Як прибрати низ живота - швидко в домашніх умовах. Як прибрати низ живота - за допомогою вправ, відео

Складки на животі – проблема притаманна як повним, так і худим людям, а особливо багато клопоту в'ялий живіт доставляє жінкам. Як результат, вони соромляться носити облягаючі речі, бояться здатися в купальнику на пляжі. Причинами появи такого результату часто є пологи, дуже швидка втрата ваги після схуднення, сидячий спосіб життя, неправильний обмін речовин, низька фізична активність. Першими пружність і еластичність втрачають м'язи нижнього преса: дізнайтеся, як прибрати низ живота швидко і ефективно. Знадобляться час і знання.

Ефективні способи боротьби з жиром

На жаль, не існує одного універсального методу, як прибрати обвислий живіт. Для вирішення виниклої проблеми кожен повинен самостійно вивчити всі існуючі способи та методики, підібрати для себе найбільш оптимальний набір заходів. Щоб досягти видимого довготривалого результату, потрібні регулярність і комплексний підхід. Для ефективності виконуваних дій зробіть фото до і після корекції фігури. Розглянемо основні рекомендації, як прибрати жир з живота:

  1. Правильне харчування. Нормалізація раціону – важлива умова для вирішення проблеми з обвислою шкірою внизу живота. Необхідно постійно дотримувати баланс уживаних вуглеводів, жирів, білків. Їх надлишок або недостача викликають збої в роботі кишечника, здуття. Ефективна дієта щоб прибрати живіт і позбутися зайвого жиру, складається з наступних правил:
  • Алкоголь, сигарети до вживання заборонені.
  • Пийте чисту воду (до 2 літрів на добу), вона очистить організм від шлаків.
  • Щоб отримати плоский живіт викресліть зі свого меню калорійні і занадто жирні продукти.
  • За 2 години до сну нічого не їжте, виключіть перекуси і вживання фаст-фуду.
  • Їжте овочі та фрукти, які не мають у своєму складі крохмаль.
  • Газовані напої, солодощі, здоба шкодять фігурі.
  • Завжди снідайте по ранках.

Інші правила стосуються рухливості та деяких важливих моментів:

  1. Фізичні навантаження. Не знаючи, як дівчині прибрати низ живота швидко і ефективно, не вийде досягти результату. Спільно з дотриманням дієти корисно займатися спортом. Щоб скинути зайві кілограми, підтягти фігуру, позбутися жиру, потрібно багато рухатися. По можливості відвідуйте фітнес-клуби, спортивний зал або займайтеся ранковим бігом. Прекрасним рішенням проблеми є такі види спортивних занять, як йога, бодіфлекс, танець живота.
  2. Масаж живота. Значний ефект у боротьбі з обвислою шкірою в нижній частині живота дає масаж: робити його можна в масажному салоні або самостійно. Для цієї мети підійде звичайний масаж, баночний, антицелюлітний, щипковий, медовий.
  3. Питний режим – необхідний аспект для вирішення задачі, як підтягнути живіт і позбутися від жиру. За 60-90 хвилин до заняття спортом потрібно випити склянку свіжого соку, під час вправ кожні 10-15 хвилин пийте воду маленькими порціями (по парі ковтків), після заняття випийте склянку мінералки без газу. В інші дні пийте чисту або мінеральну воду натщесерце. Влітку намагайтеся пити воду або зелений чай через кожні 20-30 хвилин.
  4. Обгортання. Такі косметичні процедури вельми ефективні для спалювання жиру в комплексі з спортивними заняттями і дієтою. Для обгортання використовують натуральні засоби, що сприяють швидкому зникненню жирів: мед, трави, пекучий перець, водорості, гірчицю. Низ живота рясно покривають активною речовиною, потім щільно обмотують всі харчовою плівкою. Вже після першого обгортання помітний позитивний результат, кількість процедур залежить від самої проблеми.
  5. Плавання або аквааеробіка. Заняття на воді – відмінний спосіб спалити жир на животі. На нижній прес благотворно впливає плавання в швидкому темпі або на спині.

Якщо всі вище перераховані способи в боротьбі за плоский живіт не допомагаю або ви хочете знати, як прибрати низ живота максимально швидко і ефективно скористайтеся такими радикальними способами:

  1. Ліпосакція живота. Це дороге хірургічне втручання. Головне, що потрібно врахувати перед тим, як прибрати підшкірний жир за допомогою ліпосакції – це те, що при збереженні колишнього способу життя операція дає лише тимчасовий результат.
  2. Абдомінопластика живота. Видалення зайвої розтягнутої шкіри і жирових відкладень хірургічним шляхом. Тривалість операції становить 1-4 години, по закінченню залишається невеликий шрам.
  3. Електроліполіз. Один з ефективних методів без хірургічного втручання, при якому жир розщеплюється під впливом електричного струму. В проблемні ділянки тіла (через кожні 3 см), вводять попарно срібні тонкі голочки з алмазної заточкою, які виконують функцію електродів. Процедура вимагає багаторазового повторення (від 4 до 12 сеансів).

Вправи для нижньої частини живота в домашніх умовах

Щоб назавжди позбутися ненависного «фартуха», важливо виконувати вправи для живота. Під час занять слідкуйте за напругою м'язів. Домашня програма тренувань, щоб прокачати нижній прес, виконується щодня по 25-30 хвилин:

  1. Лягайте на спину, поперек щільно прилягає до підлоги, руки розташовані уздовж тулуба долонями вниз. Робіть почергові підйоми прямих ніг. Темп виконання завдання швидкий. Під час здійснення вправи для низу живота ступні не повинні стосуватися підлоги.
  2. Лежаче положення, ноги зігнуті, права рука розташована на потилиці. Лівою рукою намагайтеся дотягнутися до правого стегна, одночасно відриваючи праве передпліччя від підлоги. Протягом заняття втягуйте живіт. Аналогічно повторіть для лівої руки.
  3. Положення лежачи на боці, права рука зігнута в лікті і впирається об підлогу, ноги зігнуті. Щоб позбутися ненависного жиру на животі, робіть підйоми стегна над підлогою (замріть на 2-3 секунди), потім опускайте. Під час заняття втягуйте м'язи преса, намагайтеся тримати рівновагу. Аналогічно зробіть на лівому боці.
  4. У сидячому положенні, ноги зігнуті під кутом 45 градусів, спина трохи відхилена назад. Виконуйте скручування тулуба в сторони – і скоро зайвий жир зникне.
  5. Щоб прес був пружним, в положенні лежачи виконуйте пружинисті підйоми рук і ніг вгору, намагаючись дотягнутися руками до ніг.
  6. У сидячому положенні упріться долонями за спиною в підлогу і підніміть стегна так, щоб корпус був прямий. Виконуйте поперемінні махи ногами, при цьому втягуйте живіт і тримайте його напруженим.
  7. Прибрати жир нижньої частини живота допоможе така вправа: ляжте, підніміть ноги, зігнуті в колінах під прямим кутом, паралельно підлозі. Поперемінно опускайте ноги, торкаючись носками підлоги. Не забувайте напружувати прес.

Дізнайтеся більше способів, як прибрати жир з живота.

Відео: як швидко прибрати низ живота і обвислі шкіру

Як скинути зайву вагу, накачати прес – один з найбільш актуальних питань для чоловіків і жінок, особливо влітку та в період відпусток. Якщо терміново потрібно привести свою фігуру в порядок, а часу залишилося тиждень-два, скористайтеся наступним та відповідне відео. На реальному прикладі ви побачите, як прибрати жир внизу живота самостійно без допомоги фітнес-тренерів.

Вправи на нижню частину живота

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!