Насіння чіа - властивості, користь і шкоду. Як вживати насіння чіа, рецепти для схуднення, відео

Сучасні жінки все більше звертають увагу на чудотворні насіння чіа. Це засіб, эмигрировавшее в нашу країну з Мексики, допомагає впоратися з проблемою ожиріння без шкоди здоров'ю. Іспанська шавлія chia володіє вражаючими оздоровлюючими властивостями і сприяє спалюванню жиру природними шляхами. Використовуючи насіння мексиканського чіа для схуднення, ви зможете відмовитися від суворих монодієт і знизити інтенсивність спортивних тренувань. Відкрийте для себе це засіб, і зможете знайти бажану стрункість!

Корисні властивості та протипоказання насіння чіа

У Мексиці, на батьківщині іспанського шавлії, насіння чіа вживають в їжу щодня. Їх просто додають до різних страв. Досліджуючи цей продукт, вчені виявили масу корисних властивостей і особливостей, серед яких:

  • зниження рівня холестерину завдяки вмісту поліненасичених жирних кислот (Омега-3, Омега-6), вітамінів, білків, мінералів і клітковини;
  • нормалізація артеріального тиску;
  • зниження рівня цукру в крові до нормальних показників;
  • зміцнення імунної системи;
  • угамування почуття голоду при використанні мінімальної кількості їжі (що дуже корисно для тих, що худнуть);
  • зняття алергічних реакцій організму на продукти харчування;
  • нормалізація обмінних процесів;
  • загальнозміцнюючий ефект при порушеннях гормонального фону.

Разом з тим, офіційна медицина застерігає про можливі побічні ефекти у людей з протипоказаннями. Вживати чіа не рекомендується людям, страждаючим такими захворюваннями, як:

  • гіподинамія (знижений артеріальний тиск);
  • діарея;
  • харчове отруєння;
  • збої в роботі органів ШКТ;
  • підвищений рівень тригліцеридів у крові;
  • злоякісна пухлина простати;
  • алергія на гірчичні/кунжутне насіння;
  • індивідуальна непереносимість на один або декілька компонентів, що містяться в зернах чіа;
  • метеоризм.

Лікарі не рекомендують вживати насіння чіа вагітним і годуючим жінкам, людям, що приймають аспірин або препарати-коагулянти на постійній основі. Крім того, не варто приймати іспанська шавлія під час лікування зубів. Насіння мають тверду оболонку, яка може застрявати у важкодоступних місцях, тим самим ускладнюючи гігієну ротової порожнини.

Як вживати чіа

Насіння чіа – це популярний продукт здорового харчування. У західних країнах його широко використовують у протягом кількох століть. Якщо бажаєте ввести цей продукт в свій раціон здорового харчування, можете використовувати одну з наведених нижче способів:

  1. З йогуртом. Цей варіант відмінно підійде для полдников. Присипте йогурт насінням і з'їжте, не чекаючи поки вони розтопляться.
  2. З салатом. Салат, присипаний насінням іспанського шавлії, буде більш смачним і ситним.
  3. З гарніром. Додайте невелику кількість насіння в процесі приготування. За кілька хвилин вони вберуть вологу і розм'якнуть. Смакові якості страви стануть більш вишуканими.
  4. З плиткою гранола. Використовуючи звичний рецепт приготування цього оригінального ласощі, додайте 30-35 грам насіння чіа до загальної маси.

Як правильно застосовувати для скидання ваги

Щоб скинути зайву вагу, вживаючи іспанська шавлія, доведеться дотримуватися деяких правил. Ні, мова не йде про зміну режиму харчування і обмеження кількості споживаної їжі. Відмовлятися від усього, що вам подобається, також не доведеться. Принцип застосування насіння іспанського шавлії для схуднення максимально простий. Запишіть основні правила, які допоможуть скинути зайві кілограми:

  1. Менше калорій. Це правило актуально для всіх, хто замислюється про схуднення. Щоб скинути вагу, вживаючи насіння чіа, потрібно знизити кількість калорій до 1600-1800 на добу.
  2. Курс схуднення повинен тривати не більше 6 тижнів. Вживаючи цей продукт безперервно, ви забезпечите загальнозміцнюючий ефект, але помітно схуднути не зможете.
  3. Стакан води з чайною ложкою насіння чіа – перед кожною трапезою. Підготовлений до прийому їжі кишечник буде краще засвоювати корисні речовини, не відкладаючи зайвий жир. Привчіть себе випивати 200 мл мінералки з невеликою кількістю насіння за 15-20 хвилин до їжі, і зможете дуже швидко схуднути.

Відео: Що таке насіння чіа і навіщо вони потрібні

Насіння Чіа LaChia для схуднення (користь, де купити, відгуки, як вживати) насіння чіа

Відгуки

Алевтина, 27 роківПісля сильної депресії за 3 місяці я набрала 10 кілограмів! Подруга порадила ефективний засіб для схуднення – іспанська шавлія chia. Розповіла, як приймати насіння чіа для схуднення. Пройшло ще 3 місяці, і я майже повернула свою фігуру. Можу сказати, що я задоволена цим продуктом. Він покращує загальний стан і не шкодить організму.
Валентина, 44 рокиМої пацієнтки все частіше почали говорити про мексиканській шавлії. Мені, як фахівцю, стало цікаво, чим корисні насіння чіа. Перечитала масу літератури, порадилася з колегами і з'ясувала, що цей продукт виправдовує все, що про нього говорять. Гідний варіант для схуднення, але людям з протипоказаннями вживати його категорично заборонено.
Тамара, 32 рокиНещодавно натрапила в інтернеті на статтю «користь насіння чіа». Раніше мені щось подібне вже траплялося. Я зацікавилася і вивчила все, що стосується цієї теми. Опис вразило, тому я дізналася, як є насіння чіа, замовила упаковку і почала вживати відповідно до інструкції. За місяць пішло 4 кілограми! Всім подругам порадила, зараз вони теж худнуть.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!