Від чого відмовитися, щоб схуднути - список шкідливих продуктів, як перестати їсти солодке і борошняне назавжди

Дієтологи стверджують – не кожна дієта допомагає схуднути надовго. Нерідко скинуті кілограми швидко повертаються назад. Від чого відмовитися, щоб схуднути назавжди, адже зовсім прибирати з раціону вуглеводи, жири або білки не можна, адже людині потрібно збалансоване харчування. Щоб прибрати зайву вагу, треба зі звичного раціону виключити деякі продукти і дотримувати правила прийому їжі.

Які продукти виключити, щоб схуднути

Люди набирають зайві кілограми, не тільки вживаючи макарони і солодощі. Порушують стрункість фігури і інші продукти, нешкідливі на перший погляд. Що виключити з раціону, щоб схуднути? Для ефективного зниження ваги треба прибрати не стільки висококалорійні продукти, скільки ті, які призводять до відкладення жирів, сприяють підвищенню апетиту, уповільнюють обмінні процеси. У цій категорії навіть дієтичні страви можуть не допомогти схуднути. Надзвичайно шкідливою і самої калорійною є їжа, збагачена насиченими жирами і простими вуглеводами.

10 шкідливих продуктів, від яких потрібно відмовитися

Щоб назавжди прибрати зайві кілограми, слід виключити деякий, нешкідливий на перший погляд, провіант. Отже, шкідливі продукти при схудненні:

  1. Макаронні вироби, присмачені соусами і м'ясом. Поєднання простих вуглеводів і жирів дуже шкідливо для фігури. Щоб схуднути, краще використовувати макарони з твердих сортів пшениці з сирими або відварними овочами, заправляючи малою кількістю рослинного масла.
  2. Солодкі або газовані напої. Це джерела порожніх калорій (приблизно 45 Ккал/100 г). Крім того, що таких напоїв псується зубна емаль, лимонна кислота, яка є обов'язковою їх компонентом, порушує кислотно-лужну рівновагу травного тракту, тому від них краще взагалі відмовитися.
  3. Кондитерські вироби. Торти, печиво, шоколад, морозиво багаті транс-жирами, перетворюються в прості вуглеводи при перетравленні. Крім цього в такі вироби додають смакові добавки, що провокують переїдання, тому схуднути з ними важко.
  4. Хлібобулочні вироби з пшеничного борошна. Ця їжа робить млявим кишечник, сприяє швидкому набору жирової маси. Якщо зовсім від неї відмовитися не зможете, краще вибирати зерновий хліб, який містить висівки.
  5. Продукти швидкого приготування. Чіпси, кукурудзяні пластівці, быстросупы, каші, картопляні пюре та інші подібні закуски – це їжа, що містить жири, крохмаль, підсилювачі смаку і барвники. Фаст-фуд – ідеальний засіб для збільшення маси тіла, яке ніколи не дозволить схуднути.
  6. Ковбаси. Ці вироби не зможуть замінити шматок м'яса і не допоможуть схуднути. Вони містять багато білка, жиру, солі, спецій. Калорійність ковбас перевищує 300 кал/100 г, тоді як, наприклад, куряче м'ясо має в два рази менше.
  7. Білий рис. Засвоюється дуже швидко, але не допомагає схуднути, так як викликає в крові стрибок рівня цукру. В результаті спостерігається енергетичний спад в організмі, який викликає бажання поїсти ще чого-небудь.
  8. Виноград. Містить дуже багато цукру в складі. Якщо ви хочете схуднути, потрібно їсти в обмеженій кількості.
  9. Алкоголь. Навіть слабоалкогольні напої провокують апетит, змушуючи закушувати жирною їжею чи солодкою їжею. Ви не зможете схуднути, не відмовившись від алкоголю.
  10. Соуси. Майонез, вершкова заправка та інші підливи сприяють набору ваги, адже вони висококалорійні. Щоб схуднути, краще замінити соуси рослинним маслом і оцтом.

Від якої їжі відмовитися, щоб схуднути

Які продукти виключити для схуднення краще повністю з раціону – вже розібралися. Однак для стійкого зниження ваги мало відмовлятися від цукру, жирної свинини або здоби. Якщо прийнято рішення назавжди відмовитися від надмірної маси тіла, потрібно дбати про здоров'я в цілому. Важливий аспект правильного раціону – приготування страви при схудненні. Спочатку необхідно:

  • відмовитися від жиру під час готування: використовувати посуд з антипригарним покриттям, не смажити продукти на великій кількості олії;
  • знизити калорійність м'ясних страв, видаляючи видимий жир і шкіру.

Спосіб приготування страви

Від чого відмовитися, щоб схуднути? Потрібно знизити кількість споживаної солі і всіляких приправ, збільшують почуття голоду. Вживаючи несолоні страви, людина зможе швидше схуднути, адже не буде переїдати. Відомо, що білі кристали розкривають смак їжі. Приготування дієтичних страв без солі допоможе схуднути ще й тому, що вода не буде накопичуватися в організмі, як буває після солоної їжі. Зайва рідина, як відомо, сприяє набору кілограмів.

Калорійність страв для схуднення

Знизити калорійність кожної страви можна, якщо його готувати на грилі, в духовці, на відкритому вогні, у воді або на пару. Останній варіант більш всього допоможе схуднути, адже при ньому відсутня необхідність у додаванні будь-якого жиру. Температура при цьому методі готування не піднімається до великих величин, тому не утворюються канцерогенні речовини, небезпечні для здоров'я. Навіть висококалорійні страви не дуже нашкодять фігурі, якщо використовувати такі пристрої, як пароварка або мультиварка, і повністю відмовитися від смаження.

Як харчуватися, щоб прибрати живіт і боки

Утворення жирових відкладень в районі боків і талії – це наслідок неправильного харчування. Яка дієта щоб прибрати живіт у будь-якої дівчини? Це 70% вуглеводів, 15% жирів і 15% білків. Вони боятися їсти м'ясо, п'ють знежирені йогурти, їдять солодкі фрукти, вечеряють цукерками, запиваючи чаєм. Від чого відмовитися, щоб схуднути в районі талії? Крім обмеження кількості їжі, необхідно дотримуватися збалансованого раціону:

  • 50% вуглеводів;
  • 30% білків;
  • 20% жирів.

Які вуглеводи потрібно виключити, щоб схуднути

Головний ворог зайвих кілограмів – це швидкі вуглеводи. До них відносяться продукти, смажені у фритюрі, випічка, фастфуд, солодкі страви. Від них треба відмовитися, адже все є з'єднанням молекул моносахаридів, які мають високий глікемічний індекс. Швидкі вуглеводи не несуть користі, особливо, якщо хочеться схуднути. Єдиний випадок, коли вони можуть бути корисні – набір маси тіла. Які вуглеводи не можна їсти при схудненні:

  • цукор (фруктоза, глюкоза);
  • натуральний мед;
  • шоколад;
  • варення;
  • солодкі фрукти, ягоди (кавун, ананас, манго, диня, банани, родзинки та інші сухофрукти);
  • картопля;
  • пшеничний хліб.

Як перестати їсти солодке і борошняне назавжди

Дієтологи стверджують, перше, від чого відмовитися, щоб схуднути – борошняні та солодкі страви. Зробити цей крок складно, тому потрібно обзавестися мотивацією. Це гарна фігура і здорові зуби. Також слід пам'ятати, що зловживання цукром призводить до цукрового діабету і навіть до онкології. Поради, як відмовитися від цукру назавжди:

  • кондитерські відділи рідше відвідуйте;
  • солодке замініть протеїном;
  • для боротьби з депресією вживайте не борошняне, а горіхи і фрукти, багаті вітаміном С;
  • купуйте десерти у відділах для діабетиків;
  • виробленню гормону щастя сприяють гриби, молоко, яйця, сир – замініть ними солодке;
  • займайтеся улюбленою справою, воно допоможе забути про солодощі;
  • швидше схуднете, якщо перегляньте раціон, щоб він складався з 6 порцій, в яких немає місця солодким перекусу.

На скільки можна схуднути, відмовившись від солодкого

Якщо різко обмежити або зовсім відмовитися від продуктів з високим вмістом цукру, то вже через місяць ви не зможете себе дізнатися за старими фото. В середньому процес зниження ваги без жорсткої дієти проходить – мінус 1-2 кілограми на тиждень. Щоб швидше схуднути без солодкого без шкоди для свого здоров'я, робіть упор на каші, які нормалізують глюкозу в крові. У списку дозволених круп: пшенична, кукурудзяна, вівсянка, гречка, коричневий рис.

Чи можна схуднути, відмовившись від вечері

Перш ніж радикально змінювати раціон, потрібно проконсультуватися з лікарем, адже існують хвороби, при яких довго утримуватися від їжі – табу. Якщо шлунок інші органи ШКТ в порядку, то ненадовго можна відмовитися від вечері, щоб схуднути. Замість повноцінного прийому їжі, можна з'їсти великий фрукт, маленьку тарілку овочевого салату або випити склянку кефіру з ложкою меду.

При такому способі життя кілограми йдуть повільно, але не повертаються – це науково доведений факт. Якщо перемогти звичку наїдатися перед сном, то хороший сон та гарний настрій вранці вам будуть забезпечені. Всі необхідні речовини організм буде отримувати під час сніданку та обіду, а ввечері краще приділити час перегляду улюбленого фільму або цікавим хобі, щоб думки про їжу вас не відвідували.

Відео: Що треба виключити з раціону, щоб схуднути

Що їсти, щоб схуднути Топ 5 продуктів. Олена Чудінова.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!