адже методів схуднення (м'якого) на період очікування малюка чимало.

Сиофор - аналоги

Повноправною заміною в лікуванні діабету і коливань цукру за пунктом активної речовини та загальних положень інструкції лікарі називають лише 2 препарати:

  • Метформін.
  • Глюкофаж.

Кожен зазначений аналог Сиофора абсолютно ідентичний цього препарату по головному компоненту. Їх можна навіть знайти в тій же дозі – від 500 до 1000 мг, тому принцип застосування не змінюється, інструкція теж повторює майже буква в букву інструкцію до Сиофору. Єдина відмінність – склад оболонки і те, що Глюкофаж лікарі радять пити до їжі, а не після. Стосовно ж того, як приймати Метформін для схуднення, то тут все ідентично інструкції до препарату Глюкофаж.

Сиофор - протипоказання і побічні дії

Безпека цього ліки дуже відносна – навіть з відгуків можна побачити, що організм здатний гостро реагувати на метформін вже в перші дні прийому. Які Сиофор побічні дії має? Переважно це блювота і пронос, тобто розлади травлення, але може бути і втрата свідомості, а у випадках тяжкого передозування – кома. Якщо під час схуднення з цими ліками з числа своїх продуктів харчування ви не вилучили прості вуглеводи, вони будуть провокувати блювотний рефлекс.

Кілька застережень з офіційної інструкції:

  • При прийомі даного препарату денний раціон повинен «важити» більше 1000 калорій.
  • Довгі фізичні навантаження, особливо аеробні, забороняються.
  • Заборонено вживати алкоголь і препарати, що містять йод.

Протипоказаннями до цих ліків лікарі називають діабет I типу (можливо застосування виключно за рецептом лікаря, в тандемі з інсуліном), гострі захворювання нирок, патології печінки. Онкологія теж є причиною для заборони схуднення з Сиофором. За офіційною інструкції не варто приймати цей препарат під час інфекційних захворювань і при лікуванні алкогольної залежності. Комбінування з ліками, що мають у складі етанол, бажано запобігти.

Ціна Сиофор

Середня вартість цього медикаменту по Москві коливається від 300 до 350 р., визначається дозуванням метформіну. В таблиці ціна Сиофор за 60 таблеток вказана без доставки (якщо магазин або аптека її пропонують) для чистоти порівняння. Картина така:

Найменування

Ціна

Сиофор500

240-270 р.

Сиофор850

300-350 р.

Сиофор1000

370-430 р.

Відео: Сиофор від діабету і для схуднення

Сиофор і Глюкофаж від діабету і для схуднення

Відгуки

Інна, 29 роківСерйозної різниці між Сиафор1000 і Сиафор500 я не побачила, пила обидва варіанти. Кожен по 1 таблетці, курс був двотижневим. Хоч низька дозування, хоч висока, ефект один – моторошна тренування сили волі! При спробі з'їсти печиво починається блювота, т. к. ліки блокує вуглеводи. На чоловіка мого діє так само, а я грішила на свій організм.
Галина, 36 роківСиафор500 – замінник дієтолога 24/7! Варто спробувати з'їсти щось крім овочів/фруктів (каші теж пропускає, але без молока чомусь), відразу відкриваються всі «приємні» наслідки – бурчить живіт, виникає нудота, біль у шлунку. За тиждень таких «пригод» відвикла від заважає схудненню їжі та солі, за місячний курс втратила 4 кг.
Ольга, 23 рокиНе страждаю діабет, на Siofor натрапила випадково, купила (благо, дешевий), пропилу місяць. Якогось додаткового впливу на схуднення не помітила, а зниклі 2,5 кг списую на дробове харчування, яка вимагала інструкція до ліків. Зате перелік потенційних побічних дій величезний, комбінувати з медикаментом навіть вітаміни не можна.
Рита, 30 роківПила Сиофор850 рівно 3 тижні, скориставшись рекомендацією подруги, яка з ним худла. Кишечник почав турбуватися, хоча таблетку приймала вже після щільного обіду. Дізналася, що дозування краще вважати після вимірювання рівня цукру, а не наосліп з інструкції брати. Здала аналіз, стала пити по півтаблетки – пішло краще.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!