Детокс - що це таке. Детокс-програма в домашніх умовах для очищення організму та шкіри з меню

Важливо не стільки сидіти на дієті, скільки правильно і своєчасно очищати кишечник, позбавляючи його від продуктів інтоксикації – отрут, токсинів, шлаків. Дієтичний ефект не затримається. Детокс-очищення організму, яке забезпечує радикальні зміни у зовнішньому вигляді, відмінне самопочуття худне людини.

Що таке детокс

Щоб схуднути, важливо врегулювати обмінні процеси організму на клітинному рівні. Детокс – це ефективна боротьба з результатами святкового переїдання, пасивного способу життя. Запропонований курс живлення розрахований на 3-5 діб, дозволений до проведення в домашніх умовах без шкоди для здоров'я. Не виключено голодування, оскільки належить внести певні корективи в добове меню.

Детокс-програми

Якщо з'явився надмірна вага, не можна зволікати. Обрана програма Detox допоможе остаточно позбутися проблемних зон, стати легше, очистити органи травлення, поліпшити стан шкіри, волосся, нігтів. Оскільки в організмі накопичуються шкідливі елементи, система спалювання жиру – на сьогодні є оптимальним рішенням в будь-якому віці при відсутності протипоказань. Вибираючи принципи detox, звернути увагу рекомендується на такі напрямки:

  1. Голодування на овочевому відварі. Приймати зазначену рідина по 150 мл тричі за добу, при цьому трав'яний чай і воду дозволяється вживати необмеженими порціями. Тривалість такої програми – 4 дні.
  2. Голодування на воді. Найскладніша програма харчування, яка має певні медичні обмеження. Ефект буде, але така детокс-дієта під силу не всім бажаючим швидко і продуктивно схуднути.
  3. Соковий детокс. Вранці, вдень і ввечері можна пити тільки фруктові соки та коктейлі, готувати смузі. Дієтологи рекомендують розбавити дієту овочевими інгредієнтами, оскільки фрукти містять велику кількість цукру. Розбавити меню можна салатами з овочів.
  4. Веганські детокс. Основою раціону є рослинна їжа, кілька літрів води. Очищення ефективне при дотриманні програми від 7 до 21 днів. При вагітності такі експерименти не проводити.
  5. Детокс на парових овочах. Про жирних, гострих, солодких і смажених стравах і їх рецептах краще відразу забути. Кращий спосіб обробки їжі на пару, при цьому асортимент дозволених інгредієнтів обговорюється індивідуально.

Детокс для волосся

Якщо пасма відрізняються підвищеною жирністю, необхідно вибрати лікувальну косметичну маску, щоб врегулювати вироблення шкірного сала залозами голови. Щоб не шукати перевірені часом рецепти, рекомендується використовувати Детокс для волосся – процедура, актуальна вже не перший рік. Її суть полягає в детоксикації, передбачає поверхневе або глибоке очищення на вибір. За відгуками трихолог, детокс підходить для всіх типів волосся, має такі особливості:

  1. Ця процедура виконує функції скрабу, регулює роботу залоз внутрішньої секреції, прибирає пил, силікон, косметичні засоби та інших шкідників із структури волосся.
  2. Шампунь підтримує волосяні цибулини в тонусі, сприяє їх інтенсивному росту. Детоксикант не має побічних ефектів, тому лікувальна дія спостерігається на волоссі різної структури.
  3. Необхідно провести 5-7 сеансів, щоб помітити реальні зміни від процедури детокс – що це таке, більше не залишиться питань.

Детокс для обличчя

Маски для чутливої дерми користуються високою популярністю, мають мінімум побічних явищ. Детокс особи не менш затребуваний, оскільки сприяє виведенню токсинів, шлаків з глибинних шарів дерми. Такі отруйні речовини накопичують у своїй структурі надлишки води, які сприяють формуванню зморшок на обличчі, пігментних плям на тілі. Процедура складна, провести е в домашній обстановці не завжди виходить. Краще звернутися до професійного косметолога.

Детокс в домашніх умовах

Якщо вирішено проводити сеанс будинку, основне правило – прочитати інструкцію правильного приготування маски, виключити підвищену чутливість епідермісу. Відгуки позитивні, вибір косметичних засобів для обличчя і тіла величезний. Детокс в домашніх умовах залежить від бажаних результатів.

  1. Якщо необхідно схуднути, раціон харчування на 3-7 днів обмежується низькокалорійною їжею, достатнім споживанням рідини.
  2. Якщо є бажання очистити шкіру, належить провести 5-7 косметичних процедур. За відгуками, з заходу теж ефективно очищають чутливі шкірні покриви.
  3. Якщо мова йде про проблемній шкірі голови, ламких волоссі, детокс – це те слово, яке здатне врятувати колись тьмяну і неживу зачіску. Ціни на препарати різні.

Детокс – протипоказання

Така розвантажувальна система дозволено не всім зацікавленим людям, є медичні обмеження. Існуючі протипоказання до детоксу представлені нижче, фахівці не рекомендують їх порушувати:

  • періоди вагітності, лактації;
  • вікові обмеження до 18 років;
  • проблеми органів ШКТ;
  • хронічні хвороби при загостренні;
  • спортсмени перед змаганнями.

Відео: що таке детокс-програма

Детокс в домашніх умовах: практичні рекомендації фахівця по здоровому способу життя

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!