Мікрокристалічна целюлоза для схуднення: користь і склад

Ринок фармацевтики сьогодні пропонує масу препаратів і систем для зниження ваги тіла. Серед різних засобів переважно з синтетичним складом лише малу частину займають природні речовини. До даної категорії відноситься целюлоза.

Що таке мікрокристалічна целюлоза

З допомогою МКЦ можна значно скоротити кількість уживаних калорій, що стане основною причиною для зниження маси тіла. Мікрокристалічна целюлоза – це порошкоподібна речовина, вироблене з природної целюлози і призначена для очищення організму від продуктів розпаду, токсинів, радіонуклідів, зайвої рідини. Сорбуючі властивості препарату забезпечують такий позитивний ефект:

  • відбувається нормалізація холестерину і цукру в крові;
  • здійснюється зміцнення імунітету за рахунок очищення кишечника від шкідливих компонентів;
  • видаляються різні отруйні речовини;
  • відбувається поліпшення настрою, зростає фізична витривалість, відбувається підвищення працездатності;
  • знижується ризик виникнення злоякісних новоутворень;
  • стимулюється робота травної системи;
  • організм одержує достатню кількість харчових волокон (клітковини);
  • налагоджуються обмінні процеси;
  • здійснюється профілактика появи каменів у сечостатевій системі, розвитку гастроентерологічних та серцево-судинних хвороб.

Целюлоза для схуднення

Кристалічна речовина застосовується в медицині як замінник таких сорбентів, як білий чи чорний вугілля. Натуральне ліки забезпечує природне очищення організму від токсинів, які потрапили в тіло внаслідок отруєння алкоголем або неякісними/простроченими продуктами харчування. Крім того, дія препарату спрямована на полегшення стану людини з атеросклерозом, діабетом, захворюваннями ШКТ.

Тим не менш, частіше використовується микроцеллюлоза для схуднення. Клітковина в таблетках, по завіреннях виробників, допомагає швидко відкоригувати фігуру і знизити вагу. Лікарі настійно рекомендують перш, ніж худнути за допомогою препарату, ретельно вивчити інструкцію, щоб виключити протипоказання. Якщо не дотримуватися рекомендацій і свідчень, можна нанести серйозної шкоди організму.

Очищення мікрокристалічної целюлозою

Потрапляючи в шлунок, відбувається розпад від води і розбухання мікрокристалічної целюлози. Оскільки речовина сильно збільшується в об'ємі, у людини виникає відчуття ситості, завдяки чому можна скоротити добову калорійність меню. Очищення мікрокристалічної целюлозою дозволяє схуднути і видалити з організму шлаки, інші шкідливі речовини. Тільки за рахунок виведення «бруду» з тіла можна скинути 2-5 кілограмів.

Шкода мікрокристалічної целюлози

Головний мінус препарату – здатність розтягувати шлунок, внаслідок чого після завершення курсу схуднення людина може мати підвищений апетит, про що свідчать відгуки випробували МКЦ. Крім того, можливу шкоду мікрокристалічної целюлози – це:

  • важкість у шлунку;
  • запори;
  • здуття живота, метеоризм;
  • авітаміноз (клітковина видаляє не тільки шкідливі, але і корисні речовини, включаючи вітаміни).

Останній пункт пояснює, чому пити микрокристаллическую целюлозу небажано з іншими препаратами в результаті їх ефект буде сильно знижений. При підозрі виникнення побічних ефектів варто збільшити споживаний об'єм води і випивати по склянці кожні півгодини. Лікар, крім того, може порадити при цьому прийняти м'яке проносне засіб. Тим не менш, побічних ефектів легко уникнути, якщо дотримуватися інструкції по застосуванню препарату.

Інструкція мікрокристалічної целюлози

Таблетки МКЦ для схуднення будуть неефективними, якщо не дотримуватися хоча б легкої дієти. Мікрокристалічне речовина ліквідує порушення кишкової мікрофлори, видалить шлаки, але не зможе запустити процес жиросжигания, тому важливо на час прийому кошти скоротити калорійність раціону і виконувати фізичні вправи аеробного типу (займатися фітнесом, аеробікою, бігом, плаванням). Крім того, правильний прийом препарату передбачає вживання підвищеної кількості води (не менше 2 л на добу).

Як приймати МКЦ для схуднення

Випускається харчова целюлоза у вигляді порошку і таблеток. Препарат відноситься до категорії природних, тому не має строгих протипоказань і рідко викликає побічні дії. Микрокристаллическую целюлозу приймають, запиваючи великою кількістю води, інакше можуть виникнути запори або інші розлади травного тракту. Якщо проблеми все ж таки виникли, потрібно скоротити прийом препарату і збільшити споживання рідини.

Целюлоза в таблетках буде максимально ефективною, якщо приймати її правильно. Спочатку дозування повинна становити 5-10 капсул на добу, через 3 дні кількість препарату можна збільшити до 20-30 таблеток (за один прийом допускається пити від 7 до 10 шт.). Щоб почати худнути, курс прийому МКЦ повинен тривати як мінімум 1-2, а оптимально – 3 місяці.

Паралельно з мікрокристалічної целюлозою повинні застосовуватися інші методики для схуднення, оскільки без комплексного підходу до боротьби із зайвою вагою домогтися серйозних успіхів неможливо. Крім прийому препарату потрібно займатися спортом і обмежити себе в харчуванні (відмовитися від солодкого, мучного, солоного, смаженого). Оскільки клітковина не перетравлюється, а розбухає і займає багато місця в шлунку, даючи відчуття ситості, нею можна замінити 1 прийом їжі на добу.

Виправданою мірою буде застосування МКЦ в ролі харчової добавки до їжі: засіб не має смаку, запаху, тому ви не помітите його в стравах. Щоб використовувати целюлозу даними чином, попередньо її потрібно замочити у воді, і лише потім додавати до продуктів харчування. Найкращим часом для очищення організму за допомогою МКЦ вважається весна і літо, оскільки взимку в організмі погано переробляється і виводиться рідина.

МКЦ при вагітності

Незважаючи на повністю натуральний склад препарату, МКЦ при вагітності і лактації заборонений. Це пояснюється багатьма факторами, включаючи видалення речовиною корисних компонентів з організму майбутньої мами. Якщо жінка збирається худнути під час виношування плоду, їй варто періодично робити розвантажувальні дні на фруктах і овочах, трохи скоротити добову калорійність меню і чергувати прийом тієї або іншої їжі, відстежуючи власне самопочуття.

Протипоказання МКЦ

Препарат дозволено приймати навіть в підлітковому віці, тим не менш, він підходить не для всіх: існує перелік протипоказань, з яким потрібно ознайомитися перед початком прийому засобу. Так, таблетки з целюлозою не можна приймати:

  • вагітним, годуючим жінкам;
  • людям з частими запорами;
  • у літньому віці, коли люди відчувають нестачу поживних речовин;
  • при авітамінозі;
  • у тандемі з іншими ліками типу антибіотиків або антидепресантів (ні МКЦ, ні такі кошти не принесуть очікуваного ефекту);
  • людям, які страждають метеоризмом;
  • при схильності до здуття живота;
  • людям, у яких порушена кишкова мікрофлора;
  • при анорексії або булімії.

Відгуки лікарів про мікрокристалічної целюлози для схуднення

Велика частина фахівців скептично ставиться до прийому подібних Бадів, тим не менш, є і позитивні відгуки лікарів про мікрокристалічної целюлози для схуднення. Основні плюси кошти – це швидкість дії та ефективність, однак дієтологи відзначають, що препарат може бути марним і навіть небезпечним, якщо:

  • ви не має фізичної активності, не дотримуєтеся дієтичного харчування (навіть на упаковці капсул з целюлозою зазначено, що при прийомі препарату добова калорійність їжі не повинна перевищувати 1500 кКал, інакше процес витрати організмом скупчення жиру не почнеться).
  • замінити мікрокристалічної клітковиною їжу (МКЦ хоч і насичує організм, але не може забезпечити надходження всіх корисних речовин, в результаті починає страждати спочатку шлунок, а після і інші органи/системи);
  • ви допускаєте передозування (збільшення дози мікрокристалічної целюлози призводить до патологій ШКТ, причому на швидкість схуднення це не впливає)

Аналоги МКЦ

Капсули з мікрокристалічної целюлозою випускають відразу кілька фірм, серед яких більшою популярністю користуються Евалар Анкир, Кортес. Крім того, деякі виробники пропонують препарат у вигляді порошків. Більшість засобів для схуднення мають завищену вартість, є небезпечними для здоров'я, тому здатні завдати шкоду людині. Тим не менш, є аналоги МКЦ, які виробляються з безпечної сировини і коштують недорого. До таких препаратів відносяться:

  • Сибірська клітковина («Леді Фітнес», «Льняна», «Пінний», «Тонка талія», тощо);
  • препарат «Гарцинія форте» (на основі гарцинії);
  • БАД «Термінатор жиру» (на основі зеленого чаю);
  • Альгот з ламинарией (у складі декілька видів висівок).

Ціна на микрокристаллическую целюлозу

Продукцію від фірм Евалар, Кортес та інших можна знайти в аптеці, де мікрокристалічна целюлоза відпускається без рецепта. Крім того, добавку можна купити в інтернет-магазині, вибравши відповідний обсяг по каталогу онлайн і замовивши доставку на будинок. Скільки коштує МКЦ? Приблизна ціна целюлози в Москві на продукцію різних компаній:

  • целюлоза «Кортес» - 90 рублів;
  • целюлоза «Двірник внутрішніх органів» - 100 рублів;
  • целюлоза Анкир «Евалар» – 100-600 рублів (в залежності від обсягу упаковки).

Відео: що таке МКЦ

Препарати для зниження апетиту: Мікрокристалічна целюлоза, Редуксин, Турбослім

Відгуки про микроцеллюлозе для схуднення

Валентина, 38 років,Коли вперше пробувала худнути за допомогою целюлози, скинула більше 10 кг за літо. Я пила по 3 таблетки натще, через півгодини їла йогурт і до вечора голоду не було, (в раціоні залишилося молоко, овочі і фрукти, від м'яса я відмовлялася). Через рік частину ваги повернулася, і я знову спробувала схуднути на целюлозі, але препарат перестав діяти.
Маргарита, 25 роківМене привабила целюлоза Анкир від фірми «Евалар» для схуднення своєю низькою ціною (100 рублів). У тому, що МКЦ допомагає скинути вагу, я не сумнівалася – був приклад близької подруги, яка схудла з його допомогою на 6 кг. Тим не менш, препарат зміг мене здивувати тим, що прибрав висипання на обличчі, які дошкуляли мене останні кілька років.
Катерина, 33 рокиЯ брала МКЦ з метою схуднути, але результату не дочекалася і кинула цю затію. Якщо йти по шляху найменшого опору, відчутного ефекту не досягти, тому, якщо ви хочете скинути зайву вагу – йдіть у спортзал, скоротіть калорійність їжі і пийте більше рідини. Целюлозу теж можна використовувати, але лише як додаток до перерахованого.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!